Vaše MTB avanture (foto)
Postavljeno 17 April 2020 - 12:42 PM
And now something completely different
Postavljeno 17 April 2020 - 06:33 PM
Ima još jedno malo utvrđenje u blizini, u šumi na samom vrhu nekog brda, deluje nekako nepristupačno. Više puta sam išao na Kop i nikako da ga overim, planiram jednom da sakrijem bajs u šumu pa u običnim trail patikama da se popenjem gore ako je moguće.
Da li možda znaš o kom utvrđenju se radi, nalazi se mislim negde kod Ploča, ka Brusu. Da li je pre svega moguće doći do gore i vredi li uopšte cimanja, jel zanimljivo, kakav je pogled?
Postavljeno 17 April 2020 - 07:04 PM
Ima još jedno malo utvrđenje u blizini, u šumi na samom vrhu nekog brda, deluje nekako nepristupačno. Više puta sam išao na Kop i nikako da ga overim, planiram jednom da sakrijem bajs u šumu pa u običnim trail patikama da se popenjem gore ako je moguće.
Da li možda znaš o kom utvrđenju se radi, nalazi se mislim negde kod Ploča, ka Brusu. Da li je pre svega moguće doći do gore i vredi li uopšte cimanja, jel zanimljivo, kakav je pogled?
Није ми познато....Распитаћу се...Мада овај Козник је између Плоча и Бруса....Када се од Плоча спусташ према Брусу ово је са десне стране....Јако стрмо гледано доле са асфалта....
cycling is life, that's why I pedal ...
Postavljeno 18 April 2020 - 10:17 AM
Јуче пала акција црембуш (Сремуш) из Мртву Бучину ... двадесетак км по шумама и горама наше земље по-оносне ...
Прво голгота до Рипаљке па онда сликување изнад водопада, за успомену ... и дуго сећање ...
Након кратког одмора поново успон за успоном, умирање , неколико пауза за повраћај душе до Калиновице, где заватамо воду, и онда опет успон, али доста блажи ...
И, након само сат и по, награда,
У повратку пауза за сликање и орахе на параглајдинг узлетишту изнад бање
, и на крају најлакши део, спуст ... са ког немам фотке, а нажалост ни снимак ...
Postavljeno 18 April 2020 - 12:53 PM
Vlado, evo iskopao sam staru sliku iz 2018, vidi se to utvrđenje u daljini onako baš je uočljivo i upečatljivo na samom vrhu kupastog brega/šiljka a pod gustom šumom. Jednom kad budem imao vremena ili neki recovery dan otišao bih tamo sa patikama u rancu da malo istražujem i slikam.
Postavljeno 18 April 2020 - 02:04 PM
Vlado, evo iskopao sam staru sliku iz 2018, vidi se to utvrđenje u daljini onako baš je uočljivo i upečatljivo na samom vrhu kupastog brega/šiljka a pod gustom šumom. Jednom kad budem imao vremena ili neki recovery dan otišao bih tamo sa patikama u rancu da malo istražujem i slikam.
Rekao bih da je ovo Koznik. Prošao sam i ja drumom jednom ali nije mi se gurao treker sa bisagama gore do vrha. Što ne znači da neću nekom drugom prilikom. Ima u podnožju neki rstoran ako sam dobro video pa se tu verovatno može ostaviti bicikl i ići gore pešice.
https://picasaweb.go...208760685671353
Postavljeno 18 April 2020 - 02:27 PM
Ту где си се сликао постоји споменик!? Затим креће спуст у дужини око 8км. Тако да је то доле Козник (ово где сам био пре 2 дана). Са асфалта до горе има 6км... пут је од ситног камена слично подлози пре асфалтирања.Vlado, evo iskopao sam staru sliku iz 2018, vidi se to utvrđenje u daljini onako baš je uočljivo i upečatljivo na samom vrhu kupastog brega/šiljka a pod gustom šumom. Jednom kad budem imao vremena ili neki recovery dan otišao bih tamo sa patikama u rancu da malo istražujem i slikam.
Postavljeno 18 April 2020 - 07:26 PM
Ne znam, onda sam možda Koznik pobrkao sa nečim drugim. Ne sećam se spomenika tu na mestu slikanja.
Ali zar ne prolazi asfaltni put prilično blizu Koznika, kad se putuje busom recimo vidi se pored i ne sećam se da je toliko daleko na tolikoj visini i u šumi.
Da li je taj Koznik osvetljen noću?
Postavljeno 18 April 2020 - 07:39 PM
Ne znam, onda sam možda Koznik pobrkao sa nečim drugim. Ne sećam se spomenika tu na mestu slikanja.
Ali zar ne prolazi asfaltni put prilično blizu Koznika, kad se putuje busom recimo vidi se pored i ne sećam se da je toliko daleko na tolikoj visini i u šumi.
Da li je taj Koznik osvetljen noću?
Да асфалтни пут је у самом дну тог брда где протиче Расина. Праволинијски можда има 1,5-2км. И ДА, горе има расвета урађена. Погледај на гоогле еартх.
Ово је моја слика са исте позиције.
Postavljeno 18 April 2020 - 08:03 PM
Да асфалтни пут је у самом дну тог брда где протиче Расина. Праволинијски можда има 1,5-2км. И ДА, горе има расвета урађена. Погледај на гоогле еартх.
Ово је моја слика са исте позиције.
Jeste Koznik.. i moja pozicija bi trebalo da je ista, tj 70-ak metara ranije.
https://picasaweb.go...208760685671353
Postavljeno 18 April 2020 - 08:10 PM
Да. Где је ова кривина, продужи се доле (ван асфалта) 100-ак метара поред оног камена-шљунка.
Postavljeno 09 May 2020 - 05:17 PM
And now something completely different
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika