Lako je tebi kad imas digitalni bicikl.
Vaše MTB avanture (foto)
Posted 27 November 2022 - 06:14 PM
Kod kuče magla svaki dan .. imam je pun K.
Iznad 900m zapao je i sneg ..
Pa sam zbog toga odlučio da svoj leš pomerim malo južnije., na slovenski Kras.
Tamo je bilo sunčano bez jednog oblaka ..
Ok, temperatura od kao prijatnih 11C je bila pomalo varljiva, jer je hladan vetar (bura) učinio neprijatan osečaj.
Brdo Kokoš,
Vrh je baš na granici SLO-ITA.
Zbog toga 5 spustova u Italiju, 2 u Sloveniju ..
Posted 27 November 2022 - 09:53 PM
1850vm.
Posted 13 December 2022 - 04:59 PM
Više od 14 dana kiše, iznad 500mnv sneg ...
Konačno ... Drugi dan kad je temperatura celi dan ostala ispod nule ... i bez padavina.
Uzimam dan dopusta, pošto je prognoza za napred opet nikakva ...
Sa vozom do Hrastnika.
Mrzlica i Klobuk.
Uslovi nisu bili baš top ... ali svejedno uživao ..
Temperatura od -8 do -2C. .. ali je ipak bilo kratkih mesta gde zemlja natopljena vodom još nije uspela da se zamrzne.
Pa sam morao i malo da očistim bicikl pre polaska na voz za povratak kuči.
Posted 18 December 2022 - 09:27 PM
Do juče kiša i sneg ... kod nas u unutrašnjosti uslovi nikakvi ..
Zbog toga sva otišla sa boljom polovinom na Kras na 21.tradicionalno Predbožično turo, koje je počeo da organizuje slovenački mtb forum.
Vikend pre Božiča ...
Možda ... zašto ne? ...neka bude to ideja i za vaš forum. Odličan razlog za druženje i .. bajkanje
Cerje (Goriški Kras)
Bilo nas je 41 bajkera (pre korone skoro uvek +100)... sakupili smo i donaciju za obštinu Miren koju smo predali gradonačelniku: pare za sadnice drveća za pošumljavanje nakon najvećeg požara u Sloveniji, koji je na Goriškem Krasu uništio 2000 hektara šume ..
U okviru obilaska/ture se je posetilo i pečinu .. tako zvanu Krompirjeva jama.
Opet malo više fotografija .. pošto je bio turistički tempo ...
Posted 19 December 2022 - 04:34 PM
Danas sam uzeo slobodan dan jer se za par dana po prognozi opet približava fronta lošeg vremena .. i temperatura iznad nule.
Kako mrzim ovo s*anje ... danas -7C, poslesutra +8C ... to znači opet 'govno' na terenu ..
Sa vozom do Kamnika. Od tamo na Veliko Planino (1600m).
Morao sam požurit, jer poslepodne su prognozirali inverziju (u dolini ispod nule, na 1500mnv +4C).
Uslovi vrlo dobri .. iako sam očekivao puno više snega.
Mah ... možda je bolje tako .. jer više snega može doneti i više problema
Pošto sam išao 'laganini' ... je bilo dovoljno vremena za fotkanje.
Opet gomila fotografija ..
Posted 20 December 2022 - 04:07 PM
Uzeo sam još jedan slobodan dan. Moram da iskoristim koliko toliko dobre uslove.
Danas sa vozom malo dalje .. na Gorenjsku, do Žirovnice gde je bilo sunce i bez oblaka (u LJ smo već zaboravili kako to izgleda).
Tu sam se popeo na Zabreško planino i do Valvazorjevega Doma .. odfurao 3 spuste.
Na sreču sam počeo dosta rano ujutro, jer u 11h se je več sve cjedilo od snega na granama.
Izvinite ... opet gomila fotografija ..
Posted 23 December 2022 - 07:14 PM
Danas nikakav oblačan dan, kao sumrak .. ... ali bez kiše! Sa boljom polovinom sa avtom cca 15km iz grada. Prvo sa njom pješke na planino Murovico ... Kada sam izvršio porodičnu obavezu n2:give_roseonda sam još sam sa bajkom (koji je bio u kolima) obavio par uspona .. i se polako vračao prema kuči po šumi i po stazama. ...
Posted 24 December 2022 - 04:53 PM
Ponovo tmurno vreme sa niskim oblacima. Jedva sam izvukao svoj stari leš iz kuče.
Lokalna xc tura po planinama JI od grada ...Uglavnom sam se držao grebena ...
Posted 25 December 2022 - 03:38 PM
Limbarska Gora.
Vrlo lep offroad uspon ... spust bezvezan, pošto moja nije htela u šumu zbog klizavog blata, i opet lep povratak do auta.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users