Jump to content

Fotografije

Paktreger-prtljažnik

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
57 odgovora na ovu temu

#21 skorkovic

skorkovic
  • Members
  • 3 posts

Postavljeno 13 July 2012 - 12:02 PM

Pozdrav svima. Imam Polar Mirage Pro. Volim da ponekad odem na kampovanje sa prijateljima ali problem mi predstavlja prtljag, ne mogu sve stvari da spakujem u ranac. Kupio sam bisage ali sada mi je problem paktreger. Moj bicikl nema ,,rupicu" za paktreger na viljusci(mislim da se tako zove) zadnjeg tocka vec ima samo rupicu sa donje strane na koju se kaci blatobran. Najpoznatiji uzicki serviser Milivoja nije hteo da mi kaze koji paktreger mi odgovara(valjda da bih sacekao da on nabavi pa da kupim kod njega ali znam da on nece nabaviti jos bar par meseci). Sta da uradim? Da li da probam da izbusim rupu za paktreger ili ima neka vrsta paktregera koja moze da se montira na moj bicikl? Kupio bih paktreger koji se kaci na sipku sedista ali on ne moze da nosi veliki teret...
  • 1

#22 dzonihsv

dzonihsv
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 352 posts
  • LocationL.S.D.

Postavljeno 13 July 2012 - 12:14 PM

Dule0911 ima isti bajs i bio sam sa njim kad je montirao paktreger. Na isti način sam i ja montirao moj paktreger pre 2 meseca.

Pošto nemamo te rupice sa strana za paktreger, onda koristimo onu rupu za blatobram. Moraćeš u kućnoj radinosti da napraviš adapter za kačanje. Malo je zeznuto sad objasniti tekstualno, al' šta da se radi.

Potrebno je napraviti adapter koji će spojiti one krajeve paktregera koji bi bili zašrafljeni za ram. Bukvalno, napraviti pločicu koja ih spaja kao jedno. Na sredini te pločice je potrebno imati rupu za dalji postupak kačenja. Sad je potrebno napraviti deo lima, deo pločice pod uglom od 90 stepeni (ili kako ti već bude paktreger zahtevao), koji će da se kači sa jedne strane na ram bajsa (ona rupa gde ide blatobran), a sa druge strane na pločicu sa rupom koja je spojila krajeve paktregera. To se sve zategne lepo šrafovima i drži sasvim dobro. Eventualno, u zavisnosti od paktregera, moraćeš malo da kriviš onaj deo koji se kači za ram. S toga, moraćeš da uzmeš neki ne aluminijumski paktreger, jer npr. čelik lakše trpi zamor materijala usled krivljenja, pa je samim tim i izdržljiviji u odnosu na aluminijum nakon krivljenja. Nemoj uzimati taj što se kači na šipku, nije to za veliki teret, tipa 5kg i slično. Ima i onih za 10kg, ali ne i ne, ako ti već nije to poslednja opcija. Takođe, ne buši ram, verovatno ćeš ga oslabiti. Možda neki pro varilac/bušilac uspe sve to lepo da sredi, ali toliko se nikad nisam raspitivao.

Postavio bih ti fotke kako to izgleda, ali nećeš ništa skontati iz njh jer sam taj deo sad zamaskirao. Ako Dule nije stigao da odradi maskiranje, može ti on fotkati da vidiš o čemu pričam. :)
  • 0
Postavljena slika

#23 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4467 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 13 July 2012 - 02:08 PM

Moj bicikl nema ,,rupicu" za paktreger na viljusci(mislim da se tako zove) zadnjeg tocka vec ima samo rupicu sa donje strane na koju se kaci blatobran.

Na zadnjoj viljušci nemaš rupice za pak treger (da li je to na gornjem delu viljuške ispod šticne) onda mora da imaš jednu pločicu izmedju viljuški (negde kod poluge kočnicce) i na toj pločici ima rupa za pak treger (na nju se takodje kači blatobran). Pak treger se u tom slučaju kači sa jednom šipkom na tu rupu. Ako pak treger nema odgovarajuću šipku,istu možeš lako napraviti.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#24 skorkovic

skorkovic
  • Members
  • 3 posts

Postavljeno 14 July 2012 - 10:43 AM

Da postoji sipka kod kocnice...Ali na njoj je rupa okrenuta ka tocku, a gledao sam kod jednog prijatelja, treba da bude odprilike horizontalna rupa, cak i malo nagnuta ka gore...
  • 0

#25 skorkovic

skorkovic
  • Members
  • 3 posts

Postavljeno 15 July 2012 - 01:33 AM

Kako se montira ovaj paktreger?
http://www.totalbike... ... 0540_1.jpg
  • 0

#26 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Postavljeno 15 July 2012 - 10:48 AM

Okacicu sutra slike kako je ispalo kod mene, sad nisam u BGu.
Uglavnom tako kako je Dzoni opisao.
  • 0

#27 chamade

chamade
  • Members
  • 4467 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 15 July 2012 - 02:07 PM

Da postoji sipka kod kocnice...Ali na njoj je rupa okrenuta ka tocku, a gledao sam kod jednog prijatelja, treba da bude odprilike horizontalna rupa, cak i malo nagnuta ka gore...

Moraš napraviti kumad od metala ili aluminijuma kojim ćeš nadomestiti nedostatak,tj to što je rupa okrenuta na neku drugu stranu premostiš sa tim dodatnim držačem.. Mora biti malo improvizacije ako nije sve idealno,a često se desi da nije.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#28 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Postavljeno 15 July 2012 - 11:36 PM

Evo i slika, ranije sam se vratio kuci od planiranog.
Ne znam koliko se vide detalji, ali nadam se da ces shvatiti kako je montirano.
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika

Inace je prtljaznik kostao 660din i odlicno mi je posluzio, a nadam se da ce opet posluziti kad zatreba. Boja mi se samo nije svidela pa sam ga zato prefarbao u crno :)
Postavljena slika
  • 0

#29 WoooZy

WoooZy
  • Members
  • PipPip
  • 55 posts

Postavljeno 20 July 2012 - 12:35 PM

Treba da idem do Jagodine sad u ponedeljak ili utorak,a da nosim ranac kao sto sam do sad-bolje da ne pokusavam,jer ipak je to ~130km,najduze sto sam isao...
Pa s tim u vezi,treba mi neki pak treger,ali ne znam koji(da mi odgovara) ni gde da ga nabavim.

Evo slike mog bajsa
Postavljena slika

Rekao bi da naizgled je nekako slabasan,ali valjda moze da posluzi za ranac ili tako nesto? :D
Postavljena slika

Ovaj je cini mi se kvalitetniji ali ne znam kako bi se namontirao na moj bajs.
http://www.totalbike...i-celicni-26-28

Ja sam inace iz Ljiga, i ovde ne bi mogao nista da nabavim,ali prekosutra idem za BG,pa racunam da bi tamo nesto mogao uzeti,ali gde? Ako neko zna neki servis/prodavnicu molim na pp! :)
Mada opet i pored toga treba mi savet kakav uzeti,da odgovora mom bajsu? Jer cu moci da probam dal odgovora tek kad se vratim kuci... :(

Hvala!
  • 0

#30 dzonihsv

dzonihsv
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 352 posts
  • LocationL.S.D.

Postavljeno 20 July 2012 - 02:09 PM

Taj sa totalbike sajta ti je svakako kvalitetniji i funkcionialniji. Jedino, nije baš predviđen za sve tipove bisaga, ali uvek možeš da dovariš dodatni deo pri zadnjem delu (da ne bi bisage upadale u točak). Ovako otprilike izgleda paktreger na kojem se bisage lepo pakuju.

Al', da se vratim na temu. :)

Na tim fotkama koji si dostavio sam ucrtao koji deo se gde kači. Pogledaj fotke - fotka1 i fotka2. Tako da montiranja paktregera ne bi trebalo da bude problem. I naravno, svakako preporuka za taj sa totalbike sajta. Ujedno bi taj paktreger trebalo da ima još jedan dodatni deo kojim se kači na ram bajsa pored kočnice (kao što ima onaj za koga sam rekao da bisage ne upadaju u točak), pa i na to obrati pažnju. Inače, totalbike je webshop za Capriolo, a ovde možeš naći kontakt telefone/adrese istog. Pa pre nego što kreneš, pozovi i vidi gde imaju onaj model koji tebe interesuje.
  • 0
Postavljena slika

#31 WoooZy

WoooZy
  • Members
  • PipPip
  • 55 posts

Postavljeno 20 July 2012 - 02:38 PM

Ujedno bi taj paktreger trebalo da ima još jedan dodatni deo kojim se kači na ram bajsa pored kočnice (kao što ima onaj za koga sam rekao da bisage ne upadaju u točak), pa i na to obrati pažnju.

Hvala ti na info. :)

Pa da, to me je cudilo gde se kaci, valjda ima nekakav dodatak sto nije prikazan na slici da se kaci na ram :)

Evo nasao sam neke bisage,mislim da nisu lose :D
http://www.limundo.c...16762/Posmatraj

Al ove su extra,samo da imam 35e :D
http://www.cikloberz...ow.php?id=59811
  • 0

#32 WoooZy

WoooZy
  • Members
  • PipPip
  • 55 posts

Postavljeno 27 July 2012 - 03:24 PM

Moze li mi neko reci gde mogu da se nadju neki paktregeri u BGu?? Bio u planet bike,samo jedan celicni model,u capriolo imaju vise al sam cuo da su oni jako losi...
Pa gde uzeti?? :D
  • 0

#33 WoooZy

WoooZy
  • Members
  • PipPip
  • 55 posts

Postavljeno 04 August 2012 - 11:24 AM

Vredi li ovaj 15e? Ja bih ga uzeo :D

http://www.cikloberz...ow.php?id=35617
  • 0

#34 savudin

savudin
  • Members
  • PipPipPip
  • 79 posts
  • LocationVojvoda Stepa

Postavljeno 04 August 2012 - 12:19 PM

Ja sam danas u Planetu kupio sličan, ovaj:

Postavljena slika

i odmah montirao, prilično čvrsto stoji i deluje. Odmah sam uzeo i par E-Bike bisaga, na popustu, ove:

Postavljena slika

i sve to odlično leži, čvrsto i stabilno. Videćemo uskoro i u praksi kako će se ponašati, ja za sada prezadovoljan kupovinom.
  • 0
Koliko sam para dao u biciklo mogao sam juga na plin da kupim.

#35 WoooZy

WoooZy
  • Members
  • PipPip
  • 55 posts

Postavljeno 04 August 2012 - 01:28 PM

Ja sam danas u Planetu kupio sličan, ovaj:

Postavljena slika

i odmah montirao, prilično čvrsto stoji i deluje. Odmah sam uzeo i par E-Bike bisaga, na popustu, ove:

Postavljena slika

i sve to odlično leži, čvrsto i stabilno. Videćemo uskoro i u praksi kako će se ponašati, ja za sada prezadovoljan kupovinom.

Cena svega toga? :)
  • 0

#36 savudin

savudin
  • Members
  • PipPipPip
  • 79 posts
  • LocationVojvoda Stepa

Postavljeno 04 August 2012 - 01:59 PM

1800 za prtljažnik i 3600 za bisage.
  • 0
Koliko sam para dao u biciklo mogao sam juga na plin da kupim.

#37 laza001

laza001
  • Members
  • Pip
  • 23 posts

Postavljeno 10 September 2015 - 09:20 PM

Pozdrav svima. Imam Polar Mirage Pro. Volim da ponekad odem na kampovanje sa prijateljima ali problem mi predstavlja prtljag, ne mogu sve stvari da spakujem u ranac. Kupio sam bisage ali sada mi je problem paktreger. Moj bicikl nema ,,rupicu" za paktreger na viljusci(mislim da se tako zove) zadnjeg tocka vec ima samo rupicu sa donje strane na koju se kaci blatobran. Najpoznatiji uzicki serviser Milivoja nije hteo da mi kaze koji paktreger mi odgovara(valjda da bih sacekao da on nabavi pa da kupim kod njega ali znam da on nece nabaviti jos bar par meseci). Sta da uradim? Da li da probam da izbusim rupu za paktreger ili ima neka vrsta paktregera koja moze da se montira na moj bicikl? Kupio bih paktreger koji se kaci na sipku sedista ali on ne moze da nosi veliki teret...

Posto ja idem biciklom sada sam u francuskoj pa ti preporucujem da pogledas na sajtu: http://planetbike.rs...i i korpe/5022/

Najbolje je imati prednji pak treger zato sto ti kada vozis tvoja tezina ide nazad zato sto naravno sedis pozadi odnosno kod volana. pa da bi se izjednacila tezina onda sav prtljag stavis napred.

Pozdrav i vetar u ledja.

• 0

#38 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 10 September 2015 - 09:46 PM

Post koji si citirao je više od tri godine star pa nešto ne verujem da od onda nije našao rešenje... :)

PS
Treba da se odlučiš, jesi li trenutno u Francuskoj ili indoneziji ;)
http://www.2bike.rs/...diste/?p=186254
  • 0

#39 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14994 posts

Postavljeno 10 September 2015 - 10:46 PM

Mozda je u plnetbjku.

• 0

#40 vidak

vidak
  • Members
  • 4674 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 11 September 2015 - 02:28 AM

Post koji si citirao je više od tri godine star pa nešto ne verujem da od onda nije našao rešenje... :)

PS
Treba da se odlučiš, jesi li trenutno u Francuskoj ili indoneziji ;)
http://www.2bike.rs/...diste/?p=186254

Jooooj!!!!

• 0

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika