Jump to content

Photo
* * * * * 2 votes

Mi i automobili

• Please log in to reply
2937 replies to this topic

#901 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Posted 09 October 2011 - 07:12 PM

acony said

A pri3rak opasno voli da nam skrece paznju, premda mislim da ne citaju svi poruke na forumu redovno.

Ma pun sam negativne energije pa moram :D

acony said

Svakako se slazem da bi nas trebalo sve zajedno rebnuti kojekakvim kaznama, ali tek onda kada rebnu ostale, pa na Novom Beogradu, recimo sve i da hoces nemozes kad je zeleno ukljuceno da predjes biciklistickom "stazom" od savjesnih vozaca... (ovo mi se desi u 90% slucajeva.

To je los rezon.Zbog cega bi bilo ko bio privilegovan u tajmingu kaznjavanja?Koga god razlozno i opravdano rebnu to je super, i ja tu nemam zamerki, cak i kad sam licno u pitanju.

Ako posmatras grupu od 100 biciklista i 100 vozaca automobila dobices u najmanju ruku podjednak broj prekrsaja tokom nekog perioda.Cak ce biciklisti verovatno napraviti i veci broj prekrsaja.Npr. vozaci automobila nisu pretereano poznati po ucestanom prolasku krzo crveno, dok retko koji biciklista na isto stane a da bas ne mora ... itd ...

acony said

Kada se vozi jedan iza drgugog na ovim grupnim voznjama, ispostavilo se da je mnogo manje bezbedno, kada se vozio po 2 onda jesmo kao sleper, ali generalno gledano tako smo bezbjedniji, i tako se vozi, uglavnom na dionicama gdje saobracaj nije gust.

Mislim da je u pitanju lazan osecaj bezbednosti.Prvi vozac koji se bude preracunao u preticanju na njemu nezgodnom mestu ce taj stav demantovati.Na kraj krajeva, stavis se u njegovu kozu, bolje mu je i da (mozda!) masti corku nego groblje ili urgentni.Sve to se svede na neku verovatnocu, sto bi se reklo da se otvoreno kockate sopstvenim zivotima.

Ne vidim nikakav problem da se velika grupa podeli na niz manjih od po 3,4 a da se izmedju grupa pravi rastojanje ... Ionako se velika grupa vremenom rasparca iz drugih razloga...

acony said

Kao neko ko vozi i motor, moram da kazem da je nazalost jedini recept da izadjes na kraj sa kojekakvim likovima na drumu da budes bezobrazan kao oni u najmanju ruku....

Racunaj da tj stav imaju i ti drugi, pa razmisli kada ce i da li ce se problem u saobracaju ikada resiti.
  • 0
Postavljena slika

#902 Sherif_Gile

Sherif_Gile
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 566 posts
  • LocationNiš

Posted 12 October 2011 - 02:43 PM

Ljudi moji, što sam juče video idiotkinju, spušta se biciklom niz onu ulicu pored pivare, ko je iz Niša zna koliko je strmo, počinje da koči i pošto nema kočnice uspeva da se zaustavi jedno 20 metara kasnije, 3 metra posle semafora, na sred raskrsnice, pošto je jedno pola minuta niko nije zgazio kreće dalje dok je još uvek crveno za pravo. To što će negde da ubije sebe me uopšte ne zanima, malo je nezgodno što će nekom da napravi traume za ceo život kad je zgazi i to što iza sedišta ima korpu za dete pa neće samo sebe da otera u grob.
  • 0
Svi vi koji hoćete da menjate ljude oko sebe uzmite gibanj od kamiona i tek kad budete naučili kako da ga ispravite pokušajte da ispravljate ljude

Neka moja piskaranja http://ja-pisem-posl...i.blogspot.com/

#903 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 12 October 2011 - 02:48 PM

Pa dobro, svako bira svoj način suicida... :mrgreen:
Verovatno nije čitala Last minute... :D
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#904 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Posted 12 October 2011 - 06:33 PM

Sherif_Gile said

Ljudi moji, što sam juče video idiotkinju, spušta se biciklom niz onu ulicu pored pivare, ko je iz Niša zna koliko je strmo, počinje da koči i pošto nema kočnice uspeva da se zaustavi jedno 20 metara kasnije, 3 metra posle semafora, na sred raskrsnice, pošto je jedno pola minuta niko nije zgazio kreće dalje dok je još uvek crveno za pravo. To što će negde da ubije sebe me uopšte ne zanima, malo je nezgodno što će nekom da napravi traume za ceo život kad je zgazi i to što iza sedišta ima korpu za dete pa neće samo sebe da otera u grob.

Ima ona jednu koleginicu u Beogradu.Pre nekih mesec dana gledam zenu kako na holandezu, koji joj je bar par velicina preko odgovarajuce, ide uz Kneza Milosa.Mlati se po sedlu sa strane na stranu pokusavajuci da dodiruje pedale svo vreme.Odrzava ravnotezu kao da su joj skinuli pomocne tockice pre 10 minuta, a sve to u outfitu nekakve nobles gospoje.Palo mi je na pamet da je to deo performansa neke ciklotrtmrt NVO, tipa pazite na nas, imamo i retarde :D
  • 0
Postavljena slika

#905 ljiljak

ljiljak
  • Members
  • PipPipPip
  • 106 posts
  • LocationKragujevac

Posted 13 October 2011 - 04:36 PM

http://www.b92.net/a... ... _id=549303
  • 0

#906 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Posted 13 October 2011 - 04:40 PM

U susretu dve budale strada ona slabija, ovaj put podnsljivo.
  • 0
Postavljena slika

#907 Kuguar

Kuguar
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 196 posts
  • LocationBeograd, Karaburma

Posted 13 October 2011 - 05:05 PM

pri3rak said

U susretu dve budale strada ona slabija, ovaj put podnsljivo.

Dobro je sto je uopste pogledala levo desno.... [-X
  • 0
Vozi Miško

#908 todos

todos
  • Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • LocationČačak

Posted 20 October 2011 - 12:50 PM

Možeš da budeš jak fizički ali naj slabiji učesnik u saobraćaju je biciklista. Gledao sam kad se jedan sudario sa devojkom, ona nije ni mrdnula on se odbio od nje i proso po asfaltu.
  • 0
Scott Aspect 35 2010 & Biria...photobucket/smisdejt

#909 Cobra

Cobra
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 171 posts
  • LocationBeocin/Novi Sad

Posted 28 October 2011 - 08:57 PM

pri3rak said

I mi bicikliste za trku imamo :) Ne znam sta bi trebalo da se desi da bi ljudi shvatili da se ovako bez policijske pratnje jednostavno ne vozi ...

Postavljena slika

Jako, ali jaaako losa formacija, a cesto vidjam ljude da ovako voze. Mislim (a mislim i da cete se sloziti) da je bolje napraviti po dvojica ili cetvorica u manjim grupama, sa razmakom od 15-ak metara (da bi ostala vozila mogla da se ubace kad krenu u preticanje), pa onda jos jedna takva grupa...Imao sam prosle godine situaciju, cini mi se negde kod Kamenice da je bilo, ista ovakva formacija, krece se 30 km/h, a ja u autu; krenuo u preticanje, i taman kad sam bio negde na sredini, nailazi auto iz kontrasmera :roll: Sta cu, kud cu, ja po gasu i za dlaku ga izbegnem! Zbog ovakvih voznji nam vozaci automobila je*u majku, s' razlogom :roll:
  • 0
Denn du bist was du ißt
Und ihr wißt was es ist, es ist
MEIN TEIL :-D

#910 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Posted 28 October 2011 - 09:03 PM

To sto si rekao njima ne moze da se objasni nikako.Kada jednom neko udje u grupu zato sto nema izbora bice kasno za razjasnjavanje ...
  • 0
Postavljena slika

#911 Cobra

Cobra
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 171 posts

Posted 29 October 2011 - 09:58 AM

pri3rak said

To sto si rekao njima ne moze da se objasni nikako.Kada jednom neko udje u grupu zato sto nema izbora bice kasno za razjasnjavanje ...

Par Vajferta po dzepu bi njima objasnilo, kada bi se saobracajna policija malo angazovala da sankcionise one prekrsaje koji stvarno ugrozavaju/ometaju saobracaj, ali je*i ga, lakse je iskakati iz zbunja i naplacivati tikete za nemanje nove prve pomoci po JUS-u (valjda krv nece da prestane da siklja ako se previje nemackim default kompletom iz Opela, vec samo Galenikinim ili cijim vec), nego udarati po dzepu primitivnu stoku iz svih redova (pesaci, vozaci motornih vozila, biciklisti) :evil: Totalno rasulo i u tom polju, kao i u svim drugim ovde...
  • 0
Denn du bist was du ißt

#912 Kiza

Kiza
  • Members
  • PipPipPip
  • 104 posts

Posted 01 November 2011 - 08:01 AM

U Americi je bolje tamo vozaci/kamiondzije/ veoma poshtiju bicikliste.. :^o evo jedan linkic nafacebooku-u pa ka ima nalog nmoze da pogleda
http://www.facebook.... ... re=related
  • 0

#913 Kuguar

Kuguar
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 196 posts
  • LocationBeograd, Karaburma

Posted 01 November 2011 - 08:24 AM

Kiza said

U Americi je bolje tamo vozaci/kamiondzije/ veoma poshtiju bicikliste.. :^o evo jedan linkic nafacebooku-u pa ka ima nalog nmoze da pogleda

n:anim_08 n:smil42d2 n2:2cfzfbc n:kolce n2:icone10sr6
  • 0
Vozi Miško

#914 milanbike

milanbike
  • Members
  • PipPipPip
  • 136 posts

Posted 01 November 2011 - 08:57 AM

"Imao sam prosle godine situaciju, cini mi se negde kod Kamenice da je bilo, ista ovakva formacija, krece se 30 km/h, a ja u autu; krenuo u preticanje, i taman kad sam bio negde na sredini, nailazi auto iz kontrasmera Sta cu, kud cu, ja po gasu i za dlaku ga izbegnem! Zbog ovakvih voznji nam vozaci automobila je*u majku, s' razlogom"

cobra
zasto ti kao vozac kola nisi lepo procenio situaciju kad je trenutak za preticanje, pa ti posle krivi biciklisti jer sta ce oni uopste tu kad je to put za 120km/h :?
verovatno da je bio kamion, traktor.... umesto biciklista j..bo bi majku njima s razlogom jer te ometaju, nemoj licno da shvatis samo si dobar primer vozaca kola koji je i biciklista a ima takav stav.
inace ovo je slika 21 veka srbije (verovatno preuzeta tekovina savremenog nam sveuzornog sveta) gde je ultramegasegaegoizam na ceni.

znaci sve je u svesti a do promene iste "use i u svoje kljuse"

izgleda previse sedenja utice na mozak odo do ibarske da proluftiram mozak :D
  • 0

#915 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Posted 01 November 2011 - 09:39 AM

Naprotiv, ovi biciklisti su slika Srbije 21 veka. Cobra je u pravu.
  • 0
Postavljena slika

#916 gaja

gaja
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 905 posts

Posted 01 November 2011 - 09:41 AM

Kiza said

Овај вози на лож уље :)
  • 0

#917 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Posted 01 November 2011 - 12:34 PM

Kamiondzija je malo neizivljen, i verovatno malo vise zaostao u razvoju.Nego jel primecuje neko kako biciklisti tamo voze?Uz desnu ivicu, maksimalno povuceni u stranu voze jedan iza drugog sa velikim razmacima, ili coporativno nabijeni pozitivnom energijom zauzimaju celu traku sa nadom da su drugi vozaci ujedno i vidovnjaci pa da ce ih u 100% slucajeva 100% sigurno obici?
  • 0
Postavljena slika

#918 Cobra

Cobra
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 171 posts

Posted 03 November 2011 - 04:17 PM

milanbike said

cobra
zasto ti kao vozac kola nisi lepo procenio situaciju kad je trenutak za preticanje, pa ti posle krivi biciklisti jer sta ce oni uopste tu kad je to put za 120km/h :?
verovatno da je bio kamion, traktor.... umesto biciklista j..bo bi majku njima s razlogom jer te ometaju, nemoj licno da shvatis samo si dobar primer vozaca kola koji je i biciklista a ima takav stav.
inace ovo je slika 21 veka srbije (verovatno preuzeta tekovina savremenog nam sveuzornog sveta) gde je ultramegasegaegoizam na ceni.

znaci sve je u svesti a do promene iste "use i u svoje kljuse"

izgleda previse sedenja utice na mozak odo do ibarske da proluftiram mozak :D

1) nije ovo Banat, sa deonicama puta od 5km pravih kao strela; put Beocin-Kamenica je pun krivina, plus sto je uzak, drugi plus sto na potezu od Beocina do Rakovca, mozda i dalje, izgleda kao oranica, a ne kao put, zbog kamiona cije gume prave udubljenja po ivicama puta, zbog kojih je jako tesko drzati pravac na bajsu. Inace, preticanje kolone je prekrsaj, bas zbog toga sto NIKAD nije "dobar trenutak" za preticanje kolone, narocito na takvom putu, verovatno sam zbog 15-ak biciklista koji su u takvoj formaciji da ometaju saobracaj, i ja trebao skroz do NS da "jurim 30" automobilom...

2) put nije za 120 na sat, nego 50-60, kako koji deo, ali nigde nije iznad 60 (glupo, kao i drzava u kojoj zivimo i njeni propisi) i toga se uvek drzim! Sto se tice biciklista, maksimalno ih postujem, bas zato sto sam jedan od njih, ali to nema veze sa opisanom situacijom; postoje pravila ponasanja koja cine granicu izmedju civilizovanosti i primitivizma; obe grupe su zastupljene i medju vozacima i medju pesacima i medju biciklistima, pitanje je samo u kolikom procentu u svakoj kategoriji...
  • 0
Denn du bist was du ißt

#919 Cobra

Cobra
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 171 posts

Posted 03 November 2011 - 04:18 PM

Kiza said

Jel se meni cini ili kulinar malo przi na ulju, i to ovima u facu?
  • 0
Denn du bist was du ißt

#920 Djera

Djera
  • Members
  • PipPip
  • 47 posts

Posted 18 November 2011 - 04:29 PM

Djera said

evo i moje danasnje avanture.

konačno sam stavio na "noge" mog Bianchi-a iz '76.
Uzeo sam ga od druga. Ponio ram na piskarenje. Onda, kod najboljeg lakilera u Bar, na farbanje. Uradio sam airbrush sa plavo-bijelom bojom, preko toga plavu perlu i dva sloja gumenog laka.
Kupio nove tockove, prednji je mavic (ne znam koji) zadnji je opet ne znam koji ali je sa nitnama i kaže majstor da su top, i sa 36 žica su), glave su neke shimano tipa rm40-50 ili tako nešto. Prednji menjač stavio Shimano 105 (5600), zadnji 105 (5501), srednji pogon Oframe (jbg, nisam mogao naći ništa bolje a nisam imao 150+e za 105), i druge sitnice tipa traka, pedale, sjedište i td. U glavom, samo je ram ostao Bianchi. I naravno kočnice.

Da predjem na stvar.
Krenem sa prijateljem na prvu vožnju sa novim-starim bajsom. Medjutim, prilikom penjanja uzbrdo počeo je lanac da spada. Posle nekoliko pokušaja odlučismo da se vratimo nazad. sve je to bilo ok da nije bilo sledećeg.
Vozimo mi glavnom magistralom Ulcinj - Bar.Na jednoj raskrsnici vidim plavi auto kako siječe put, ali zastaje. Mislim u sebi "vidio me". Kad odjednom lik dodaje gas i to u trenutku kad sam bio na cca 5 metara od auta. Stisnuo obe kočnice ali za džaba. Za tren oka sam se našao preko zadnje haube plavog passata pa na ashfalt.

Lik izlazi iz auta i konstatuje na glas: "Dobro je, nije ti ništa" stade se par sekundi, sašlusa moje histerije tipa:"kako to voziš, gdje gledaš???" Lik udje u auto i krenuo da ide. Ja uzeo telefon da zovem policiju. Vidim lik već kreće sa autom. Pozvah ga: "ej, gde si krenuo?" Kad je vidio da držim telefon u ruke i zovem policiju dodaje gas, ne razmisljajući da mogu tablice da zapamtim...hmm

Pa majku mu, zar je moguće da su ljudi tako bezobrazni. "dobro je, nije ti ništa." Prijatelj koji je bio iza mene kaže da se biciklo okrenulo tri puta u vazduh od siline udara...

Naravno, zapamtio sam tablice, pozvao policiju i ispričao sve kako je bilo. Policija je ispala skroz korektna, napravila je zapisnik i odmah se bacila u potragu za automobilom sa tim tablicama.

Ljudi koji su se okupili su bili začudjeni postupkom dotičnog gospodina tj. momka.

Šta da vam kazem? Mislim, nekultura 101%

Zdravo,

Nisam hteo da pišem o ovome dok ne bude novosti. Novosti su stigle. Danas mi je uručen poziv za sudjenje sa ovim "kulturnim" gospodinom. Sudjenje je 24.11. Tako da ći Vam tek tada reći nešto više :)
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users