Isto kao polovne kožne cipele.
Kad je novo, razgazi se. Ima i krema kojom se preporučuje mazanje, kad je novo i posle jednom-dvaput godišnje.
Ima i šraf za dotezanje, pošto se vremenom tegli. Ako se pretera, može se brzo razvući i onda nema više mesta za dotezanje. Treba dotezati po malo, kad se baš opusti (u početku se više opušta, naravno).
Tako da ima faktora.
Još jedna stvar: Brooks Flyer sa federima je odlična stvar. Ova ostala - ne vidim prednost. Ne vozim nikad go, pa da mi je bitno da sedim baš na kožnom sicu. Natopi se vodom kad pada kiša, bude ledeno zimi. Jedino je možda za nijansu prijatnije leti... minimalne razlike.
I hipsteri ih vole - sad da li je to mana ili prednost, zavisi.
- Sad baš gledam slike raznih modela sa donje strane i čini mi se da nemaju svi tu mogućnost zatezanja... ili ipak ne vidim dobro? Takođe sam čuo da pri kupovini Brooks-a najviše smisla ima taj sa federima, ako se kupuje za duge vožnje. Kad si pomenuo cipele pada mi na pamet ono "Žuljaće te dok se ne razgaze" pa me zanima da li se novo sedlo razgazuje vozeći bez šortsa sa uloškom kako bi sedalne kosti bolje pritiskale kožu ili se može oblikovati i uz uložak?
Ima li nekoga ko vozi ovo sedlo uvek bez uloška? Kakav je osećaj leti a kakav zimi?-