Top 10 opasnosti na putu
Postavljeno 15 March 2011 - 07:50 AM
Evo otvoricu temu situacijom koja se cesto desava.
Legendarna "vrata".
Pri obilasku automobila koji stoje, bez obzira da li je obilazenje sa leve ili desne strane, treba biti izuzetno oprezan. Uvek postoji mogucnost da neko u automobilu otvori vrata a da vas nije video.
Postavljeno 15 March 2011 - 08:03 AM
Kada vozač (sporog?) automobila, koji ide uporedo sa tobom, počne da skreće desno.
A ti si mu u mrtvom uglu... Neprocjenjivo...
2010: 3582.6 km 2011: 7022.0 km 2012: 6487.9 km 2013: 7271.3 km 2014: 6xxx km
http://zeljkov.wordpress.com
Postavljeno 15 March 2011 - 08:35 AM
Meni najdraža opasnost...
Kada vozač (sporog?) automobila, koji ide uporedo sa tobom, počne da skreće desno.
A ti si mu u mrtvom uglu... Neprocjenjivo...
Dok sam pravio sliku za ovu situaciju, ti si vec postavio.
Takodje cest situacija je kad vozaci iz suprotne trake obilaze ne vodeci racuna o tome da u susret ide krhki biciklista.
Postavljeno 15 March 2011 - 08:39 AM
edit: Miletovo skretanje desno preko bicikliste
Zato volim da u blizini raskrsnice ili prikočim i propustim ove naspram mene ili da pobegnem u rep vozilu i uhvatim sredniu trake. Jes pobezobrazno al' je i pokorisno.
Sledeća opasnos': obilazi te autobus koji gleda da se što pre vrati u traku. Više puta mi se dešavalo da kočim da me ne opali zadnjim krajem vozila. Ovo nije toliki problem kad ima i 'pored puta'.
Drugi favorit u ovoj situaciji je retrovizor koji ti prozuji pored ušiju.
Postavljeno 15 March 2011 - 09:25 AM
Postavljeno 15 March 2011 - 09:34 AM
Ili vozila koja se isparkiravaju unazad na ulicu. Ne vide nas, brzo se priblizavamo uz desnu ivicu. Zato po mogucstvu gledati u/kroz kabine problematichnih vozila.
Tomorrow, never.
Postavljeno 15 March 2011 - 09:41 AM
U Srbiji sigurno nije, ovde vode matore neosvetljene pijandure na biciklu.Jako cest slucaj za Vojvodinu, i prakticno ne znam da li prodje godina da nekoliko takvih ne omasti metar pod zemljom.Negde sam video da je ova situacija NAJČEŠĆI uzrok pogibije biciklista.
To je blaza varijanta jer se moze ocekivati, ali gora je kada ti to urade preko pune linije i bez zmigavca, onako ko grom iz vedra neba a ti onako nalozen vozis u full-uNa raskrsnici vozilo hoce da preseche levu traku i skrene levo, uredno sacheka vozila iz suprotnog smera koja idu, je l' te, pravo, i krene da skrece ne videvshi da biciklista lepo i uredno ide svojom trakom pravo. --> Sporije ici kroz raskrsnice (ako su u tom trenutku prometne ).
Postavljeno 15 March 2011 - 10:43 AM
znam da me je video da mu prilazim na bajsu,ali on IZLAZI!!!
Vozači uglavnom vide kroz tebe, ili, češće, imaju blokadu mozga koja im onemogućava da skapiraju da bicikl može da ide brže od 10 na sat. Nekoliko puta sam se, pa, smejao, užasnutim "otkud ti VEĆ ovde" facama
Miletu svaka čast na ovim ilustracijicama
Postavljeno 15 March 2011 - 10:58 AM
Postavljeno 15 March 2011 - 11:07 AM
znam da me je video da mu prilazim na bajsu,ali on IZLAZI!!!
Vozači uglavnom vide kroz tebe, ili, češće, imaju blokadu mozga
Nekad je u pitanju obican "mrtav ugao" kao razlog sto nas ne vide.
Nosaci krova automobila, cesto zaklanjaju pogle i direktni i iz retrovizora.
da neko prepakuje u 1 post
To neko ko zna sa recima. Ja znam sa slikama.
Postavljeno 15 March 2011 - 11:40 AM
Svaka cast za ilustrovene situacije,samo sto
tu postoji jedna zackoljica.I kad gledaju u tebe,ponasaju se kao da te ne vide.
Najsigurniji nacin da znas da te je neko video je da "ukrstite poglede", ne znam kako drugacije da kazem... Pogledas na momenat vozaca u oci, kad si siguran da je i on tebe pogledao, gledas dalje. U suprotnom, uvek se ponasaj kao da te ne vide.
Mozda i najcesca opasnost na nasim putevima. "Rupa the Shaht"
Ne valja obilaziti je da te ne sastavi FAP otpozadi, ne valja preci preko nje jer zna da bude duboka ...
Postavljeno 15 March 2011 - 11:46 AM
Nekad je u pitanju obican "mrtav ugao" kao razlog sto nas ne vide.
To važi kad sustižemo auto... ali kad te lik obiđe i to uradi...
Re:
Radim i to 'hvatanje pogleda', gleda mi u oko, bre, i ne vidi me.
Doduše, takve budale ne vide ni bilo šta drugo na putu...
Postavljeno 15 March 2011 - 01:54 PM
Gledam ja njih u oci,al oni stalno izvode neke grimase ,kao da smo sa neba pali.Svaka cast za ilustrovene situacije,samo sto
tu postoji jedna zackoljica.I kad gledaju u tebe,ponasaju se kao da te ne vide.
Najsigurniji nacin da znas da te je neko video je da "ukrstite poglede", ne znam kako drugacije da kazem... Pogledas na momenat vozaca u oci, kad si siguran da je i on tebe pogledao, gledas dalje. U suprotnom, uvek se ponasaj kao da te ne vide.
Mozda i najcesca opasnost na nasim putevima. "Rupa the Shaht"
Ne valja obilaziti je da te ne sastavi FAP otpozadi, ne valja preci preko nje jer zna da bude duboka ...
[attachment=0]8.jpg[/attachment]
Odakle ovi biciklisti,zar ne bi trebalo da su na adi,kosutnjaku.....
Postavljeno 15 March 2011 - 02:01 PM
E mene to mnogo više nervira nego vozači motornih vozila, a i oni mogu da me iznerviraju....
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika