Jump to content

Photo
- - - - -

Vozite li po ovakvom vremenu

• Please log in to reply
112 replies to this topic

#81 skylab

skylab
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 posts

Posted 19 January 2016 - 09:04 PM

@Noves

Bez ljutnje mislim da je ova tema debelo otišla u off.

Drugo, u pravu si za Crnu Goru, retke su države gde na relativno malom prostoru imaš praktično sve moguće vrste staza, za vožnju praktično svih vrsta bicikli, u skoro svim disciplinama.

Više puta sam tokom prošle godine boravio u Crnoj Gori i vozio raznim putevima (od kojih se neki pominju u tvojim komentarima). Nažalost tokom tih vožnji prilično retko sam susretao bicikliste, i to su mahom bili pojedinci, a nijednom do sad nisam video organizovanu grupu biciklista. Zapravo i to malo što sam vidjao bili su mahom strani cikloturisti. Takodje sam zapazio da vozači automobila nisu baš navikli na bicikliste. Kroz priču sa jednim stranim cikloturistom sam saznao da je imao nekoliko vrlo ozbiljnih incidenata tokom proputovanja kroz CG.

Od momaka iz Crne Gore upoznao sam tek nekoliko, i to iz BK Dzada-Podgorica i Triatlon kluba Herceg Novi na trci 100km Konavla, koja je vožena u Novembru prosle godine. Ponavljam šteta što se više ljudi u Crnoj Gori ne bavi biciklizmom, pošto imate idealne uslove za taj sport.

Što se tiče samog oblačenja najbolje je da svako na svojoj koži oseti šta mu najviše prija, pa u skladu da tim nek donese odluku. Ja lično ne volim mnogo da se natrontam posebno ako vozim jačim tempom svo vreme.

• 1

#82 coolg66

coolg66
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 178 posts

Posted 20 January 2016 - 06:25 PM

U svakom slucaju, skijanje nas vojvodjana ili ljudi koji ne zive blizu nekih ozbiljnih planina iako supertalenti svodi se na 10 - 15 dana godisnje... pa ako recimo neko ima skijaskog staza 15 godina /sto lepo zvuci/ pa makar se on skijao od austrije preko anda do kolorada to kad se pomnozi ispadne oko 200 dana skijanja u proseku, stim da se tu podrazumeva i cekanje u redu za zicu, par maglovitih dana kada je cilj da se uopste vratite do hotela - smestaja zivi i zdravi, pa jos ako se zalomi i par kisnih dana onda  je to jos manje... tako da o skijaskom umecu nas koji ne zivimo blizu ski centara i ne vredi puno pricati, kada jedan prosecan slovenac isti broj dana isskija za 4-5 godina... mada i ja sebe sa gore navedenim fondom dana smatram dobrim skijasem... n:sick0018

Sto se vune tice, naravno da postoje puno bolji moderni matrijali koji su kombinacija vune i raznih poliesterskih vlakana protkane srebrom koji su dosta ugodniji za nosenje i izdrzljiviji od same vune...

Sto se voznje tice da vozam se, ali samo kada je suncano... tada obicno na suncu nije hladnije od 5C . Ispod te temperature izlazim izuzetno retko, a voznju po -20C nemogu ni da zamislim, ali koliko ljudi toliko cudi...

• 0

#83 Noves

Noves
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 308 posts

Posted 23 January 2016 - 04:30 AM

Coolg66, mi smo istogodisnjaci, a obrati paznju na sledeci detalj:

Dana 30.12. 2015 cjelog se dana suncah nag na skrivenoj plazi u Sutomoru, potom 31.12.2015 na plazi u Meljinama se cjelog dana nag suncah i kupah u moru na temperaturi do +20 stepeni, a vec sledece noci u povratku iz Dubrovnika, tj. jos daljeg Srebrenog, preko Trebinja i Niksica, na strmoglavoj planincini prema Savniku, 1.1.2016 uvece od 22h do 10h sledeceg dana, cjelih 12 sati, i u nastavku preko Zabljaka do Djurdjevica Tare biciklirah na temereturi do -20 stepeni, a potom kanjonom Tare preko Mojkovca za Berane, sve ukupno 40 sati proputovanja jednim od najtezih mogucih puteva u najtezim mogucim uslovima, pri tome svih 12h bez kapi vode, jeduci samo dvije razgazene jabuke i nesto negro bonbona do mosta na Djurdjevica Tari...

...tako da svo ovo zadovoljstvo kosta i vrijedi ulozenog truda, dok je cjela 5-to dnevna tura kostala svega 50e, sa full uslugom i merakom, i sve ovo mogu itekako da ponovo zamislim i nadam se ostvarim...

...naravno, samo i jedino uz Bozju silu, slavu i blagodati, a na moje bezmjerno zadovoljstvo i uzivanje Bozanskog putesestvja. 

• -1

#84 marvas

marvas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 464 posts
  • LocationBeograd/Surcin

Posted 23 January 2016 - 08:07 AM

Jesam nov ovde ali moram da prokomentarisem, brate Noves smanji malo ribu, seti se 9 zapovesti tvoga cesto spominjanog Boga - ne svedoci lazno :-)

Sent from my D6603 using Tapatalk
  • 2

#85 Noves

Noves
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 308 posts

Posted 26 January 2016 - 02:54 AM

Marvas, nazivas me bratom a ujedno optuzujes da lazem ?!

Vidi ovako, ne mogu da "smanjim ribu" jer bi sve tako umanjeno bilo lazno svjedocenje pred Bogom i ljudima, a u temi na netu pod nazivom Bozansko Putesestvije sve je tacno i jasno opisano, slikovito prikazano, pa i poetski nadahnuto docarano.

Problem u razumjevanju istine nastaje jer lazovi ne vjeruju istinitom svjedocenju, kao sto ni lopovi ne vjeruju u postenje.

Njegoseve rijeci kojima se mi Srbi iz Crne Gore nadahnjujemo, opisuju da onaj koji na brdu stoji vidi vise od onog pod brdom, a jos slikovitije govori kad kaze da ono sto je orlu svakodnevno iskustvo i dozivljaj to ne mogu da razumiju misevi.

Najbolji medju ljudima i ujedno Bogo-covjek, Isus Hristos poducava vjerne Bogu, pravedne ljude, da ne bacaju bisere medju svinjama jer ce ih ove uprljati, sto znaci da bisere istine ne treba nuditi ljudima svinjskog karaktera i sklonosti jer ovi ne znaju postovati darivano saznanje i sve ce to oblatiti umanjivsi im znacaj, vrijednost i korist za ostale ljude.

Nadam se da ces sve ovo jednom shvatiti i poceti primjenjivati kroz zivot, radi svoga dobra i napretka, a bice i neke koristi od tebe po druge ljude, pa se onda mozes ukljuciti u ovu temu sa nekim svojim licnim doprinosom i slikovitim iskustvom bicikliranja, a evo i par fotografija koje su veoma nadahnjujuce:

04 Podno Komova.JPG 08 Zaliv u Sutomoru pri zalasku sunca.JPG 35 Put Trebinja pogled na zaliv Cavtat i Srebreno.JPG Vranac u podnozju Savinog Kuka pri izlasku sunca.jpg 42 Durdjevica Tara.JPG 50 Kanjonom Tare.JPG 52 Kanjonom Tare.JPG

Biciklira se i dalje intezivno u ovim uslovima, prije tri dana vozilo se do ski terena na Lokvama oko 18km jaceg uspona, osuncanim putem na temperaturi +5, pa se iznajmila ski oprema i malo smucalo na prelijepim padinama Cmiljevice, a potom u sutonu okomit spust biciklom na -12 gdje sav smrznut pristigoh Beranama, no se ubrzo oporavih uz odlicnu pastu Sorentino u Royaltu i mocni mix cjedjenog voca s medom, zvanog Vitaminska Bomba.

Juce se djiralo ukrug sirom okolinom Berana oko 50km na temperaturi +5 pa se s odlicnom corbom od povrca i uz dobar omlet sa posebno dodatim svjezim crnim i bijelim lukom u Royaltu okrijepilo i uz vrhunski nes-kafe s ledom opusteno finisiralo vece, da bi me prijatno-zdravi umor odveo na rano spavanje, tako se i skoro probudih pa da prenesem i ove blagodati.

Za danas je najavljeno +6 a vec sjutra +11, tako da cu posle jos malo spavanja s bajsom put planine Bjelasice do njenog centralnog dijela Jelovice, a sjutra uz Bozju volju biciklirajuce do Kolasina da obidjem prijatelje i darujem novije muzicke kompilacije, a takodje odradim poslove s kaficima i restoranima da gostima uljepsaju zivot uz carobne kompilacije DJ Novesa.

Sto se tice trekinga, odlican je bajs za drumove, ali po snijegu i poledici veoma je opasno kretanje zbog uskih Silento guma, no dok se ne dobavi odgovarajuci MTB za sada su mi omiljene planinske destinacije put vrhova Bjelasice, Pesica jezera i Ursulovca, kao i dolinama Ropojane i Grebaje sve pod vrhove alpskih Prokletija biciklirajuce nedostupne, ali se moze pjeske otici pa se potom visesatno skijajuci vratiti, kao lani, ako Bod da bice i ove osuncane zime, da se zivot zivi i ukrasi s time  n2:Cm-smiley  

• 0

#86 Sharance

Sharance
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 598 posts
  • LocationObrenovac

Posted 06 February 2016 - 08:23 PM

Današnja vožnjica, dva brata :)

521f0fe46623649a249d2b33a90c1d1d.jpg
  • 3

#87 Sharance

Sharance
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 598 posts
  • LocationObrenovac

Posted 07 March 2016 - 02:02 PM

Ja danas odradi jedan lep off road :D
b3b54ebf235d3819aad65e3e198bd351.jpg472e6b7cb1ffbce7f8d9733f07eeeb1b.jpgb950cffcdd1199b69700a95088b346e6.jpg
  • 1

#88 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14928 posts

Posted 07 March 2016 - 02:08 PM

@Sharance  I kako se ponasaju te gume po blatu?

• 0

#89 milentze

milentze
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 192 posts

Posted 07 March 2016 - 02:32 PM

Oooo sharance poceo si da se prljas :) 
Jesi li to isao u obilazak recnih korita?
Kakva je situacija?

• 0

#90 Sharance

Sharance
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 598 posts
  • LocationObrenovac

Posted 07 March 2016 - 03:03 PM

@Sharance  I kako se ponasaju te gume po blatu?

Loše mnogo loše, proklizavaju po blatu kao da su slik, Spuštao sam se niz nasip prema Kolubari po mokroj travi i zadnji točak je proklizao kao na ledu, mnogo bolje su se pokazale po utabanom snegu nego po blatu, duž celog nasipa je ogromna kaljuga nisam smeo da pređem 10 km/h da mi ne bi proklizao točak jer bi u suprotnom spustio nogu u blato do članka. Sitni su na njoj kramponi za onoliko blato.

Oooo sharance poceo si da se prljas :) 
Jesi li to isao u obilazak recnih korita?
Kakva je situacija?

Čuj prljam došao kaljav kao svinja kući :D Pa svuda je došla do nasipa i Sava i Kolubara, ja sam se spremio za ponovnu poplavu samo da preparkiram kola negde na brdo :D

• 0

#91 pavaobg

pavaobg
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1706 posts

Posted 07 March 2016 - 05:19 PM

Ne diraj punto bre. On provereno voli niziju. Treba nam zanimacija za ovo leto i izgovor da napadnemo Herojevu trešnju :grin:

• 0

#92 zoran031

zoran031
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 392 posts
  • LocationUzice

Posted 24 March 2016 - 08:21 PM

Pravi prolećni dan na Kadinjači, danas.

Attached Thumbnails

• Kadinjaca 24.03.2016.jpg

• 0

5926 km u pola 2012    15605 km u 2013   11674 km u 2014   11858 km u 2015   7577 km u 2016   5423 km u 2017   prebačeno 12000 km u 2018

Da citiram profesora:

-Ovce moje budite u vinkli, evo mene stižem na bicikli

#93 Sharance

Sharance
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 598 posts
  • LocationObrenovac

Posted 21 May 2016 - 02:31 PM

Aj da pitam u ovoj temi. Vidim na fejsu da ima neka organizovana vožnja Beograd-Progari(Bojčinska šuma) Preko Obrenovca. Ja sam iz Obrenovca pa planiram sutra ujutru da krenem preko Boljevaca-Jakova-NBGD-most na Adi i da ih sačekam tu. Odvozaću grupno sa njima do Obrenovca pa kući jer imam neke obaveze popodne. Jel ide neko sa foruma sutra pa da se nađemo?

https://www.facebook..._tab=highlights

• 0

#94 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Posted 09 January 2017 - 04:46 PM

Gde ste junaci. Ima li vas?

Danas u BG. Mislim da sam bio jedini biciklista u gradu. Svi me gledaju :)

Attached Thumbnails

• 20140120_004837.jpg
  • 20140120_004813_2.jpg

• 3

#95 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5505 posts

Posted 09 January 2017 - 05:02 PM

ja volim da pedalam i kad je ladnjikavo, k*o sad...-12*C

• 0

#96 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8924 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Posted 09 January 2017 - 05:03 PM

Vozim redovno.  :)

Nisam jedini u NS. Nisam video puno biciklista, ali ima ih, već su i ljudi navikli, oguglali.  :)

• 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#97 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Posted 09 January 2017 - 05:15 PM

Bicikl izvukao deblji kraj...

Ali sve radi kao sat 20 km, xt i 8faz zakon :mrgreen:

• 0

#98 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Posted 09 January 2017 - 05:58 PM

Gde je -12, u NS?

Ovde u BG uopšte nije mnogo hladno, vozio sam u tankim helankama koje imaju windstopper samo napred

• 0

#99 skylab

skylab
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 posts

Posted 09 January 2017 - 07:50 PM

Gde ste junaci. Ima li vas?
Danas u BG. Mislim da sam bio jedini biciklista u gradu. Svi me gledaju :)

Teško da si bio jedini :-)

Danas preko 40km na -6, pretežno po dubokom snegu, pred kraj zaledila oba menjača :-)

20170109_135536.jpg
20170109_182120.jpg
20170109_182132.jpg

https://www.strava.c...US&v=1483983567
  • 8

#100 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Posted 09 January 2017 - 09:06 PM

To majstore! Ta tvoja mašina sigurno ide. Ovo moje jedva vozim 20 na sat, jedva čekam proleće i da se vratim na drumaša.

Inače pešaci me gledaju ko ludaka, ali namerno sam išao biciklom da vidim jel valjaju gume čemu. A vozače stvarno mogu samo da pohvalim.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users