Sada bar ima da se kupi za smesne pare polovan ram 26" za disk, tako da se ne isplati bilo sta petljati i rizikovati.
Ovaj moj je 28. Imao sam u ruci takav adapter ali se šrafi sa spoljašnje strane što meni nije odgovaralo
Postavljeno 11 January 2022 - 09:44 PM
Sada bar ima da se kupi za smesne pare polovan ram 26" za disk, tako da se ne isplati bilo sta petljati i rizikovati.
Postavljeno 11 January 2022 - 09:51 PM
Ovaj moj je 28. Imao sam u ruci takav adapter ali se šrafi sa spoljašnje strane što meni nije odgovaralo
Sve jedno
https://www.2bike.rs...-3#.Yd37PNLMKCg
https://www.2bike.rs...vi#.Yd37c9LMKCg
https://www.2bike.rs...-2#.Yd37i9LMKCg
Postavljeno 04 April 2022 - 10:28 AM
Postavljeno 04 April 2022 - 10:47 AM
Biće ti i više nego dovoljni Ultegra kaliperi, bez brige.Постоји ли неки консензус на берзи у вези са односом употребљивости између диск и калипер кочница на друмашу? Посебно мислим на вожњу на низбрдицама. Недавно сам дошао до првог правог друмаша па ме занима шта могу да очекујем од калипера (ултегра) на спусту. На кочење у вожњи по равном немам никаквих замерки, чак су и боље него што сам очекивао после хидрауличних дискова. Додуше, већ деценијама не прелазим 80-81 кг тежине.
Postavljeno 04 April 2022 - 11:25 AM
Zaustavna moć je dobra, čak i uz ne-prejako stiskanje ručice. To im je ujedno i mana zbog toga što pakne moraju stajati bliže felni, što zna biti nezgodno ako se (zadnji) točak malo šeta (uvija) pri snažnom pedalanju uzbrdo, stojeći (kruće felne su podložnije ovom problemu), ili ako prednja felna dobije osmicu iz bilo kog razloga. Opširnije:
Ovi problemi nisu izraženi kod disk kočnica (one uvek češu ) i starih drumskih kočnica, kao ni kod (mini) V-brake kočnica.
Postavljeno 04 April 2022 - 11:53 AM
Ovi problemi nisu izraženi kod disk kočnica (one uvek češu ) i starih drumskih kočnica, kao ni kod (mini) V-brake kočnica.
Postavljeno 04 April 2022 - 02:23 PM
Постоји ли неки консензус на берзи у вези са односом употребљивости између диск и калипер кочница на друмашу? Посебно мислим на вожњу на низбрдицама. Недавно сам дошао до првог правог друмаша па ме занима шта могу да очекујем од калипера (ултегра) на спусту. На кочење у вожњи по равном немам никаквих замерки, чак су и боље него што сам очекивао после хидрауличних дискова. Додуше, већ деценијама не прелазим 80-81 кг тежине.
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 04 April 2022 - 06:43 PM
Obzirom da si ovde poznat kao pedantan majstor midlim da je malo neozbiljno da kontriraš kad su u pitanju disk kočnice, menjači sa 10+ brzina i slično.
Postavljeno 04 April 2022 - 06:49 PM
Tebi kao protivniku disk kočnica uvek češu. Evo, kod moja 2 bicikla NE češu. Sve radi precizno, što bi rekli kao sat.
Obzirom da si ovde poznat kao pedantan majstor midlim da je malo neozbiljno da kontriraš kad su u pitanju disk kočnice, menjači sa 10+ brzina i slično.
Primera radi, logičnije je napisati da su Ultegra čeljust, pločice i disk odlični ali da je i cena poprilično visoka neko pisati da disk kočnice češu ili da nisu dobre.
Zašto je neozbiljno misliti svojom glavom, uprkos tome što marketinška odeljenja kompanija forsiraju?
Svoje mišljenje formiram na osnovu svog znanja, obrazovanja i iskustva.
Različiti ljudi imaju različita iskustva i često različita mišljenja - to je OK.
Postavljeno 04 October 2022 - 04:29 PM
Postavljeno 04 October 2022 - 08:31 PM
Zaustavna moć je dobra, čak i uz ne-prejako stiskanje ručice. To im je ujedno i mana zbog toga što pakne moraju stajati bliže felni, što zna biti nezgodno ako se (zadnji) točak malo šeta (uvija) pri snažnom pedalanju uzbrdo, stojeći (kruće felne su podložnije ovom problemu), ili ako prednja felna dobije osmicu iz bilo kog razloga. Opširnije:
Relja, neumoran si!
Naravouöenije je, manite se novijih bicikala, pređite na trotinet. .)
Postavljeno 19 February 2023 - 12:39 PM
Postavljeno 28 February 2023 - 12:16 AM
Pa gde je losa, izgleda da ce ipak kaliperi otici u totalni zaborav, koliko vidim i sada ih retko ko koristi u proizvodnji bicikala, cak i onih najjeftinijih, tipa sora, mozda i klaris (nisam video, sto ne znaci da ne postoje).
Volim kalipere, a za disk pristojan bajk nemam jos "vremena". Nikad ne bih izbacio kaliper kocnice, tj drumasa kojeg imam sa kaliperima, nek ostane, vozice se jos dugo-dugo, ali disk bi nabavio cisto iz radoznalosti i da ne "otpadnem" iz tehnologije koja je aktuelna, da znam nesto i o tome, jer pojma nemam, nisam se prakticno sretao, sem na klipovima.
Ima razlike naravno svi znamo kod kocenja u sajlama i hidroulja, ali izgleda da su i sajle/disk bolje od kalipera...naravno u istok gradaciji kvaliteta.
Jedino sto i dalje volim kada vidim lepu Ultegra ili 105 i slicnu kaliper kocnicu na drumasu...
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika