Online kupovina (ebay itd..)
Postavljeno 24 November 2017 - 06:07 PM
Giordano Libero 1.6 Road Bike
Kosta oko 405 dolara. Pise da ide isporuka za Srbiju. Besplatna posiljka.
Nisam nikad trgovao sa Amazonom. Bajs mi se dopada. Pa me zanima ako je on (da zaokruzim) 400$, koliko bi me ispala carina ? Kako ide placanje preko Amazona ? Pay Pal ili moze preko kartice i koje ? Da li ima jos nekih skrivenih troskova ?
Bajs mi se bas dopada, a brdo brendova je nemoguce naci u Srbiji. Bajs je od aluminijuma, mislim da ima karbon vilu, Claris grupa (sto mi se i svidja), izgleda mi bas po mom ukusu.
Ne znam samo kako ga dogurati do Srbije ☺ Ne znam bas kako Amazon kupovina funkcionise. Tj citam i nacitah se svacega.
Postavljeno 24 November 2017 - 06:29 PM
Sudeći po zvaničnim dokumentima carina na bicikle je 10% http://www.carina.rs...nskatarifa.aspx + PDV 20% tako da izađemo na pomenutih 30%.
Postavljeno 24 November 2017 - 06:47 PM
Царинска основица је роба + испорука (мало ме чуди да је бесплатна испорука тако кабасте робе). На све то иде ПДВ 20 %, па су трошкови ~32 %. Некад наплате и отварање пошиљке + за Пошту.
Но, највећи проблем је што Царина не мора да прихвати цену из пратеће фактуре него могу да питају локалне увознике/дистрибутере или погледају по нету и "каталозима" и одлуче шта да узму као основицу. Може да буде и 400 евра или 500 (па додај 32 % дажбина). Не значи да ће то да ти ураде, али си свакако у њиховој немилости, па је могућа је само груба рачуница, а праву цену сазнаш тек када ти донесу. Ако ти за бицикл не затраже да платиш и пре него што Царина пусти пошиљку. Или ти затраже да пошиљку преузме шпедитерска фирма. Свакако, минимум би био око 136 долара за царину и ПДВ (плаћаш у динарима, ваљда по средњем курсу НБС). Али, ја бих свкакако сачекао некога ко је тако куповао бицикл, да видиш тачно каква су исуства. Имајући у виду да је бицикл законски декларисан као возило, не би ме изненадило да зи затраже и неки атест, хомологацију или ко зна шта.
Postavljeno 24 November 2017 - 07:08 PM
Nisam loš, treće mesto, bronzana medalja ...
Postavljeno 24 November 2017 - 07:53 PM
E to za Capriolo Firebird sam i sam mislio. Samo sto Capriolo vec vise odnpola godine nema Firebird 3 u verziji 54 cm. Imaju samo neke Firebirde u dimenzijama 50/52/58/61.
Gledao sam i Polar Furiju ali ne dopadaju mi se plus i oprema je bzvz.
Meni je prosto zao zato sto se u Srbiji ne prodaju direktno desetine brendova za koje nisam ni cuo dok nisam krenuo da guglam. Kao ovaj Giordano i slicno. Ima dosta solidnih novih bajseva do 400-450$ sa karbon vilom, Claris/Sora grupom. A ne mogu se kupiti kod nas.
Ja sam se nadao da ce kompletan uvoz viti 400$ + carina mozda 70-80.
To bi bilo oko 48 000 dinara sto mi je budzet. Steta. Nista... Nazad na oglase...
Postavljeno 24 November 2017 - 08:13 PM
E izem ga. Meni je ovo pokazalo, pa ja pomislio da salju. Hvala ti na info.Gresis
Capture.JPG
Kako mi je zao sto se ovakvi brendovi ne prodaju u Srbiji. Ima ih brdo. Jbg.
Postavljeno 24 November 2017 - 08:42 PM
Ту пише само шта си ти изабрао, а не да они тамо и шаљу, мада јесте очајно урађено. На кинеским сајтовима ти одмах пише да ли шаљу у изабрану земљу и колико најмање кошта.
Што се продаје тиче, мораш да схватиш да Србија има мање бициклиста него што има брендова бицикала. Уз то смо сиромашни и опседнути аутомобилима, па смо за бицикле толико безначајно тржиште да мене изненади кад видим да се било шта увози. Ако икад уђемо у ЕУ биће нам само још горе, јер се порез плаћа само тамо где се роба купује. Нпр, одеш у Мађарску или Словенију, где је далеко већи избор и често ниже цене, тамо купиш у малопродаји и нормално платиш њихов ПДВ, а нашој држави ништа. Систем који је направљен да се богате земље ЕУ још више обогате, а сиромашне осиромаше. Јер, покретање развијене и повољне продаје овде је изузетно скупо и бесмислено, а људи лако скокну преко границе по разну робу или им донесу пријатељи и фамилија кад долазе у посету. Али, да се овде зауставим, није тема.
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika