Jump to content

Photo
* * * * * 2 votes

Mi i automobili

• Please log in to reply
2937 replies to this topic

#161 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4578 posts

Posted 13 June 2009 - 09:10 PM

Da, nesto se ne poklapa u prici... :-k
  • 0

#162 milan58

milan58
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts

Posted 13 June 2009 - 09:13 PM

U saobracaju vazi pravilo: prvenstvo jaceg bez obzira na propise i signalizaciju, i ako imate zeleno svetlo ili prvenstvo opet proverite da li neko mozda nailazi jer vas mozda uopste i ne vidi, takodje ona vozila sto se ukljucuju sa sporednih puteva, budite pripravni da ce mozda da krenu na vas, malo usporite zbog eventualnog naglog kocenja i izbegavanja sudara. Takodje u saobracaju se desavaju sudari zbog necije krivice, morate uvek biti na oprezu da ce neko vozilo naglo promeniti putanju, zato pratite kretanje svih vozila sa bezbedne udaljenosti, i glupa je ideja sa isterivanjem pravde tipa: ja sam u pravu, protiv tone gvozdja...
  • 0

#163 Gary_Fisher89

Gary_Fisher89
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1215 posts
  • LocationPalace, Centar, Beograd

Posted 13 June 2009 - 10:49 PM

U saobracaju vazi pravilo: prvenstvo jaceg bez obzira na propise i signalizaciju, i ako imate zeleno svetlo ili prvenstvo opet proverite da li neko mozda nailazi jer vas mozda uopste i ne vidi, takodje ona vozila sto se ukljucuju sa sporednih puteva, budite pripravni da ce mozda da krenu na vas, malo usporite zbog eventualnog naglog kocenja i izbegavanja sudara. Takodje u saobracaju se desavaju sudari zbog necije krivice, morate uvek biti na oprezu da ce neko vozilo naglo promeniti putanju, zato pratite kretanje svih vozila sa bezbedne udaljenosti, i glupa je ideja sa isterivanjem pravde tipa: ja sam u pravu, protiv tone gvozdja...

Hvala, ocekujem lekciju broj 2 uskoro. Jbt nemoj da se ljutis, ali sad kao da si otkrio toplu vodu. Sve je ovo receno i prozivljeno. Poenta je kako spreciti ili uzvratiti. Voznja uz ivicu u defanzivnom tipu nije resenje, kao ni "guranje" sa busom na Brankovom

Pozz :wink:
  • 0
http://www.youtube.c...cycleFanatic89#

"The bicycle has a soul. If you succeed to love it, it will give you emotions that you will never forget."

Polar matrix - 14400km; Gary Fisher - 28983km; Wilier - ...in progress...

#164 Sherif_Gile

Sherif_Gile
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 566 posts
  • LocationNiš

Posted 14 June 2009 - 01:16 AM

Evo jednog vozila za ljubitelje gradske vožnje, od dodatne opreme ima napred FN Mk.46 a nazad Maksima, postoji mogućnost dodavanja pravoslavnog ključa koji se koristi u religoznim raspravama sa ostalim učesnicima u saobraćaju

Attached Thumbnails

• za voznju po gradu.jpg

• 0
Svi vi koji hoćete da menjate ljude oko sebe uzmite gibanj od kamiona i tek kad budete naučili kako da ga ispravite pokušajte da ispravljate ljude

Neka moja piskaranja http://ja-pisem-posl...i.blogspot.com/

#165 milan58

milan58
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts

Posted 14 June 2009 - 11:26 AM

Zao mi je ako se neko nasao povredjenim zbog "lekcije br 1", ali lazni ponos nece puno pomoci u realnosti. Nisam ni ja za povlacenje pred budalama u kolima, koliko puta pomislim da napunim dzepove kamenjem , pa kada se neko nameraci na drumu direkt na mene (upadanje u makazice, u proseku par puta po treningu) da mu razbijem sofersajbnu i onesosobim za dalje delovanje. Mada to sa kamenjem mi je i suvise radikalno, recimo nekakav polivac masnom farbom koji bi se montirao na volan i pritiskom na dugme polio zlocinca i tako ga oznacio kao opasnog ucesnika u saobracaju, takodje obelezio za organe gonjenja tj. miliciju?
  • 0

#166 Gary_Fisher89

Gary_Fisher89
  • Members
  • 1215 posts

Posted 14 June 2009 - 12:36 PM

Sve je ok. Nisam se ja ljutio, a nadam se da nisi ni ti. Samo sam rekao da je to tako svakodnevno, da svkao od nas dozivi (ko svaki dan vozi malo duze) sigurno od 5 do 10 situacija gde bi u afektu svasta uradio. Ne vredi mi da nosim nista jer od kada me interventna startovala dok sam bio na bajsu necu nista da nosim. Samo da smo zivi i zdravi... Poz
  • 0

"The bicycle has a soul. If you succeed to love it, it will give you emotions that you will never forget."

#167 milan58

milan58
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts

Posted 14 June 2009 - 01:05 PM

Slazem se, i ne ljutim :) Pisao sam zbog neiskusnih vozaca, za sve ove god. nisam imao problema (povrede tipa sudar) mada se pribojavam sumanutih vozaca (pojavili su se klinci koji vrlo agresivno voze i to uglavnom krseve bez dozvole).
  • 0

#168 Gary_Fisher89

Gary_Fisher89
  • Members
  • 1215 posts

Posted 14 June 2009 - 01:15 PM

Tacno, ali postoje stvari koje me uvek oraspoloze na drumu (u gradu) koliko god one bile glupe. Recimo, na semaforu oni romi krenu redom da svima mrljaju, peru i prskaju soferku, mene samo zaobidju :lol: Koliko to pravi zazubice ostalima u koloni...ili mi se desi cesto da motoristi kad smo prvi na semaforu popricaju samnom tj. sa nama biciklisitma u fazonu "kako je kolega" "Jel te postuju ili te gaze" i sl. o problemima koji su nam isti, nama dvotockasima.
Jbg ostati uvek isto motivisan na drumu je i sposobnost da nadjes pozitivne strane svega, inace bi svasta bilo. Moja deviza je da se covek nametne u saobracaju kao jednaki ucesnik. Ako znas da vozis po propisima i ako imas onu pozitivnu dozu drskosti na drumu i sve to znas da u sekundama upotrebis na putu nema sanse da TI budes tak koji smeta,pravi sranje ili ne zna.
  • 0

#169 Martok

Martok
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 199 posts

Posted 14 June 2009 - 01:53 PM

... Moja deviza je da se covek nametne u saobracaju kao jednaki ucesnik. Ako znas da vozis po propisima i ako imas onu pozitivnu dozu drskosti na drumu...

Tako je. Samo treba da znas sta hoces i sta moze u saobracaju. A to dolazi kroz iskustvo, zato pedalajte...
  • 0
.

#170 Gary_Fisher89

Gary_Fisher89
  • Members
  • 1215 posts

Posted 14 June 2009 - 03:41 PM

I tacno to sto si dodao. To ,ma ko god bili, ne moze preko noci. To samo kroz iskustvo i prezivljavanje svakakvih situacija.
  • 0

#171 milan58

milan58
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts

Posted 14 June 2009 - 06:38 PM

OK je biti drzak ako se vozi po propisima, mada evo primera, cesto idem deonicu banjica-autokomanda -slavija-dunav stanica. Prvo niz bulevar jna prodje tik uz mene sa ledja vozilo koje obilazi drugo vozlo sa desne strane! potom me autobus prikljesti na stanici, zatim na slaviji nakon sto sam usao u kruzni tok , jedno vozilo iz pravca m.tolbuhina bez ikakvog kocenja ulazi mi u putanju i ako sam vec u kruznom toku! prosek mi je bio oko ne znam tacno ali niz bulevar oko 60 potom sporije , uglavnom vec sam se odlepio od vozila sa autokomande i prestizao sve redom do dunav stanice...
  • 0

#172 Gary_Fisher89

Gary_Fisher89
  • Members
  • 1215 posts

Posted 14 June 2009 - 09:46 PM

Pa kako se mi nismo jos sreli... ja tu ako ne prodjem dnevno 25 puta, ko da nisam ni vozio :mrgreen:
  • 0

#173 milan58

milan58
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts

Posted 15 June 2009 - 06:45 AM

Idem tuda par puta nedeljno, zivim ispod Avale , a imam gajbu kod Dunav Stanice. Ima najavljena voznja do Kosmaja za vikend, pa ce mo se videti, bas i da vidimo ajnzic voznju na kramponkama uz Ralju i Kosmaj?(prica sa za koliko vremena prelazite poznate deonice).
  • 0

#174 milanbike

milanbike
  • Members
  • PipPipPip
  • 136 posts

Posted 15 June 2009 - 09:49 AM

uuuu ovo je već druga prozivka u dve teme (13.50 pre neki dan), moraću da dođem, ali ne ovaj vikend ima trka na F. Gori.
da ne bude off topic
u saobraćaju sam primetio da kad idem obučen kao komplet biciklista nemam problema, probleme uglavnom kad sam skoknuo do nekog u šortsu i pešački obučen.
neko je rekao da je u stavu i mislim da je to najtačnije.
znaju vozači kola ovde iz iskustva da kad npr. vidiš pešaka na nekom prelazu i ako po njemu proceniš da se dvoumi prolaziš ako vidiš da sigurno ide da predje staješ, ne želi niko nikog da gazi(uglavnom).
  • 0

#175 gamzzy

gamzzy
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3667 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 15 June 2009 - 11:19 AM

ovaj vikend ima trka na F. Gori

Misliš na Stražilovo ili nešto drugo? Dolaziš?
  • 0

#176 milan58

milan58
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts

Posted 15 June 2009 - 11:53 AM

To sam i mislio, jos nisam sreo vozaca sa kramponkama koji bi me otresao bilo gde na asfaltu. Vozaci, pogotovo milicija respektuju sportski obucene bicikliste, tolerisu im prolaske na crveno, spustene rampe itd .jer iz iskustva znaju da nikada ne prave probleme.
  • 0

#177 milanbike

milanbike
  • Members
  • PipPipPip
  • 136 posts

Posted 15 June 2009 - 08:21 PM

naravno da dolazim, tek sam danas cuo da nije popovica nego stražilovo.
vidim da propozicije još nisu izašle-bar ovde.

milan58
znači okršaj kod OK korala se očekuje uskoro :wink:

krampon vs slik
alien vs predator
milan vs milan :D
  • 0

#178 milan58

milan58
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts

Posted 15 June 2009 - 09:13 PM

Vazi ! ovako mator drzim tempo 50km/h po ravnom , tek da znas sta te ceka, a uzbrdo 27min ripanj-avala, voleo bih da dodje vise vozaca, da se i upoznamo uzivo?
  • 0

#179 Gary_Fisher89

Gary_Fisher89
  • Members
  • 1215 posts

Posted 15 June 2009 - 10:02 PM

To sam i mislio, jos nisam sreo vozaca sa kramponkama koji bi me otresao bilo gde na asfaltu.

Isti si C. Ronaldo. LM malo, bolje reci malo vise, je glupo reci ovo s'obzirom da je u praksi jako jako tesko, sem ako razlike u snazi i kvalitetu nisu ekstremne, da ko vozi kramponke bude konstantno brzi od drumasa sa slikom. Isto kao da vozis BMW od 650 kubika i da kazes "jos me nije otreso lik sa 150 kubika"...

Mislim ono svaka tebi cast na brzinu, a ako oces upoznavanje onda moras da prilagodis brzinu grupi tj. sporiji napred, spremniji nazad.
  • 0

#180 milanbike

milanbike
  • Members
  • PipPipPip
  • 136 posts

Posted 15 June 2009 - 10:37 PM

"ovako mator drzim tempo 50km/h po ravnom"
kume smanji malo, mlogo je

ko je rekao trka po ravnom, podnožje vrh da potvrdim vreme, skinem sumnju, odbranim čast porodice i skinem koju kaloriju
garantujem ispod 13:30 :roll: i naravno bez sedišta(da bude lakša :mrgreen: )

odoh sutra ujutru da treniram nogice autokomanda-ripanj-ibarska-v. moštanica-umka-ada
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users