Online kupovina (ebay itd..)
Postavljeno 04 March 2013 - 09:29 PM
Bolje kontaktiraj Zolta iz Subotice, verujem da ce ti biti najpovoljnija varijanta.
Postavljeno 04 March 2013 - 10:41 PM
Postavljeno 19 April 2013 - 11:36 AM
http://www.ebay.com/... ... 1202470164
Postavljeno 19 April 2013 - 11:51 AM
Ne može niko da ti potvrdi, niko osim carinika koji će da pregleda taj paket a sve zavisi i od njegovog raspoloženja tog dana...Na ovo ne bi trebalo da mi lupe porez i carinu? Moze neko da mi potvrdi..
Postavljeno 19 April 2013 - 01:00 PM
odgovorio sa:Moze neko da mi potvrdi..
Ne može niko da ti potvrdi
ja sam imao jednu porudžbinu koja je bila maltene istog iznosa ali pošto nije bilo fakture u paketu carinike je, po kratkom postupku, zviznuo da vredi 100$ i obračunao carnicu+pdv a da ni trepnuo nije.
Žalba naravno ništa nije pomogla jer jednom kad ti država uzme pare više i nikad nećeš videti...
Jedini moj savet bi ti bio da se postaraš da uvek imaš fakturu u paketu (ako je vrednost takva da ne podleže carinjenju u suprotnom, naravno, izbegavaš fakturu )
Postavljeno 19 April 2013 - 02:36 PM
Ne može niko da ti potvrdi, niko osim carinika koji će da pregleda taj paket a sve zavisi i od njegovog raspoloženja tog dana...Na ovo ne bi trebalo da mi lupe porez i carinu? Moze neko da mi potvrdi..
po mojim saznanjima (neprijatno licno iskustvo) USD 55 + USD 35 = USD 90
je vise od 45 EUR i podleze carinjenju
Javi kako si prosao
Postavljeno 19 April 2013 - 03:32 PM
Postavljeno 19 April 2013 - 05:04 PM
Morao ti j etraziti racun, izvod iz banke, paypala ili bilo sta sto moze dokazati koliko si stvarno platio. Tako barem rade u banja luci.Iiiii zato sam ja na pitanje:
odgovorio sa:Moze neko da mi potvrdi..
Ne može niko da ti potvrdi
ja sam imao jednu porudžbinu koja je bila maltene istog iznosa ali pošto nije bilo fakture u paketu carinike je, po kratkom postupku, zviznuo da vredi 100$ i obračunao carnicu+pdv a da ni trepnuo nije.
Žalba naravno ništa nije pomogla jer jednom kad ti država uzme pare više i nikad nećeš videti...
Jedini moj savet bi ti bio da se postaraš da uvek imaš fakturu u paketu (ako je vrednost takva da ne podleže carinjenju u suprotnom, naravno, izbegavaš fakturu )
Postavljeno 21 April 2013 - 09:03 PM
Inace, realna postarina za te patike iznosi skoro duplo vise nego sto stoji u oglasu, ali naravno to tebi ide u korist.
@Logic - To ovde nije praksa (mada su mi jednom poslali zahtevno pismo), jer bi imali vise posla sa slanjem pisama nego sa samim carinjenjem. Uglavnom se vode nekom koju pronadju po netu.
Postavljeno 21 April 2013 - 10:06 PM
Bio sam blizu da porucim, ali reko bolje da prvo porucim neku sitnicu da proverim kako funkcionise paypal pa cu tek onda nesto ozbiljnije, poput patika.
Postavljeno 22 April 2013 - 05:04 AM
Nisam siguran da je to po zakonu. Vjerujem da imas osnova za zalbu ako ti s eisplati naravno.Samo ti njima kazi da stave pravu cenu, koliko zaista kostaju patike (a obicno tako popunjavaju usps online formular). I nece biti problema.
Inace, realna postarina za te patike iznosi skoro duplo vise nego sto stoji u oglasu, ali naravno to tebi ide u korist.
@Logic - To ovde nije praksa (mada su mi jednom poslali zahtevno pismo), jer bi imali vise posla sa slanjem pisama nego sa samim carinjenjem. Uglavnom se vode nekom koju pronadju po netu.
Postavljeno 22 April 2013 - 07:49 AM
Postavljeno 22 April 2013 - 09:52 AM
Ovde samo jedan dodatak, nikako ne smete primiti paket od poštara ako vidite da je ocarinjen a nije trebalo. Meni se to desilo ali sam primio paket i podneo žalbu, odbili su po kratkom postupku jer tamo negde u nekim njihovim članovima piše da paket treba vratiti na ponovnu procenu samo ne znam kako ja da napišem žalbu i sakupim sve dokaze za minut dok je poštar kod mene!!!Naravno da imas pravo na zalbu, ako su te odrapili bez razloga. Samo im odneses dokaz i napises zahtev. Povracaj novca je malo vece cimanje, pogotovo onaj deo za PDV, jer moras u upravu za finansije.
Postavljeno 22 April 2013 - 07:13 PM
4 članova čita ovu temu
0 članova, 4 gosta, 0 anonimnih korisnika