Biciklistički bonton - pravila lijepog ponašanja
Postavljeno 16 August 2010 - 02:15 AM
treba imati talenta za takvo ponašanje, majke mi.
to da ne pominjem, ili negde na trotoarima gde su velike strmine, ima stepenica i kosih ravni, gde obicno svi idu, ne jebavajuci sto na bicikom ne mogu uz stepenice.
za ono sto si rekla, ne treba njemu talenat, nego tebi rogovi na bajk sa nozevima levo i desno. da vidim da li se ne bi tad sklnili. desavali mi se nekoliko puta da me psuju pesaci koji se precu trotoarom, a ja biciklistickom stazom, kako vozim po trotoaru...
nemam toleranije ni respekta prema takvim sirovinama. jednom sam za malo prosao kroz jednog skota koji nije steo da se skloni sa staze. zamnom je poceo da se dere nekim dubokim tonom. stao sam i okrenuo se recima 'sta se deres, kretencino jedna, ako ti nije nesto jasno dodji ovamo, nemoj da si piyda, semku ti yebem pokvarenu. on me je samo odgledao i elegantno je otisao. to je bila njegova hrabrost, dok ne stanes i ne pokazes da ujedas.
Postavljeno 16 August 2010 - 06:54 AM
Pa jednostavno, zato što su nam oni zaposeli biciklističku stazu i nemamo drugog izbora!A sto vi vozite pesackom stazom i koristite prelaze za paraplegicare .
Postavljeno 16 August 2010 - 07:10 AM
Postavljeno 16 August 2010 - 08:05 AM
Postavljeno 16 August 2010 - 12:25 PM
Postavljeno 16 August 2010 - 12:36 PM
Postavljeno 16 August 2010 - 01:14 PM
ne koristim pesacku stazu ako ima biciklisticke. ako je nema, idem kolovozom. ako ima biciklisticke, idem njome. trotoar i bic. staza su odvojene visokim ivicnjakom, tako da mozes sici na trotoar, ali ne mozes ponovo vratiti iz voznje. drugo, prolaz za invalide je namenjn i za majke sa decom u kolicima. tada rado obidjem ceo taj deo, ili idem preko trotoara. nije mi tesko, ali kada vidim 4 pesaka koji stoje jedan iza drugog da bi svi presli preko kose ravni koja je inace sirine oko 60 cm (da prodju jedna kolica) onda se zaletim u njih dok ne vide da neko hoce da ih obori. stad se bacaju na stranu i pitaju se da li sam normalan. kada imam vremena, vratim se da im objasnim da li sam normalan pitanjem. da li ste vi nornalni, sta trazis na prolaz da invalide? vecina ocute, pa se cak i izvinu jer cerovatno tu stanu pahinalno, ali i ne opravdano.
Postavljeno 16 August 2010 - 03:01 PM
Morate da shvatiti da nebiciklisti uopšte ne kapiraju bicikliste niti ih konstatuju. Koliko puta se desilo da idete pravo na pešaka i da se on pomeri toliko minimalno da je skoro nemoguće ga ne zakačiti. Jednostavno NE KAPIRAJU!
http://www.dusanpopovic.com - Trčanje, bajs, planinarenje, putovanja, kuvanje...
Postavljeno 16 August 2010 - 04:38 PM
To možda ima veze sa ovim viewtopic.php?f=6&t=1416Ja sam sebe uhvatio skoro uvek da ako idem peške automatski idem na spušteni deo trotoara ako nema nikoga, tako da je to verovatno psihološki momenat kod većine ljudi.
Neka moja piskaranja http://ja-pisem-posl...i.blogspot.com/
Postavljeno 16 August 2010 - 05:43 PM
He, he, moguće, ali zašto 95% ljudi to radi?To možda ima veze sa ovim http://cikloberza.co....php?f=6&t=1416Ja sam sebe uhvatio skoro uvek da ako idem peške automatski idem na spušteni deo trotoara ako nema nikoga, tako da je to verovatno psihološki momenat kod većine ljudi.
http://www.dusanpopovic.com - Trčanje, bajs, planinarenje, putovanja, kuvanje...
Postavljeno 16 August 2010 - 06:21 PM
Postavljeno 16 August 2010 - 06:52 PM
Postavljeno 16 August 2010 - 08:38 PM
sredini...gleda me i ne pomera se! Kao drvena klada! Pa to, treba imati talenta za takvo ponašanje, majke mi.
Ovo sam već pominjao; beše pre 2 godine vozim stazom na NBG, neka od ovih novih uzanih, i naravno, neki na stazi, ide meni u susret - i vidi me.
I uzmuva se, 'oću levo oću desno, a ja ga gledam, jebote, desno mu je široka staza za pešake, levo mu je KALJUGA od skorašnjih kiša, mislim al' mu je TEŽAK IZBOR
I baja ODABERE.
Verovatno je posle pričao da ga je neki ludak s biciklom izgurao sa staze u blato...
Postavljeno 16 August 2010 - 09:34 PM
Postavljeno 16 August 2010 - 09:56 PM
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika