Jump to content

Photo

SEDIŠTE - kako pronaći odgovarajuće ???

• Please log in to reply
1391 replies to this topic

#361 -Nikola-

-Nikola-
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 495 posts
  • LocationSubotica

Posted 23 February 2015 - 03:35 PM

Isto kao polovne kožne cipele. 

Kad je novo, razgazi se. Ima i krema kojom se preporučuje mazanje, kad je novo i posle jednom-dvaput godišnje.

Ima i šraf za dotezanje, pošto se vremenom tegli. Ako se pretera, može se brzo razvući i onda nema više mesta za dotezanje. Treba dotezati po malo, kad se baš opusti (u početku se više opušta, naravno).

Tako da ima faktora.

Još jedna stvar: Brooks Flyer sa federima je odlična stvar. Ova ostala - ne vidim prednost. Ne vozim nikad go, pa da mi je bitno da sedim baš na kožnom sicu. Natopi se vodom kad pada kiša, bude ledeno zimi. Jedino je možda za nijansu prijatnije leti... minimalne razlike.

I hipsteri ih vole - sad da li je to mana ili prednost, zavisi. :)

- Sad baš gledam slike raznih modela sa donje strane i čini mi se da nemaju svi tu mogućnost zatezanja... ili ipak ne vidim dobro? Takođe sam čuo da pri kupovini Brooks-a najviše smisla ima taj sa federima, ako se kupuje za duge vožnje. Kad si pomenuo cipele pada mi na pamet ono "Žuljaće te dok se ne razgaze" pa me zanima da li se novo sedlo razgazuje vozeći bez šortsa sa uloškom kako bi sedalne kosti bolje pritiskale kožu ili se može oblikovati i uz uložak?

Ima li nekoga ko vozi ovo sedlo uvek bez uloška? Kakav je osećaj leti a kakav zimi?-

• 0

#362 -Nikola-

-Nikola-
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 495 posts
  • LocationSubotica

Posted 23 February 2015 - 03:38 PM

Ah ubacio sam svoj post u tvoj citat i nisam našao opciju da to ispravim. Moj post je ovaj označen crticama.

• 0

#363 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8929 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Posted 23 February 2015 - 04:53 PM

Leti je super, a zimi je previše hladno za moj ukus - koža.

Meni se razgazilo kad je bajs stajao sat-dva na kiši, pa seo i vozio ga kući. Iako je bilo namazano kremom, sve po PSu. Instant razgaženo. :)

• 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#364 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 363 posts

Posted 09 March 2015 - 08:17 PM

Juče odem kod druga na kaficu razgovora. Inače vrlo svestrana ličnost, vozi jedrilicu, igra bejzbol, ima kokpit aviona u sobi, homemade teleskop...ja ono da ne ispadnem ograničen krenem:

- E pa znaš, ja vozim bajs..

Ali jbg, on fanatik.

- Vozio i ja sa drugom do pre par godina po 6000km godišnje ali on dobio karcinom testisa, doktor mu rekao da je od bicikle i ja prestao da vozim.

E je*o me ko me naterao da dođem na kafu.

I ovo sad, ja hipohondar, listam sajtove da ljusnem 50-60 evra za SMP TRK. A mislio sam da je ovo Velo od 2.5k bilo san snova. 

• 0

~be here now~

#365 Nion

Nion
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1715 posts

Posted 09 March 2015 - 08:33 PM

http://www.2bike.rs/...72/smp-sedista 

• 0

5500km-2010
6400km-2011
3800km-2012
6080km-2013
7660km-2014

8500km-2015

5000km-2016
Moj zanat mi je dao vrh sa koga ću pasti“... Ako ste dostigli vrh, onda i pad može da bude veličanstven!“ D.V

#366 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 363 posts

Posted 09 March 2015 - 08:38 PM

Znam, već sam kontaktirao prodavca, spreman je da proda, ja spreman da kupim ali da mi pre toga pošalje još par slika sedišta tek da se uverim u stanje. Sad čekam slike, ako ne odgovori danas ili sutra naručiću sa Bike24

• 0

~be here now~

#367 Nion

Nion
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1715 posts

Posted 11 March 2015 - 10:34 AM

Znam, već sam kontaktirao prodavca, spreman je da proda, ja spreman da kupim ali da mi pre toga pošalje još par slika sedišta tek da se uverim u stanje. Sad čekam slike, ako ne odgovori danas ili sutra naručiću sa Bike24

Poslao sam ti poruku u inbox 

• 0

5500km-2010
6400km-2011
3800km-2012
6080km-2013
7660km-2014

8500km-2015

5000km-2016
Moj zanat mi je dao vrh sa koga ću pasti“... Ako ste dostigli vrh, onda i pad može da bude veličanstven!“ D.V

#368 Hornet

Hornet
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 173 posts
  • LocationKragujevac / Beograd

Posted 18 March 2015 - 12:35 PM

^^ Kupio i montirao novo Selle SMP TRK (na datom oglasu). Deluje udobno, samo da padne neka malo duža vožnja pa iznosim zaključak.

• 0

Live before you die!

#369 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 363 posts

Posted 18 March 2015 - 04:20 PM

^^ Kupio i montirao novo Selle SMP TRK (na datom oglasu). Deluje udobno, samo da padne neka malo duža vožnja pa iznosim zaključak.

Belo?
  • 0

~be here now~

#370 Hornet

Hornet
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 173 posts
  • LocationKragujevac / Beograd

Posted 23 March 2015 - 12:07 AM

Crno
  • 0

Live before you die!

#371 djoti

djoti
  • Members
  • PipPipPip
  • 109 posts

Posted 23 March 2015 - 07:33 PM

http://probike.rs/se...?product_id=594

ili 

http://shop.jankovic...iste-603-detail

koje od ova dva odabrati ako je neko vozio nek napise iskustva , vozim trekin  bajs ture po 50 -80 km  nekada i duze , skoro svaki dan , kad god se ugrabi vreme ,pozdrav drugari ... n2:friends

• 0

#372 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14957 posts

Posted 23 March 2015 - 08:31 PM

Pokusacu da budem objektivan u vezi SQlab sedista, uzeo sam ih jer mi vise odgovara ravnija povrsina za sedenje nego zakosena. Prvo sam nabavio jedno 611, odusevio se, probao da ustedim pare pa kao sledece kupio 603 i skoro nabavio jos jedno 611. SQlab nema rupu ali ono ulegnuce je odlicno napravljeno, ne osecam nikakav pritisak odozdo na "taj" deo tela. Sediste 603 je primetno teze u poredjenju sa 611 ali i primetno udobnije preko sitnijih neravnina. Sve u svemu 603 koristim na radnom biciklu za obaveze po gradu. Izrada je kvalitetna ali upotrebljen materijal je nize klase u odnosu 611. Za sada na sedistima nema nikakvih tragova od upotrebe pa im predvidjam dug rok upotrebe. Vozim se na njima bez biciklistickih sa uloscima jedino koristim bezsavni donji ves da ne ogulim butine i jos nesto. Ipak treba da znas da je svacija zadnjica razlicita pa sta odgovara meni ne mora i drugima.

• 1

#373 draganninkovic

draganninkovic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 380 posts

Posted 30 March 2015 - 12:55 PM

Pokusacu da budem objektivan u vezi SQlab sedista, uzeo sam ih jer mi vise odgovara ravnija povrsina za sedenje nego zakosena. Prvo sam nabavio jedno 611, odusevio se, probao da ustedim pare pa kao sledece kupio 603 i skoro nabavio jos jedno 611. SQlab nema rupu ali ono ulegnuce je odlicno napravljeno, ne osecam nikakav pritisak odozdo na "taj" deo tela. Sediste 603 je primetno teze u poredjenju sa 611 ali i primetno udobnije preko sitnijih neravnina. Sve u svemu 603 koristim na radnom biciklu za obaveze po gradu. Izrada je kvalitetna ali upotrebljen materijal je nize klase u odnosu 611. Za sada na sedistima nema nikakvih tragova od upotrebe pa im predvidjam dug rok upotrebe. Vozim se na njima bez biciklistickih sa uloscima jedino koristim bezsavni donji ves da ne ogulim butine i jos nesto. Ipak treba da znas da je svacija zadnjica razlicita pa sta odgovara meni ne mora i drugima.

Dule pozdrav,da li si od starta hteo baš 611?Meni je nešto zapelo za oko 610,da li možeš da mi objasniš razliku ,ako znaš.Pretpostavljam da su razlike minimalne(fitnes vs race),ali mi deluju ta sedišta odliiiična,već neko vreme merkam ovo 610,malo je cena ozbiljnija n2:Cm-smiley

• 0

#374 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14957 posts

Posted 30 March 2015 - 04:10 PM

Izbor 611 je bio slucajan ali sam znao da hocu ravnu povrsinu za sedenje, i ja sam u pocetku hteo nesto upola jeftinije ali se ispostavilo da sam morao da biram izmedju onih ne bas lepih SQlab i 611 pa sam iz besa ili inata odlucio da dam toliko para, ne secam se vise trenutka. 611 je takmicarsko sediste usteda na tezini je postignuta titanijumskim sinama i laksim i tanjim a skupljim materijalima, otuda i razlika u ceni. Cena... pa Fizik od 27000 din je....

• 0

#375 -Nikola-

-Nikola-
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 495 posts
  • LocationSubotica

Posted 30 March 2015 - 04:25 PM

Evo ti jedna korisna tabela:

SQlab-fahrradsattel-spezifikation-2012.j

Vodi računa ako kupuješ kod nas i ako tražiš baš aktivno sedište da dobro pogledaš slike pre kupovine. Evo konkretnog primera gde se neko zajebao pri kupovini od člana "bogibasket":

http://www.2bike.rs/...te#.VRl3p46YNoc

Piše u oglasu da je aktivno sedište i da bi se brzo navukla mušterija, kupac je uporedio to njegovo sedište sa novim koje košta 4 puta više. Kupac očigledno nije primetio da sedište koje ovaj prodaje nije aktivno jer sa donje strane nema jastučiće koji apsorbuju potisak prilikom verglanja.

Ja koristim 602 active i vrlo sam zadovoljan. Uopšte nije toliko glomazno kako izgleda na slici i već posle prve vožnje na njemu zadnjica me nije bolela. Otkad sam ga kupio (pre mesec dana) nisam još išao na rute duže od 20 km ali na kraće od toga je dosta udobno i nema nikakvih bolova a vozim bez šortsa sa uloškom. Poređenja radi, pre njega sam koristio Sportourer X-race Gel Flow koje je na dodir dosta mekše od SQlab 602 active ali me na njemu zadnjica blago boli posle 10+ km.

• 0

#376 nine

nine
  • Members
  • PipPip
  • 44 posts

Posted 31 March 2015 - 07:51 PM

Vodi računa ako kupuješ kod nas i ako tražiš baš aktivno sedište da dobro pogledaš slike pre kupovine. Evo konkretnog primera gde se neko zajebao pri kupovini od člana "bogibasket":

Piše u oglasu da je aktivno sedište i da bi se brzo navukla mušterija, kupac je uporedio to njegovo sedište sa novim koje košta 4 puta više. Kupac očigledno nije primetio da sedište koje ovaj prodaje nije aktivno jer sa donje strane nema jastučiće koji apsorbuju potisak prilikom verglanja.

Ja koristim 602 active i vrlo sam zadovoljan. Uopšte nije toliko glomazno kako izgleda na slici i već posle prve vožnje na njemu zadnjica me nije bolela. Otkad sam ga kupio (pre mesec dana) nisam još išao na rute duže od 20 km ali na kraće od toga je dosta udobno i nema nikakvih bolova a vozim bez šortsa sa uloškom. Poređenja radi, pre njega sam koristio Sportourer X-race Gel Flow koje je na dodir dosta mekše od SQlab 602 active ali me na njemu zadnjica blago boli posle 10+ km.

Hvala ti na tabeli,mislim da sam blizu da je moj favorit 610.Ja vozim jutarnju voznju do 30 km,vikendom oko 50-tak km,koliko mi vreme dozvoli,nadam se da ću vremenom povećavati kilometrazu i mislim da bi mi ovo sedište odgovaralo.Dobro sedište je vazno za dugu i udobnu voznju.Pozdrav

• 0

#377 Vanja_V

Vanja_V
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 313 posts

Posted 31 March 2015 - 08:51 PM

Da se i ja prikljucim razgovoru :) i ja imam problem sa sedistem, nos sedista je nekako nagnut u vis i sediste je pomereno do kraja shina. Posle odredjenog vremena pocinje bol u delu izmedju anusa i testisa. Blagi pritisak. U pitanju je selle royal sediste ne znam oznaku. Da li bi oonoglo ako bi sediste gurnuo napred prema kormanu? Hvala unapred
  • 0

#378 djoti

djoti
  • Members
  • PipPipPip
  • 109 posts

Posted 31 March 2015 - 09:32 PM

Kao prvo da vas pozdravim sve, kao drugo tacno je to sto pises za "sarlatana iz kraljeva "jer momak je no comet , pisem iz licnog iskutva kupovine tog sedista od "sarlatana# n2:loony  jer kad sam ga dobio to je sve, samone  sediste , sto kaze moj kolega "mene bi bilo sramota da poklonim nekom ", no ja licno cu kupiti sq lab jer drugar vozi 611 , i odusevljen vozi dugo i promenio je bar 15 sedista  inace vrstan poznavalac bicikli , i opreme.Meni  jednostavno Sqlab mi daje sigurnost , kako  bi neki  rekli" obecava" i to je to cim ga probam pisem utiske -- n2:Cm-smiley(samo jos koje da kupim )

• 0

#379 djoti

djoti
  • Members
  • PipPipPip
  • 109 posts

Posted 31 March 2015 - 09:43 PM

Da se i ja prikljucim razgovoru :) i ja imam problem sa sedistem, nos sedista je nekako nagnut u vis i sediste je pomereno do kraja shina. Posle odredjenog vremena pocinje bol u delu izmedju anusa i testisa. Blagi pritisak. U pitanju je selle royal sediste ne znam oznaku. Da li bi oonoglo ako bi sediste gurnuo napred prema kormanu? Hvala unapred

Pa pomeri pa vozi , pa vidi ima li efekta , a imace znam iz iskustva , al opet 100

ljudi 100 cudi , svakom pase na svoj nacin , probaj , pomeri , ako nema efekta sediste ti opet probaj ako nema efekta  , pa kupi drugo , i tako... n2:read

• 0

#380 -Nikola-

-Nikola-
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 495 posts
  • LocationSubotica

Posted 31 March 2015 - 11:54 PM

Možeš probati da pomeriš sedlo, to te ništa ne košta a inače problem koji si opisao se rešava kupovinom "flow" sedla tj onog sa rupom po sredini ili udubljenja kao što se može videti na SQlab sedlima a koja služe da ti olakšaju pritisak na prostatu tj. vene koje tuda prolaze. Ako voziš često bajs i na duge staze nemoj da ignorišeš taj bol jer posle određenog vremena može nastati problem (u krajnjem slučaju potencija, rak testisa ili nešto slično). Po meni su dobro sedlo i kaciga stvari na kojima ne treba štedeti novac.

djoti, znači ti si taj što je naseo na oglas? Šteta.. Znao sam da će se neko zeznuti ali nisam znao kako da upozorim ljude na kupovinu.. :( To što ti drugar dobro poznaje bajseve i njemu odgovara taj 611, ne znači da će i tebi, bez obzira što toliko košta. Greota bi bilo da pukneš 100 evra i onda shvatiš da ipak nije za tvoju guzicu. Valjalo bi kad bi od tog drugara zajmio bajs na svakih par dana u okviru 2-3 nedelje i na osnovu toga zaključio da li bi stvarno vredelo da takvo sedlo toliko platiš.

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users