@coolg66
Sa iskustvom od preko 10tak napravljenih tubeles sistema mogu da ti kažem sa su švalbe vrlo ali vrlo zahvalne za tu namenu, pogotovo TLR/TLE verzije. Nešto si ti tu pogrešno radio.
Kao prvo ovo sa pumpama visokog volumena zaboravi jer to zaista radi samo sa pravim UST gumama, ove tubeless ready traže kompresor i ne vidim razlog za ne korišćenje istog (bilo koja benzinska stanica...). Drugo, tvoj problem mi liči na "masne", prljave gume ili felnu. Očisti lepo deterdžentom gumu iznutra kao i felnu, zatim kada je namontiraš prvo je doooobro namaži penom deterdženta (rubove) i onda kompresorom napumpaj da lepo legne svuda. Mora bočni falc da bude podjednako udaljen od felne duž cele gume. Kada je to gotovo i guma namontirana (sve to bez silanta) sačekaj malo vidi da li drži pritisak bar nekoliko minuta i onda lepo odšrafi ventil, sipajte silant, bar 90ml za 29 gumu 2.25 širine, i napumpaj ponovo. E onda doooobro izmućkaj i točak i postavi ga da odleži bočno po nekoliko minuta svaka strana, montiraj na bajs i provozaj.
To što silant izbija iz same gume je ok za ne-TLR modele mada ako je stara može da se desi i na ostalima a ako izbija na spoju sa fenom, ako odradiš po ovom uputstvu trebalo bi da reši problem.
Što se silanta tiče, verujem da sve ovo radiš kod nas tako da ti je izbor verujem sveden na schwalbe doc blue i ono đubre Joe's. U svakom slučaju schwalbe je odličan jer je u stvari samo rebrendirani Stan's i od mene svaka preporuka za njega. Probao sam ih par i on mi se pokazao najbolje ali svakako nemoj da se "štekariš" za količinu koju sipuješ (iz iskustva)