moje je pitanje dakle kako ti uopšte voziš ova brda kad toliko proklizava? Ok, kapiram da imaš nešto šire gume (moje su 2.35) jer je ebike ali opet onda kapiram da imaš i problem sa obrnim momentom s obzirom da je jači, ja sam na kraju po neutabanom mokrom snegu (bilo je oko 1-3 stepena i veje i dalje) kretao tako što spustim dropper pa krenem onako kao patkica da bih opteretio zadnji točak da uopšte ima neku trakciju. A nizbrdo je ono spust do garaže mi bio već avantura
Kao prvo .. zbog 'klizanja' .. pokušam odabrat dan sa temperaturo ispod nule. Po mokrom snegu gore ne ide, a i za dole je rokenrol, bez nekog užitka.
Za furat staze uvek sačekam dva dana posle snega, tako da planinari što bolje uhodajo staze. kad je staza 'utabanana' je milina za furat
Sada neznam kako je kod vas ... ali ovde su planinari dosta aktivni, naročito oko večih gradova. To znači da imamo bajkeri kvalitetan teren i zbog njih dobre uslove
Da, moment kod e-bajka je problem na klizavim strmim usponima. Ovde je boost velika mana. Zbog toga se takve stvari fura u eko/trail modu. I naravno ... ako nemaš dobru tehniku pedaliranja.. sam e-motor ti ovde ne može toliko pomoči.
Gume na mojom bajku su 2.6 napred, 2.4 od pozada pošto nikad nisam imao posebne gume za sneg.
btw. ako na spustu nemaš noge na pedalima .. to znači da bajk fura tebe a ne ti bajka (---> kamikaza)
To su dobre predispozicije da se ti dogodi nešto što si najmanje želiš. U tom primeru ja radije siđem sa bajka i idem pješke.