PLIVANjE DUZ JADRANA
Postavljeno 13 October 2010 - 04:53 PM
Spavalo bi se na obalama…u svakom slucaju bila bi nam potrebna podrska s’ kopna (neko ko bi nosio opremu za spavanje, odecu, eventualno pribavljao hranu).
Ne traze se vrhunske plivacke predispozicije, vec mnogo volje I ljubavi prema moru.Ne treba zaboraviti da je morska voda gusca od slatkovodne te je laksa za plivanje I odrzavanje na vodi. Svakako bi bile potrebne izvesne pripreme I priblizno uskladjivanje brzine ucesnika.
Voleo bih da ova ideja sazreva u svima i da je podelite s’ nekim ko bi se mozda zainteresovao za nju. Ona svakako ne bi mogla da se ostvari pre sledeceg leta ili nekog narednog… Ocekujem podrsku, ideje, sugestije, zamerke… Uveren sam da je ideja ostvariva uz donaciju, sponzorstva I naravno ogromnu volju. Vreme ce, medjutim, pokazati hoce li se stvoriti potrebna energija da se krene u ovaj podvig. Mislim da bi ovaj put ucesnicima predstavljao istinsko uzivanje I upoznavanje obale.
Toliko za sad…
сами идемо брже, заједно даље
Postavljeno 06 November 2010 - 05:32 PM
http://www.imdb.com/title/tt0956101/
Covek me je jednom recju odusevio.
Meni je njegov tip plivanja najblizi biciklizmu, u smislu izdrzljivosti i avanture.
Sam u reci plivas tako...
Sad koliko on moze da predje uzvodno-nizvodno dnevno ???
Covek mora da se adaptira na vodu, primetio sam on je izolovan odelom i nekom mascu ...
Kakva je njegova hidrodinamika u vodi ? bez zezanja bas me interesuje da' l bi iso brze kad bi imao neka posebna(mislim duza) peraja na nogama itd.
S druge strane mnogo mi je zao jer su sve reke zagadjene, inace bi mi i dan danas mogli da slobodno plivamo u reci.
Postavljeno 06 November 2010 - 05:45 PM
Postavljeno 06 November 2010 - 07:05 PM
bez zezanja bas me interesuje da' l bi iso brze kad bi imao neka posebna(mislim duza) peraja na nogama itd
Nisam bas video kakva su ta njegova peraja, posto se lose vide na trailer-u ali peraja ti daju dosta brzine, poredjenja radi, drugar koji dobro pliva i pliva brze od mene, ja kada stavim peraja (moja su srednje duzine) budem brzi od njega kada plivam samo nogama, znaci ne koristim ruke. Mislim da su ova njegova vise za slucaj ako uleti u neke brze delove reke da moze lakse da se izvuce. Inace peraja za podvodni ribolov su oko 90cm . Brzina zavisi dosta i od tvrdoce peraja.
Postavljeno 06 November 2010 - 08:11 PM
Kupis "Specialized" karbonska peraja od metar i 'po i plivas ko barakudaBrzina zavisi dosta i od tvrdoce peraja.bez zezanja bas me interesuje da' l bi iso brze kad bi imao neka posebna(mislim duza) peraja na nogama itd
Ljudi koji se takmice u triatlonu imaju neke fazone za odela. Materijali od kojih se odela prave imaju manji otpor ili tako nesto ...
Morska struja je isto stvar o kojoj treba razmisljati ako se ozbiljno pristupa ovoj temi ...
Postavljeno 06 November 2010 - 08:35 PM
Odala za plivanje koje koristi vrhunski plivaci marke JACKET ,kostaju oko 1000 eura ,pa ko voli nek izvoli.Kupis "Specialized" karbonska peraja od metar i 'po i plivas ko barakudaBrzina zavisi dosta i od tvrdoce peraja.bez zezanja bas me interesuje da' l bi iso brze kad bi imao neka posebna(mislim duza) peraja na nogama itd
Ljudi koji se takmice u triatlonu imaju neke fazone za odela. Materijali od kojih se odela prave imaju manji otpor ili tako nesto ...
Morska struja je isto stvar o kojoj treba razmisljati ako se ozbiljno pristupa ovoj temi ...
Postavljeno 03 August 2017 - 02:47 PM
Aj' kad vadimo iz naftalina
Imam trenutno 2 para peraja, jedna uzana i duga i jedna kraća i šira (da ne kažem deblja ). Utisci:
Za ubrzanje: kratka
Za normalno plivanje: ~ 1:1; možda blaga prednost kratkim zbog veće praktičnosti
Za zaron na dah: duga; daju bolji potisak pri skroz laganom zamahivanju s obe noge odjednom.
Postavljeno 03 August 2017 - 04:22 PM
Evo preselio i tamo. Ciklo, obriši ono iznad.
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika