Jump to content

Photo

Sam svoj majstor

• This topic is locked This topic is locked
250 replies to this topic

#81 Kuplung

Kuplung
  • Members
  • PipPip
  • 33 posts

Posted 09 April 2012 - 08:20 PM

Nabavio žbice i niple. Skontao da je felna pukla po poprečnom preseku na jednom mestu. Pretpostavljam da je mogu baciti. :? Pitanje je, šta mi od informacija treba da bih nabavio felnu istih dimenzija kao kod ove stare felne? Na staru ide guma 26x1.90 pa još par slova koje ne mogu da pročitam jer su se izlizala.
  • 0

#82 sveta344

sveta344
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1673 posts

Posted 09 April 2012 - 09:49 PM

Pukla-odvojila se ili vidiš na jednom mestu poprečnu crtu gde se felna fabrički spaja?
  • 0

#83 Kuplung

Kuplung
  • Members
  • PipPip
  • 33 posts

Posted 09 April 2012 - 10:08 PM

Ulepšao si mi veče. A i poštedeo si me cimanja po felnu. Da, hirurški precizna, pod pravim uglom, duž celog preseka, crta. :D Dobro je da sam se registrovao ovde, vidiš da sam pogubljen u svakom pogledu.
  • 0

#84 bant013

bant013
  • Members
  • 1168 posts

Posted 09 April 2012 - 10:10 PM

Kao što reče Sveta ukoliko postoji nešto što liči kao "crta" ne mora da znači da je pukla, tako izgleda mesto gde je felna spojena. Ukoliko je fizički razdvojena onda ti ne gine kupovina novog obruča, ima u kapriolu onih KryptonX za oko 650din po komadu ili u planet bajku Berreta za oko 900din, naravno jedini uslov je da je i tvoja stara nabala sa 36 žbica.
  • 0
"I've had enough, I've seen enough, I've had it all, I'm giving up I won the race, I broke the cup, I drank it all, I spit it up" (R.E.M)

*KUPUJEM GIRVIN VECTOR ILI NOLEEN SUSPENZIJU

#85 Kuplung

Kuplung
  • Members
  • PipPip
  • 33 posts

Posted 09 April 2012 - 10:42 PM

E, bogami, sad sam opet u rebusu. To jeste ta crta gde se spaja felna, ali kroz jednu tačku sa strane i jednu tačkicu odozdo na samom spoju probija svetlost. Doduše, spoj drži, ne odvaja se. Ne znam kolika je tolerancija na ova razdvajanja spoja, da li svaki najmanji procep vuče kupovinu nove felne?
  • 0

#86 bant013

bant013
  • Members
  • 1168 posts

Posted 09 April 2012 - 10:59 PM

Nije vredno "procenjivanja", najeftinija nova felna je svakako bolje rešenje.
  • 0
"I've had enough, I've seen enough, I've had it all, I'm giving up I won the race, I broke the cup, I drank it all, I spit it up" (R.E.M)

#87 Kuplung

Kuplung
  • Members
  • PipPip
  • 33 posts

Posted 12 April 2012 - 11:35 AM

Okej. Interesuje me, ako uzmem felnu od 26" sa duplim zidom, hoće li žbice koje sam već kupio, a odgovaraju mojoj staroj čeličnoj felni od 26" sa jednim zidom, odgovarati i ovoj novoj? :?

EDIT: Nabla je ista, naravno.
  • 0

#88 atomic

atomic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 317 posts
  • LocationKikinda

Posted 12 April 2012 - 02:23 PM

Stare žice će sigurno biti duže koji milimetear nego što bi bilo idealno. Mada je sumnjam da će moći, ali ti probaj da upleteš pa ćeš videti da li će moći ili ne. Probaj sa nekim od spoke kalkulatora na netu da proveriš da li bi ta dužina ipak mogla, a da malo oturpijaš vrh žica.
  • 0

#89 Vorda

Vorda
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Posted 12 April 2012 - 04:00 PM

nema sanse da ce zice odgovarati [-X
  • 0
puno znoja,malo krvi

#90 bant013

bant013
  • Members
  • 1168 posts

Posted 12 April 2012 - 06:18 PM

[-X
  • 0

#91 Kuplung

Kuplung
  • Members
  • PipPip
  • 33 posts

Posted 13 April 2012 - 03:32 PM

Jasno, jasno, rešen je problem. Elem, uspeo sam da upletem točak, kaže majstor da ne veruje da sam sam to odradio. Mada ne znam da l je vredelo tih pet sifizovskih sati što sam potrošio. Bože moj. :)
Doterao sam bicikl u vozno stanje, i odvozao nekih petnaestak kilometara danas. S tim što mi je prednji menjač totalno razlupan, izlomljen i pohaban, kavez bože sačuvaj, pa sam ga i skinuo. Gledam da uzmem neki polovan, ali ne znam koje dimenzije i specifikacije treba da ima. Pozadi je šestofaz, šimano menjači(makar piše). Je l da prebrojim zupčanike napred, je l to dovoljna odrednica? Hvala još jednom na odgovorima. :)
  • 0

#92 Kuplung

Kuplung
  • Members
  • PipPip
  • 33 posts

Posted 21 April 2012 - 01:59 PM

Izmerio sam prečnik šipke na koju ide prednji menjač i izađe me 28,96mm(obmotao papir, izmerio obim i podelio sa pi, nemam specijalizovan alat), dok su, koliko vidim, standardne dimenzije 28,6 i 31,8. Da li će mi odgovarati menjač sa hvataljkom od 28,6mm, pošto vidim da uglavnom od ide na klasičnije, jeftine mtb-ove? :|
  • 0

#93 mihajloalasp

mihajloalasp
  • Members
  • 835 posts
  • LocationNiš

Posted 28 June 2012 - 12:15 PM

Evo ga moj "Repair Stand", konačno završen :D One čelične ploče su samo privremeno stavljene da drže stalak jer nemam toliko dugačke šrafove da ga ušrafim u pod (moram da kupim sutra), a počeo sam da pripremam ram za farbanje. Napravljen je da može da se izvuče još jedno ~40cm tako da bicikla staje na njega bez problema. Napravljena je i šapa za stezanje, ako nekog interesuje okačiću sliku.

[attachment=1]PB290001.JPG[/attachment]
[attachment=0]PB290002.JPG[/attachment]
  • 0
.

#94 R2D2

R2D2
  • Members
  • PipPip
  • 53 posts

Posted 28 June 2012 - 12:35 PM

Napravljena je i šapa za stezanje, ako nekog interesuje okačiću sliku.

Interesuje mene. Zamolio bih te da okačiš, ako nije problem.
  • 0

#95 mihajloalasp

mihajloalasp
  • Members
  • 835 posts
  • LocationNiš

Posted 28 June 2012 - 01:18 PM

Izvol'te :D

[attachment=4]PB290002.JPG[/attachment]
[attachment=3]PB290004.JPG[/attachment]
[attachment=2]PB290005.JPG[/attachment]
[attachment=1]PB290006.JPG[/attachment]
[attachment=0]PB290003.JPG[/attachment]
  • 0
.

#96 R2D2

R2D2
  • Members
  • PipPip
  • 53 posts

Posted 28 June 2012 - 02:58 PM

Izvol'te :D

Hvala.
  • 0

#97 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Posted 28 June 2012 - 06:52 PM

Svaka čast Mihajlo,sviđa mi se.Samo bi trebao da deo koji naleže na šticnu oložiš nekom gumom da ne grebe šticnu.
  • 0

#98 mihajloalasp

mihajloalasp
  • Members
  • 835 posts
  • LocationNiš

Posted 28 June 2012 - 07:11 PM

Svaka čast Mihajlo,sviđa mi se.Samo bi trebao da deo koji naleže na šticnu oložiš nekom gumom da ne grebe šticnu.

Napravio sam već zaštitu, ovde sam požurio da slikam pa je nisam stavio :)
  • 0
.

#99 JPerro

JPerro
  • Members
  • Pip
  • 13 posts

Posted 08 July 2012 - 09:49 AM

Pozdrav ljudi,
Ovaj stalak za centriranje sam napravio na brzinu,pre nekih desetak godina. Centrirao sam neke polovne točkove koje sam tad nabavio, međutim još uvek mi odlično služi :lol:
Napravio sam ga od delova koji su mi se našli pri ruci za manje-više pola sata, sa nadom da će izdražati centriranje ta dva točka i posle da ga bacim.
Nadam se da se vidi na slikama koliko je jednostavan za napraviti...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
  • 0

#100 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4578 posts

Posted 08 July 2012 - 07:42 PM

Centiranje u jednoj osi mozes da uradis i na samom bajsu, bez skidanja tocka. Ali, kako ces znati da li ti je tocak jajast i da li je felna u sredini, u odnosu na nablu (glavu) tocka? :mrgreen:
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users