Voze amateri tubulare nije bas tako retko, ali nije ni preterano popularno medju amaterima.
Pre svega skupi su,
mislim da bez 50eur po gumi nema ni jedan da se kupi, plus lepak, i silant za obe gume izadje to dosta...
Jos taj amater koji vozi tubulare verovatno predje bar desetak hiljada godisnje ima taj trosak bukvalno svake godine.
Druga stvar je sto kada se probusi uglavnom na felni dolazis kuci jer nemas vozilo podrske niti nacina da to na drumu resis.
profesionalci ih voze zato sto su u performansama superiorni u odnosu na klincere, njima je nebitna cena i prakticnost koja je bitna amateru.
Neki trend o kome se najvise prica je da se postavi industrijski standard za tubeless tockove za drumase jer trenutno svaki proizvodjac fura svoj standard, mislim da bi to bila prava revolucija u drumskim tockovima.
i za tubeles bi disk takodje bio neophodan, a dobili bi veoma lagan i relativno jeftin tocak.
Pa resavalo se kako nije, pa treniralo se sa tabularima i bilo je busenja. Napisao sam gore , svi smo nosili rezervni tabular savijen i vezan klips kajsevima ispod sica. Ako se probusi, zameni se i vozi se tako. Jedino ako se neko zabooravi pa udje u krivinu brze, znao je da nastavi na felni, jer bi guma skliznula sa felne.