Schwalbe Vrh ili prevara?
Postavljeno 16 March 2012 - 04:38 PM
Sad sam u totalnom rebusu, zadnju samo da menjam za nesto drugo totalno bzvz, prednjoj Rocket Ron (trenutno) nista ne fali...A da kupim novu schwalbe zadnju sas-belu-crtu pa da opet popijem ovako nesto za jos vece pare ... dodje mi da pobacam sve u kompletu i stavim CST sa kojima nikakvih problema nisam doziveo kamoli ovako nesto suludo
Postavljeno 16 March 2012 - 05:09 PM
Stavio bi zadnju CST odmah, ali ih nema u 2.25, tako da cu najverovatnije obe da zamenim pa nek prednja schwalbe ceka neku normalnu zadnju ako uopste odlucim da uzmem schwalbe...
Vidim da su u Capriolo-u nabavili rubena sa takvim linijama pa cu vec razmisliti ... bitno je da stavim nesto da se normalno vozim a ne da sebi kidam zivce.
Postavljeno 16 March 2012 - 06:33 PM
Znam, te sam i najvise vozio Reko, kad vec sklapam skupi bajs da sednem najzad na "oridzinal iz germaniju" kad ono druga kratka voznja i ...
Stavio bi zadnju CST odmah, ali ih nema u 2.25, tako da cu najverovatnije obe da zamenim pa nek prednja schwalbe ceka neku normalnu zadnju ako uopste odlucim da uzmem schwalbe...
Vidim da su u Capriolo-u nabavili rubena sa takvim linijama pa cu vec razmisliti ... bitno je da stavim nesto da se normalno vozim a ne da sebi kidam zivce.
Samo nađi najbližeg prodavca: http://www.venerabik...me-cst/3320005/
Doduše nemaju belu liniju.
Postavljeno 16 March 2012 - 07:09 PM
Postavljeno 19 March 2012 - 06:07 PM
Trebao bi ovih dana da kupujem gume pa me interesuje kakva su vam iskustva sa Schwalbe 37-622 Marathon HS368
Ali koliko vidim Schwalbe je izgleda kocka...
I koju gumu predlazete do nekih 2500 din.?
Razmisljao sam i o Continental Touring Plus black Reflex (2590 din u PlanetBike-u)
90% vremena provodim po gradu i na manje-vise dobrom asfaltu van grada...
Postavljeno 19 March 2012 - 07:18 PM
Postavljeno 31 March 2012 - 01:43 PM
na kutiji lepo pise made in germany, a kad otvoris na gumi pise made in malesia
Toliko o kvalitetu guma koje se kupuju kod nas . Čisto sumnjam da se takve gume prodaju u zapadnoj evropi. Što se tiče kvaliteta ne mogu jos da sudim, presao sam tek 300-350 km , mada su prilicno lagano legle na felnu sto me je malo zacudilo,.
A ova gospoda iz planet bike-a su prica za sebe, pa oni prodaju komponente koje stoje po 3-4 godine u njihovim radnjama po cenama novih modela. Bacite pogleda npr. na samaraljke (serije) i njihove cene... to je odavno trebalo da bude na rasprodaji, ima jos puno stvari kod njih, ali da ne duzim
Postavljeno 31 March 2012 - 05:25 PM
pre 15-ak dana kupim dve schwalbe durano S gume po ceni od 60 evra za par.
na kutiji lepo pise made in germany, a kad otvoris na gumi pise made in malesia
Toliko o kvalitetu guma koje se kupuju kod nas . Čisto sumnjam da se takve gume prodaju u zapadnoj evropi. Što se tiče kvaliteta ne mogu jos da sudim, presao sam tek 300-350 km , mada su prilicno lagano legle na felnu sto me je malo zacudilo,.............
Na mojim kutijama piše:
Uvezeno iz: Nemačka
Zemlja porekla: Indonezija
Što bi to bi problem? Ne smatram se prevarenim, gume su odlične.
Ne brini ništa, i zapadna Evropa je puna robe sa dalekog istoka.
Postavljeno 31 March 2012 - 08:16 PM
...na kutiji lepo pise made in germany, a kad otvoris na gumi pise made in malesia...toliko o kvalitetu guma koje se kupuju kod nas....
pa kutija je napravljena u Nemackoj a guma u Maleziji.
"Sve je po propisu!"
Nije lud Švaba da truje svoj narod kancerogenom tehnologijom.
milsim da su poreklo i kvalitet su 2
razlicite (a samo donekle povezane) stvari
Kad guma predje nekoliko hiljada
onda o njoj imam visoko misljenje
bez obzira sto je made in BURANIJA.
A ako mi guma rikne posle 100km
onda nazovem Jankovice
ali ne zato sto je guma iz Malezije
(mozda da bude i made in Monaco ili Maroco, svejedno)
vec zato sto treba da traje mnogo duze!
Postavljeno 31 March 2012 - 09:58 PM
Postavljeno 31 March 2012 - 10:25 PM
Postavljeno 31 March 2012 - 10:54 PM
Ni ja, al vidim nezadovoljstvo sto se pominje Germanija, iza made in.Bolje bi bilo da je iza Owned bytako da ne vidim razlog nezadovoljstvu sto pise da je guma napravljena u gore pomenutim zemljama.
Poreklo robe danas ne garantuje kvalitet.Jedino sto poreklo garantuje je cena, naime Nemac nece da radi na pirinac
Postavljeno 01 April 2012 - 05:33 AM
-proizvodni troškovi po Indonežanskom standardu,
-prodajna cena po Nemačkom standardu,
-marža po Srbijanskom standardu
Pisao sam o problemima sa Schwalbe gumom (zadnja se brzo raspala).
E, Jankovic su zamenili zadnju gumu snoseći sami troškove poštarine. Stigla je nova zadnja. Namontirana. Za sad se super ponaša, ne puca. Videću za par hiljada km. Sasvim korektno.
Što se marže tiče, ne vidim da su puno skuplje nego u inostranstvu. A znam koliko država naša klepa za carine, poreze, takse. Sve u svemu komentar ti nije baš suvisao, iako si se trudio biti duhovit.
Proizvodni troškovi se uvek pokušavaju maksimalno sniziti.
Prodajna cena se uvek pokušava podići što je više moguće, a da se ne snizi previše promet.
Marža: svako pokušava zaraditi za sebe što više. Osim u zemlji čarobnjaka iz Oza i Severnoj Koreji.
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika