Skinu veći iznos pa vrate posle nekoliko dana, tako je bar kod Intese.@vladagm Можда те нисам разумео, али ја сам имао проблем са дебитном картицом на којој нисам држао новац него уплаћивао само по потреби. Банка би увек одбијала трансакцију. На крају су ми рекли да они захтевају (из недокументованог разлога) да на рачуну имаш 6-10 % више новца него што је потребно. То није био износ за који они после "изврше повраћај" (зато не знам да ли мислимо на исто). Они ми тај износ никада нису ни наплатили ни резервисали (по мојој тадашњој евиденцији), али су захтевали да га буде на рачуну. Ваљда њихов систем кажњавања корисника који не желе да им препусте сав новац него уплаћују по потреби. Званично објашњење мислим да су биле евентуалне курсне разлике.
У сваком случају, ако банка одбија трансакцију када имаш тачан износ на рачуну или, рецимо, 2-3% више, онда се обрати банци да ти објасне о чему се ради. Ако ти, пак, ПејПал тражи да платиш 5-10+ % више него што роба кошта онда се обрати њима. Можда су нешто мењали за Србију.
Recimo uplatio sam račun 410e pre neki dan, a skinuli mi 436e sa deviznog računa. Sad čekam da vrate razliku.
Nije mi jasno zašto skidaju više sredstava nego što je potrebno jer je račun devizni i isključivo u evrima, a i plaćam u evrima, pa nema nikakve kursne razlike koja bi mogla da se pojavi.
Išao sam i pitao zašto se to dešava, dobio glup šalterski odgovor da to tako mora bez dodatnih objašnjenja.
I tako...
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk