Jump to content

Photo
* * * * * 2 votes

Mi i automobili

• Please log in to reply
2937 replies to this topic

#61 robhood

robhood
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 867 posts

Posted 18 December 2008 - 09:39 PM

imas smeka za medije,budi politicar pa da nam pomognes a imaces i mnoooogo para....
  • 0

#62 gamzzy

gamzzy
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3667 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 19 December 2008 - 07:15 AM

trudim se ja da pomognem kako mom klubu tako i biciklizmu uopšte u ovoj državi. ali sve ima svoje granice, a pogotovo ova država...
  • 0

#63 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Posted 19 December 2008 - 09:29 AM

Čak bi se moglo dodati da je vrlo ograničena.
  • 0

#64 arioth

arioth
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationMagnitogorsk

Posted 23 April 2009 - 06:42 AM

Jos jedna zrtva u MKD nesovesnih vozaca automobila. STATIJA
  • 0
Before you ask stupid questions, ask GOOGLE first

#65 gamzzy

gamzzy
  • Members
  • 3667 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 23 April 2009 - 07:18 AM

Jos jedna zrtva u MKD nesovesnih vozaca automobila. STATIJA

:( n:smil42d2
  • 0

#66 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts

Posted 23 April 2009 - 08:08 AM

Ovo mi se desi pre 2 dana... išao bajkom kroz grad poslovno, i penjem se uz Jerkoviće ka avalskom putu. Široka, ulica, saobraćaja gotovo da i nema. Obiđe me auto-škola, ogledalo prođe na pedalj od mene - i staje 20 m napred na semaforu. E, rek'o, sad će da bude n:character0022. Gvirnem na instruktora - i smorim se. Matori za penziju, seda glava, cvikeri, a ponadao sam se da će da bude neki zreli papan, pa da ga vadimo kroz prozor.
Priđem s vozačeve strane, sedi neka cava. Pomislim, ma ova me nije ni registrovala. Onako se nalaktim na prozor i kažem, najkulturnije što mogu 'kad tvoj instruktor neće da ti kaže, da znaš da ne obilaziš bicikliste na pedalj', i odem. Lik nije ni glavu okrenuo za mnom kad su me prestigli ponovo.
Ajd' da razumem tu malu da joj je frka da drži auto u putanji, ali matori retard koji ne ume da joj kaže da malo pobegne u stranu ili da joj pripomogne, koliko da sutra ne ubije nekog bajkera? Jadno. AŠ Delfin, čini mi se.
  • 0

#67 vlada_pop

vlada_pop
  • Members
  • PipPipPip
  • 106 posts
  • LocationPancevo

Posted 23 April 2009 - 08:38 AM

Pre nekih nedelju dana, bio sam u BG-u (inace Pancevac sam) sa ortakom, i spustio sam se u 29. novembra sa mosta, gde me na prvoj raskrsnici umalo nije udario neki debil u yugu. Naime, bila je guzva i nama se upalilo zeleno dok smo isli nekih 35km/h. Kamion je bio "zaglavljen" u raskrsnici ali smo imali mesta da prodjemo. Kad evo ti majstora! Kako sam prolazio kroz raskrsnicu lik u belom yugicu koji je stajao na pesackom i kome je bilo upaljeno CRVENO svetlo, krene, valjda da iskoristi situaciju, ni ne pogledavsi! Ja krenuo da ga izbegnem i bukvalno "seo" na kocnicu i zaustavio se na 30cm od lika, koji se kad me je video nije ni malo potresao zbog toga. A i sto bi! Da me je udario bila bi jedna budala manje na ulici! n:blackeye
  • 0
In every life we have some trouble
When you worry you make it double
Don't worry, be happy......

#68 armadillo

armadillo
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 266 posts

Posted 23 April 2009 - 08:50 AM

Apropo, kad sam ja uchio da vozim afto, naidjemo u na nekom od chasova na situaciju: desnom stranom ispred je biciklista, lagano krivuda putem. U susret dolazi shleper sa prikolicom i polako jako ide... E sad, izmedju bicikliste i shlepera ima mesta da se prodje, ali ja kontam, necu u "lizalicu", nego sacekam lagano iza bicikliste da prodje sleper pa ga onda obidjem na metar dva...
Moj ludi instruktor, posto je imao i papucicu za gas pored kocnice, nabode gas i mi proletimo izmedju uz njegove reci : -Ajde, prodji majku mu j... ! - Prosli smo u milimetar, a biciklista je zavrsio van puta ali nije pao, posto se usr...! Ja sam se odsekao, i uspeo nekako da odrzim auto da prodjem tacno gde treba...

Kasnije, zbog slicnih momenata sam mu izasao iz kola i sutradan otisao po ispisnicu!

Ludak, takvima treba oduzimati dozvolu za rad!
  • 0
Ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti!

#69 lensovrodjak

lensovrodjak
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 205 posts
  • LocationFruska gora

Posted 23 April 2009 - 09:05 AM

Pisao sam vec u nekoj od tema kako su me veseli suvozaci u motornim vozilima gadjali flasama,dobacivali razne gluposti,ali isto tako sam doziveo i neke pozitivne stvari-npr. po osecaju vidis da li je neko saobracajno vaspitan,da li ti zatrubi na 50m iza tebe ili te uopste ne jebe,pitanje je i koliko je biciklista saobracajno pismen,da li ce proceniti dobro neku situaciju na putu i reagovati dobro(ako mu brzina dozvoljava).Treba citati stvari na drumu,jer svi dobro znate kakva je saobracaj klanica.Naravno,budala ce uvek biti i nemoguce je sve predvideti,ali dosta stvari nece imati toliku verovatnocu da podju na lose ako svi ucesnici u saobracaju obrate paznju jedni na druge(a ne samo na to kako da sto brze stignu od tacke A do tacke B).Svima zelim siguran put i dobru srecu ma gde vozili!!! :wink:
  • 0
..

#70 markoni6

markoni6
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 248 posts
  • LocationNovi Beograd

Posted 23 April 2009 - 09:09 AM

n:sign0006 ali moram !!

Ciganka trudna po 9ti put, cigi muka više, ne zna šta da radi!! Ode on sa cigankom kod doktora, i kaže: Kako to doktore, ja pazim i koristim sve zaštite što može, i kondomi i sve .. . . kako opet trudna majku mu!!!?? A doktor ga gleda pa mu kaže: znaš kako!! to ti je kao saobraćaj! Ti paziš, ali drugi ne paze!!!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • 0

#71 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts

Posted 23 April 2009 - 09:36 AM

Treba citati stvari na drumu

Upravo. Stalno treba biti desetak sekundi ispred situacije u saobraćaju i opet se nadati da nema apsolutnih budala. Sinoć lik prolazi kroz crveno na uključenju Trećeg bulevara u Tošin bunar, i to ajd' da se ubacuje u ulicu i vozi, nego mrtav 'ladan seče celu kolonu koja upravo kreće sa semafora da bi uterao na neki parking. Treba mu 60 metara od semafora do parkinga, ma ne j* živu silu, da je bar stao kad je isekao desnu traku pa pustio nas iz leve. ALO... Ja sam bio skroz desno i provukao sam se, samo sam video u retrovizoru kako se oko njega zatvara. Nadam se da ga je neko n:anim_08
  • 0

#72 armadillo

armadillo
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 266 posts

Posted 23 April 2009 - 09:56 AM

Sto kaze moj ujak -Ja vozim uvek minimum tri automobila, jedan ispred, jedan iza mene i svoj! :)
  • 0
Ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti!

#73 Sherif_Gile

Sherif_Gile
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 566 posts
  • LocationNiš

Posted 23 April 2009 - 02:06 PM

Danas krenem od Trošarine do starog groblja, jedan pajser me je za malo prvo dva puta izgurao na trotoar, a posle sam za malo izbegao da me zgazi, vozi kao blesav, na raskrsnici mu je neki drugi vozač trubio, gužva u saobraćaju a on vozi kao da mu je poslednji put. Na kraju ja kod groblja gledam ima li neko iza mene i spremam se da skrenem i vidim ovog kako se parkira na početku ulice. Džaba vozi brzo kad je u gužvi bicikla brža nego četvorotočkaši :mrgreen:
  • 0
Svi vi koji hoćete da menjate ljude oko sebe uzmite gibanj od kamiona i tek kad budete naučili kako da ga ispravite pokušajte da ispravljate ljude

Neka moja piskaranja http://ja-pisem-posl...i.blogspot.com/

#74 nesrulz

nesrulz
  • Members
  • PipPipPip
  • 159 posts
  • LocationZemun

Posted 06 May 2009 - 02:50 PM

Danas za malo na raskrsnici da me pokosi auto...
Imam prednost, meni zeleno, ja sa prvenstvom prolaza, on čeka da skrene levo, ka sporednoj...
Kao da me nema, jebemmu, jedva sam ukočio jer sam išao oko 35 Km/h, klizao lepo - kao Garry McCoy, drift mali... :)

Posle sam stao i počeo da ga napušavam, on se izvinjava, barem mi je bilo malo lakše, u pm... :evil:
  • 0

2qu23uw.png

#75 nesrulz

nesrulz
  • Members
  • PipPipPip
  • 159 posts
  • LocationZemun

Posted 06 May 2009 - 03:23 PM

Zaboravih da kažem, ovo se desilo u Zemunu kod mene...
  • 0

2qu23uw.png

#76 milan58

milan58
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts

Posted 13 May 2009 - 06:45 PM

Pre neki dan sam imao sletanje na bankinu zbog; auta koji je obilazio kolonu na punoj liniji brzinom oko 80-90 isavsi suprotnom trakom u mom pravcu, zato; uvek gledaj u sve ispred iza levo....:)
  • 0

#77 profa

profa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 362 posts

Posted 13 May 2009 - 08:47 PM

Upravo u ovakvoj situaciji od životne važnosti je primerena brzina bicikliste koji se kreće tim putem! Zamisli samo situaciju kao ova u kojoj ideš biciklom u brzini od najmanje 55-60km/h....em što ne možeš odmah kočenjem da se zaustaviš, a da ne govorimo o udaru u bankinu ili autu n:bicycle2
  • 0

#78 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Posted 13 May 2009 - 09:11 PM

Ma, to je sve gomila kretena za volanom! Evo, juce na Zrenjanincu, lik pretice bus, sa desne strane. Da, uglavljuje se izmedju busa i mene i jos mi trubi, majmun! :evil: Da ne ostavljam, po metar i vise od bankine, zalepio bi me o istu! n:smil42d2
  • 0

#79 milan58

milan58
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts

Posted 13 May 2009 - 09:50 PM

Ide se i 50-60km/h, nizbrdo i poravnom, nema kocenja...dogadjaju se slicne situacije i sa motorciklistima, pesacima itd, zanima me vise nesto o takvim vozacima koji ne vide manje od auta? Zar ne bi momentalno trebalo udaljiti iz saobracaja takve vozace?
  • 0

#80 gaja

gaja
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 905 posts

Posted 29 May 2009 - 11:17 AM

BEOGRAD, 29.05.2009.

BETA
Usvojen Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima koji utvrđuje pooštravanje kazni za prekršaje uz uvođenje kaznenih poena. Za zakon je glasalo 126 poslanika vladajuće koalicije
Zakonom se uvodi video nadzor koji treba da omogući lakše utvrđivanje odgovornosti prekršioca, pa će vozači biti kažnjeni ako ih kamera snimi prilikom prekoračenja brzine ili nepropisnog preticanja.
Zakon zabranjuje korišćenje mobilnih telefona tokom vožnje, a ista zabrana važiće i za pešake na pešačkom prelazu.
Uvodi se institut probne vozačke dozvole i konstantna obuka pojedinih učesnika u saobraćaju.
Policija ubuduće neće moći da naplaćuju novčane kazne na licu mesta, već će davati naloge za uplatu. Novčane kazne za prekršaje kretaće se od 3.000 do 50.000 dinara, a biće duplo veće u slučaju kada je u kolima i maloletnik.
Za teže oblike prekršaja predviđena je kazna zatvora.
Vozaču će, kad bude imao ukupno 18 kaznenih poena za prekršaje koje je učinio, pivremeno biti oduzeta dozvola.
Smanjena je i dozvoljena granica alkohola u krvi sa 0,5 na 0,3 promila.
Biciklisti i vožači motora moraće da nose zaštine kacige na glavi tokom vožnje.
Zakonom su propisani uslovi za rad auto-škola u smislu stručnjaka koji obučavaju nove vozače, kao i dužine trajanja obuke i vozila za obuku.
Zakon će stupiti na snagu osmog dana od objavljivanja u Službenom glasniku, a njegova primena počeće za šest meseci.
Cilj zakona je, kako su naveli njegovi predlagači, da se u naredne tri godine upola smanji broj poginulih u saobraćajnim nesrećama u Srbiji.

http://www.pressonli... ... eriesId=73
  • 0

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users