Nema tu mnogo mudrosti i taktiziranja. Ako nisi od onih sa drumašima i prosekom između 30 i 40, koji će to spičiti za čas, onda kreneš s tim da vožnju izdržiš. Znači, ne forsiraš na početku u tom delu sa najviše brda, a posle, po ravnici - voziš koliko možeš. Vremenski rokovi su komotni, ima vremena i za pljeskavicu u Rumi, i za kafu ili pivce kojegde... Pošto ruta nije prezahtevna, za ljude bez odgovarajuće pripremljenosti (ali sa iskustvom na dužim vožnjama) biće najteže držati nepripremljenu zadnjicu toliko vremena na sicu
Randonneurs Srbija - 200/300/400/600km maratoni kod nas
Postavljeno 07 April 2016 - 09:02 PM
Postavljeno 08 April 2016 - 04:39 AM
Hvala.Dobio sam jos neke informacije od kolege Belgareth-a.Znam sta me ceka sto se tice duge voznje.Tu imam iskustva.Najteze ce mi biti da se naviknem na vremensku ogranicenost.Nadam se da ce me zaobici gumi defekti kojima sam sklon.Kupit cu nove gume i unutrasnje i vanjske pa mozda to bude u redu.
Nove ili stare - tu nema razlike. Jedino ako su baš istrošene spoljne, inače se isto buše, izeš ga.
Postavljeno 14 April 2016 - 12:08 PM
Sent from my D2303 using Tapatalk
Postavljeno 15 April 2016 - 05:12 AM
Postavljeno 15 April 2016 - 08:35 AM
Uvijek nosim ranac na duze ture i ne smeta mi.Kada ozednim popijem 1-1,5l vode odjednom.Tako da te dvije flase vode nestaju poslije dva pijenja.Onda dopuna vode i vozi dalje.Vidimo se.
Kada ozednis onda je vec kasno ovo je lose primer ljudima koji tek krecu da voze.Pa tvome ti ne pijes vodu dok vozis sto je veom lose pogotovo za vreme koje dolazi
5500km-2010
6400km-2011
3800km-2012
6080km-2013
7660km-2014
8500km-2015
5000km-2016
Moj zanat mi je dao vrh sa koga ću pasti“... Ako ste dostigli vrh, onda i pad može da bude veličanstven!“ D.V
Postavljeno 15 April 2016 - 09:44 AM
Ne dajem ja nikome savjete da treba da piju kao ja.Meni to pijenje gutljaj po gutljaj ne odgovara.Vozim dok ne ozednim i onda popijem 1,5l vode odjednom.Svako zna kako je njemu dobro da pije i jede.Kada ozednis onda je vec kasno ovo je lose primer ljudima koji tek krecu da voze.Pa tvome ti ne pijes vodu dok vozis sto je veom lose pogotovo za vreme koje dolazi
Postavljeno 15 April 2016 - 10:50 AM
Moguce je da nekome ne odgovara da cesto pije vodu, ali smatram da je Nion-ov savet odlican za sve koji se ozbiljno bave fizickim aktivnostima bilo koje vrste. Voda se nikako ne pije samo kad se ozedni. Sto rekla Nada Macura: "Jako je vazno da unosite dovoljno tecnosti i da Vam organizam uvek bude dovoljno hidriran". Unosenje tako velike kolicine tecnosti odjednom nije bas najbolja stvar za organizam.
Postavljeno 15 April 2016 - 10:59 AM
Postavljeno 18 April 2016 - 01:06 PM
Postavljeno 18 April 2016 - 02:52 PM
Svaka cast! Cestitam!Krenuo sam iz Siriga oko 06h.U 07-30h sam se nasao sa kolegom Lazarom.Izvrsili prijavu i u 08-00h krenuli.Kolona se brzo razvukla.Penjanje uz Banstol i moje prvo mucenje.Brdo nisam vozio od ljetos.113kg i ranac oko 5 kg.Na 30km pocinju da me hvataju grcevi u butinama.To mi se nikada nije desavalo pa tablete sa mg nisam ni nosio.Lazar mi je ponudio,ali ja tablete izbjegavam u sirokom luku.Odbijam.Dan i nije bio toliko los.Bilo je dosta oblacnog perioda.Na 66 km jedva silazim sa bicikla.Grcevi u obe butine.Trazim od Lazara tabletu i pijem.Njemu kazem da nastavi sam.On nije htio da me ostavi.Rekao sam da ide a da cu ja vidjeti kako ce biti.Ako ne mognem nastaviti zvao bih kuma da dodje autom po mene.Poslije 5-10 min. nastavljam.Grcevi se javljaju ali manjim intenzitetom.Ali pocinju da se javljaju i u listovima.Ne zapinjem vec vozim oko 17 km/h.Lazar me zove da vidi sta je samnom.Kazem mu da nastavljam.Nalazimo se na rostilju u S.Mitrovicu.Rucamo i idemo dalje.U nastavku voznje nastupa 100-tinjak km ravnice,sto mi odgovara.Poslije Rume pridruzuje nam se Dejan iz Bg.Uz put smo se sretali sa jos trojicom biciklista iz Budisave.Banstol penjemo po noci.Grupa od 6 biciklista.Ja zadnji stizem na vrh i krecemo na spust.Kolege iz Budisave su otisli pa smo opet nas trojica.Na cilj stizemo u 21h.Zavrsavamo pola sata pre isteka vremena.Gibanica,koja je bila odlicna.Mene ceka jos 20km do Siriga.To sam izvezao laganim tempom.Istusirao sam se i otisao na posao u nocnu smjenu.Sada poslije 6h sna sve se vratilo u normalu.Jos malo dupe boli ali nije strasno.Uvoznji sam popio 10-ak l vode,i nijednom nisam isao u wc.Savjet za neke koji ce voziti brevet u buducnosti.Niposto ne dolazite nepripremljeni.Ja sam naucio skolu.Krenuo sam sa 113kg a jutros vaga pokazuje 108,6.
Sent from my D2303 using Tapatalk
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika