Jump to content

Fotografije

Online kupovina (ebay itd..)

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
529 odgovora na ovu temu

#221 bakara

bakara
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 02 October 2017 - 06:51 PM

Evo bas sam i ja proverio, ne moze paypal, ali mozes platiti karticom.

Sve u svemu to ti je isto.

• 0

#222 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 02 October 2017 - 07:36 PM

За мене је битна и огромна разлика била то што ПејПал омогућава плаћање и дебитним картицама док већина сајтова то не прихвата, из необјашњивог разлога. Не знам за ИБеј.

• 0

#223 Visal

Visal
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 190 posts

Postavljeno 03 October 2017 - 01:48 PM

Auh, ne verujem sta citam. Kakve su im to sad fore?? Ja sam par puta kupovao od Kineza preko Ebay-a, a kod mnogih je pisalo da primaju uplate samo preko Paypal-a. 

Mada, ja pare dobijam preko Paypal-a, pa mi ovo sad komplikuje kupovine i mislim da ce mi biti malo skuplje, ne znam kolike provizije uzimaju banke. 

• 0

#224 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5521 posts

Postavljeno 03 October 2017 - 07:47 PM

Auh, ne verujem sta citam. Kakve su im to sad fore?? Ja sam par puta kupovao od Kineza preko Ebay-a, a kod mnogih je pisalo da primaju uplate samo preko Paypal-a. 

Mada, ja pare dobijam preko Paypal-a, pa mi ovo sad komplikuje kupovine i mislim da ce mi biti malo skuplje, ne znam kolike provizije uzimaju banke. 

Kako si ovo uspeo? Koliko sam shvatio da sa PP racuna registrovanog kod nas u .rs mozes samo da saljes (placas) ali ne i da primas novac?

• 0

#225 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 03 October 2017 - 07:53 PM

Kako si ovo uspeo? Koliko sam shvatio da sa PP racuna registrovanog kod nas u .rs mozes samo da saljes (placas) ali ne i da primas novac?

Može i da se prima.

Ako su veći iznosi od ljudi iz Srbije, onda možeš imati problem, jer je "zabranjen takav promet u valuti koja nije dinar", ali iz inostranstva opušteno i veći iznosi.

• 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#226 Visal

Visal
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 190 posts

Postavljeno 03 October 2017 - 08:05 PM

Ovako kako je Fallout rekao, primam nesto para iz inostranstva za poslice koje radim. Kartica mi je do sad bila cisto da bih mogao da se registrujem na Paypal, ne znam joj cak ni pin kod, sve sto sam kupovao bilo je direktno preko Paypala. Sad sam fingirao jednu kupovinu, sta se unosi pod security code, pin kod kartice ili ona 3 broja na poledjini-cvv? Sad sam malo Kostunica

• 0

#227 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5521 posts

Postavljeno 03 October 2017 - 08:46 PM

Ovako kako je Fallout rekao,... Sad sam fingirao jednu kupovinu, sta se unosi pod security code, pin kod kartice ili ona 3 broja na poledjini-cvv?

zavisi koja je kartica....za vecinu su ona 3 broja na poledjini...msm da je jedino kod AmericanExpress u pitanju 4 broja sa prednje strane.

• 0

#228 Bole

Bole
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 504 posts
  • LocationHighpoint Club

Postavljeno 03 October 2017 - 08:49 PM

Ovako kako je Fallout rekao, primam nesto para iz inostranstva za poslice koje radim. Kartica mi je do sad bila cisto da bih mogao da se registrujem na Paypal, ne znam joj cak ni pin kod, sve sto sam kupovao bilo je direktno preko Paypala. Sad sam fingirao jednu kupovinu, sta se unosi pod security code, pin kod kartice ili ona 3 broja na poledjini-cvv? Sad sam malo Kostunica

cvv jer pin znaš samo ti pa ne mogu tako da vrše proveru

• 0

#229 Bole

Bole
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 504 posts
  • LocationHighpoint Club

Postavljeno 03 October 2017 - 08:50 PM

zavisi koja je kartica....za vecinu su ona 3 broja na poledjini...msm da je jedino kod AmericanExpress u pitanju 4 broja sa prednje strane.

tačno. kad odabereš amex u padajućem meniju otvori se polje gde staju 4 cifre za razliku od drugih kartica...

• 0

#230 Visal

Visal
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 190 posts

Postavljeno 04 October 2017 - 12:13 PM

Hvala. Imam onu Visa Intezinu, valjda je debitna. Negde sam procitao da ta kartica (tj. banka) nema zastitu, da bilo koji sajt koji zna br. kartice i cvv, moze da ti skida sa racuna kad hoce. Sreca sto Kinezi ne znaju za to. Pitao sam jednom radnika na salteru, nije imao pojma sta ga pitam. 

• 0

#231 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 04 October 2017 - 12:56 PM

Sreca sto Kinezi ne znaju za to.

Nema toga što Kinezi ne znaju, tehnološki i digitalno su 3 milenijuma ispred nas. Paypal je bio kakva takva garancija. Mada, i on je kineski :)

A lek je da na tu karticu prebacuješ samo onoliko para za koliko misliš odmah da kupuješ...

• 0
Homesick for a place you've never been...

#232 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 04 October 2017 - 01:07 PM

Pa to važi za sve internetske kartice/račune :)

Glede provizije banke, ja sam na Rfzn i nemam nikakve namete na internet plaćanja. Ima neka vrrrrrrlo sitna % provizija kad običnom karticom plaćam fizički u inostranstvu preko deviznog.

• 0

#233 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5521 posts

Postavljeno 04 October 2017 - 02:00 PM

Pa probao sam samo kod ovih redovnih trgovaca, ne znam za privatna lica. Ajd baš javi ako budeš proveravao...

uspeo da platim :)

privatni prodavac na eBay.co.uk...AmEx kartica Intesa banke.

Ovih dana planiram placanje nekoj firmi...tako da javljam i to.

• 0

#234 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5521 posts

Postavljeno 04 October 2017 - 02:01 PM

...Paypal je bio kakva takva garancija. Mada, i on je kineski :)

?

• 0

#235 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 04 October 2017 - 03:01 PM

?

Paypal i Ebay do skoro su bili jedna kompanija. Bez obzira što je sedište Paypal-a negde drugde...

uspeo da platim :)

privatni prodavac na eBay.co.uk...AmEx kartica Intesa banke.

Ali da li si platio preko Paypal-a? Ili samo karticom?

• 0

#236 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5521 posts

Postavljeno 04 October 2017 - 03:25 PM

Paypal i Ebay do skoro su bili jedna kompanija. Bez obzira što je sedište Paypal-a negde drugde...

koliko znam PP je (bio?) u 100% vlasnistvu eBay-a...nije vise?

Ali da li si platio preko Paypal-a? Ili samo karticom?

preko PP (to je i bila tema pa nisam naveo).

Preko neta se trudim da samo tako placam (koristeci PP) jer ipak nije sve bas kako kolega kaze:

Evo bas sam i ja proverio, ne moze paypal, ali mozes platiti karticom.

Sve u svemu to ti je isto.

preko PP imam zastitu koja mi je 3 puta do sada uletela i obestetila me :)

Msm da tako nesto nemam kad placam direktno karticom.

• 0

#237 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 04 October 2017 - 03:38 PM

koliko znam PP je (bio?) u 100% vlasnistvu eBay-a...nije vise?

Ne. Razdvojene su kompanije, skoro već godinu dana.

Pa o tome se i radi u ovom nastavku teme. Meni više ne daje opciju na Ebay-u da plaćam Paypal-om, samo karticom. Ni ja ne bih rekao da je isto. Pritom bez ikakvih problema Paypal-om plaćam na svim drugim sajtovima.

• 0

#238 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 04 October 2017 - 03:55 PM

Imas zastitu i kad placas karticom, sve je isto.

tj. kad si imao problem case se vec neko vreme pokretao na ebay-u a ne kao nekad na paypalu, sad isto to ide samo si platio na drugi nacin, za korisnike je to isto.

• 0

#239 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 05 October 2017 - 02:56 PM

Malo pre sam uredno platio preko paypal-a na Gearbestu. Nisam najbolje skapirao šta ne radi, u vezi čega su nas opet zakinuli i izopštili od sveta?

I imam pitanje u vezi refunda na ebay, ako može da pomogne neko ko ima iskustva. Pre nekih mesec dana sam poručio tri paketa od istog prodavca, vrednost 30-40 dolara svaki. Svaki paket je sadržao po 6 jednakih artikala, znači vrednost jednog 5-7 dolara. Pre dve nedelje su mi stigla dva paketa a treći je negde zaglavio, nije ni stigao u našu zemlju. Svi su krenuli iz Dongguan-a i stigli u Peking sredinom septembra, međutim dva su mi uručena krajem septembra a sa trećim nemam pojma šta se dešava. Rok za isporuku je istekao pre koji dan, pokrenuo sam tamo zahtev za refund ali mi je nejasno šta se upisuje u polje "Quantity",do njega je stajalo "/6" jer je u paketu 6 komada. Imao sam da biram I want refund ili I want item, išao sam na refund, ne znam zašto mi traži obavezno polje quantity kad se zna vrednost paketa ($41.94). Polje quantity je bilo moguće popuniti samo celim brojem pa sam stavio 6 ne znam šta drugo. Nigde nisam našao objašnjenje ni uputstvo, nedopustivo.

Attached Thumbnails

• untitled.png

• 0

#240 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 05 October 2017 - 03:17 PM

Malo pre sam uredno platio preko paypal-a na Gearbestu. Nisam najbolje skapirao šta ne radi, u vezi čega su nas opet zakinuli i izopštili od sveta?

Na Ebay-u više ne može da se plati Paypal-om, nego samo karticom. Bez obaveštenja i objašnjenja. Na drugim mestima nema problema s našim Paypal-om.

Polje quantity je bilo moguće popuniti samo celim brojem pa sam stavio 6 ne znam šta drugo. Nigde nisam našao objašnjenje ni uputstvo, nedopustivo.

Mislim da si dobro popunio. Tražiš povrat para za 6 artikala. A osim tog refunda, koji funkcioniše, na Ebay-u dobiti objašnjenje za iole složeniju situaciju, nemoguća je misija :)

• 0

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika