Jump to content

Photo
- - - - -

Biciklistički bonton - pravila lijepog ponašanja

• Please log in to reply
207 replies to this topic

#141 Mile

Mile
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 03 October 2010 - 06:47 PM

Moram da te citiram...

* ukoliko vas pretekne koleginica...

ovaj tekst se i ne odnosi na vas :D...

Dal' da ti odgovorim ili ne? :shock:
:D
  • 0
.

#142 shmungos

shmungos
  • Members
  • PipPip
  • 59 posts

Posted 03 October 2010 - 08:06 PM

@Mile - deo recenice je izvucen iz konteksta :?... tekst se ne odnosi na vas koji to nikada ne radite, vec na one kojima prorade kompleksi u datim okolnostima. Tu poslednju recenicu sam napisala kako se neko ne bi osetio prozvan ni kriv ni duzan :wink:
Sto se odgovora tice, forum je javna stvar, pa ko zeli da pise neka izvoli :)
  • 0

#143 Mile

Mile
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 03 October 2010 - 08:43 PM

OK. Izvini za taj kontekst. :D

Naravno da nikad to ne radim ni ja ni poznanici odavde sa foruma. Mi smo lepo vaspitani, i uvek obidjemo i odemo. n:bicycle
  • 0
.

#144 antiR3ality

antiR3ality
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 418 posts

Posted 03 October 2010 - 10:14 PM

Ja ne obilazim uopste. Zasto bi neko hteo da obilazi kolegenicu ???? :shock: :shock: :shock:
Postavljena slika
Mada nema ih mnogo po planinama. Ovu jednu koja vozi, i kad bi hteo - ne bih mogao ni da stignem, kamo li prestignem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • 0
Sometimes you’re ahead, sometimes you’re behind. The race is long, and in the end, it’s only with yourself!

#145 bluboki

bluboki
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 438 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 03 October 2010 - 10:34 PM

Imam tendenciju da se javim svakome koga vidim u gradu/van grada, a da mi lici profi, pa makar imao samo kacigu, javicu se :P
Ali nece mi biti jasno zasto te neki i na trkama olade...
Primer, Strazilovo, Fanatic sto je organizovao ove godine... Nakon trke drug i ja smo se javili "koleginici" da joj cestitamo na uspesno izvezenoj trci, i sve sto smo dobili jeste hladan tus, iskulirala nas kao niko do sada....
  • 0
Postavljena slika

#146 shmungos

shmungos
  • Members
  • PipPip
  • 59 posts

Posted 04 October 2010 - 07:58 AM

@antiR3ality - :D Da sve vase koleginice izgledaju tako, bili bi ste zadovoljni i vi i one ;)

... i uvek obidjemo i odemo. n:bicycle

Mile, koliko mogu da procitam na forumu, elektrotehnicar si, dakle tesko da si toliko glup koliko se predstavljas, pa da nisi u stanju da razumes moj prvi post napisan u ovoj temi. Ljubazno bih te zamolila da sa drugim zenama ne razgovaras na nacin na koji ne bi voleo da cujes da neko razgovara sa tvojom cerkom. Mozda si duhovit u privatnom zivotu, pa ovu tvoju recenicu ne bih uzela za ozbiljno, medjutim u formi pisane reci ona ima prizvuk provokacije, a ne duhovitosti. Pozdrav.
  • 0

#147 vladetaub

vladetaub
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 467 posts
  • LocationUb

Posted 04 October 2010 - 08:08 AM

Da li je kao razlog preticanja postavljena prava dijagnoza?
  • 0

#148 zeljkov

zeljkov
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1246 posts
  • LocationBanja Luka

Posted 04 October 2010 - 08:47 AM

shmungos, jako lijep dodatak našoj temi.

Eto, želio bih reći da sam i sam par puta dolazio u napast da, kada vidim biciklistu ispred sebe, da ubrzam, i prestignem ga... da mu pokažem...
Međutim, nisam. Možda jednom, i to drumaša. I kad sam ga prestigao, i čak i pozdravio, momak je tako brzo odpedalao, kao da mu život zavisi od tog... :) :?:
U principu, sam sebi ispadnem smiješan, i stanem prije nego što počnem...

A što se tiče ljuskog ega... to je nešto nevjerovatno. :D
Gdje neko žensko na biciklu može prestići muškarca... pa da muškarac bude iza žene...
:D
...jer ovo je Balkan, Balkan, ou jea...
U principu, pacijente iskulirati - recept za lijep i dugovječan život u našim vremenima...

Btw, kod nas u Srpskoj su alfa-mužijaci. :D
  • 0

2010: 3582.6 km 2011: 7022.0 km 2012: 6487.9 km 2013: 7271.3 km 2014: 6xxx km
http://zeljkov.wordpress.com

#149 shmungos

shmungos
  • Members
  • PipPip
  • 59 posts

Posted 04 October 2010 - 09:07 AM

@zeljkov - hvala, potpuno se slazem sa tobom :). Sto se alfa-muzjaka tice oni svoj status izbore medju ostalim muzjacima, pa uzivaju postovanje medju zenkama, tako da namerno nisam htela da nazovem tako one koji se dokazuju medju suprotnim polom, posto im ne polazi za rukom medju pripadnicima istog ;)

@Vladetaub - hmm, hajde da uradim nesto jako cudno - citiracu sebe:

...obilazi me i usporava jos dok se vraca ispred mene...

Koju dijagnozu bi ti postavio da ti ovo neko radi?

...u trenutku kada me je video pored sebe, revoltiran ubrzava i ne dopusta mi da ga obidjem

A koju bi u ovom slucaju?
  • 0

#150 Druid

Druid
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 668 posts
  • LocationSvilajnac

Posted 04 October 2010 - 09:16 AM

Pa sta ako sam je pretekao ! Ona je zensko gde moze ona da vozi kao ja ! 8)
  • 0
Potpis

#151 shmungos

shmungos
  • Members
  • PipPip
  • 59 posts

Posted 04 October 2010 - 09:35 AM

:lol: upravo tako.
  • 0

#152 milanbike

milanbike
  • Members
  • PipPipPip
  • 136 posts

Posted 04 October 2010 - 01:42 PM

a sto ste tako zlonamerni, sto osudjujete odmah, ja evo npr. volim da stižem sve što je ispred mene ako mogu (kao kuče jurim točkove), i evo zašto
-sto puta sam otišao na trening preko volje, vučem se kao prebijen pa tek kad ugledam nekog ispred sebe ili me neko obidje dobijem volju za životom :wink: , i još ako ga stignem ili uspem da otpratim, ili nastavimo zajedno možda se i upoznamo eto uspeha, ako sam jači odem ako sam slabiji trudim se da pratim(delimično zato i volim ovaj biciklizam, tj spravu za mučenje).
-ko zna koliko sam puta vozio intervale pa me neko isto tako okarakterisao.
-evo bas juče smo vozili jaču turu i pred adom polumrtvi(bar ja) ugledamo nekog u daljini i zezamo se kao dodaj gas onaj je naš, pored sveg bola u nogama mi smo ga stigli( ispostavi se da je devojka) i nastavili dalje, sta je trebalo da radimo???
-da je bila jača ili borila se kao mi i stigla nas eto tvoje situacije.
-mi smo bar prema sebi nešto postigli, dali smo sve od sebe možda i malo više a ti to možeš da vidiš kako hoćeš ili želiš.
-da ne pametujem i malo se našalim( mora da upozorim), na trci se stalno prestižemo i svi hoćemo da budemo alfa mužjaci, obrijanih nogu u helankama :lol: :lol: :lol:

ps. ima tu još jedna osuda(zabluda) koja se stalno provlači i ima delimične veze sa ovom gore osudom, a to je nešto kao "odem ja brate na adu i tamo sve neki napucani likovi, obrijani u ful opremi sa preskupim biciklama a ja iznajmim drndavi bike na adi i oderem ih sve, sve sami pozeri"( bilo i ovde više puta). pritom ne znaju ništa o tim ljudima koji voze i koji im je taj kilometar na adi (meni obično završnica vožnje da razmrdam noge, a ja sam boranija ko sve tu završava vožnje) i kakva im je tura bila do tada.
sad pošto sam ja dokazani alfa mužjak 8) meni to ne smeta čak mi je i simpatično 8)

i ovo
a šta to ima loše ako zdravom pravom muškarcu u punoj snazi zasmeta što ga žensko prestigne :shock:
  • 0

#153 nblexel

nblexel
  • Members
  • 1137 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 04 October 2010 - 01:54 PM

Ali nece mi biti jasno zasto te neki i na trkama olade...
Primer, Strazilovo, Fanatic sto je organizovao ove godine... Nakon trke drug i ja smo se javili "koleginici" da joj cestitamo na uspesno izvezenoj trci, i sve sto smo dobili jeste hladan tus, iskulirala nas kao niko do sada....

ŽENE!!! :mrgreen: :lol:
  • 0
Haro X6

Definition of freeride: Ride and feel free! [Richie Schley]

#154 Mile

Mile
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 04 October 2010 - 06:31 PM

... i uvek obidjemo i odemo. n:bicycle

Mile, koliko mogu da procitam na forumu, elektrotehnicar si, dakle tesko da si toliko glup koliko se predstavljas, pa da nisi u stanju da razumes moj prvi post napisan u ovoj temi. Ljubazno bih te zamolila da sa drugim zenama ne razgovaras na nacin na koji ne bi voleo da cujes da neko razgovara sa tvojom cerkom. Mozda si duhovit u privatnom zivotu, pa ovu tvoju recenicu ne bih uzela za ozbiljno, medjutim u formi pisane reci ona ima prizvuk provokacije, a ne duhovitosti. Pozdrav.

Nista nisam slagao, majke mi. Ne pamtim da me je zensko obislo, kad vozim iole ozbiljniji trening. Zajednicke voznje ne racunam. Kad obilazim, upravo tako radim. Obidjem i odem. Kad vozim m alo brze sa ortacima, takodje... U pravu si. Jeste to bila, onako drugarska "provokacijica" u stilu "wellcome to club ljubitelja brze voznje", jer vidim da si nova na forumu, al' eto... Ispadoh glup. No, to mi i nije toliko vazno, ali ovo drugo jeste.
Bio presrecan kad bi muskarci prema mojoj cerki bili ljubazni i pristojni kao sto sam ja. Mozemo da napravimo neku anketu p[a ako jedna od zena koje srecem (obicno su to prodavacice po prodavnicama i kioscima...)kaze da sam neljubazan ili tako nesto, pojescu bicikl sa sve starim lancem. Ako sam igde na forumu uvredio neku zenu/devojku, izvinucu se javno i vise necu posetiti ovaj forum.

Pozdrav i tebi
  • 0
.

#155 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Posted 04 October 2010 - 07:14 PM

shmungos, nema da brines, Mile je pravi lik, uverices se ako ga upoznas na nekoj od voznji :)
  • 0

#156 Druid

Druid
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 668 posts
  • LocationSvilajnac

Posted 04 October 2010 - 09:22 PM

shmungos, nema da brines, Mile je pravi lik, uverices se ako ga upoznas na nekoj od voznji :)

I probaj da ga preteknes :P
  • 0
Potpis

#157 shmungos

shmungos
  • Members
  • PipPip
  • 59 posts

Posted 04 October 2010 - 09:26 PM

@ciklo - nema razloga da sumnjam da je tako, samo sam htela da skrenem paznju da pisana rec zna da zvuci drugacije nego kada se izgovori uzivo (ovo sam i ja naucila na tezi nacin, nakon sto mi se drugarica naljutila zbog komentara tokom chat-ovanja)

Jeste to bila, onako drugarska "provokacijica" u stilu "wellcome to club ljubitelja brze voznje", jer vidim da si nova na forumu, al' eto...

Ok, ko priznaje pola mu se prasta :). Da ne bude dalje zabune: nisi me uvredio i nema razloga da se jedu bicikli, gre'ota je..

-evo bas juče smo vozili jaču turu i pred adom polumrtvi(bar ja) ugledamo nekog u daljini i zezamo se kao dodaj gas onaj je naš, pored sveg bola u nogama mi smo ga stigli( ispostavi se da je devojka) i nastavili dalje, sta je trebalo da radimo???

Molim te, pronadji u mojim postovima recenicu u kojoj sam izjavila da muskarci ne smeju da preteknu zene i vodim te na kolace :mrgreen:

-da je bila jača ili borila se kao mi i stigla nas eto tvoje situacije.

Nije to moja situacija, ja vozim konstantnom brzinom i ne borim se, uzivam u voznji. Jedini nacin da zaobidjem nekoga ko me je vec pretekao je da ta osoba uspori.

@milanbike - dakle, da rezimiram:
1) ne smeta mi da me obidje musko/zensko/dete/baka na poniju/kuce/mace, ako je brzi obidje i ode. Ukoliko sam ja brza obidjem i odem. Savrseno normalno.
2) u vise navrata sam upoznavala ljude koji tako jednom prodju pored mene, pa kada ih obidjem ponovo, onda se raspricaju. Ne ujedam takve, bar nisam do sada. Volim da upoznajem ljude, tako da mi ovo ni najmanje ne smeta.
3) hiit tj. intervale ne treba koristiti kao opravdanje za druge stvari - vozim po ravnici i vidim svakog biciklistu kilometar ispred sebe, a kada neko vozi intervale to se prepoznaje iz aviona, posto ta osoba menja tempo voznje i pre nego sto je ja preteknem. Ovde sam pricala o napadu zelje da se "voze intervali" pocev od onog trenutka kada ja prodjem pored.
4) moj dodatak pravilima lepog ponasanja odnosio se samo i jedino na ljude koji odlepe kada ih zensko obidje, a zatim usled nedostatka kondicije nisu u stanju da odrzavaju potreban tempo, pa se obilazimo svaki cas i tako mi smetaju u voznji. Dokle god je ta osoba u stanju da vozi brze od mene sve je ok, ne zanimaju me neciji razlozi zasto vozi brze ili sporije, vec samo da mi ne remeti uzivanje sa preticanjem svaki cas. Tako jednostavno :)

ps. ima tu još jedna osuda(zabluda) koja se stalno provlači i ima delimične veze sa ovom gore osudom, a to je nešto kao "odem ja brate na adu i tamo sve neki napucani likovi, obrijani u ful opremi sa preskupim biciklama a ja iznajmim drndavi bike na adi i oderem ih sve, sve sami pozeri"( bilo i ovde više puta). pritom ne znaju ništa o tim ljudima koji voze i koji im je taj kilometar na adi (meni obično završnica vožnje da razmrdam noge, a ja sam boranija ko sve tu završava vožnje) i kakva im je tura bila do tada.:

Pod broj jedan ne vidim da je ovo sto sam ja napisala osuda. Molim te, pojasni mi vezu ovoga sa mojim slucajem - nisam ni ironicna, niti se zezam, najozbiljnije nisam shvatila :oops:

i ovo

a šta to ima loše ako zdravom pravom muškarcu u punoj snazi zasmeta što ga žensko prestigne :shock:

a šta to ima loše ako zdravom pravom muškarcu u punoj snazi ne zasmeta što ga žensko prestigne :shock:

Tako vam je to kada imate brbljivo zensko na forumu, postovi po kvantitetu pocnu da lice na "Rat i mir" :mrgreen:
  • 0

#158 milanbike

milanbike
  • Members
  • PipPipPip
  • 136 posts

Posted 04 October 2010 - 09:58 PM

"Molim te, pronadji u mojim postovima recenicu u kojoj sam izjavila da muskarci ne smeju da preteknu zene i vodim te na kolace"
nisam na to ni ciljao, to je bio primer nekog sličnog dešavanja

"Pod broj jedan ne vidim da je ovo sto sam ja napisala osuda. Molim te, pojasni mi vezu ovoga sa mojim slucajem - nisam ni ironicna, niti se zezam, najozbiljnije nisam shvatila "
to je samo bilo kao primer jednog vida nerazumevanja,
osuda, zabluda, možda je čovek hteo da sa tobom stupi u kontakt ali ne zna drugačije da se izrazi :wink: (malo banalizujem ali ..)

"a šta to ima loše ako zdravom pravom muškarcu u punoj snazi ne zasmeta što ga žensko prestigne"
a ne ne na pitanje se ne odgovara pitanjem.
takav ne postoji, samo dobro laže
"Tako vam je to kada imate brbljivo zensko na forumu, postovi po kvantitetu pocnu da lice na "Rat i mir" "
aaaa pa ne mogu samo žene da kuckaju
  • 0

#159 zeljkov

zeljkov
  • Members
  • 1246 posts
  • LocationBanja Luka

Posted 05 October 2010 - 06:22 AM

Tako vam je to kada imate brbljivo zensko na forumu, postovi po kvantitetu pocnu da lice na "Rat i mir" :mrgreen:

:D :D :D
  • 0

2010: 3582.6 km 2011: 7022.0 km 2012: 6487.9 km 2013: 7271.3 km 2014: 6xxx km
http://zeljkov.wordpress.com

#160 shmungos

shmungos
  • Members
  • PipPip
  • 59 posts

Posted 05 October 2010 - 09:05 AM

@milanbike - hvala na pojasnjenju. Znaci nista od kolaca :wink:
  • 0