Jump to content

Fotografije

Schwalbe Vrh ili prevara?

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
421 odgovora na ovu temu

#321 Bax

Bax
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1167 posts

Postavljeno 04 December 2016 - 06:35 PM

14.5mm je unutasnja sirina.

Ovo vecina ne bi ni provalila, a ni ja do pre koju godinu, nego mi se izverziralo oko, sa tolikom gumama i biciklama koje vozim zadnjih godina.

Uglavnom, necu ni da ih vozim, jer znam da takva guma na finoj mehanici koju vozim, stvara vibracije sa asvaltom, koje me jako nerviraju, a poslovicno, taj deo ce i da zvekne,  jer tu dolazi do stalnog smicanja gume i povrsine.

Nego mi nije jasno kako je ovo proslo bilo kakvu kontrolu kvaliteta, a ionako im je cela guma, kao da je malo dete pravilo, jako aljkavo sve...

Uzeo sam je da je probam i jer ima retro bez boju stranice, ali odustajem od probe...

Evo jos jedna fotka, za arhivu.

IMG_20161203_113247.jpg

• 0

#322 niipheus

niipheus
  • Members
  • 902 posts

Postavljeno 04 December 2016 - 06:51 PM

@zare

Moze li neki info oko tih kevlarskih zakrpa? Jel postoje posebne flekice ili je to neka kucna varijanta krpljenja? Imam jednu skoro novu gumu koja se rascepila mozda 2 cm i zao mi da je bacim pa ako moze da se okrpi sa tim kevlarom molio bih da mi pojasnis kako. Moja guma je za mtb tako da ako na drumskoj gumi ta zakrpa drzi 5-6 bara pritiska, verujem da ce i kod mene drzati 2-3.
  • 0

#323 Bax

Bax
  • Members
  • 1167 posts

Postavljeno 04 December 2016 - 06:59 PM

Samo jedna stvar, 5-6 bara na drumskoj, nije uporedivo sa 2-3 bara na MTB gumi, u linearnom smislu.

Pritisak je sila po jedinici povrsine, MTB guma ima daleko vecu povrsinu, pa sila na gumi bude slicna kao kod drumaske, sa daleko vecim pritiskom.

• 0

#324 niipheus

niipheus
  • Members
  • 902 posts

Postavljeno 04 December 2016 - 07:39 PM

To jeste tacno, ali je taj isti pritisak najzasluzniji za to da mtb guma ima daleko manje skokove u pritisku prilikom prelaska preko neravnina u odnosu na drumsku gumu, tako da u krajnjem slucaju guma na drumskom biciklu trpi vise zbog manjeg lufta za prihvatanje neravnina.
  • 0

#325 zare

zare
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4295 posts

Postavljeno 04 December 2016 - 09:30 PM

@zare

Moze li neki info oko tih kevlarskih zakrpa? Jel postoje posebne flekice ili je to neka kucna varijanta krpljenja? Imam jednu skoro novu gumu koja se rascepila mozda 2 cm i zao mi da je bacim pa ako moze da se okrpi sa tim kevlarom molio bih da mi pojasnis kako. Moja guma je za mtb tako da ako na drumskoj gumi ta zakrpa drzi 5-6 bara pritiska, verujem da ce i kod mene drzati 2-3.

Ajde molim te potrazi po netu (nemam sada vremena da trazim), pricao sam vec o tome, ima cini mi se posebna tema, ne znam ko ju je pokrenuo. Ali procitaj samo prvih nekoliko postova. Posle toga su sve "strucnjaci" koji nisu nista probali ali sve znaju  n2:hahaha .

E da, tih 2 cm je predugacno. Ne verujem da moze da se zakrpi a da valja. Mada nista ne kosta da se proba.

• 0
.

#326 Bax

Bax
  • Members
  • 1167 posts

Postavljeno 04 December 2016 - 10:18 PM

14.5mm je unutasnja sirina.

Ovo vecina ne bi ni provalila, a ni ja do pre koju godinu, nego mi se izverziralo oko, sa tolikom gumama i biciklama koje vozim zadnjih godina.

Uglavnom, necu ni da ih vozim, jer znam da takva guma na finoj mehanici koju vozim, stvara vibracije sa asvaltom, koje me jako nerviraju, a poslovicno, taj deo ce i da zvekne,  jer tu dolazi do stalnog smicanja gume i povrsine.

Nego mi nije jasno kako je ovo proslo bilo kakvu kontrolu kvaliteta, a ionako im je cela guma, kao da je malo dete pravilo, jako aljkavo sve...

Uzeo sam je da je probam i jer ima retro bez boju stranice, ali odustajem od probe...

Evo jos jedna fotka, za arhivu.

IMG_20161203_113247.jpg

Evo jos jedna potvrda, iz inostranstva, ista meta isto odstojanje:

http://www.bikeforum...rappy-tire.html

Jednostavno: NE UZIMATI OVE LUGANO GUME.

• 0

#327 joca93

joca93
  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • LocationNi

Postavljeno 01 April 2017 - 05:30 PM

Danas sam drugi put vozio black jack gume i već se probusila zadnja guma. Lepo se kotrljaju, to stoji, ali da običan trn prodje kroz njih, a kao imaju level 3 protection stvarno
nema smisla.
  • 0

#328 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8928 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 02 April 2017 - 12:45 AM

marathon green guard su level 4 ili 5 ne secam se tacno. one zaustavljaju trnje. nixi nivoi zaustavljaju sitniju srcu stakla i sl,ali ne i svo trnje.
  • 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#329 Markoleti

Markoleti
  • Members
  • Pip
  • 20 posts

Postavljeno 02 April 2017 - 12:53 PM

Kod mene par kojak 26x2.0 ,odlicne za asfalt al neki drugi,ne nas. druga voznja,udubljenje od par milimetara(nevidi se plavi sloj)! trosi se ispod mene,nema sto.115+ .... neka izguraju do 3k ...sve preko toga je premia! znaci,marathon i nema dalje!

• 0

#330 lucky_13

lucky_13
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 368 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 02 April 2017 - 07:00 PM

Ja vozim vec treci par Black Jack guma i do sada sam imao jedno busenje i u pitanju je bio trn koji je prosao tacno izmedju krampona. Inace vozim dosta off road.

• 0

#331 Markoleti

Markoleti
  • Members
  • Pip
  • 20 posts

Postavljeno 03 April 2017 - 07:27 AM

Evo par slika kako to izgleda!

Attached Thumbnails

• IMG_20170402_160601.jpg
  • IMG_20170402_160610.jpg
  • IMG_20170402_160605.jpg

• 0

#332 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 03 April 2017 - 07:50 AM

Ovo nije ništa... I guma je prilično nova koliko vidim?

Tako izgleda normalna slik guma, ti "oziljci" su normalna stvar to znači da je guma odradila posao ako se nije probusila.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
  • 0

#333 vladapile

vladapile
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 484 posts
  • LocationBrus

Postavljeno 03 April 2017 - 11:15 AM

Ја возим citizen већ пету сезону тј намотале су око 15000км и још увек су ко нове. За тих 5 год имао сам само једно бушење на ексер. Дал' сам имао срећу са њима или шта већ... Ја сам презадовољан.

Послато са D2005 уз помоћ Тапатока
  • 0

cycling is life, that's why I pedal ...

#334 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 04 April 2017 - 08:16 PM

Возим баш Блек Џек већ 5 или 6 година. Некад је човек просто баксуз, а није ни сваки трн исти. Први пар (2,1) трајале су ~3 године и то по заиста свакаквим тешким теренима. Онда се обе пробуше на трње на истој вожњи, на асфалту. Наручене биле из Немачке. После тога заменим једну која је била мало више истрошена. Исти извор, исто из Немачке. Само неколико месеци касније, од удара у неки камен, нити унутра попуцале скроз, гума се деформисала. Морао да узмем нову у Београду, имали само 2,0 (делује као да је 1,8 у односу на стару). Прегурала две сезоне без проблема, по такође разним теренима. А заједно са њом и једна она оригинална од пре 5-6 година. Размишљам да наручим неке са мало јачом заштитом, али дефинитивно не могу да се жалим на ове шта су све издржале. Чак су у бољем стању од мене. :)

А унутрашње сад узимам само Швалбе, јер су ми 4 Континентал (неке одавде, неке из иностранства) биле фабрички бушне (а неке се релативно лако бушиле). Опет, неки се куну управо у тај Континентал. Нема баш правила.

• 0

#335 lucky_13

lucky_13
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 368 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 05 April 2017 - 05:46 AM

Black Jack su najjeftinije i za tu cenu pruzaju dosta. Zbog rasporeda krampona su verovatno najbrze kramponke na asfaltu. Dosta su mekane, sto im ne bih uzeo kao nedostatak. Kramponi na sredini zadnje gume su se izlizali posle nesto vise od 3000 km. Nekome ko je 20 kg laksi od mene bi sigurno trajale duze. Jedan par sam kupio u Nemackoj i bas mi se na jednoj od tih guma desilo da je pukao bocni zid. Moguce je da sam je ocesao o nesto ostro ali se ne secam toga.

Juce sam kupio Rapid Rob, posle 3 para Black Jacka-a pa cu da vidim kako se one ponasaju i koliko ce izdrzati :)

• 0

#336 zare

zare
  • Members
  • 4295 posts

Postavljeno 17 June 2017 - 07:14 PM

Zaboravio sam da napisem konacnu "presudu" Schwalbe Selvio koje su nove kupljene kod nas. Posle predjenih 11 100 km, nicim izazvana (bar tog trenutka nista nisam zgazio), naprvila se posekotina dugacka 1 cm na prednjoj gumi, po sred gazne povrsine. Ubacena rezervna unutrasnja i sa polu napumpanom gumom sam pregurao zadnjih 25 km vozeci kao penzioner. Zakrpljena spoljna kevlarom ali sam stavio druge gume jer je zadnja dotrajala i pocela da se odvaja od platna. Prednja je sto se tice debljine gazeceg sloja dobra, moze jos da se vozi ali nisam probao kako bi se ponasala posle "krpljenja". 

Sto se mene tice, "domaci" Stelvio mi se pokazao odlicno. Ogromna kilometraza, 2-3 busenja po gumi, jeste da nije bila bas jeftina ali se isplatila. 

• 3
.

#337 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8928 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 17 June 2017 - 07:19 PM

Nosim uvek "zakrpe" za spoljnu u vožnje. Nikad se ne zna. Ne zauzimaju puno mesta. Možeš iskoristiti te stare gume da isečeš par zakrpa od njih (ako nisi to već uradio)?

• 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#338 zare

zare
  • Members
  • 4295 posts

Postavljeno 17 June 2017 - 09:27 PM

Treba nositi ali nisam. Zasto, ni sam ne znam.

• 0
.

#339 vladapile

vladapile
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 484 posts
  • LocationBrus

Postavljeno 05 August 2017 - 05:34 PM

Ја возим citizen већ пету сезону тј намотале су око 15000км и још увек су ко нове. За тих 5 год имао сам само једно бушење на ексер. Дал' сам имао срећу са њима или шта већ... Ја сам презадовољан.

Послато са D2005 уз помоћ Тапатока

Е, цврц. Вечерас на неких 34°С у хладу, задња гума се отворила као сендвич и пустила унутрашњу да изађе напоље и испусти душу (ваздух). Сад разгледам да ставим неке 1.50
  • 1

cycling is life, that's why I pedal ...

#340 orge

orge
  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • LocationZemun, Beograd

Postavljeno 16 August 2017 - 07:15 PM

jel ovo vozivo?

tj jel ima neko iskustva sa ovim gumama?

https://www.kupujemp...46348-oglas.htm

• 0

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika