Iz mog dosadasnjeg iskustva sa bankama, MTS banka se za sad pokazala kao najpostenija. Potrebno je da se otvori se klasicni tekuci visevalutni racun. Sve se zavrsava preko inteneta i postar donosi karticu na kucnu adresu. Izrada Masters debitne kartice kosta 500 dinara. Nemaju nikakvu proviziju prilikom placanja preko interneta ili pos terminala u inostranstvu, a uz to imaju kurs cak i povoljniji od mnogih menjacnica. Mesecno odrzavanje racuna iznosi 100 dinara i to samo u mesecu u kom je ostvaren neki promet preko racuna. Od mana bi naveo nedovoljan broj poslovnica gde mozete uplatiti novac na tekuci racun. Uvek je moguce uplatiti preko poste ali onda ide provizija.
Pre MTS banke Telenor Banka je bila ta za koju sam mogao da dam preporuku, ali su prodajom banke od strane Telenora nekom investicionom fondu, mnoge usluge poskupele, a i one koje su bile besplatne pocele su da se naplaciju. I kurs se pogorsao, konkretno mislim na raspon izmedju kupovnog i prodajnog kursa, ali je i dalje povoljniji nego u vecini ostalih banaka osim MTS banke. Uveli su i proviziju od 1% na svaku transakciju preko interneta ili na pos terminalima u inostranstvu. Posto cesto putujem po inostranstvu i prakticno svo gorivo i putarine placam karticom to na godisnjem nivou uopste nije bio mali trosak.
Pre ove dve banke racun sam imao u AIK banci skoro 15 godina, i sve je bilo u redu dok banku nije kupio Miodrag Kostic, tj njegova MK Grupa.
Nakon toga odmah su uveli naplatu odrzavanja tekuceg racuna, ali ok to manje vise, nego vrhunac bezobrazluka je bio kad sam saznao da imam kreditnu karticu, koju uopste nisam ni trazio, niti sam je ikad preuzeo, ali su mi uredno naplacivali na posebnoj stavci odrzavanje kreditne kartice zajedno sa odrzavanjem racuna to je izlazilo skoro 500 dinara mesecno. To je bila kap koja je prelila casu i ugasio sam racun nakon toga, mada su se izvinjavali i nudili da vrate sve uzete pare na odrzavanju.
Takodje imao sam i njihovu VISA deviznu karticu i problem sa njom je bio sto sam uvek morao da imam bar 20 evra vise od iznosa koji placam, da bi mi uplata uopste prosla.