Jump to content

Fotografije
* * * * * 2 glasovi

Mi i automobili

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
2937 odgovora na ovu temu

#121 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Postavljeno 10 June 2009 - 10:52 AM

mislim da ne mozemo generalizovati vozace po kategoriji vozila koje voze. poznanika je udario kamiondzija na pancevackom putu koji ima 2 trake u jednom smeru. Ovaj leteo preko bankine, oporavljao se par meseci. Posto sam uglavnom na drumu x puta se desilo da nestrpljivi kamiondzija legne na brodsku trubu i krene da obilazi. Em me istreca na trenutak em valja bezati s puta.

rekao bih pre da imamo strpljive vozace koji ce sacekati tih 30 sekundi da te sigurno obidje, i imas one koji voze po principu "zakon jacega", nebitno od tipa vozila..
  • 0

#122 Aki

Aki
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 343 posts
  • LocationNovi Beograd/Dorćol

Postavljeno 10 June 2009 - 11:41 AM

Nadam se da ce novi zakon, doneti poboljsanja u saobracaju, te da ce biciklisti (tj. mi) biti mnogo bezbedniji.
  • 0
Doći ću ti u snovima
da ti ukradem poljupce
neka vrijeme samo leti
jos uvijek volim te...

http://www.juraifilm.com/

#123 mixitron

mixitron
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 10 June 2009 - 11:45 AM

Novi zakon?

Postavljena slika
  • 0

#124 gilgames

gilgames
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 805 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 10 June 2009 - 12:12 PM

Ha sviđa mi se slika. Lično mislim da se ništa neće promeniti novim zakonom.

Slažem se sa onim što je napisao Ciklo. Postoje samo dve grupe vozača: savesni i nesavesni. Pre neki dan zamalo da me bus izgura sa puta. Krenuo debil da me pretiče i naravno kao da nije video da mu idu kola u suster, i šta će debil? Ni na kraj pameti mu nije bilo da prikoči i sačeka da prođe auto (a iza auta nigde nikog), nego doda gas i kad je video da neće na vreme da me zaobiđe on lepo poče da skreće preko mene. Da nisam naglo zakočio ko zna šta bi bilo.

Zato ljudi budite spremni da ripate sa biciklu u svakom trenutku. :mrgreen:
  • 0

#125 marra84

marra84
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 257 posts

Postavljeno 10 June 2009 - 02:30 PM

Danas kad sam isla na fax jutros tj. na raskrsnici kod TC Usce videh BMW koji stoji uz trotoar i bajs pored njega...Jos jedan biciklista udaren a kapiram da je mentol iz BMW-a pricao mobilnim dok je hteo da udje u ulicu gde je inace bilo zeleno za pesake/bicikliste...ja ne mogu da verujem da su ljudi toliki idioti...biciklistu nisam videla samo sam videla flasu vode pored kapiram da su ga odvezli u urgentni...uzas...dokle vise??? :evil:
  • 0
When I pull the wings off of the fly
The fly never wonders why I did it !!!

#126 Sherif_Gile

Sherif_Gile
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 566 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 10 June 2009 - 04:55 PM

Krenuo debil da me pretiče i naravno kao da nije video da mu idu kola u suster, i šta će debil? Ni na kraj pameti mu nije bilo da prikoči i sačeka da prođe auto (a iza auta nigde nikog), nego doda gas i kad je video da neće na vreme da me zaobiđe on lepo poče da skreće preko mene. Da nisam naglo zakočio ko zna šta bi bilo.

Redovna procedura, ako mi se ovo ne desi bar jednom nedeljno onda shvatim da nisam vozio dovoljno.
  • 0
Svi vi koji hoćete da menjate ljude oko sebe uzmite gibanj od kamiona i tek kad budete naučili kako da ga ispravite pokušajte da ispravljate ljude

Neka moja piskaranja http://ja-pisem-posl...i.blogspot.com/

#127 zare

zare
  • Members
  • 4301 posts

Postavljeno 10 June 2009 - 06:54 PM

Ti si srecan kada ti se desi bar jednom nedeljno. Meni se desava skoro na svakoj voznji. Najgori su autobusi i sleperi. Pre nekoliko godina jedan autobus nas je stalno bacao sa puta. Kruzni put koji ide na jezero, nema mnogo saobracaja a dobar je za voznju. Skoro svaki put kada naidje gura nas u kanal bez ikakvog razloga. Sve dok mi jednog dana nije pukao film. Stignem budalu na stanici, "kazem" mu sta imam a on se jos nadje uvredjen. Sidjem sa bajsa pa na vrata ali pobeze skot. Uglavnom postao je fin, posle toga vise nismo imali problema.
Juce ja i drug se vracamo sa voznje, ulazimo u grad i u krivini na punoj liniji pandurski auto pretice kolonu. Sreca da smo imali vremena da se sklonimo. Isao je bar 80 km/h.
  • 0
.

#128 Allexandar

Allexandar
  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 11 June 2009 - 08:55 AM

http://www.blic.rs/h...ka.php?id=96703 ovo je vezano za jucerasnji dogadjaj kod TC Usca. Ja planiram u subotu ujutro za Divcibare preko Obrenovca i |Uba sa povratkom u nedelju i samo me malo koci sigurnost za voznju na deonici od Umke do Obrenovca. Posle toga mislim da je sve ok..Da li je neko vozio ovaj deo od vas na forumu i kakav je utisak
Pozdrav!
  • 0

#129 skylimit

skylimit
  • Members
  • PipPipPip
  • 122 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 11 June 2009 - 09:23 AM

Ja isao od Umke do Barica, cini mi se prosle godine, to je toliko prometan put da nije normalno. Ima dosta kamiona i autobusa da prolaze tuda a retko ko ceka da moze sigurno da te obidje.
  • 0
-

#130 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Postavljeno 11 June 2009 - 09:24 AM

poslednji put kad sam vozio bilo je ok, mada bila je nedelja i isao sam malo brzi tempo zbog saobracaja.. al da je prometno, jeste..
  • 0

#131 Allexandar

Allexandar
  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 11 June 2009 - 10:37 AM

Hvala na podeljenom iskustvu u svakom slucaju. 99% krecem u subitu oko pola sedam ujutro. Ocekivao sam i sam da je taj deo pbas prometan ali se nadam da cu brzo izgurati tu deonicu do Obrenovca...

Sto se tice teme ovog posta, ja sam se u nedelju ujutro izmedju St. i nove Pazove n..o maj..e liku koji je namerno prozujao sa jedno 80km /h pored mene iako nikoga nije imao iz kontre. U djubradi i bezobraznim ljudima ova zemlja nikad nece oskudevati...naravno moje reci su otisle u vetar.
  • 0

#132 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 11 June 2009 - 12:38 PM

Apropo ovog do Obrenovca i dalje i svuda oko BG uopšte - nije, bre, vredno. Sedi na voz/bus, izađi 30 km van BG, preskoči odvratne progradske saobraćajnice, i onda na bajs.

OT prošle nedelje se zaje* i krenuo ka rodnim planinama preko Obrenovca... nikad više.
  • 0

#133 gaja

gaja
  • Members
  • 905 posts

Postavljeno 11 June 2009 - 12:52 PM

Pošto baš često vozim do Obrenovca najveća gužva na potezu Umka-Obrenovac je radnim danima oko 17h jer se tada najviše ljudi vraća s posla iz BGD-a pa se nekad formiraju i kilometarske kolone. Ipak, to je samo 15km puta i posle toga je i put ka Ubu relativno ok (čak su pojedine deonice okrpili - u toku su radovi na zaostalim rupama). Inače, mislim da je manje opasno kada je deonica prometna, nego kada je put prazan,a asfalt dobar, pa se pojavi neki nesudjeni vozač relija, ili idiot koji je umislio da ume da vozi pa sa 100km/h prozuji na mestu gde je ograničenje 40km/h. Mislim da se svakome ko vozi ovo nebrojano puta desilo na Avali - koja je mirno i bezbedno mesto..
  • 0

#134 opema

opema
  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Postavljeno 11 June 2009 - 01:32 PM

da li neko zna gde mogu da nadjem pravila ponasanja, narocito signalizacije bicikliste u saobracaju? Moj najveci problem sa vozacima sam ja.
najvise sto znam je iz ovog filma, ali mislim da su to drugaciji standardi (americki):

hvala.
ps. pogledajte film, odlican je.
  • 0

#135 Hari

Hari
  • Members
  • 1921 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 11 June 2009 - 11:33 PM

Pravila i ponasanja.... ko koga *ajebe :twisted: tuzno ali istinito, ali kad se nesto desi svi se hvatamo propisa.
Vozaci bicikala duzni su da se krecu sto blize desnoj ivici kolovoza (najvise 1m od ivice). Ujedno duzni su da koriste biciklisticku stazu (biciklisticku traku) ukoliko ona postoji. Sto se tice same voznje nema mnogo mudrosti, ali je najbitnije uspostaviti pravilan odnos vozaca prema biciklistima. Svaku promenu pravca signaliziraj rukom (migavce nemas) kako bi ostali ucesnici u saobracaju znali tvoje namere. Svetla se podrazumevaju za nocnu voznju!
  • 0

#136 opema

opema
  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Postavljeno 12 June 2009 - 12:06 AM

au, pa mi ni nemamo ta pravila?
dobro je da nisam pokusao da signaliziram sve levom rukom, kao u filmu, verovatno bih poginuo.
znaci leva ruka za levo desna za desno, a za kocenje?
zar stvarno nemamo tih pravila?
  • 0

#137 Sherif_Gile

Sherif_Gile
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 566 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 12 June 2009 - 01:53 AM

Sve i da imamo, niko te ne zarezuje za 2% tako da slobodno možeš da mašeš i signalnom zastavicom da hoćeš da skreneš. Samo pamet u glavu i gledaj da te ne pregaze.
  • 0
Svi vi koji hoćete da menjate ljude oko sebe uzmite gibanj od kamiona i tek kad budete naučili kako da ga ispravite pokušajte da ispravljate ljude

Neka moja piskaranja http://ja-pisem-posl...i.blogspot.com/

#138 betelgez

betelgez
  • Members
  • 825 posts
  • LocationNiš-Valencia

Postavljeno 12 June 2009 - 01:57 AM

pretpostavljam da je ovo moj prvi post na forumu. pocinjem sa crnom hronikom iz nisa. s obzirom na to da se biciklizmom bavim od sedmog razreda osnovne skole, slozicete se da sam mnogo toga pregurao preko bicikle. iskustvo mi je veliko, ali opet malo da inspiraciju nasih sugradjana u automobilima. pre par dana, tacnije u nedelju izmedju pola devet i devet sati uvece, dok sam rutinjski vozio bike prema nasem parku cair, u Dusanovoj ulici, koja je izmedju ostalog u centru grada. nisam se ni nadao da ce neki, ne znam kako da ga nazovem, naleteti na mene sa ledja, udatiti, a posto je video da nisam pao od tog udara, uspeo sam da ostanem na tockovima, dosao sa moje leve strane, smotao u desno, prema meni, oborio me i otisao.brzina kojom sam se kretao kad me je udario, bila je negde oko 12 km/h ili koji km +-. dok sam padao, nisam mogao da vidim koja je tablica. od prilike sam samo video da je mozda rover i koje je boje automobil. vrhunac je to sto se smejala osoba koja je bila na zadnjoj klupi. sta dalje reci. vodite racuna i ne zalite pare za naocare sa retrovizorima. u ovom slucaju da sam ih imao, mozda bih i uspeo da nekako izbegnem bliski susret ne znam ni ja koje vrste.
  • 0
Postavljena slika

#139 Allexandar

Allexandar
  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 12 June 2009 - 07:28 AM

vrhunac je to sto se smejala osoba koja je bila na zadnjoj klupi. sta dalje reci. vodite racuna i ne zalite pare za naocare sa retrovizorima. u ovom slucaju da sam ih imao, mozda bih i uspeo da nekako izbegnem bliski susret ne znam ni ja koje vrste.

Citam i ne verujem! Najvaznije je da si ti kolega sacuvao zdrave kosti i glavu na ramenima ali ja da sam na tvom mestu dao bih sve na svetu da pronadjem taj auto. Tom mandrilu nema svrhe lomiti glavu jer mu se ta idiotska glava nece promeniti ali auto bi lepo izgoreo na keca. Stoku to boli vise nego da im vadis zdrave zube iz glave...Srbija, kuca na promaji
  • 0

#140 popedja

popedja
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 255 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 12 June 2009 - 08:26 AM

nisam se ni nadao da ce neki, ne znam kako da ga nazovem, naleteti na mene sa ledja, udariti, a posto je video da nisam pao od tog udara, uspeo sam da ostanem na tockovima, dosao sa moje leve strane, smotao u desno, prema meni, oborio me i otisao.

Jezivo!!!! :shock: Takvoj mrcini je mesto u bolnici a ne na drumu!
  • 0

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika