SEDIŠTE - kako pronaći odgovarajuće ???
Started By
Goran136
, Aug 18 2011 09:04 PM
1391 odgovora na ovu temu
Postavljeno 31 July 2013 - 05:30 PM
Postavljeno 01 August 2013 - 11:15 AM
Auh, nije mi problem kada bi baš ovolika cifra bila u pitanju da mi neko doturi od preko. Ali ovo je baš jaka cena za mene. Gledao sam neka sedišta, dosta hvaljena za teškaše ali je usa firma u pitanju gde su već pristojnije cene. http://www.wtb.com/c...ons/mtb-saddles
Ali mi ova sedišta sa rupama deluju ubedljvije u priči o prostati!
Ali mi ova sedišta sa rupama deluju ubedljvije u priči o prostati!
Postavljeno 01 August 2013 - 03:27 PM
Ja sam uzeo neko sediste marka SELLE ALLTIME!Ima rupu na sredini tvrdo je dosta ali na moje iznenadjenje nije ne udobno!Ima verovatno rupa neku ulogu u tome.U servisu gde sam uzeo prodavac(inace biciklista)rece da je za duze ture rupicasto bolje u narednim danima proveravam tu tvrdnju pa javljam!
Postavljeno 04 August 2013 - 05:08 PM
Selle Royal Respirom je sediste za touring bicikle. Za MTB ti treba uze sediste da mozes nesmetano da postavis telo iza sedista kad zatreba prilikom spusta ili skoka. Trazi nesto uzano ovakvog oblika npr.
SEDIŠTE VELO 1413 white
RITCHEY WCS BIOMAX V2 black
SEDIŠTE VELO 1413 white
RITCHEY WCS BIOMAX V2 black
Postavljeno 10 August 2013 - 09:52 PM
Skoro godinu dana. Ja ga do sada jos nisam uspeo isprljati Kanulo mi je malo prljvstine kad sam cistio lanac, ali materijal sedista je takav da se jako lako ocisti. Inace, kad ne vozim bajk, stoji u zatvorenoj prostoriji gde nema prljavstine. A i gledam da su mi biciklisticke uvek ciste
"Smrt jednog coveka je tragedija, smrt miliona je statistika"
Postavljeno 29 August 2013 - 03:04 PM
Ja se ne bih složio. Prvo, sedalne kosti moraju da imaju oslonac, odnosno sedište mora da odgovara građi vozača. Zato se sedišta i prave u različitim širinama. Ako su kosti na ivicama sedišta i još na delu koji ide nizbrdo, osim neprijatnog osećaja da sedište ulazi gde ne treba , dolazi i do bola (vrši se pritisak koji anatomija nije predvidela), a verovatno i zdravstvenih tegoba. Za pravi izbor, treba izmeriti razmak između kostiju i tražiti odgovarajuću širinu sedišta. Koliko mi je poznato, bar SQ Lab to i radi (i savetuje na svom sajtu). Ja sam se muka rešio tek pre par godina, kupovinom "ženskog" sedišta (sa rupom), jer su sva "muška" bila prosto suviše uska (ona koja sam mogao da biram i priuštim).Za MTB ti treba uze sediste da mozes nesmetano da postavis telo iza sedista kad zatreba prilikom spusta ili skoka.
Drugo, iz mog iskustva, nekoliko centimetara širine nema nikakvog uticaja na postavljanje tela iza sedišta. Širina pogona već diktira malo raširene noge, a kada ustaneš iz sedišta, razmak se povećava. Ko vozi baš FR, sa puno skokova, ionako skroz spušta sedište.
Postavljeno 29 August 2013 - 03:47 PM
A šta ako je sedlo za nijansu preširoko, da li je neko imao takvih problema? Da se žulja na ivice češanjem ili pritiskanjem na šavove od veša?
Ja već tri godine vozim isto sedlo, od toga poslednjih godinu i po u dresu s uloškom ali nedavno mi se prvi put desilo da se ozbiljno nažuljam, rane su mi se napravile na mestima gde idu šavovi od uloška.
Sad ne znam da li treba uže sedlo ili širi uložak ili jednostavno bolji, ovaj je kineski...
Ja već tri godine vozim isto sedlo, od toga poslednjih godinu i po u dresu s uloškom ali nedavno mi se prvi put desilo da se ozbiljno nažuljam, rane su mi se napravile na mestima gde idu šavovi od uloška.
Sad ne znam da li treba uže sedlo ili širi uložak ili jednostavno bolji, ovaj je kineski...
Postavljeno 29 August 2013 - 05:49 PM
Šavovi svakako ne bi trebalo da budu na mestima koja su izložena direktnom pritisku ili bi bar morali da budu ispod uloška, a ne direktno izloženi koži. Mislim da je definitivno do gaća. Ne vidim kakve veze bi sedište moglo da ima sa tim, koliko god da je široko? Mislim, da li ne žulja kad sediš kod kuće u širokoj fotelji?
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika