Mislim da je najveći problem kod redovne upotrebe vintage bajkova nedostatak delova koji već neko vreme nisu standard u industriji. Tu ne mislim na osnovni potrošni materijal u koji spadaju lanci i kasete, ali već pogoni, lule, vile, ležajevi vile i tome slično umeju da budu gimnastika. No to su delovi koji ako pašu, svakako se retko menjaju.
Nisu vintage bicikli za neke ozbiljne kilometraže, velika brda i treninge, ali mogu da odlično posluže kao lepa rekreacija nekome ko tek ulazi u svet biciklizma, želi neku vrstu rekreacije koja će malo da mu drži povišen puls, da se oznoji a da ne optereti zglobove. U svakom slučaju mislim da je vintage bajk krštenog proizvođača u dobrom stanju daleko bolji izbor i za rekreaciju i za prevoz od nekog po ceni ekvivalentnog kineskog no name, teškog kao tuč treking bicikla sa mehanikom upitnog kvaliteta.
Znas sta je tu problem. Te Kineske krseve koje kupuju za 130 euglavnom kupuju, za decu, zene, ili ljudi koji nisu seli na bicikl. Znaci apsolutno nespremni ljudi, kako fizicki tako i sa izuzetno malo znanja o biciklima. I to su gotovo uvek MTB .
E sada, njima da das neki od ovih bicikla koje je gore Bax pokazo, to bi za njih bilo ravno samoubistvu i tek bi im ogadilo bicikl zauvek. Pozicija tih bicikla zahteva utrenirane ljude i ljude sa iskustvom. Ti bicikli su ko da ih na kamilu stavis. Pa oni ne znaju da koriste ni menjace gde brzine idu na klik, kamoli ove gde moras ti da namestas brzine. Pa onda tanke gume, itd, itd. Zato ce oni uvek pre kupiti Kineza nego ovo gore, iako su ovi Baxovi bicikl bolji.