Jump to content

Fotografije

Serbian off-road challenge TARA 2010

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
102 odgovora na ovu temu

#1 misaxtr

misaxtr
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3059 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 17 May 2010 - 10:09 PM

kao sto naslov kaze - pravi offroad challenge je u pitanju - timski rad - voznja bajkova u paru - po 2 takmicara, i trcanje - trekking. Po ugledu na Transalp i slicne manifestacije, ovaj dogadjaj - ili bolje reci DOZIVLJAJ traje 2 dana i to u 2 etape. Biciklisti ce preci ukupno oko 160km, dok ce trkaci imati upola manju distancu pred sobom.
Dogadjaj je planiran za 04-05. 09. 2010. godine, a detalje mozete pogledati na:

http://www.offroadserbia.com/trka.html

Trenirajte, nadjite partnera i uzivajte u prelepoj prirodi Tare i njene okoline.
  • 0
Postavljena slika

MTB do groba a i posle...

#2 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 17 May 2010 - 10:13 PM

Voznja u parovima - prava stvar! =D>

Ali, ovo mi bode oci. n:fighting0092

"Iako je trasa trke tako koncipirana da takmičari najvećim delom prolaze šumske i makadamske puteve kroz planinu, na pojedinim deonicama će biti neminovan izlazak na asfaltni put. S obzirom da zatvaranja saobraćaja neće biti tokom trajanja trke, takmičari se pozivaju na strogo poštovanje svih saobraćajnih propisa. Ovo se pre svega odnosi na asfaltne puteve i makadamske deonice koje se koriste za saobraćaj motornih vozila. O sigurnosti takmičara će dodatno brinuti redari pored staze koji će biti raspoređeni na „kritičnim“ mestima. Pored redara stazu će obilaziti više sudija koji će sankcionisati svako nepoštovanje pravila saobraćaja."
  • 0

#3 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 17 May 2010 - 11:07 PM

stolegrom said

Pored redara stazu će obilaziti više sudija koji će sankcionisati svako nepoštovanje pravila saobraćaja."

ROFLMAO.
  • 0

#4 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 17 May 2010 - 11:16 PM

Verovatno su mislili na ove sto voze kola. :mrgreen:
  • 0

#5 markowe

markowe
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 416 posts

Postavljeno 18 May 2010 - 04:39 PM

Baš deluje zanimljivo, mada mi odmah padaju na pamet neki likovi koji bi rado zapucali solo. 160 km, 3000 m uspona (po mojoj nekoj proceni) - pih, pa to može za jedan dan! Ali jasno da to nije poenta...
  • 0
Move along now, nothing to see here...

#6 stefan

stefan
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 711 posts
  • LocationSvilajnac

Postavljeno 18 May 2010 - 06:25 PM

ubelezio sam ovo u kalendar 8)
  • 0

#7 soc2010

soc2010
  • Members
  • PipPip
  • 31 posts
  • LocationBajina Bašta Tara

Postavljeno 19 May 2010 - 09:37 PM

Pozdrav najboljem forumu na svetu !!!
Da se malo javim i ja, organizator event-a iz naslova teme. Inače, temu sa identičnim naslovom trebalo je da pokrenemo za par dana, ali vidim da ste me pretekli, što je IZVRSNO !!! Dobre stvari se daleko čuju !
Da vam malo približim sam događaj. Neču puno gnjaviti :)
PSD Omorika Bajina Bašta ove godine pokreće projekat sa nazivom SERBIAN OFF-ROAD CHALLENGE TARA 2010 (nadamo se da neće ostati samo 2010.) Sama ideja stara nekoliko godina, ali tek ove godine sazrela potpuno. Ove godine pravimo MTB i TREKKING trku, a za narednu planiramo i orijentiring i daljinsko jahanje (Endurance). Možda i još po nešto... Ukratko, veliki skupovi "off-road" sportista na jednom mestu - Tari.
"Snimili" smo trase obe etape i uskoro će biti postavljene na sajt. Biće pripremljene dve staze CHALLENGE i OPEN tako da ćete moći da birate onu koja vam više odgovara.

Toliko za sada. Otvoreni smo za sva pitanja, predloge, primedbe kako bi ovu trku odradili na najbolji mogući način O:) O:) O:)
  • 0

#8 soc2010

soc2010
  • Members
  • PipPip
  • 31 posts

Postavljeno 19 May 2010 - 10:01 PM

stolegrom said

Voznja u parovima - prava stvar! =D>

Ali, ovo mi bode oci. n:fighting0092

"Iako je trasa trke tako koncipirana da takmičari najvećim delom prolaze šumske i makadamske puteve kroz planinu, na pojedinim deonicama će biti neminovan izlazak na asfaltni put. S obzirom da zatvaranja saobraćaja neće biti tokom trajanja trke, takmičari se pozivaju na strogo poštovanje svih saobraćajnih propisa. Ovo se pre svega odnosi na asfaltne puteve i makadamske deonice koje se koriste za saobraćaj motornih vozila. O sigurnosti takmičara će dodatno brinuti redari pored staze koji će biti raspoređeni na „kritičnim“ mestima. Pored redara stazu će obilaziti više sudija koji će sankcionisati svako nepoštovanje pravila saobraćaja."

Jednostavno, neophodno je takmičarima skrenuti pažnju da staza neće biti zatvorena celom dužinom. Biće zaustavljanja saobraćaja neposredno posle starta (slično kao na Fruškoj Gori prošlog vikenda), biće redara na stazi i sudija na kontrolnim tačkama koji će koliko - toliko brinuti o bezbednosti vozača, ali kako kaže dobra stara izreka "Čuvaj se i bog te čuva". I nekada nije lako pojedinim "divljacima na 4 točka" objasniti da je takmičenje u toku.
  • 0

#9 soc2010

soc2010
  • Members
  • PipPip
  • 31 posts

Postavljeno 28 May 2010 - 08:52 PM

Postavljene su propozicije takmičenja, kao i visinski profili staza za CHALLENGE kategoriju. Pretprijave počinju 01.06. u 00.00 časova. Prvu prijavljenu ekipu očekuje iznenađenje ... :roll:

Informacije : http://www.offroadserbia.com ili info@offroadserbia.com

Dodaj prilog

• 0

#10 soc2010

soc2010
  • Members
  • PipPip
  • 31 posts

Postavljeno 02 July 2010 - 10:42 PM

Pozdrav !
evo malo slicica sa poslednjeg obilaska staze, pre nekoliko dana...
http://www.cikloberz...hp?img=4796&t=n
http://www.cikloberz...hp?img=4795&t=n
http://www.cikloberz...hp?img=4794&t=n
http://www.cikloberz...hp?img=4793&t=n
http://www.cikloberz...hp?img=4792&t=n
http://www.cikloberz...hp?img=4791&t=n
  • 0

#11 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 02 July 2010 - 11:43 PM

Lepo lepo, a jel ima šanse da bude organizovano i nešto tipa solo mtb?
Najviše volim kad moj uspeh zavisi samo od mene a s druge strane nema šanse da istrčim 80km !!!
mogu da n:bicycle da n:bicycle2 i n2:Smiley_FalconLJ ali da n2:24lkg43 više od 10-15 km, no way hoze :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#12 sirenica

sirenica
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 438 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 03 July 2010 - 05:56 PM

Izvinjavam se, ali nisam sigurna da li sam dobro razumela... Da li se trka (obe etape) može isključivo voziti ili se jednim delom mora i trčati!? Mislim, ako tim čine dva takmičara, da li jedan od njih vozi a drugi trči, ili oboje voze (ili trče)!? Malo me buni ta kombinacija MTB/trčanje... da li su to totalno različite kategorije i ne mešaju se u trci, ili....!? :oops:
  • 0

#13 soc2010

soc2010
  • Members
  • PipPip
  • 31 posts

Postavljeno 03 July 2010 - 08:44 PM

sirenica said

Izvinjavam se, ali nisam sigurna da li sam dobro razumela... Da li se trka (obe etape) može isključivo voziti ili se jednim delom mora i trčati!? Mislim, ako tim čine dva takmičara, da li jedan od njih vozi a drugi trči, ili oboje voze (ili trče)!? Malo me buni ta kombinacija MTB/trčanje... da li su to totalno različite kategorije i ne mešaju se u trci, ili....!? :oops:

Mtb i trekking (trčanje) su dve potpuno različite discipline (vrste takmičenja). Jedina zajednička stvar je da se dešavaju u isto vreme (vozači startuju malo pre trkača) i što su delovi staze zajednički za sve takmičare. Prema tome, bajkeri će samo da voze obe etape, a trkači samo da trče... Nema mešanja disciplina!
  • 0

#14 soc2010

soc2010
  • Members
  • PipPip
  • 31 posts

Postavljeno 03 July 2010 - 08:47 PM

Sirius9 said

Lepo lepo, a jel ima šanse da bude organizovano i nešto tipa solo mtb?
Najviše volim kad moj uspeh zavisi samo od mene a s druge strane nema šanse da istrčim 80km !!!
mogu da n:bicycle da n:bicycle2 i n2:Smiley_FalconLJ ali da n2:24lkg43 više od 10-15 km, no way hoze :mrgreen:

Ove godine neće biti varijanta mtb solo, jer je poenta trke upravo na timskom radu. Trčanje i mtb su potpuno odvojeni. Dododuše, možda će malo biti guranja bajsa, ali samo malo... :)
  • 0

#15 sirenica

sirenica
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 438 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 03 July 2010 - 08:58 PM

E, sad mi je jasno, hvala puno! :)
Možda se vidimo!

n:bye
  • 0

#16 Bajkerka

Bajkerka
  • Members
  • 1 posts

Postavljeno 12 July 2010 - 10:49 AM

Mozda bi bilo zanimljivije kada bi takmicari isli nezavisno jedan od drugog, a vremena se sabirala i kada bi jedan tim imao vise takmicara....?
  • 0

#17 markowe

markowe
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 416 posts

Postavljeno 16 July 2010 - 08:40 AM

Jako je dobra ideja, ne posustajte sa marketingom, primer neuspelog Solo24 takmičenja u Hrvatskoj pokazuje da treba jako puno animirati ljude za ovako nešto.

Nadam se da ću moći da učestvujem, ako me beba pusti da odem na 3 dana :) E da, i da nađem timskog partnera! E da, i da malo poradim na kondiciji za preko 2000 m uspona i prvi i drugi dan!
  • 0
Move along now, nothing to see here...

#18 sirenica

sirenica
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 438 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 20 July 2010 - 09:09 AM

markowe said

Nadam se da ću moći da učestvujem, ako me beba pusti da odem na 3 dana :) E da, i da nađem timskog partnera! E da, i da malo poradim na kondiciji za preko 2000 m uspona i prvi i drugi dan!

Tebi baš treba da se "poklope sve zvezde" i sve kockice legnu na svoje mesto... :wink: :mrgreen:
  • 0

#19 soc2010

soc2010
  • Members
  • PipPip
  • 31 posts

Postavljeno 28 July 2010 - 09:13 PM

Odradili smo mali pregled najvažnijih uspona na trci sa procentima nagiba koje možete pogledati na linku : http://www.offroadse...m/ruta-mtb.html

Takođe, na istom mestu su postavljene karte sa ucrtanim trasama obe etape:

http://www.cikloberz...hp?img=5232&t=n

Ostale mape možete pogledati na sajtu !
  • 0

#20 soc2010

soc2010
  • Members
  • PipPip
  • 31 posts

Postavljeno 01 August 2010 - 11:56 AM

Na You Tube je izbačen video kao najava Serbian off-road challenge-a.

Možete ga pogledati na ovoj adresi:

Vidimo se na Tari !!!
  • 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika