Marvas, nazivas me bratom a ujedno optuzujes da lazem ?!
Vidi ovako, ne mogu da "smanjim ribu" jer bi sve tako umanjeno bilo lazno svjedocenje pred Bogom i ljudima, a u temi na netu pod nazivom Bozansko Putesestvije sve je tacno i jasno opisano, slikovito prikazano, pa i poetski nadahnuto docarano.
Problem u razumjevanju istine nastaje jer lazovi ne vjeruju istinitom svjedocenju, kao sto ni lopovi ne vjeruju u postenje.
Njegoseve rijeci kojima se mi Srbi iz Crne Gore nadahnjujemo, opisuju da onaj koji na brdu stoji vidi vise od onog pod brdom, a jos slikovitije govori kad kaze da ono sto je orlu svakodnevno iskustvo i dozivljaj to ne mogu da razumiju misevi.
Najbolji medju ljudima i ujedno Bogo-covjek, Isus Hristos poducava vjerne Bogu, pravedne ljude, da ne bacaju bisere medju svinjama jer ce ih ove uprljati, sto znaci da bisere istine ne treba nuditi ljudima svinjskog karaktera i sklonosti jer ovi ne znaju postovati darivano saznanje i sve ce to oblatiti umanjivsi im znacaj, vrijednost i korist za ostale ljude.
Nadam se da ces sve ovo jednom shvatiti i poceti primjenjivati kroz zivot, radi svoga dobra i napretka, a bice i neke koristi od tebe po druge ljude, pa se onda mozes ukljuciti u ovu temu sa nekim svojim licnim doprinosom i slikovitim iskustvom bicikliranja, a evo i par fotografija koje su veoma nadahnjujuce:
Biciklira se i dalje intezivno u ovim uslovima, prije tri dana vozilo se do ski terena na Lokvama oko 18km jaceg uspona, osuncanim putem na temperaturi +5, pa se iznajmila ski oprema i malo smucalo na prelijepim padinama Cmiljevice, a potom u sutonu okomit spust biciklom na -12 gdje sav smrznut pristigoh Beranama, no se ubrzo oporavih uz odlicnu pastu Sorentino u Royaltu i mocni mix cjedjenog voca s medom, zvanog Vitaminska Bomba.
Juce se djiralo ukrug sirom okolinom Berana oko 50km na temperaturi +5 pa se s odlicnom corbom od povrca i uz dobar omlet sa posebno dodatim svjezim crnim i bijelim lukom u Royaltu okrijepilo i uz vrhunski nes-kafe s ledom opusteno finisiralo vece, da bi me prijatno-zdravi umor odveo na rano spavanje, tako se i skoro probudih pa da prenesem i ove blagodati.
Za danas je najavljeno +6 a vec sjutra +11, tako da cu posle jos malo spavanja s bajsom put planine Bjelasice do njenog centralnog dijela Jelovice, a sjutra uz Bozju volju biciklirajuce do Kolasina da obidjem prijatelje i darujem novije muzicke kompilacije, a takodje odradim poslove s kaficima i restoranima da gostima uljepsaju zivot uz carobne kompilacije DJ Novesa.
Sto se tice trekinga, odlican je bajs za drumove, ali po snijegu i poledici veoma je opasno kretanje zbog uskih Silento guma, no dok se ne dobavi odgovarajuci MTB za sada su mi omiljene planinske destinacije put vrhova Bjelasice, Pesica jezera i Ursulovca, kao i dolinama Ropojane i Grebaje sve pod vrhove alpskih Prokletija biciklirajuce nedostupne, ali se moze pjeske otici pa se potom visesatno skijajuci vratiti, kao lani, ako Bod da bice i ove osuncane zime, da se zivot zivi i ukrasi s time