Nemam hidrauliku jer mi cena nije privlačna, čak i ne želim da kupim bolji drumaš sa kaliperima za veće pare, jer razmišljam da sačekam još malo da cene budu pristupačnije pa da se kupi neka hidraulika. Iskreno, čak pomišljam da nađem i neki mehanički disk, sajla, kako bih počeo da se upoznajem sa tom materijom.
Mišljenja sam (iako nisam probao) da je i mehanički disk bolji od kalipera. Meni kaliper ne koči na kiši, ma šta mu radio, imam osećaj da ću da polomim ručicu kočnice ili sajlu koliko stežem, ništa. Drugo, neko je pomenuo, posle vožnje po mokrom, felna je crna, pa to crno prešlo i na gumu...ako ne opereš odmah dok je još mokro, posle se još teže i pere i td.
A verujem da je prednost mehaničkog diska to što toga nema i opet verujem (kažem nemam ličnog iskustva) da mehanički disk koči bolje po kiši od kalipera i kada se disk nakvasi, ili grešim?
Gledao sam neke bajkove sa mehaničkim diksovima, i bar za mene, skupi su. Na primer nov drmuski, sa Sorom, Scott Speedster, lep al ram, moderan i td, mehaničke kočnice, a košta 150 000. Ma idi...mnogo. Ali neki polovoan drumaš, sa hidraulikom i oko 700 evrića kada bude max, biće sasavim ok. Normalno, svima bih rekao da sam platio 400 e