Jump to content

Fotografije
* * * * * 2 glasovi

Mi i automobili

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
2937 odgovora na ovu temu

#881 BogdanB

BogdanB
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 383 posts
  • Locationkragujevac

Postavljeno 02 September 2011 - 11:30 AM

@Cobra

da li si ti procitao njegov drugi deo poruke?

chamade said

Medjutim,PRAVA ISTINA je: ja vozim bus u gsp beograd i srećem mnogo biciklista na ulicama. Kako i sam volim bicikl,znam koja je njihova muka i zato vozim lagano za njima,sačekam da mi se oslobodi leva traka puta da ih obidjem,pa još često nateram automobile u drugoj traci da me puste da se uključim u levu traku da bih obišao biciklistu (jer ja sam jači od auta,naravno). Ovi u putničkim automobilima me stalno psuju,još kad bi videli da ih guram zbog bicikliste verovatno bi zapenili,ali...šta je tu je. Biciklista je na prvom mestu.

• 0
Posted Image

#882 Cobra

Cobra
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 171 posts
  • LocationBeocin/Novi Sad

Postavljeno 02 September 2011 - 11:35 AM

BogdanB said

@Cobra

da li si ti procitao njegov drugi deo poruke?

chamade said

Medjutim,PRAVA ISTINA je: ja vozim bus u gsp beograd i srećem mnogo biciklista na ulicama. Kako i sam volim bicikl,znam koja je njihova muka i zato vozim lagano za njima,sačekam da mi se oslobodi leva traka puta da ih obidjem,pa još često nateram automobile u drugoj traci da me puste da se uključim u levu traku da bih obišao biciklistu (jer ja sam jači od auta,naravno). Ovi u putničkim automobilima me stalno psuju,još kad bi videli da ih guram zbog bicikliste verovatno bi zapenili,ali...šta je tu je. Biciklista je na prvom mestu.

Naravno da jesam...
  • 0
Denn du bist was du ißt
Und ihr wißt was es ist, es ist
MEIN TEIL :-D

#883 Cobra

Cobra
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 171 posts
  • LocationBeocin/Novi Sad

Postavljeno 14 September 2011 - 07:29 PM

http://www.blic.rs/V... ... Novog-Sada
Ovo se desilo jutros i jos uvek nema detalja. Molim svakog ko nesto detaljnije nadje, da postavi.
  • 0
Denn du bist was du ißt
Und ihr wißt was es ist, es ist
MEIN TEIL :-D

#884 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4578 posts

Postavljeno 14 September 2011 - 09:41 PM

Pre nekoliko dana drug je vozeci se kolima na posao video pokosenog biciklistu na pancevackom mostu. Zakacio ga neki baja sa Puntom, prosuo se kao zvecka. Kaze, mladji lik do 30 god. Nije bilo o tome u novinama, ni po netu. Jel cuo neko o tome, zna li se sta?
  • 0

#885 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 18 September 2011 - 08:17 PM

Ono što mene prilično nervira kad vozim noću je da maltene svi vozači automobila, kad se steknu uslovi (a to je da nema auta iza mene a ni blizu ispred njih i da idu meni u susret) redovno upale duga svetla, sve sija i blješti toliko da ne vidim svoj prednji točak a ne još gde idem, nema noćne vožnje a da mi se ovo bar jedno ne desi. Neki ih ugase kad me vide, neki ih ugase tek 10 metara ispred mene kad vide da držim podignutu tuku ne bi li video nešto a ima i onih koji prolete pod dugima...
To me baš iznervira, onda poželim da imam neki reflektor i da im uzvratim istom merom samo jače :mrgreen: čisto da vide kako je to...
  • 0

profilepic.gif

#886 dzonihsv

dzonihsv
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 352 posts
  • LocationL.S.D.

Postavljeno 18 September 2011 - 08:41 PM

Uzmeš ovo i kad upere duga svetla, kažeš: ''Spuštaj svetla il' ti spaljujem obrve!'' :D
  • 0
Postavljena slika

#887 Gary_Fisher89

Gary_Fisher89
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1215 posts
  • LocationPalace, Centar, Beograd

Postavljeno 19 September 2011 - 01:11 PM

Naravno, ko god vozi svakodnevno po nasem gradu uvek bi bilio materijala za ovu temu. Iako sam navikao na bukvalno sve i svasta, pre neki dan doziveh prvi put nesto sto mi, zaista, nije bilo jasno. Nisam mogao da verujem kakvih sve likova ima za volanom.

Vozio sam sa Shatorom (kolegom sa foruma) do Avale. Negde na oko pola puta, vozimo sve po PS-u, sto se kaze, jedan iza drugoga. Nismo smetali vozacima, imali smo dovoljno rezerve puta, sve super. Isli smo malo sporije jer je bila uzbrdica bas kada se neki lik prilepio za nas. Iz nepoznatih razloga gospodin je vozio tako nekih pola kilometara, iako je boeing mogao da nas pretekne, i kada se odlucio za tu radnju, lik nas pretekne i krece da stiska kocnicu onako na po jedan sekund tik ispred nas. Valjda je bio ljut sto mi postojimo tu. Lik nas je usporavao i jos je malo otisao u desnu stranu, pa smo bili prinudjeni da kocimo da bi se nasli iza njega, a ne u njemu :? ...

Cuvajte se kolege, svakoga dana vrebaju nove budale sa novim nacinima kojima ugrozavaju nase zivote.
  • 0
http://www.youtube.c...cycleFanatic89#

"The bicycle has a soul. If you succeed to love it, it will give you emotions that you will never forget."

Polar matrix - 14400km; Gary Fisher - 28983km; Wilier - ...in progress...

#888 zeljkov

zeljkov
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1246 posts
  • LocationBanja Luka

Postavljeno 19 September 2011 - 04:20 PM

Gari, dobro nam došao... :D
  • 0

2010: 3582.6 km 2011: 7022.0 km 2012: 6487.9 km 2013: 7271.3 km 2014: 6xxx km
http://zeljkov.wordpress.com

#889 chamade

chamade
  • Members
  • 4511 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 20 September 2011 - 09:44 PM

Vratio se Rajko sa ture po beneluksu i evo šta je tamo (izmedju ostalog) zapazio: vozači ne obilaze biciklistu ako nemaju barem 1-1,5 metar slobodnog prostora oko njega.
Kod nas je situacija obrnuta-ovi sa automobilima neće da obilaze ako imaju 1-1,5 metar već im je merak da prodju kraj bicikliste na 5-6 cm,kao pored mene lik sa golfom pre neki dan. Obojica smo stali u jednu kolovoznu traku jer ga mrzi da popusti gas i malo da sačeka.
Još smo mi daleko od Holandske kulture u saobraćaju,a našim vozačima bajkeri su smetala. Zašto se ne guraju uz traktor na putu-i on ne ide ništa brže od bicikliste.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#890 lucky_13

lucky_13
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 370 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 07 October 2011 - 07:37 AM

Pre dva dana sam vozio od Novog Sada prema Srbobranu. Kamioni sa prikolicama su me bukvalno dva puta izgurali sa puta jer su se provlacili pored mene na nekih 20-30 cm.
  • 0

#891 combat88

combat88
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 224 posts

Postavljeno 07 October 2011 - 11:07 AM

lucky_13 said

Pre dva dana sam vozio od Novog Sada prema Srbobranu. Kamioni sa prikolicama su me bukvalno dva puta izgurali sa puta jer su se provlacili pored mene na nekih 20-30 cm.

meni se dešava kad mi ide kamion u susret, a iza mene ide tj. piči drugi kamion (leganje na sirenu) da mu se maknem sa puta da bi se on bezbedno mimoišao. što ja nekad uradim nekad ne(zadnji deo prikolice ti prođe tik ispred prednjeg točka).
ili noću kad ti ide u susret kamion, a iza ga obilazi dugi auto i prolazi tik pored tebe pa ti znaj oćel te očešati ili neće.
Čist bezobrazluk. :twisted: :twisted:
zato teleskop palucu u torbicu pa ako nekom nešto ne bude jasno odmah da popriča sa istom. :P :P
  • 0

MCWkdP0.gif

#892 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 07 October 2011 - 03:51 PM

I mi bicikliste za trku imamo :) Ne znam sta bi trebalo da se desi da bi ljudi shvatili da se ovako bez policijske pratnje jednostavno ne vozi ...

Postavljena slika
  • 0
Postavljena slika

#893 Sherif_Gile

Sherif_Gile
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 566 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 08 October 2011 - 08:25 PM

pri3rak said

I mi bicikliste za trku imamo :) Ne znam sta bi trebalo da se desi da bi ljudi shvatili da se ovako bez policijske pratnje jednostavno ne vozi

Možda ovo?

Postavljena slika
  • 0
Svi vi koji hoćete da menjate ljude oko sebe uzmite gibanj od kamiona i tek kad budete naučili kako da ga ispravite pokušajte da ispravljate ljude

Neka moja piskaranja http://ja-pisem-posl...i.blogspot.com/

#894 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 08 October 2011 - 08:39 PM

Daleko bilo!

Ako je neko nedokazan to ne znaci da bas treba da odapne.Nasi ljudi su cesto prepurni pozitivne energije, pa zanemaruju fakat da se nesrece desavaju, i da se nece obavezno desavati samo drugima.Verovatno su zrtve nesrece koje su se dogodile bile u tom istom ubedjenju.

Saobracajna panduracija strasno gresi sto ignorise bicikliste.Kako probleme koje drugi prave biciklistima, tako i probleme koje biciklisti prave drugima.Ali dobro, saobracajna panduracija verovatno i sluzi samo za krpljenje budzeta kad zafali.
  • 0
Postavljena slika

#895 Sherif_Gile

Sherif_Gile
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 566 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 08 October 2011 - 08:48 PM

Ljudi uglavnom ne brinu o bezbednosti dok ne vide na šta liče posledice saobraćajke, da se nešto pitam, svakog ko napravi bilo kakav saobraćajni prekršaj bih vodio u obilazak pandurske arhive i hitne pomoći.
  • 0
Svi vi koji hoćete da menjate ljude oko sebe uzmite gibanj od kamiona i tek kad budete naučili kako da ga ispravite pokušajte da ispravljate ljude

Neka moja piskaranja http://ja-pisem-posl...i.blogspot.com/

#896 Bluealek

Bluealek
  • Members
  • PipPipPip
  • 128 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 08 October 2011 - 09:56 PM

Biciklisti i motorciklisti su u saobraćaju najranjiviji jer su potpuno eksponirani kontaktu sa drugim učesnicima u saobraćaju i preprekama i svaki udes ima velike šanse da se završi fatalno. Motorciklisti su toga mnogo svesniji, ali nemojte da mislite da su biciklisti zaštićeniji samo zato što se kreću manjim brzinama. Ja sam kao klinac u Americi imao saobraćajku na biciklu gde sam odleteo nekoliko metara, a bicikl je završio kao izobličena hrpa gvožđa koja se podvukla pod auto koji me je udario. Imao sam jako puno sreće da sam išao na trening američkog fudbala i bio kompletno "oklopljen" u opremu za trening, te sam isključivo zahvaljujući toj skalameriji na sebi ostao čitav.

Kako je do toga došlo? Jednostavno sam bio samouvereno dete koje je smatralo da ima jednako pravo na zauzeće ulice kao i svi drugi i uvek sam vozio sredinom svoje trake. Tetka koja me je zveknula malo nije navikla da biciklisti tako voze i kasno me je spazila. Ja stao na semaforu, ona "stala" prekasno. Tako sam naučio osnovnu lekciju da kao biciklista u saobraćaju moraš da razmišljaš i za sebe i za druge, jer jednostavno ne možeš da priuštiš sebi taj luksuz da ne predvidiš moguće tuđe greške. Kada sam se nagledao dovoljno nesreća i smrti, maksimalno sam redukovao vožnju bicikla u urbanim uslovima i prešao skoro isključivo na vožnju po planinama vikendom. Nije bezbedno da bicikli i automobili dele iste saobraćajnice.
  • 0
My stories, my dreams, my pictures, my home - http://www.freebiking.org

#897 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 09 October 2011 - 09:57 AM

Postavljena slika

Dosada my personal favorite :)

Ajd sto vozim po auto putu gde mi nije dozvoljeno da vozim, ajd sto vozim skoro na sredini trake tog istog auto puta, al sto volim da se slikam i masem fotografu dok sleper ide ka meni to ne umem da vam objasnim. Ovakva pozitivna energija ima potencijal za veoma negativne posledice ...
  • 0
Postavljena slika

#898 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 09 October 2011 - 11:35 AM

Fotograf je još gori, on vozi bajs unazad (sedi naopačke i vozi leđima napred, max jednom rukom ili čak nijednom) i još namešta kadar/slika :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#899 acony

acony
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 675 posts
  • LocationEurope

Postavljeno 09 October 2011 - 02:14 PM

Ajde da se javim, posto me ima na pojedinim fotkama kako krsim saobracajne propise...

A pri3rak opasno voli da nam skrece paznju, premda mislim da ne citaju svi poruke na forumu redovno.

Svakako se slazem da bi nas trebalo sve zajedno rebnuti kojekakvim kaznama, ali tek onda kada rebnu ostale, pa na Novom Beogradu, recimo sve i da hoces nemozes kad je zeleno ukljuceno da predjes biciklistickom "stazom" od savjesnih vozaca... (ovo mi se desi u 90% slucajeva)

Kada se vozi jedan iza drgugog na ovim grupnim voznjama, ispostavilo se da je mnogo manje bezbedno, kada se vozio po 2 onda jesmo kao sleper, ali generalno gledano tako smo bezbjedniji, i tako se vozi, uglavnom na dionicama gdje saobracaj nije gust. Ne odobravam naravno, ali mislim da je sa postojecom infrastrukturom i kolektivnim postovanjem saobracajnih propisa, odrzavanje grupnih road rekreativnih voznji nemoguce bez krsenja saobracajnih propisa.

Kao neko ko vozi i motor, moram da kazem da je nazalost jedini recept da izadjes na kraj sa kojekakvim likovima na drumu da budes bezobrazan kao oni u najmanju ruku....

Ja bih iskreno volio da pojedinci daju "hints tricks and tips" za grupne voznje pa da nekako probamo da to sprovedemo u djelo...
  • 0

#900 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15205 posts

Postavljeno 09 October 2011 - 05:43 PM

[youtube_embed5][/youtube_embed5]
  • 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika