Тема је стара ,али ајде да мало обришем прашину.Пре неколико дана сам Посетио царску бару,тура све укупно око 75 километара,обишао сам и каштел Ечка који се налази у близини.Царска бара је од Зрењанина удањена 13 километара тако су ми рекли,а ја потврдио на друму.Табле постоје и из правца Београда тако да није никакав проблем наћи Царску бару.Скретање је код ресторана Трофеј и етно куће Тигањице,мислим да се тако зове,ово се налази једно поред другог и лепо је ко хоће да сврати,обиђе,ручак или само као туриста,код ресторана се налази и мини зо врт.Када се скрене поред Трофеј наставља се путем до Царске баре,успут постоје табле са бројем километара,метара до Царске баре,тај пут од ресторана је неких 3 километра.Преко пута резервата налазе се и рибњаци Ечка.Пред сам улаз у царску бару налази се и још један леп рестора Сибила,а нешто пре ресторана налази се некакве просторије резервета.Резерват није могуће промашити постоји знак,није потребна помоћ мештана као за неке дестинације у Србији.Нешто пре скретања за резерват постоји и продавница која ради нон стоп, из правца Зрењанина.
У резервату постоји и такозвана стаза задовољства која се обилази пешака и дужине је неколико километара.Бициклом се може око резервата по долми тако су ми рекли и тај пут је дугачак око 21 километара,ја га нисам пробавао,а и искрено га нисам ни видео,пошто није био леп дан па ми се није ни ишло.У резерват се не може ући бициклом ни било којим другом превозним сретсвом.
Ја сам понео и двоглед у намери да обиђем резерват и прошетам стазом и уживам у природи,али на жалост нисам видео ни једно прокладно место где бих оставио бицикл,не бих га оставио на паркингу оближњег ресторана,тако да нисам уживао у природи пошто сам ишао сам,другар отказао у последњем тренутку.Стога предлажем да ако одлучите да посетите Царску бару да идете у групи бар троје један чува бајсеве а остала двојица да обиђу,па на смену,мислим да је тако најсигурније по наша превозна средства,штета је доћи а не обићи резерват.Ја се надам да ћу отићи опет,али са друштвом како бих могао да обиђем резерват.