Jump to content

Fotografije
- - - - -

Biciklistički bonton - pravila lijepog ponašanja

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
207 odgovora na ovu temu

#101 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 15 August 2010 - 07:51 PM

Šta ćeš, neki ljudi se rode "inteligentni" ko ovce...
  • 0

profilepic.gif

#102 betelgez

betelgez
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 825 posts
  • LocationNiš-Valencia

Postavljeno 16 August 2010 - 02:15 AM

treba imati talenta za takvo ponašanje, majke mi. n:anim_08

to da ne pominjem, ili negde na trotoarima gde su velike strmine, ima stepenica i kosih ravni, gde obicno svi idu, ne jebavajuci sto na bicikom ne mogu uz stepenice.
za ono sto si rekla, ne treba njemu talenat, nego tebi rogovi na bajk sa nozevima levo i desno. da vidim da li se ne bi tad sklnili. desavali mi se nekoliko puta da me psuju pesaci koji se precu trotoarom, a ja biciklistickom stazom, kako vozim po trotoaru... :evil:
nemam toleranije ni respekta prema takvim sirovinama. jednom sam za malo prosao kroz jednog skota koji nije steo da se skloni sa staze. zamnom je poceo da se dere nekim dubokim tonom. stao sam i okrenuo se recima 'sta se deres, kretencino jedna, ako ti nije nesto jasno dodji ovamo, nemoj da si piyda, semku ti yebem pokvarenu. on me je samo odgledao i elegantno je otisao. to je bila njegova hrabrost, dok ne stanes i ne pokazes da ujedas. n:fighting0032
  • 0
Postavljena slika

#103 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 16 August 2010 - 06:43 AM

A sto vi vozite pesackom stazom i koristite prelaze za paraplegicare :?: .
  • 0
puno znoja,malo krvi

#104 sirenica

sirenica
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 438 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 16 August 2010 - 06:54 AM

A sto vi vozite pesackom stazom i koristite prelaze za paraplegicare :?: .

Pa jednostavno, zato što su nam oni zaposeli biciklističku stazu i nemamo drugog izbora! :!:
  • 0

#105 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 16 August 2010 - 07:10 AM

Neznam kakve su biciklisticke staze u Nisu,znam da su u Novom Sadu skoro spojene sa pasackim pa razumem problem,ali buniti se sto covek stoji na prelazu za paraplegicara mi je glupo.Ipak paraplegicari nemogu da projure kao biciklisti pa samim tim ce se i covek skloniti kad naidje paraplegicar.Svakako su ti prelazi u sklopu pesacke staze.
  • 0
puno znoja,malo krvi

#106 sirenica

sirenica
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 438 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 16 August 2010 - 08:05 AM

Vorda, prelazi za paraplegičare služe i biciklistima (radi izbegavanja visokih bankina), samo što paraplegičari uvek imaju prednost, naravno! Da je bio neko u kolicima na tom prelazu, niko se ne bi bunio, ali kada na taj isti prelaz stane pešak, kome je apsolutno sve jedno da li stoji tu ili pola koraka levo-desno, onda je to sasvim sigurno sastavni deo ove teme. :wink:
  • 0

#107 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 16 August 2010 - 12:25 PM

Ma u pravu ste vi.Ja pravo da vam kazem ni nevozim biciklu tamo gde ima namenjene staze.Uglavnom van grada.Ali u Zrenjaninu je vidno obelezen prelaz za paraplegicare.A cini mi se da sad prelaze za bicikle koriste i paraplegicari,posto im na mestima gde ima bici staze nisu napravili poseban prelaz.
  • 0
puno znoja,malo krvi

#108 sirenica

sirenica
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 438 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 16 August 2010 - 12:36 PM

Pa, ova tema je upravo i otvorena s idejom da o tim stvarima diskutujemo i razmenimo mišljenja i iskustva... Radi se o tome da bi svugde u saobraćaju i u svakom trenutku bilo mesta za sve, i niko ne bi morao da se gura ili skače u stranu, psuje i proklinje onog drugog... kada bi postojalo iole dobre volje za lepim ponašanjem i poštovanje prema ostalim učesnicima u saobraćaju. :wink:
  • 0

#109 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 16 August 2010 - 12:43 PM

E iz tog razloga i izbegavam biciklisticke staze u centru grada i blizoj okolini.
  • 0
puno znoja,malo krvi

#110 betelgez

betelgez
  • Members
  • 825 posts
  • LocationNiš-Valencia

Postavljeno 16 August 2010 - 01:14 PM

@vorda
ne koristim pesacku stazu ako ima biciklisticke. ako je nema, idem kolovozom. ako ima biciklisticke, idem njome. trotoar i bic. staza su odvojene visokim ivicnjakom, tako da mozes sici na trotoar, ali ne mozes ponovo vratiti iz voznje. drugo, prolaz za invalide je namenjn i za majke sa decom u kolicima. tada rado obidjem ceo taj deo, ili idem preko trotoara. nije mi tesko, ali kada vidim 4 pesaka koji stoje jedan iza drugog da bi svi presli preko kose ravni koja je inace sirine oko 60 cm (da prodju jedna kolica) onda se zaletim u njih dok ne vide da neko hoce da ih obori. stad se bacaju na stranu i pitaju se da li sam normalan. kada imam vremena, vratim se da im objasnim da li sam normalan pitanjem. da li ste vi nornalni, sta trazis na prolaz da invalide? vecina ocute, pa se cak i izvinu jer cerovatno tu stanu pahinalno, ali i ne opravdano.
  • 0
Postavljena slika

#111 astrodule

astrodule
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 396 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 16 August 2010 - 03:01 PM

Ja sam sebe uhvatio skoro uvek da ako idem peške automatski idem na spušteni deo trotoara ako nema nikoga, tako da je to verovatno psihološki momenat kod većine ljudi.
Morate da shvatiti da nebiciklisti uopšte ne kapiraju bicikliste niti ih konstatuju. Koliko puta se desilo da idete pravo na pešaka i da se on pomeri toliko minimalno da je skoro nemoguće ga ne zakačiti. Jednostavno NE KAPIRAJU!
  • 0
Per Aspera Ad Astra
http://www.dusanpopovic.com - Trčanje, bajs, planinarenje, putovanja, kuvanje...

#112 Sherif_Gile

Sherif_Gile
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 566 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 16 August 2010 - 04:38 PM

Ja sam sebe uhvatio skoro uvek da ako idem peške automatski idem na spušteni deo trotoara ako nema nikoga, tako da je to verovatno psihološki momenat kod većine ljudi.

To možda ima veze sa ovim viewtopic.php?f=6&t=1416
  • 0
Svi vi koji hoćete da menjate ljude oko sebe uzmite gibanj od kamiona i tek kad budete naučili kako da ga ispravite pokušajte da ispravljate ljude

Neka moja piskaranja http://ja-pisem-posl...i.blogspot.com/

#113 astrodule

astrodule
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 396 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 16 August 2010 - 05:43 PM

To možda ima veze sa ovim http://cikloberza.co....php?f=6&t=1416

He, he, moguće, ali zašto 95% ljudi to radi?
  • 0
Per Aspera Ad Astra
http://www.dusanpopovic.com - Trčanje, bajs, planinarenje, putovanja, kuvanje...

#114 sirenica

sirenica
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 438 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 16 August 2010 - 06:21 PM

Ne radi 95% ljudi to, nego samo biciklistički "fanatici" koji ponekad idu peške... :mrgreen:
  • 0

#115 betelgez

betelgez
  • Members
  • 825 posts
  • LocationNiš-Valencia

Postavljeno 16 August 2010 - 06:52 PM

pa i meni se desi da mahinalni, kao sto Sherif_Gile kaze d ane zaobilazim bare i da idem po kosim ravnima, ali se trgnem cim vidim nekog na tockovima da sam ja taj koji mogu da se pomerim i glasno se izvinim sto sam isao tamo gde bi ontrebalo da ide.
  • 0
Postavljena slika

#116 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 16 August 2010 - 08:09 PM

Jednostavno NE KAPIRAJU!

šta ćeš kad imaju 1 bit u glavi, 0=leva noga napred, 1=desna noga napred. Nema mesta za ništa drugo :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#117 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 16 August 2010 - 08:38 PM

sredini...gleda me i ne pomera se! Kao drvena klada! Pa to, treba imati talenta za takvo ponašanje, majke mi. n:anim_08

Ovo sam već pominjao; beše pre 2 godine vozim stazom na NBG, neka od ovih novih uzanih, i naravno, neki na stazi, ide meni u susret - i vidi me.
I uzmuva se, 'oću levo oću desno, a ja ga gledam, jebote, desno mu je široka staza za pešake, levo mu je KALJUGA od skorašnjih kiša, mislim al' mu je TEŽAK IZBOR :roll:
I baja ODABERE.

Verovatno je posle pričao da ga je neki ludak s biciklom izgurao sa staze u blato...
  • 0

#118 MarkoZmaj

MarkoZmaj
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 463 posts
  • LocationŠimanovci

Postavljeno 16 August 2010 - 09:34 PM

Danas se kolima uputio prema NS-u starim putem prko Pazove-Indjije-Karlovaca, i na nadvoznjaku na ulasku u Indjiju Grupa od 3 devojke sa trekerima i bisagama, mahnuh ja njima, mahnuse one meni uz ponekis latki osmeh. Ako su slucajno sa foruma pozdrav i ovde :D
  • 0
"It never gets easier, you just go faster."

#119 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 16 August 2010 - 09:56 PM

I to zato sto su bile devojke...SmekerE! 8) :mrgreen:
  • 0

#120 MarkoZmaj

MarkoZmaj