Ti si trenirao po Goliji, ne računaš se.
Golija je prava za trening
Postavljeno 27 July 2021 - 01:57 AM
Ti si trenirao po Goliji, ne računaš se.
Postavljeno 27 July 2021 - 08:56 AM
Ja sam sad došao sa Golije (i Kopaonika), bio danima tamo, i mogu da vam kažem da su metalni, drot točkovi za mene zakon, i klasični kaliperi. Za ono što ja vozim i čemu težim. A svako neka radi kako voli.
Samo ko misli da kaliperi loše koče, i da mu trebaju diskovi prvo neka spusti Avalu od česme i hotela ispod 5 minuta, pa ako bude hteo još brže možda će mu trebati diskovi, meni nisu zatrebali još nikad u životu. I to mi je grozno na drumskom brdaškom biciklu te ih neću voziti, jer nose previše negativnih stvari sa sobom a za mene nijednu korisnu. S obzirom da mi kaliperi zakucavaju bicikl po potrebi.
Postavljeno 27 July 2021 - 01:31 PM
Postavljeno 27 July 2021 - 01:48 PM
Samo su u nekim situacijama malo bolje.Ma profesionalcima i amaterima koji jure brzinu, komove, lične rekorde i sl. ne trebaju diskovi, tj. postizaće bolje rezultate bez njih. A za sve nas obične smrtnike, diskovi su MNOOOOOGO bolji izbor. Jer zašto bismo na biciklu imali lošije kočnice, ako su već izmišljene mnogo bolje???
Postavljeno 27 July 2021 - 05:00 PM
Samo su u nekim situacijama malo bolje.
Pusti ti drumski i hibrid bicikl. Daj te diskove na bicikl od 15kg sa bisagama i teretom od 30kg + mojih 85 pa da vidimo na spustu od 20km kako će kočiti. Nisi ti još video šta je toplota na kočenju. Nema tu disk šta da traži.
koji su to uslovi gde disk nema šta da traži?
P.S. Link u potpisu ti ne radi.
And now something completely different
Postavljeno 27 July 2021 - 06:07 PM
Uzbrdo
Sem ako nemaš bus do dole ili spavaš na vrhu.
Evo nešto sa drumskim biciklom, (milsim da je karbonac), rim kočnicama, dugim spustom (i solidnom brzinom) i vozačem koji je uspeo da "skuva kočnice". Asfalt suv ko barut.
Postavljeno 27 July 2021 - 06:08 PM
koji su to uslovi gde disk nema šta da traži?
P.S. Link u potpisu ti ne radi.
Postavljeno 27 July 2021 - 06:12 PM
Sem ako nemaš bus do dole ili spavaš na vrhu.
Evo nešto sa drumskim biciklom, (milsim da je karbonac), rim kočnicama, dugim spustom (i solidnom brzinom) i vozačem koji je uspeo da "skuva kočnice". Asfalt suv ko barut.
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 27 July 2021 - 06:32 PM
Pod velikim teretom to je meni nesigurno.
Misliš na Picasa link ? To je ugašeno odavno a ja nisam izbrisao. Dobro si me podsetio.
Reci mi da me zezaš, molim te, ironičan si zar ne?
Nije ti siguran disk ali jeste v-brake ili još gore drumske kočnice (koje većinom lošije koče od V-brake-a). Kao što gore napisah ne bih menjao ceo bicikl zbog kočnica ali bih sigurno kao prvi bajs kupio bajs sa diskovima. Ovaj gore video sam baš zbog toga i postavio, da vidiš kako se spale drumske kočnice, tačnije paknovi. Tek kada budeš vozio neku turu i kada te bude hvatala kiša videćeš koliko dugo traju paknovi na rim kočnicama. Ja sam posle trke (ako je bila po blatu) menjao paknove jer su skoro uvek preko pola potrošeni. Drugar koji je vozio po Himalajima (kome to nešto znači Vlada Himalajac) je skoro dnevno menjao paknove.
Super, samo što se na snimku ne vide ni felna ni pakne ni čeljust kočnice, a polazimo od pretpostavke da je to sve pre spusta bilo savršeno ispravno i da se sve na tom jednom spustu razyebalo ili kako već? Molim pojašnjenje.
Prvi komentar (koji je inače pinovan)
Postavljeno 27 July 2021 - 08:27 PM
Nije ti siguran disk ali jeste v-brake ili još gore drumske kočnice (koje većinom lošije koče od V-brake-a)
Postavljeno 27 July 2021 - 08:36 PM
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 28 July 2021 - 02:32 AM
Postavljeno 28 July 2021 - 03:37 AM
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika