Вреди ли чему овај задњи блатобран? (mudguard)
Pa ne U smislu ako misliš da li će ti od njega dupe biti suvo - neće. Meni je logika da mi zbog njega manje blata upada u ovaj deo gde je veza za amortizer i prednji menjač i to. Ako hoćeš da budeš suv definitivno mora veći blatobran.
Kao prvo .. zbog 'klizanja' .. pokušam odabrat dan sa temperaturo ispod nule. Po mokrom snegu gore ne ide, a i za dole je rokenrol, bez nekog užitka.
Za furat staze uvek sačekam dva dana posle snega, tako da planinari što bolje uhodajo staze. kad je staza 'utabanana' je milina za furat
Sada neznam kako je kod vas ... ali ovde su planinari dosta aktivni, naročito oko večih gradova. To znači da imamo bajkeri kvalitetan teren i zbog njih dobre uslove
Da, moment kod e-bajka je problem na klizavim strmim usponima. Ovde je boost velika mana. Zbog toga se takve stvari fura u eko/trail modu. I naravno ... ako nemaš dobru tehniku pedaliranja.. sam e-motor ti ovde ne može toliko pomoči.
Gume na mojom bajku su 2.6 napred, 2.4 od pozada pošto nikad nisam imao posebne gume za sneg.
btw. ako na spustu nemaš noge na pedalima .. to znači da bajk fura tebe a ne ti bajka (---> kamikaza)
To su dobre predispozicije da se ti dogodi nešto što si najmanje želiš. U tom primeru ja radije siđem sa bajka i idem pješke.
Da, taj rokenrol koji pominješ za mokar sneg sam i ja zapazio, nimalo prijatno E sad ovde u BG još svakako i nije ispod nule i pitanje da li će biti, oprobaću ako se desi ove zime.
Sad što se planinara tiče mogu da komentarišu kolege koje se nalaze u brdovitijim delovima, ali ja bih rekao da je odnos prema tom vidu aktivnosti napolju na relaciji Slovenija-Srbija nebo i zemlja. Na primer bio sam juče na Košutnjaku da vodim dete da se sanka, a to je inače jedini deo blizu centra BG gde se realno može voziti mtb kako valja i tu ima tuce planinarskih staza po kojima kada je lepo vreme ima dosta ljudi koji šetaju, vode pse i slično. Juče kad je pao sneg, a ja sam išao negde posle podneva, bukvalno je bio netaknut dubog sneg na skoro svim stazama, dakle nije prošao niko plus znam da povremeno tu sretnem i neke alpinističke klubove koji valjda uče polaznike ono vezivanje užadi, spuštanje i slično, kad je loše vreme bukvalno niko. Ja mislim da je što se toga tiče u Sloveniji, bar na osnovu toga što imam prijatelje i kolege tamo, situacija potpuno suprotna.