Ili 1000...
Не мења ствар. Доказивање другима, чист комплекс.
Postavljeno 27 April 2023 - 06:32 PM
Ne znam, kompleks je verovatno sto omalovazavas tudje napore... Nigde nisam sreo biciklistu koji u razgovoru istice Ej bre ja sam brevetas, jel znas ti sta je to.
Ја омаловажавам туђе напоре? Којом реченицом?Ne znam, kompleks je verovatno sto omalovazavas tudje napore... Nigde nisam sreo biciklistu koji u razgovoru istice Ej bre ja sam brevetas, jel znas ti sta je to.
Postavljeno 27 April 2023 - 06:42 PM
То се односи на узимање/добијање званичне потврде ради других, не на уложене напоре.Brevet je organizovan da se zvanicno potvrdi da je ucesnik izvezao 200 i vise kilometara, zato postoji organizator, papirici i kontrolne tacke, znackice.
Postavljeno 27 April 2023 - 10:12 PM
Не мења ствар. Доказивање другима, чист комплекс.
Postavljeno 28 April 2023 - 01:36 AM
Postavljeno 28 April 2023 - 05:58 AM
Ја и нисам истраживао мотиве људи који возе бревете, то води у ћорсокак, Душан је изнео мотив доказивања другима у виду потребе за потврдом. Само покушавам да у размени мишљења установим поенту тога, то сам одмах и нагласио.Kako ko. Ne zanima me dokazivanje nekome. Brevet 200 pa i 300 su sitni. Bilo ko sa solidnom kondicijom može da vozi npr sutra 200km.
Medjutim, nekoliko drugara teško će se odlučiti da voze 400, 600. 1000 i da ne pominjem. E tu je brevet.. dogadjaj koji poziva zainteresovane da voze 400 i više. Pojedinci se odluče. Neki završe, neki prekinu u nekom momentu. Neko samo želi da istraži svoje mogućnosti. Neki ima i motiv. Različiti su razlozi i potrebe svakog pojedinca. Ali bez nekog zvaničnog dogadjaja većina nikada neće ni pokušati.
Ja sam pre 7 godina sa tim krenuo iz radoznalosti. Dokle ću ići sa tim, to ne znam.
Postavljeno 28 April 2023 - 09:09 AM
pa deluje da si dobio odgovore toliko da na nekoliko nivoa možeš opisati potrebu i ciljeve u konkretnom slučaju. Ako i dalje tražiš neki sveti gral breveta, možda imaš neku drugu dilemu na višem nivou od socijalno sportke kategorije organizovanja ljudi.
Postavljeno 28 April 2023 - 10:45 AM
Само покушавам да у размени мишљења установим поенту тога, то сам одмах и нагласио.
Igor je lepo opisao sta je brevet na pocetku ove teme, cilj je dobijanje ZVANICNE potvrde da je biciklista AMATER prevezao odredjenu kolicinu kilometara (iznad 200km) i da je zbog toga sposoban da ucestvuje na brevetu PBP, dakle DOKAZIVANJE potvrdom ali ne drugim biciklistima vec ORGANIZATORU PBP. Brevet je u neku ruku trkanje ali ne ko ce da zavrsi prvi nego da se razdaljina preveze za zadati vremenski interval. Sa druge strane zavrsiti PBP prvi u zvanicnoj konkurenciji medju hiljadama biciklista iz sveta bi svakome znacilo nesto posebno, pa i tebi. Za biciklistu AMATERA je ucestvovanje na PBP verovatno slican osecaj kao da ucestvuje na TDF, u smislu zvanicnog dogadjaja, barem prvi put posle se vec navikne...
Postavljeno 28 April 2023 - 10:55 AM
pa deluje da si dobio odgovore toliko da na nekoliko nivoa možeš opisati potrebu i ciljeve u konkretnom slučaju. Ako i dalje tražiš neki sveti gral breveta, možda imaš neku drugu dilemu na višem nivou od socijalno sportke kategorije organizovanja ljudi.
Postavljeno 28 April 2023 - 10:59 AM
Postavljeno 28 April 2023 - 11:19 AM
Рекао сам да сам схватио правила и прописе (и видео неке контрадикторности) , као и да немам ништа против бревета, а да у мотивацију учесника не желим да улазим јер је то други терен.Igor je lepo opisao sta je brevet na pocetku ove teme, cilj je dobijanje ZVANICNE potvrde da je biciklista AMATER prevezao odredjenu kolicinu kilometara (iznad 200km) i da je zbog toga sposoban da ucestvuje na brevetu PBP, dakle DOKAZIVANJE potvrdom ali ne drugim biciklistima vec ORGANIZATORU PBP. Brevet je u neku ruku trkanje ali ne ko ce da zavrsi prvi nego da se razdaljina preveze za zadati vremenski interval. Sa druge strane zavrsiti PBP prvi u zvanicnoj konkurenciji medju hiljadama biciklista iz sveta bi svakome znacilo nesto posebno, pa i tebi. Za biciklistu AMATERA je ucestvovanje na PBP verovatno slican osecaj kao da ucestvuje na TDF, u smislu zvanicnog dogadjaja, barem prvi put posle se vec navikne...
Postavljeno 28 April 2023 - 11:20 AM
Pa ne vidim ni ja.pa i da je tako, ne vidim ništa loše u tome.
Postavljeno 28 April 2023 - 11:25 AM
Који је значај првог места у нечему што се пропагира као нетакмичарски догађај (није трка, није важно ко је бржи, нема победника)?
Postavljeno 28 April 2023 - 11:32 AM
Ако је мени упућено, да одговорим. Не видим ни ја ништа лоше у бревету, само покушавам да укопчам поенту.
nije, bilo je uopšte rečeno, više mići, ali i svima-tebi.
ne znam, ne vidim stvarno šta ti tražiš zapravo. poenta je u tome što ljudi rade, verovatno jer im se radi, šta god da rade, pecaju, voze brevet bez breveta, učestvuju na kobasicijadi ili kupusijadi, društvu pčelara.. ništa od toga nema neki takmičarski značaj.
nikom neće promeniti život.. ili hoće možda, ko zna
Postavljeno 28 April 2023 - 11:41 AM
Postavljeno 28 April 2023 - 11:45 AM
Рекао сам да покушавам да схватим поенту бревета, постављеног у однос са идентичном вожњом која се не назива бревет. Ма колико се упињао, за сада је у овој конверзацији не налазим ван небициклистичке области личних мотива. Одужила се мало, али бар није жучнаnije, bilo je uopšte rečeno, više mići, ali i svima-tebi.
ne znam, ne vidim stvarno šta ti tražiš zapravo. poenta je u tome što ljudi rade, verovatno jer im se radi, šta god da rade, pecaju, voze brevet bez breveta, učestvuju na kobasicijadi ili kupusijadi, društvu pčelara.. ništa od toga nema neki takmičarski značaj.
nikom neće promeniti život.. ili hoće možda, ko zna
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika