Jump to content

Fotografije

SEDIŠTE - kako pronaći odgovarajuće ???

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
1391 odgovora na ovu temu

#241 Rade_NS

Rade_NS
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 17 November 2013 - 09:58 AM

Pa ja verujem da doprinosi i zdravstvenoj preventivi samim tim sto manje zulja i sto je prijatnije sedenje, ali ipak ne toliko koliko samo sediste. :)
  • 0
Vidimo se kad se vidimo, cujemo se kad se cujemo...

#242 dule0911

dule0911
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Postavljeno 17 November 2013 - 11:36 AM

Prvo pitanje koje su me drugaricine kolege (sve doktori) pitali kad sam rekao da vozim bajs: Da li imas gace sa uloskom i kakvo ti je sediste? Tako da verujem da ima boljitka i sa zdravstvene strane :)
  • 0

#243 pavaobg

pavaobg
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1706 posts

Postavljeno 17 November 2013 - 11:50 AM

Otvori i kanali u sedištu su odličn i još lepše izgledaju, ali neće biti da su do njihove pojave ljudi vozili sve vreme na prostati. I kvalitetna sedišta bez rupe su profilisana tako da je oslonac na sedalnim kostima i da tad deo tela trpi najveći pritisak. Ostatak kontaktne površine trpi nmogo manji pritisak. Kad se svemu tome doda i uložak pritisak na nekontaktnim površinama je vrlo mali, ako ga uopšte ima.
Sve ovo podrazumeva da je sedište namešteno kako treba.
Vozim na dasci od sedišta, sa uloškom naravno, i uopšte ne osećam bilo kakav pritisak bilo gde osim na sedalnim kostima.
  • 0

#244 zare

zare
  • Members
  • 4295 posts

Postavljeno 17 November 2013 - 12:19 PM

Nemojte da se zalecete za ta "busna" busna sedista i nasedate na reklame. Sediste je individualna stvar i mora da se proba. Mnogima te rupe smetaju jer ivica rupe zulja mnogo vise nego da rupe nema jer se tezina rasporedjuje na manju povrsinu. Na toj povrsini gde je obicno rupa se ne sedi velikom silom ali ma koliko da je mala ravnomerno prenosi opterecenje na vecu povrsinu.
  • 0
.

#245 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 18 November 2013 - 10:04 AM

Mnogima te rupe smetaju jer ivica rupe zulja mnogo vise nego da rupe nema jer se tezina rasporedjuje na manju povrsinu

Ja sam bio jedan od tih, pa sam se vratio na klasicnu dasku od sedista. :)
  • 0

#246 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8929 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 18 November 2013 - 10:47 AM

Jedno je sigurno kod sedišta s rupom: ladiš jaja! :)

Meni odgovara sic s rupom kad sam skroz polegnut na drumašu, za sve ostalo mi je OK i sedište bez rupe.
  • 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#247 pavaobg

pavaobg
  • Members
  • 1706 posts

Postavljeno 18 November 2013 - 11:12 AM

Da li ladiš jaja ili predeo iza istih još uvek nije utvrđeno. :D
  • 0

#248 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 18 November 2013 - 05:08 PM

Ja nikakvu razliku nisam ni premetio izmedju sedista sa ili bez rupe.
  • 0

#249 vidak

vidak
  • Members
  • 4661 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 18 November 2013 - 05:30 PM

Danas sam probao bajs sa sedištem Selle smp trk!
Pa to je fotelja a ne sedište, nije normalno koliko je udobno, neopisivo!
Mislim da je bilo širine 150-160mm, šticna sa amortizerom, mada i bez takve šticne je sigurno odlično, kupujem ga bez razmišljanja.
  • 0

#250 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts

Postavljeno 18 November 2013 - 05:42 PM

Na kolikoj distanci si ga probao?
Ja sam tako citao tudja iskustva, delimicno i ovde, svi su ga hvalili. Onda sam ga kupio, i posle 35-40km krecu problemi, koji posle 50tog km prerastaju u mucenje. Nikad nisam imao takve bolove sa bilo kojim drugim sedistem. Isto je bila sira varijanta, po mojoj meri, nije mi bilo malo i slicno.

Za medjunozje je s druge strane veoma udobno, a za relacije od 15-20km mi je bilo odlicno, nijedno drugo sediste mi nije bilo toliko udobno za krace voznje.

Moj savet, ako mozes, prvo probaj sediste na dugim relacijama pre nego sto ga kupis, da se ne bi kao ja cimao sa kupovinom/prodajom ako ti ne odgovara.
  • 0

#251 vidak

vidak
  • Members
  • 4661 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 18 November 2013 - 11:29 PM

Na kolikoj distanci si ga probao?
Ja sam tako citao tudja iskustva, delimicno i ovde, svi su ga hvalili. Onda sam ga kupio, i posle 35-40km krecu problemi, koji posle 50tog km prerastaju u mucenje. Nikad nisam imao takve bolove sa bilo kojim drugim sedistem. Isto je bila sira varijanta, po mojoj meri, nije mi bilo malo i slicno.

Za medjunozje je s druge strane veoma udobno, a za relacije od 15-20km mi je bilo odlicno, nijedno drugo sediste mi nije bilo toliko udobno za krace voznje.

Moj savet, ako mozes, prvo probaj sediste na dugim relacijama pre nego sto ga kupis, da se ne bi kao ja cimao sa kupovinom/prodajom ako ti ne odgovara.

pa probao sam ga na 5 minuta I nijedno sediste mi nije toliko odgovaralo iz prve, a sad si me pokolebao.... uzecu ga na probu za malo duzu voznju....
  • 0

#252 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8929 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 19 November 2013 - 05:51 AM

Što si duže na sicu, to je bolje kad je tvrđi. Mekši sic uz dužu vožnju počinje bivati neudobniji.

Takođe, posle duže pauze, kad se mišići razmekšaju, mekani sic bude udoban, ali kako čovek ulazi u formu i vozi duže, traži tvrđi. Onda na proleće (ko pravi pauzu) ljudima stari sic zna biti neudoban, pa traže novi, mekši, bolji...

Ako imaš mogućnost probati sic prvo na sat vremena vožnje, pa narednog dana na 2-3 sata, onda ćeš biti siguran odgovara li ti.

Meni je sic s rupom legao savršeno na drumašu - možda zbog drugačijeg oblika, možda nije samo do rupe, ali kad sam polegnut na bajsu, prethodni ravni (inače super za sve ostale položaje) me je baš pritiskao gde ne treba, nekako nezgodno.
  • 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#253 laci86

laci86
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts
  • LocationKovin

Postavljeno 19 November 2013 - 08:54 AM

Meni je sic s rupom legao savršeno na drumašu - možda zbog drugačijeg oblika, možda nije samo do rupe, ali kad sam polegnut na bajsu, prethodni ravni (inače super za sve ostale položaje) me je baš pritiskao gde ne treba, nekako nezgodno.

Upravo u tom položaju rupa dolazi do izražaja. Vozim treking kome je lula spuštena maksimaln, pa je položaj u vožnji kao na hibridu. Zamenio sam SR Rio sa Velo sedištem koje ima rupu i oduševio se.
Tvrđe je i malo neudobnije za sedalne kosti dok čovek ne navikne. Ali pritiska uopšte nema tamo gde ga ni ne želimo, pa vožnja od 2-3 sata ne pretstavlja bilo kakav problem.
  • 0

#254 djape48

djape48
  • Members
  • 1050 posts

Postavljeno 19 November 2013 - 10:32 AM

Jeste da nisam obracao paznju, ali nisam primetio bas puno sedla sa rupom kod biciklista na najvisem profesionalnom nivou
  • 0

#255 vivicav

vivicav
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 567 posts
  • LocationПанчево

Postavljeno 19 November 2013 - 01:08 PM

Upravo u tom položaju rupa dolazi do izražaja. Vozim treking kome je lula spuštena maksimaln, pa je položaj u vožnji kao na hibridu. Zamenio sam SR Rio sa Velo sedištem koje ima rupu i oduševio se.
Tvrđe je i malo neudobnije za sedalne kosti dok čovek ne navikne. Ali pritiska uopšte nema tamo gde ga ni ne želimo, pa vožnja od 2-3 sata ne pretstavlja bilo kakav problem.

Molim te, koje Velo sedište koristiš?
  • 0

#256 laci86

laci86
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts
  • LocationKovin

Postavljeno 19 November 2013 - 01:25 PM

Molim te, koje Velo sedište koristiš?

http://planetbike.rs...i/Sedišta/2013/
  • 0

#257 chamade

chamade
  • Members
  • 4455 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 26 March 2014 - 03:38 PM

Pojavila se tura SMP sedišta na CB http://www.cikloberz...w.php?id=112638

Ima li neko iskustva sa njima? Problem je naći ovakvo sedište koje bih mogao da koristim na probi 2-3 dana..nešto mi se ne daje 40-6E pa da ga posle prodajem na oglasima.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#258 Rade_NS

Rade_NS
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 26 March 2014 - 08:12 PM

Samo da se nadovezem na prethodni post, mene zanima da li je neko koristio ta sedista na drumasima i kakvi su utisci :)
ps. ne mora trk, moze i neki drugi... Znam da bi trebalo da je extra za drumasa, ali da li moze i neki drugi model :)
  • 0
Vidimo se kad se vidimo, cujemo se kad se cujemo...

#259 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts

Postavljeno 27 March 2014 - 08:12 AM

Vecina ljudi koji ga koriste su veoma zadovoljni, ali ne odgovara svima. Moje iskustvo mozete da vidite na prethodnoj strani, a slicno iskustvo sam imao i sa Extra, pisao sam to vec nekoliko puta po forumu cini mi se :)
  • 0

#260 luksha

luksha
  • Members
  • Pip
  • 18 posts

Postavljeno 27 March 2014 - 11:07 AM

Vozio sam takvo Velo sediste vise od godinu dana na drumasu, meni je OK. Velo sedista solidno upija neravnine i pokrete pri pedaliranju bas zbog rupe kroz sredinu koje sedlo dele na dve lamele koje se ponasaju kao amortizeri... Medjutim proskripalo je tako da me nervira - ne znam sta da radim :(

http://planetbike.rs... ... A1ta/2013/
  • 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika