Jump to content

Fotografije
* * * * * 2 glasovi

Mi i automobili

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
2937 odgovora na ovu temu

#941 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 24 November 2011 - 03:14 PM

Djera said

Rekao sam da zelim da se kazni, što više i jače. Ne zbog mene, ne treba mi novac od takvog čovjeka.

Ovaj deo stvarno ne razumem. Kreten nije oštetio nezbrinutu decu, nego tebe lično, mogao te je ubogaljiti ili ubiti. Ti si taj koji treba da ima satisfakciju, a on treba da iskusi pravu kaznu.
E sad, jedino ako ćeš od osiguranja dobiti par hiljada evra, onda bih možda i mogao da te razumem, mada ne u potpunosti... :D
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#942 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15205 posts

Postavljeno 24 November 2011 - 03:19 PM

@Djera Ma nema razloga da budes nezadovoljan, uradio si sta si trebao. Dok si ti ziv i zdrav a njemu neka uzmu nesto novaca i dodaju koju tackicu na vozackoj.
  • 0

#943 Cobra

Cobra
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 171 posts
  • LocationBeocin/Novi Sad

Postavljeno 25 November 2011 - 11:37 AM

srdjoni said

Djera said

Rekao sam da zelim da se kazni, što više i jače. Ne zbog mene, ne treba mi novac od takvog čovjeka.

Ovaj deo stvarno ne razumem. Kreten nije oštetio nezbrinutu decu, nego tebe lično, mogao te je ubogaljiti ili ubiti. Ti si taj koji treba da ima satisfakciju, a on treba da iskusi pravu kaznu.
E sad, jedino ako ćeš od osiguranja dobiti par hiljada evra, onda bih možda i mogao da te razumem, mada ne u potpunosti... :D

Al' ozbiljno, ti si tu zrtva, mogao si poginuti, ostati invalid, da ne nabrajam sta sve...sta tebi vredi sto ce neko drugi dobiti tih 300 jevreja?? A lik je mozda neki zesci baja, pa mu tih 300 evra dodje kao dzeparac...
  • 0
Denn du bist was du ißt
Und ihr wißt was es ist, es ist
MEIN TEIL :-D

#944 zare81

zare81
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 796 posts
  • LocationBeograd, Bežanijska kosa

Postavljeno 25 November 2011 - 12:54 PM

http://www.independe... ... 67108.html
Nije mi i automibili, ali ima saobraćajka. :wink:
  • 0

#945 dachaa

dachaa
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 534 posts

Postavljeno 25 November 2011 - 02:15 PM

Kakva priča!!! Hvala Žare za link!
  • 0
'Pain is temporary... quitting lasts forever'

#946 bur

bur
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 511 posts
  • LocationNovi Sad-Zrenjanin

Postavljeno 20 December 2011 - 09:13 PM

Ne želim da ispadnem Čuruška nana, ali.
U subotu sam vozio po mraku i na nekoj rupi-grbi izmigolji se treptalica i tras na asfalt. Podeli se u delove, naravno, pronađem ih sve sem jedne baterije. Ubacim rezervnu i prvi put treptalica ne proradi. Do sada bi uvek proradila ako se ne slomi. Šta je tu je, nastavim dalje. Uglavnom u grupi, ali dešavalo se i da budem poslednji pa i u zaostatku. Znači neosvetljen. Samo jedno kratko upozorenje sirenom sam čuo. Ostali pažljivi i tolerantni.
Reko, red je i to reći, da nas ne potera maler.
Pa hvala im za volanima.
Pozz
  • 0
. . . kašika drvena jedna. Jedna.

#947 zare

zare
  • Members
  • 4316 posts

Postavljeno 20 December 2011 - 09:47 PM

Ne bih da se pravim pametan ali kada vec idete na nocne voznje nista ne kosta (dobro, kosta 150 din kod kineza) reflektujuci prsluk koji je sada obavezan za automobile a po novom zakonu je biciklista duzan da nocu nosi "svetloodbojnu materiju". Prsluk se vidi sa mnogo vece daljine nego zadnje svetlo, provereno u praksi.
  • 0
.

#948 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 21 December 2011 - 05:01 AM

Možeš li da daš link gde se može pročitati to za bicikliste i prsluke?
Ja imam novi zobs u pdf-u, e sad jedino ako se nešto naknadno menjalo...
  • 0

#949 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Postavljeno 21 December 2011 - 01:29 PM

zare said

Ne bih da se pravim pametan ali kada vec idete na nocne voznje nista ne kosta (dobro, kosta 150 din kod kineza) reflektujuci prsluk koji je sada obavezan za automobile a po novom zakonu je biciklista duzan da nocu nosi "svetloodbojnu materiju". Prsluk se vidi sa mnogo vece daljine nego zadnje svetlo, provereno u praksi.

koliko ja znam duzan je da nosi svetloodbojnu materiju samo van naseljenog mesta.
  • 0
Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!

Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!

#950 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5805 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 21 December 2011 - 01:33 PM

Ne mora da se nosi po gradu ali nije zogrega. Mada bih ja radije reflektujuće trake po mnogomrdajućim delovima tela... i biciklu.
  • 0

#951 Cobra

Cobra
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 171 posts
  • LocationBeocin/Novi Sad

Postavljeno 22 December 2011 - 09:00 PM

zare said

Meni je cale rekao da je po novom zakonu obavezan "zuti" prsluk pri voznji bajsa, ja sam mislio da se zaje*ava :shock: Aj' ako ti nije tesko baci neki link, posto ovi na sajtu MUP-a imaju pun kufer zakona i uredbica, pa nikad naci sta ti treba...
  • 0
Denn du bist was du ißt
Und ihr wißt was es ist, es ist
MEIN TEIL :-D

#952 combat88

combat88
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 224 posts

Postavljeno 22 December 2011 - 09:30 PM

po novom zakonu član 82 (niti se u čl. 88 do čl. 92 bilo šta spominje)ne ukazuje na to da biciklista treba da ima svetloodbojni prsluk. jedino se govori da bicilo noću mora imati upaljeno prednje belo i zadnje crveno svetlo. što znači da isti nosiš radi svoje bezbednosti, a i bezbednosti drugih. ne može posle da kaže neko da te nije video. :D

PS. jedino ako nije donet neki podzakonski akt koji ukazuje na to. 8)
  • 0

MCWkdP0.gif

#953 dzonihsv

dzonihsv
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 352 posts
  • LocationL.S.D.

Postavljeno 22 December 2011 - 09:32 PM

Nije obavezan. O tome nema ništa u zakonu, već samo o belom (napred) i crvenom (nazad) svetlu. To što neki (kao ja npr.) nose svetloodbojni prsluk, to je po sopstvenoj volji, ne volji zakona. Doduše, ja prsluk nosim samo kad sam SAM van grada u uslovima smanjene vidljivosti.

A kako kaže Gadjan, ako su nešto dodavali u ZOBS, to očigledno onda nisu ubacili i nama ''smrtnicima'' na uvid (sajt MUP-a > ZOBS > ništa od svetloodbojnoj materiji što se tiče biciklista).

edit: u bre, al' sam spor sa kuckanjem. :)
  • 0
Postavljena slika

#954 todos

todos
  • Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • LocationČačak

Postavljeno 22 December 2011 - 09:57 PM

Nisu loše ni jakne ili vetrovke, bar u ovim zimskim danima sa svetlo odbojnim trakama. Što se tiče bezbednosti treba poraditi. Što se tiče bljeskalica kineske jednostavno nisu kvalitetne. Svetle one ali ne traju dugo. Ove npr. Cateye ili Sigma bolje se uočavaju. Neko je rekao da se prsluk pre uočava?! Možda ako su svetla na vozilima ispravna ali ako su vrljava nije baš da se pre vide od bljeskalice.
  • 0
Scott Aspect 35 2010 & Biria...photobucket/smisdejt

#955 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8952 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 23 December 2011 - 10:09 AM

Kada vozim, biciklisti u onim prslucima što su obavezni (reflektujući, žuti i narandžasti) za kola svetle kao božićna jelka! Vide se sa kilometra. Crveno zadnje svetlo se vidi, kada sija ili trepće, ali je puno manje uočljivo. I puno kasnije, posebno ako neko sa dugačkim svetlima ide u susret. Zato se prsluk vidi puno pre nego snop mojih farova obasja bicikl - dovoljno je i to malo rasutog svetla da ga prsluk odbije.

Izgleda šašavo, ali prsluk nosim često i po gradu, čim nije baš dan. Kupila su me kola više puta, a život je jedan. :)
  • 0

"Let the fence bark back at the dog."
Mostly harmless™ - bikegremlin.com
​​​​​​​

#956 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 23 December 2011 - 11:10 AM

FalloutBoy said

Kupila su me kola više puta, a život je jedan. :)

...što je, u tvom slučaju, očigledno izuzetak :D ---
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#957 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8952 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 23 December 2011 - 03:03 PM

srdjoni said

FalloutBoy said

Kupila su me kola više puta, a život je jedan. :)

...što je, u tvom slučaju, očigledno izuzetak :D ---

Thou shall NOT test my patience, mortal!

=D>
  • 0

"Let the fence bark back at the dog."
Mostly harmless™ - bikegremlin.com
​​​​​​​

#958 zare81

zare81
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 796 posts
  • LocationBeograd, Bežanijska kosa

Postavljeno 14 January 2012 - 04:35 PM

http://www.thehollyw... ... -hospital/
  • 0

#959 dontaja

dontaja
  • Members
  • 4 posts

Postavljeno 17 January 2012 - 10:10 PM

ima jako puno budala za volanom, ali ne znaci da ih nema i na biciklima...
... re=related

pozdrav
  • 0

#960 Martok

Martok
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 199 posts

Postavljeno 17 January 2012 - 11:40 PM

Mislim da je to snima neko od clanova ovog foruma ... :)
  • 0
.

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika