Jump to content

Fotografije
- - - - -

Grupne vožnje u aprilu by Mix&Co.

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
495 odgovora na ovu temu

#361 bur

bur
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 511 posts
  • LocationNovi Sad-Zrenjanin

Postavljeno 19 April 2010 - 10:21 PM

Meni dobro izgleda što ona vožnja za Pazovu kao da nije gotova.
I umesto muka, vidim zaboravljene manire zahvalnosti, upoznavanja i prepoznavanja. Pa se pominju ljudi legende, ovakvog ili onakvog biciklizma, sa ovoliko ili onoliko godina. A kroz celu priču teče i Euro vello. Manje-više EURO, ove naše legende amaterskog, rekreativnog, bilo kakvog biciklizma su svakako daleko od legendi u institutu za kardiovaskularne bolesti u Sr. Kamenici ili nekom drugom institutu vašem beogradskom npr. 17. aprila ste-smo napravili dan koji ima smisla zapamtiti više od nekog dana uz Pink, pa ako je bilo dobro, da ne propadne. Ima li onda prostora za Srđonijev predlog da se odvoza i ruta upoznavanja? Kad se prođu dečije bolesti ko je brži, ko je skuplji, doći će se do činjenice da je ovaj naš svet na istoj talasnoj dužini? Ako ozbiljnije naučimo od ovih legendi steći ćemo i mi pravo na punoću u životu. Pa na nekom drugom mestu možemo nepoznati, jedni drugima da se javimo. Dalje će možda i samo.
Pa da vozimo još negde?
  • 0
. . . kašika drvena jedna. Jedna.

#362 pauza

pauza
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 646 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 April 2010 - 10:58 PM

Ovo ide meni na glavu; naivno sam se ponadao da će ljudi stariji i iskusniji od mene moći da funkcionišu bez... pa, kako ko posmatra, pastira/diktatora. Ovako je bilo 'nama dosadilo, pošli smo, nama dosadilo, otišli smo' - ok, ali otići bez ijedne grupne fotke ne ide. Otići da se ne potpišeš na peticiju, ne ide - msm, mogli smo onda da vozimo i onako. Al' dobro, greške uočene, sledeći put - biće ga, vala - popravljamo.

Mix, posle bitke, svi su generali - davno rečeno. Okej je uočiti propuste, i sopstvene (pre svega) i tuđe, ali nekoliko stvari mora da se ima na umu:

1. Prva (bar da ja znam, a prilično sam upoznata) vožnja ovog tipa koju nije organizovala neka institucija, kobajagi ili malo manje kobajagi bajkerska, a zapravo mahom sastavljena od gomile lezilebovića koji na konto razvoja održivih prevoznih sredstava i ekološke svesti uzimaju dooooobre pare od stranaca, toliko dobre da se od njih do sada mogla izgraditi mreža Eurovelo ruta kroz Srbiju. Dakle, prva veća samoorganizacija, potekla od istinskih ljubitelja pedaliranja, i to iz najčistijih pobuda, bez ikakvog drugog interesa sem onog javno proklamovanog.

2. Inicijativa je bila tvoja, a onda je sve počelo da liči na grudvu snega koja se zakotrljala. Trebalo je sve odraditi za malo vremena i sa malim snagama.

3. Začuđujuće dosta ljudi se okupilo, s obzirom na to da je tog dana bilo još bajkerskih događaja u gradu a i da je deonica prilično neatraktivna za vožnju; da ne govorim o tome da je obaveštavanje uglavnom bilo 'gerilsko' - 2-3 foruma i FB.

4. Nije se desio nijedan ozbiljniji incident sa vozačima, niti se iko, bogu hvala, povredio - nije bilo apsolutno ničeg što bi nam pokvarilo ceo doživljaj.

5. ...
Dopišite sami, ima sigurno još mnogo razloga da se i inicijatoru i svima koji su učestvovali s puno pokrića kaže: BRAVO, LJUDI! Naravno, i NASTAVIMO sa sličnim akcijama, sad kad vidimo da to možemo i umemo.
  • 0

#363 Marcus

Marcus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 568 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 20 April 2010 - 06:35 AM

Susret biciklista je protekao dosta neorganizovano. Trebalo je pomenuti i Pančevo i Šabac i Bečej i Sefkerin... ali, koordinacija i organizacija je profesionalizam, pa se zato time bave agencije i specijalisti.

Nisam siguran da li se misli konkretno na sam susret biciklista ili na čitavu akciju?

Može se reći da je bilo organizacionih propusta, ali da je bilo baš DOSTA neorganizovano je preoštro, pogotovo ako se ima nivo na kome se radilo u vidu. Bilo je i medija koji su propratili akciju, obezbeđen je smeštaj na cilju, hrana i piće, akcija je imala konkretan cilj (peticiju), a ostvaren je i sekundarni cilj (poseta izložbi leptira) itd.

Što se tiče pominjanja ostalih mesta, Bečej jeste istaknut na snimku TV Novi Sad, sve u jednom kontekstu... Na potezu o kome pričamo nema mnogo mesta - može se organizovati npr. kontinuirana akcija posećivanja mesta na toj planiranoj ruti. Npr. jedan mesec je akcija u Pazovi, drugi u Inđiji, treći u Karlovcima, četvrti u Pančevu, peti u Bečeju, šesti u Sefkerinu... Ma može i 2-3 akcije, nije bitno. Konstantnim pojavama bici akcija na istom potezu bi se napravio jači pritisak, bolja obaveštenost i ljudi i medija i vlasti, a biciklisti bi imali priliku da se bolje upoznaju i da upoznaju i samu rutu. Naziv akcije npr. "EuroVELO ruta - Bečej" ili "EuroVELO ruta - Sefkerin", sa ponavljanjem tog EuroVELO da bi ljudima došlo do glave u čemu je fora i da se ta mesta povežu sa tom pričom u nekom kontinuitetu...

Pitaćemo neki privatni fakultet da nam pozajmi menadžere za biciklizam :mrgreen:

Eh, da me vidi đed da u hulahopkama vozim 100 km biciklom da bih video leptire, što bi rekao kud ide ovaj svet... #-o :lol:
  • 0

I chill harder than you party. 

#364 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 20 April 2010 - 07:19 AM

Eh, da me vidi đed da u hulahopkama vozim 100 km biciklom da bih video leptire, što bi rekao kud ide ovaj svet... #-o :lol:

:D :D :D Eto, mi biciklisti volimo da se stvari oko nas brzo menjaju, i menjamo ih. Svako "događanje naroda" (znamo to dobro) uvek je koordinisano iz centara moći. Naša je moć, u ovom trenutku, čista ljubav (prema okretanju pedala). Lepota ovog događanja je bila u tome što je toliko ljudi krenulo za idejom, a to što je u jednom trenutku sam događaj prerastao organizaciju dokaz je da se sve radilo srcem. :D Zato i jesmo na dva točka, čime god da se bavimo u životu...

Pozdravljam ideju da se ovo radi periodično i u različitim mestima!

dodatak: mislim da znam na šta Stanke misli - kad podvučemo crtu posle ove akcije, jesmo li iz nje izvukli maksimum, jesmo li optimalno iskoristili uloženo i je li moglo više. Pa ja mislim da jesmo izvukli maksimum. Mnogo smo jači i svesniji!
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#365 rista

rista
  • Members
  • PipPip
  • 32 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 20 April 2010 - 08:43 AM

Sve je bilo odlicno!
Ajmo dalje Mix! =D>
  • 0

#366 robhood

robhood
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 867 posts

Postavljeno 20 April 2010 - 08:48 AM

vazno je da se sad ne stane,...što peticiju ne bi potpisivali i na trkama,biciklisti,sudije...ne znam publika.Sad je sezona kad treba voziti što više,a na zimu možda detaljan plan,kalendar napraviti za sledeću godinu sa akcijama,vožnjama...no ima vremena,sad ako smo već krenuli treba nastaviti.

što se tiče propusta,meni je bilo sve ok.,pa ovo je prvi put da se desilo ovako nešto,spontano..ne?..drugi put će biti bolje,treći put još bolje.Eto ja jedva nagovorio brata da dođe pa baš njega intervjuisali u NS,sad hoće uvek da nam se pridruži,a čujem još od nekih Bečejaca kao "da su znali da će to biti tako došli bi"...to je možda moj propust da nisam dovoljno ovde objasnio ljudima o čemu se radi :oops:
  • 0

#367 Mile

Mile
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 423 posts

Postavljeno 20 April 2010 - 09:08 AM

Meni bilo super. Zao mi je samo sto sam morao odmah da se vratim.
pozdrav svima...
  • 0
.

#368 zeljkov

zeljkov
  • Members
  • 1246 posts
  • LocationBanja Luka

Postavljeno 20 April 2010 - 09:19 AM

Momci, djevojke...

Nakon isčitavanja cijelog ovog thread-a, nemam šta drugo reći,nego:

SVAKA ČAST =D> =D> =D>

... i naravno, nastavite u istom smjeru....

Pozdrav svima !
  • 0

2010: 3582.6 km 2011: 7022.0 km 2012: 6487.9 km 2013: 7271.3 km 2014: 6xxx km
http://zeljkov.wordpress.com

#369 subotica

subotica
  • Members
  • 1 posts

Postavljeno 20 April 2010 - 09:46 AM

Da dopunim Stanketa u onom spisku gradova; i Suboticani, komada dva, mada malo zakasnelih.
Stanke je potpuno u pravu, mada za prvi put ovakva organizacija i odziv verovatno je i zadovoljavajuce, s obzirom na uslove.
EuroVelo6 je ovde mozda najbitnija stavka, sto opet rece Stanke, kad vec postoji i obelezeno je, samo ga treba sto vise popularizovati, pa
i ovde iznete ideje EuroVelo-Becej, itd. prava su stvar, ako gledamo na cikloturizam kao granu turizma u razvoju, barem kod nas.

Sto se tice same marsute NS-Pazova i BGD-Pazova, to i jeste manje-vise dosadna voznja, pa posto smo nas dvoje (suboticana) to i predvideli,
samoorganizovali smo se i ovu ideju i priliku iskoristili za 2 dana pedalanja po Fruskoj i pored Dunava, EuroVelo6 trasom. Dolazak u Staru Pazovu je bio
(osim podrske) i povod da se provede predivan vikend, biciklirajuci.
U svakom slucaju, podrska za ovakve akcije...

A da nama i nije bilo dosadno vidi se i iz ovih slika: http://picasaweb.goo... ... DILeptiri#
  • 0

#370 pauza

pauza
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 646 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 20 April 2010 - 10:13 AM

Stanke je potpuno u pravu, mada za prvi put ovakva organizacija i odziv verovatno je i zadovoljavajuce, s obzirom na uslove.
EuroVelo6 je ovde mozda najbitnija stavka, sto opet rece Stanke, kad vec postoji i obelezeno je, samo ga treba sto vise popularizovati, pa

Stanke je mogao da pripomogne Mixu i ostalima da se možda cela vožnja proširi i dobije i veći značaj, ali to nije učinio. Na FB-u je postavio najavu kao da je ovo njegova organizacija. Toliko o primedbama našeg poznanika koji bi mnogo toga mogao jer ima decenije staža u bici svetu i zaista dosta toga zna, ali... lakše je pustiti da drugi sve odrade, a onda kritizirati.
  • 0

#371 zare81

zare81
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 796 posts
  • LocationBeograd, Bežanijska kosa

Postavljeno 20 April 2010 - 10:19 AM

Neko hoće da pravi bici stazu, a neko:
http://www.index.hr/... ... 87019.aspx
  • 0

#372 Mile

Mile
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 423 posts

Postavljeno 20 April 2010 - 10:29 AM

Gledam slike koje je postavio Rajko55 pa me dusa boli.

Evo kako je to u Sloveniji

slo-rajko.jpg

A evo kako je kod nas (Slike su sa puta Batajnica - Zemun)
1.jpg
2.jpg
3.jpg

A evo kako bi to otprilike moglo da izgleda ...
slobataja.jpg
  • 0
.

#373 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 20 April 2010 - 10:44 AM

Pa i ovo što ima mnogo naknadne pameti i češanja o događaj (čak i kod onih koji uopšte nisu bili) govori da je akcija bila savršeno uspešna i digla dovoljno prašine. :D
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#374 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Postavljeno 20 April 2010 - 10:52 AM

Mile bravo za stazu =D>
  • 0

#375 popedja

popedja
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 255 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 20 April 2010 - 11:34 AM

Apsolutno \:D/

Kad podvučemo crtu posle ove akcije, jesmo li iz nje izvukli maksimum, jesmo li optimalno iskoristili uloženo i je li moglo više. Pa ja mislim da jesmo izvukli maksimum. Mnogo smo jači i svesniji!

Na organizovane voznje (Bojcinska suma, Slankamen itd.), gde imate autobus "za mrtve" (sto bi rekao Mix) i policijsku pratnju koja regulise saobracaj, je dolazio otprilike isti broj ljudi kao i 17.04. Mislim da to sasvim dovoljno govori. E sad, BSB relativno retko pravi takve akcije. Mozda 4 ili 5 voznji po sezoni. Nama niko ne brani da slicne stvari pravimo maltene svakog vikenda :)
  • 0

#376 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 20 April 2010 - 01:43 PM

Ceo dogadjaj nije bio zamisljen kao "17.4. odrzace se grupna voznja forumasa". Nego, mix je hteo da poseti izlozbu svoje prijateljice, rekao da ce se do tamo provozati. Pozvao jos nekog da mu se pridruzi, ako hoce da pedala do nove Pazove. Onda se prijavio drugi, pa treci...pa pedeseti. I spontano je ispala ova masovna voznja. n:bicycle
Mislim da nema mesta kritikama o nekakvoj "organizaciji". Sto se mene tice, sve je bilo super! Na nama je da se potrudimo da bude jos ovakvih voznji, imale one povod ili ne. :wink:
  • 0

#377 IONE

IONE
  • Members
  • 985 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 20 April 2010 - 02:11 PM

Hoce li neko od "Cikloberzijanaca" u nedelju biti u Erdeviku n:kolce
  • 0
<p>Biciklisticki Youtube Kanal Kopirajte link(copy/paste)
https://youtube.com/@ionebike

#378 bur

bur
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 511 posts
  • LocationNovi Sad-Zrenjanin

Postavljeno 20 April 2010 - 02:36 PM

Apsolutno \:D/

Kad podvučemo crtu posle ove akcije, jesmo li iz nje izvukli maksimum, jesmo li optimalno iskoristili uloženo i je li moglo više. Pa ja mislim da jesmo izvukli maksimum. Mnogo smo jači i svesniji!

Na organizovane voznje (Bojcinska suma, Slankamen itd.), gde imate autobus "za mrtve" (sto bi rekao Mix) i policijsku pratnju koja regulise saobracaj, je dolazio otprilike isti broj ljudi kao i 17.04. Mislim da to sasvim dovoljno govori. E sad, BSB relativno retko pravi takve akcije. Mozda 4 ili 5 voznji po sezoni. Nama niko ne brani da slicne stvari pravimo maltene svakog vikenda :)

Postoji li opasnost da se sve malo odveć raslinavi?
Je li neko otkrio dokument da je Gandiju bio zagarantovan rezultat za cilj koji je postavio i način na koji je ka istom išao?
Šta može da se izgubi u svemu ovome, da se vozi bicikl, a šta to drugo i radimo?
Je li valjalo u subotu ili nije? (NE POSTAVLJAM PETICIJU, NISAM JA OVDE ZA TO)
Ako manje slinavimo, pitanje je kad i gde je sledeća vožnja? (da se pomeraju obaveze i podmazuju lanci)
Ima li šanse da nastavimo vožnje kao slobodni ljudi, neobezbeđeni i negetoizirani sa dva nervozna policijska automobila? (možda jednom dohvatimo pažnju koliku i stanovnici podgazelja i pri tom nastavimo da uredno plaćamo porez)
Ako i ne može drugačije, da se podele spomenice pa da se nastavi sa nekom novom vožnjom?
(niskobudžetnom, niko ne mora da mi kupi sendvič ni da mi plati pivo, dovoljno je ponekad i biti, paštete se još uvek nalaze u prodavnicama, a pivo čak i u trafikama)
Da se vratim na temu, KAD I GDE? (svi ste ozbiljniji da osmislite neku vožnju pre mene, a ako vam baš ne ide, tu sam da lociram trafiku do koje bi mogli, gde ne biste došli, tražite daće vam se)

ETO, KAD I GDE?
Pozz, bajseri
  • 0
. . . kašika drvena jedna. Jedna.

#379 zare81

zare81
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 796 posts
  • LocationBeograd, Bežanijska kosa

Postavljeno 20 April 2010 - 03:54 PM

KAD I GDE?

Nedelja 2. maj Iriški venac.
Mi iz Bg-a da krenemo oko 10 h, a vama je lako da se dogovorite.
Što reče Devoni, ima neki dobar juneći gulaš gore.
Pedalamo, pojedemo nešto, popijemo koje, družimo se, pa nazad pre mraka.
Naravno, ako bude neki kijamet, odložićemo.
Staviću u Last minute pa se prijavljujte.
  • 0

#380 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 20 April 2010 - 03:58 PM

A gde ste 1. maja? Ako budem vozio do Fruske Gore, to ce verovatno biti pomenutog datuma. :wink:
  • 0

10 članova čita ovu temu

0 članova, 10 gosta, 0 anonimnih korisnika