Drum i disk
Posted 08 April 2021 - 01:54 PM
Posted 25 July 2021 - 06:02 AM
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
And now something completely different
Posted 25 July 2021 - 07:17 AM
Po meni jedina stvarna prednost diskova je eventualno trošenje skupocenih karbonskih točkova ako je to slučaj. Ne verujem u priču da nešto dramatično bolje koče dok je na drugoj strani zamena dosta komplikovanija i zahteva mnogo više vremena, takodje su bučni po mokrom i diskovi, povećavaju težinu, cenu i održavanje itd.
Meni kao amateru nikada neće trebati diskovi ali vidim da je sve manje bicikala bez diskova, nadam se da neće nestati.
Posted 25 July 2021 - 07:40 AM
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
And now something completely different
Posted 25 July 2021 - 12:48 PM
I uze Karapaz Olimpijsko zlato na bajsu bez diskova.
Prosečan amater hoće da se rokne ako mu je bajs bez diskova...
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
To i da je ne daj Bože 10 brzina umesto 11. Ne valja, ne može da nađe kadencu.
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Posted 25 July 2021 - 01:06 PM
Ne verujem u priču da nešto dramatično bolje koče...
Jesi ih probao neko duže vreme?
Posted 25 July 2021 - 01:20 PM
Nisam čak nikada ni probao pa zato sam ostao distanciran u daljem komentarisanju sa Serbian SIRIT .
Nekako intuitivno tolike godine se vozilo bez diskova i niko nije imao primedbu a i sam nikad nisam imao problema sa kočenjem u bilo kom smislu. Nekako su mi višak. Gledam i na Turu sad koliko treba vremena da se zameni točak u odnosu na ranije ali ipak opstaju itd pa odatle izvlačim neke zaključke da moraju da opstanu.
Posted 25 July 2021 - 02:07 PM
Slabo si ti to gledao ako nisi shvatio zašto imaju diskove.Nekako intuitivno tolike godine se vozilo bez diskova i niko nije imao primedbu a i sam nikad nisam imao problema sa kočenjem u bilo kom smislu. Nekako su mi višak. Gledam i na Turu sad koliko treba vremena da se zameni točak u odnosu na ranije ali ipak opstaju itd pa odatle izvlačim neke zaključke da moraju da opstanu.
Pogledaj još jednom i vidi šta imaš zajedničko sa tim točkovima koji oni voze i koje ti vozis osim što su okrugli.
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
Posted 25 July 2021 - 02:27 PM
Koliko vremena treba da se zameni točak? Sve, sve, ali ovo prvi put čujem kao argument protiv diskova. Meni kao amateru treba bukvalno isto vremena da zamenim točak tj gumu (pošto je to manje-više jedina radnja koju radim u toku vožnje). Bukvalno ne vidim nikakvu razliku u kočnicama sa diskom u odnosu na bilo koje druge u tom smislu... Aj sad kod profesionalaca koja sekunda gore-dole prilikom skidanja točka u teoriji može da znači nešto, ali mislim da ima mnogo boljih argumenata i za i protiv disk kočnica od baš tog...Nisam čak nikada ni probao pa zato sam ostao distanciran u daljem komentarisanju sa Serbian SIRIT .
Nekako intuitivno tolike godine se vozilo bez diskova i niko nije imao primedbu a i sam nikad nisam imao problema sa kočenjem u bilo kom smislu. Nekako su mi višak. Gledam i na Turu sad koliko treba vremena da se zameni točak u odnosu na ranije ali ipak opstaju itd pa odatle izvlačim neke zaključke da moraju da opstanu.
4 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users
-
Bing (1)