SEDIŠTE - kako pronaći odgovarajuće ???
Posted 17 November 2013 - 11:50 AM
Sve ovo podrazumeva da je sedište namešteno kako treba.
Vozim na dasci od sedišta, sa uloškom naravno, i uopšte ne osećam bilo kakav pritisak bilo gde osim na sedalnim kostima.
Posted 17 November 2013 - 12:19 PM
Posted 18 November 2013 - 10:04 AM
Mnogima te rupe smetaju jer ivica rupe zulja mnogo vise nego da rupe nema jer se tezina rasporedjuje na manju povrsinu
Ja sam bio jedan od tih, pa sam se vratio na klasicnu dasku od sedista.
Posted 18 November 2013 - 05:30 PM
Pa to je fotelja a ne sedište, nije normalno koliko je udobno, neopisivo!
Mislim da je bilo širine 150-160mm, šticna sa amortizerom, mada i bez takve šticne je sigurno odlično, kupujem ga bez razmišljanja.
Posted 18 November 2013 - 05:42 PM
Ja sam tako citao tudja iskustva, delimicno i ovde, svi su ga hvalili. Onda sam ga kupio, i posle 35-40km krecu problemi, koji posle 50tog km prerastaju u mucenje. Nikad nisam imao takve bolove sa bilo kojim drugim sedistem. Isto je bila sira varijanta, po mojoj meri, nije mi bilo malo i slicno.
Za medjunozje je s druge strane veoma udobno, a za relacije od 15-20km mi je bilo odlicno, nijedno drugo sediste mi nije bilo toliko udobno za krace voznje.
Moj savet, ako mozes, prvo probaj sediste na dugim relacijama pre nego sto ga kupis, da se ne bi kao ja cimao sa kupovinom/prodajom ako ti ne odgovara.
Posted 18 November 2013 - 11:29 PM
pa probao sam ga na 5 minuta I nijedno sediste mi nije toliko odgovaralo iz prve, a sad si me pokolebao.... uzecu ga na probu za malo duzu voznju....Na kolikoj distanci si ga probao?
Ja sam tako citao tudja iskustva, delimicno i ovde, svi su ga hvalili. Onda sam ga kupio, i posle 35-40km krecu problemi, koji posle 50tog km prerastaju u mucenje. Nikad nisam imao takve bolove sa bilo kojim drugim sedistem. Isto je bila sira varijanta, po mojoj meri, nije mi bilo malo i slicno.
Za medjunozje je s druge strane veoma udobno, a za relacije od 15-20km mi je bilo odlicno, nijedno drugo sediste mi nije bilo toliko udobno za krace voznje.
Moj savet, ako mozes, prvo probaj sediste na dugim relacijama pre nego sto ga kupis, da se ne bi kao ja cimao sa kupovinom/prodajom ako ti ne odgovara.
Posted 19 November 2013 - 05:51 AM
Takođe, posle duže pauze, kad se mišići razmekšaju, mekani sic bude udoban, ali kako čovek ulazi u formu i vozi duže, traži tvrđi. Onda na proleće (ko pravi pauzu) ljudima stari sic zna biti neudoban, pa traže novi, mekši, bolji...
Ako imaš mogućnost probati sic prvo na sat vremena vožnje, pa narednog dana na 2-3 sata, onda ćeš biti siguran odgovara li ti.
Meni je sic s rupom legao savršeno na drumašu - možda zbog drugačijeg oblika, možda nije samo do rupe, ali kad sam polegnut na bajsu, prethodni ravni (inače super za sve ostale položaje) me je baš pritiskao gde ne treba, nekako nezgodno.
Posted 19 November 2013 - 08:54 AM
Meni je sic s rupom legao savršeno na drumašu - možda zbog drugačijeg oblika, možda nije samo do rupe, ali kad sam polegnut na bajsu, prethodni ravni (inače super za sve ostale položaje) me je baš pritiskao gde ne treba, nekako nezgodno.
Upravo u tom položaju rupa dolazi do izražaja. Vozim treking kome je lula spuštena maksimaln, pa je položaj u vožnji kao na hibridu. Zamenio sam SR Rio sa Velo sedištem koje ima rupu i oduševio se.
Tvrđe je i malo neudobnije za sedalne kosti dok čovek ne navikne. Ali pritiska uopšte nema tamo gde ga ni ne želimo, pa vožnja od 2-3 sata ne pretstavlja bilo kakav problem.
Posted 19 November 2013 - 01:08 PM
Upravo u tom položaju rupa dolazi do izražaja. Vozim treking kome je lula spuštena maksimaln, pa je položaj u vožnji kao na hibridu. Zamenio sam SR Rio sa Velo sedištem koje ima rupu i oduševio se.
Tvrđe je i malo neudobnije za sedalne kosti dok čovek ne navikne. Ali pritiska uopšte nema tamo gde ga ni ne želimo, pa vožnja od 2-3 sata ne pretstavlja bilo kakav problem.
Molim te, koje Velo sedište koristiš?
Posted 19 November 2013 - 01:25 PM
Posted 26 March 2014 - 03:38 PM
Ima li neko iskustva sa njima? Problem je naći ovakvo sedište koje bih mogao da koristim na probi 2-3 dana..nešto mi se ne daje 40-6E pa da ga posle prodajem na oglasima.
https://picasaweb.go...208760685671353
Posted 26 March 2014 - 08:12 PM
ps. ne mora trk, moze i neki drugi... Znam da bi trebalo da je extra za drumasa, ali da li moze i neki drugi model
Posted 27 March 2014 - 11:07 AM
http://planetbike.rs... ... A1ta/2013/
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users