Niti je dizajn sedla egzaktna nauka, niti je izbor odgovarajućeg sedla duboka mudrost. Ako nema bolova, žuljanja, trnjenja ili drugih neugodnosti, sedlo je odgovarajuće.
Колико различитих седишта и колико дуго мислиш да би свако требало да користи пре него што закључи да је одговарајуће? И на основу чега да одлучи која ће све седишта уопште да проба? (да не улазим у то да није свако у могућности да проба чак и једно)
Чини ми се да би по том систему свако могао да изабере само седиште које му делује као најбоље у врло ограниченом узорку.
Да се вратим на храну, много је више оних који заврше на бајпас операцијама него оних који су и при стотој дегустацији помфрита у мајонезу, са кока-колом приде, осетили било какве проблеме. Моја поента је била само да је у случају било ког избора добро одвојити мало времена и проучити шта је то што се нуди и због чега, јер избор који у почетку делује као одличан, на дуже стазе може да се покаже као потпуно погрешан. Осим тога, лако се може десити да и не сазнаш за нешто што је много бољи избор. Чак мислим да највећи број оних који трпе болове или проблеме са седиштем то ради зато што им не пада на памет да постоји јасно објашњење због чега је то тако и да постоји и решење. А ко год се пожали на болове и "друге неугодности", добије експресан савет да је то нормално и да задњица треба да се навикне.
Трећи пасус сам ипак обрисао.