Jump to content

Fotografije
* * * * * 2 glasovi

Mi i automobili

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
2937 odgovora na ovu temu

#961 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8952 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 18 January 2012 - 11:57 AM

dontaja said

ima jako puno budala za volanom, ali ne znaci da ih nema i na biciklima...
... re=related

pozdrav

Verovatno sam i ja budala, ovo izgleda kao standardno provlačenje između kola koja stoje/mile. Ja to stalno radim na motoru i bajsu kad nema biciklističke. 10 godina bez udesa.
  • 0

"Let the fence bark back at the dog."
Mostly harmless™ - bikegremlin.com
​​​​​​​

#962 Wolf87

Wolf87
  • Members
  • PipPip
  • 63 posts

Postavljeno 18 January 2012 - 09:37 PM

Ma to provlacenje je donekle ok,ali ovaj je prolazio kroz crveno,vozio jednosmernom,vozio po trotoaru itd.Mada u odnosu na to kako voze biciklisti kuriri u vecim gradovima Amerike ovaj nas je pravo nevinasce. :)
  • 0

#963 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8952 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 19 January 2012 - 05:48 AM

Wolf87 said

Ma to provlacenje je donekle ok,ali ovaj je prolazio kroz crveno,vozio jednosmernom,vozio po trotoaru itd.Mada u odnosu na to kako voze biciklisti kuriri u vecim gradovima Amerike ovaj nas je pravo nevinasce. :)

Ali... ja uvek to isto radim?!? Već preko 10 godina po gradu (NS doduše).
Jednosmernom ima mesta za bajs, opušteno. Crveno: kada je pregledno i vidim da je bezbedno, ne pada mi na pamet čekati. Nisam primer savesnog vozača za SAT emisiju, ali nisam ugrozio ni sebe ni druge. Ja mislim da je ovo OK, ali moraš dobro znati šta radiš (ovaj na snimku mi deluje da zna, tačno se vidi kuda kada gleda, sve mi deluje dosta OK).
  • 0

​​​​​​​

#964 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 January 2012 - 06:08 AM

FalloutBoy said

Ali... ja uvek to isto radim?!? Već preko 10 godina po gradu (NS doduše).

I ja sam skoro 20, pa sam se na posletku slup'o.Pre ili kasnije to ne moze da omane, zakon velikih brojeva ti se samodokaze u svoj svojoj velicini :D
  • 0
Postavljena slika

#965 nblexel

nblexel
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1137 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 19 January 2012 - 09:33 AM

Ovaj lik sa snimka se žešće tripuje da je messenger u New York-u :mrgreen: mogao je istom brzinom da vozi na desnoj strani kolovoza, a ne ovako da se majmuniše... budala #-o
  • 0
Haro X6

Definition of freeride: Ride and feel free! [Richie Schley]

#966 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 19 January 2012 - 12:33 PM

Prolazak na crveno svetlo u bul. Kralja Aleksandra, pogotovo na raskrsnici kod pravnog fakulteta...Te voznja u u suprotnoj, takodje i u levoj traci u Knez Milosa...I pred kraj, velicanstveno skretanje ulevo iz Nemanjine u Dr. Aleksandra Kostica, bez raskrsnice, posred sina. n:smil42d2
  • 0

#967 djape48

djape48
  • Members
  • 1050 posts

Postavljeno 19 January 2012 - 01:49 PM

Pre nekih 5 godina sam prosao biciklom kroz crveno, ne radim to, ali mi se nesto kao zurilo, skretao sam desno (bezbedno uz ivicnjak?). Iza ugla panduri, kazna za sudiju za prekrsaje, sa 5000 mi oprostio na 3500 i od tada vise nikad nisam ni pomislio da prodjem kroz crveno (to valjda i jeste smisao kaznjavanja).

Ako neko hoce da izigrava budalu - njegov izbor, ali lepo kaze pesma:

• 0

#968 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 January 2012 - 03:32 PM

djape48 said

Pre nekih 5 godina sam prosao biciklom kroz crveno, ne radim to, ali mi se nesto kao zurilo, skretao sam desno (bezbedno uz ivicnjak?). Iza ugla panduri, kazna za sudiju za prekrsaje...

U kom gradu se to desilo?
  • 0
Postavljena slika

#969 JupiterKing

JupiterKing
  • Members
  • PipPip
  • 31 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 January 2012 - 08:26 PM

djape48 said

Pre nekih 5 godina sam prosao biciklom kroz crveno, ne radim to, ali mi se nesto kao zurilo, skretao sam desno (bezbedno uz ivicnjak?). Iza ugla panduri, kazna za sudiju za prekrsaje.

Drugara su isto tako navatali,njih dvojca na crveno prosli,pandur ih zaustavio,smaro ih jedno pola sata i na kraju ih pustio,jer je bilo negde kod Bogatica,pa se svi znaju,inace jebeno je,moze kaznu lagano da ti pise.
  • 0
Sefe,koji ti je vrag ?

#970 dachaa

dachaa
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 534 posts

Postavljeno 19 January 2012 - 08:36 PM

I ja sam dobio čestitku od 5000 u Bačkoj Palanci pre par godina...ali ne toliko zbog svetla već što sam panduru svašta rekao jer me smarao pola sata...jer mu se moglo.
  • 0
'Pain is temporary... quitting lasts forever'

#971 djape48

djape48
  • Members
  • 1050 posts

Postavljeno 19 January 2012 - 11:50 PM

pri3rak said

U kom gradu se to desilo?

U Sapcu
  • 0

#972 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 20 January 2012 - 12:13 AM

Pomislio sam da slucajno nije BG, pa rekoh da se ustinem na vreme :D
  • 0
Postavljena slika

#973 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8952 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 20 January 2012 - 06:46 AM

pri3rak said

Pomislio sam da slucajno nije BG, pa rekoh da se ustinem na vreme :D

Kazne kače samo ove previše fine što se javljaju komšijama i staju policiji. :)

Mene su cimali jedino zbog svetala (bio je sumrak, a bio sam na 100 metara od destinacije, gde bih ih morao opet skidati da zaključam bajs). Za crveno i slično, barem u NS, uglavnom tolerišu ("ako si lud, pogini!"). :)

Mada kazna i nije problem. Problem je ako pri prekršaju loše proceniš pa te neko ipak pokupi. Onda, o ironije, izlomljen ti, izlomljen bajs, plaćaš visoku kaznu plus popravku kola onom ko te pokupio iz svog džepa. :) Zato oprez i pametno.

Inače, pogledao sam snimak još jednom. Možda stvarno nisam normalan, ali iz onoga što se vidi na snimku, vožnja je skroz OK. Levom vozi tamo gde je to bezbednije u datoj situaciji, lepo bira gde će se provući. Pretpostavljam, naravno, da mu je vidno polje šire od ugla koji je kamera snimila i da su sva ona okretanja glave omogućavala da vidi i malo iza sebe. Ako nisu, e onda... :evil:
  • 0

​​​​​​​

#974 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 20 January 2012 - 10:23 AM

FalloutBoy said

Mada kazna i nije problem. Problem je ako pri prekršaju loše proceniš pa te neko ipak pokupi. Onda, o ironije, izlomljen ti, izlomljen bajs, plaćaš visoku kaznu plus popravku kola onom ko te pokupio iz svog džepa. :) Zato oprez i pametno.

Ako izazoves sudar, a to mozes bez obzira jesi li pesak, biciklista ili vozac slepera, onda snosis posledice.Da li si pri tome polomljen ili ne, je opet posledica tvoje greske.Jbg

FalloutBoy said

Inače, pogledao sam snimak još jednom. Možda stvarno nisam normalan, ali iz onoga što se vidi na snimku, vožnja je skroz OK.

Pa sad, samo i prolazak kroz crveno svetlo na jednoj od najprometnijih raskrsnica u gradu nema nacina da se podvede pod "OK voznja", a ovo ostalo sto je vec pomenuto takodje.
  • 0
Postavljena slika

#975 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Postavljeno 20 January 2012 - 10:45 AM

FalloutBoy said

Inače, pogledao sam snimak još jednom. Možda stvarno nisam normalan, ali iz onoga što se vidi na snimku, vožnja je skroz OK. Levom vozi tamo gde je to bezbednije u datoj situaciji, lepo bira gde će se provući. Pretpostavljam, naravno, da mu je vidno polje šire od ugla koji je kamera snimila i da su sva ona okretanja glave omogućavala da vidi i malo iza sebe. Ako nisu, e onda... :evil:

To je tip vozaca koji isto to radi kada vozi automobil,a od toga mi se prevrce zeludac,znas ono"svi ste ovce sto cekate u koloni,sad cu ja caskom to da obidjem".Ako hoce adrenalin neka vozi downhill i sl. ovako ugrozava i druge a ne samo sebe!
Jesenas me je klinka na bicikli udarila na pesackoj stazi na adi,nista strasno mali bajs,ona 10_tak godina(Oca magarca,sam zestoko iznapusavao)),leva noga me je bolela mesec dana,sta mislis sta se dogodi kad se konjina od 80-90kg na bajsu u brzini zakuca u pesaka?
  • 0

#976 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 20 January 2012 - 10:58 AM

sveta344 said

To je tip vozaca koji isto to radi kada vozi automobil,a od toga mi se prevrce zeludac,znas ono"svi ste ovce sto cekate u koloni,sad cu ja caskom to da obidjem".

Njihova muka je sto pre ili kasnije nalete na nekog kome ni najmanje ne smeta da ih ocepi, a onda krene kuknjava, pozivanje na "ljudskost", "znas ti ko sam ja" pretnje&sepurenja, i slicna infantilna pro*eravanja ...
  • 0
Postavljena slika

#977 Flashheart

Flashheart
  • Members
  • Pip
  • 28 posts

Postavljeno 20 January 2012 - 11:20 AM

Manijaka ima raznih, pa i onih koji su naoruzani pedalama.
  • 0

#978 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8952 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 20 January 2012 - 11:20 AM

sveta344 said

To je tip vozaca koji isto to radi kada vozi automobil,a od toga mi se prevrce zeludac,znas ono"svi ste ovce sto cekate u koloni,sad cu ja caskom to da obidjem".Ako hoce adrenalin neka vozi downhill i sl. ovako ugrozava i druge a ne samo sebe!

Ovo su sad već neke traume iz detinjstva. Šalim se. :)
Otkud znaš kakav je kada vozi auto? Evo ja prvi bicikl vozim skoro isto tako "ludački", dok sam u kolima svestan da tona gvožđa nije šala i vozim sve po propisima. Na motoru neka zlatna sredina, osim tamo gde nema saobraćaja - tamo opet volim nekad da "divljam".

sveta344 said

Jesenas me je klinka na bicikli udarila na pesackoj stazi na adi,nista strasno mali bajs,ona 10_tak godina(Oca magarca,sam zestoko iznapusavao)),leva noga me je bolela mesec dana,sta mislis sta se dogodi kad se konjina od 80-90kg na bajsu u brzini zakuca u pesaka?

Ovaj nije pokupio ni jednog pešaka. Usporio je uvek na biciklističkoj i koliko se da zaključiti na snimku, nije zvonom ometao pešake. Samo je čekao da se otvori prilika da prođe.

Nije vožnja za primer, ali sam video puno luđih i gorih stvari.
  • 0

​​​​​​​

#979 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 20 January 2012 - 11:28 AM

FalloutBoy said

Otkud znaš kakav je kada vozi auto?

Pa ne moze on da zna pouzdano, ali hipoteza koju je izneo je potpuno razumna i prilicno verovatna.Nema bas mnogo Dr Jekyll and Mr Hyde vozaca, a saobracajne navike koje su dugo sticane na jednom vozilu se ne gube tek tako pri upravljanju drugim.
  • 0
Postavljena slika

#980 JupiterKing

JupiterKing
  • Members
  • PipPip
  • 31 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 21 January 2012 - 01:44 AM

sveta344 said

FalloutBoy said

Uh,na sekund pomislih da sam to bio ja.Isto mi se na adi dogodilo "cukanje",ja sam kriv,ali sva sreca udardio sam u decaka koji je imao svu opremu (kacigu,stitnike na laktovima i kolenima) bio je sa tatom,malo je pao i uplasio se,sve je ok proslo,valjda zato sto je bio Englez :D Ne mogu ni da zamislim sta bi bilo da je neki Srbin bio.
  • 0
Sefe,koji ti je vrag ?

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika