Sretna je ona godina kad neko ne zagine na tom nasipu.Pre dve godine je vozac slicnog kova udario pesaka, konkretno momka koji je setao sa devojkom i ubio ga na licu mesta ... Mozda nekom deluje kao preterivanje ali surcinski je majka mara za taj nasip i stvarno se osecam bezbednije na tom putu koji jeste opterecniji ...Pre koji mesec, vozao se s Darkmanom do Ostruznice i nazad. U povratku nasipom ka blokovima. Otprilike, na pola puta, gde su one vikendice kraj nasipa....Lik u nekim besnim kolima dolece ka nama.
Mi i automobili
Postavljeno 14 August 2010 - 04:43 PM
Postavljeno 16 August 2010 - 11:34 AM
Und ihr wißt was es ist, es ist
MEIN TEIL
Postavljeno 16 August 2010 - 01:09 PM
Druga vrsta vozaca buseva u trenutku dok se zaustavlja u stanicu daje na kratko desni migavac, ali odmah zatim i levi, koji blinka sve vreme dok on stoji u stanici, ali mu je tako lakse jer svi izdaleka vide da ce on u jednom trenutku krenuti iz stanice pa je levi migavac logican izbor.......... Ni jedan ni drugi nacin nisu bas po saobracajnim propisima, ali posto su Srbi cudan narod, uvek i sve vole da prilagode sebi, pa i saobracajna pravila.........
Postavljeno 16 August 2010 - 07:19 PM
Takvim smo sportom odlučili da se bavimo, ako se sam ne čuvaš, niko drugi neće.
Postavljeno 17 August 2010 - 02:31 PM
300 km u 2012 & counting
Sa bajsom ili na njemu!
Postavljeno 17 August 2010 - 02:43 PM
Naravno, u normalnim uslovima cela kolona ide 10-20-30 km na sat više od propisanih 40, pa ovaj čiča ispade degen što poštuje propise
tu u NS-u, na futoškom putu ili bulevaru oslobođenja kad ideš 50kmh skoro svi ti sviraju, i stvarno onaj ko poštuje pravila ispade kreten... užas...
Postavljeno 20 August 2010 - 04:11 AM
Drugar bio u Španiji,i pitam ga jel ima rekreativaca,kaže on "kakvi rekreativci,to svi obučeni kao profesionalci,neznaš dal je to stvarno Cancellara ili neko ko liči na njega "
a od auta niko da im svirne,ako kolona biciklista ide uspon 15 na sat onda svi idu 15 na sat,(tamo gde nema staze,a to je retko)...tamo kaže vrvi od amatera,biciklista.....
još samo ovo,juče sam sreo bajk turistu blizu Novog Bečeja,iz Madjarske ide čovek...inače je iz Bačalmaša,i priča da klinci u gradu ne sanjaju da će postati fudbaleri nego biciklisti... osnovali turing bajk klub i napalili klince na biciklizam samo tako...
Postavljeno 20 August 2010 - 07:06 AM
Drugar bio u Španiji ... a od auta niko da im svirne, ako kolona biciklista ide uspon 15 na sat onda svi idu 15 na sat (tamo gde nema staze,a to je retko)
Ehhhh, Srbijo
Ovde se na drumu cesto osecam kao u nekoj video igrici, s tim sto mi iznad glave stoji znak - 15 poena za biciklistu + 10 bonus poena ako ga izgurate u neko siblje
Postavljeno 20 August 2010 - 07:20 AM
Nazalost, ono sto je normalno negde tamo, kao i interesovanje za sport, ovde u Srbiji se cesto pretvori u porugu i ismevanje.............
Ljudi, posebno savremene generacije (naravno ne svi, ali ipak vecina) su suvise materijalisti da bi im se biciklizam dopao, kao sport ili kao rekreacija. Pa tu nema novca, 'toliko' slave, a sam pozeraj nije tamo gde bi se njima dopalo da bude.
Sto se tice bezobrazluka, ja vise ne mogu da verujem sta vidjam po ulicama?? Poslednjih par nedelja video sam gomilu katastrofalnih prekrsaja, vise pokusaja fizickih razracunavanja zbog gluposti, pa i zbog spore voznje........... covek ide 40 tamo gde pise toliko i tu nastaje drama, pocinje dernjanje kroz prozor, preticanje, nervozni vozac prepreci put 'sporom' i izlece da ga bije zato sto je ovaj spor, a nervozni ne moze zbog saobracaja iz suprotnog smera da ga obidje!!!???!!!? Ovo je vec slucaj za dozivotno zatrvaranje u dusevnu bolnicu! I nije jedini, ima ih previse slicnih. Svi su nervozni, na Adi sam vec nekoliko puta video lupanje biciklama, cak i rekretivci toliko jure da dolazi do nenamernih ali nimalo naivnih sudara.
Pre 4-5 dana, covek sa bas malim detetom (dete je u decjem sedistu) na bicikli vozi stazom, Devocica od oko 4 godine starosti nalece na njega na svom triciklu, devojcica pada i pocinje da bezi urlajuci, dok njen otac pritrcava, a nesretni otac na biciklu zamalo da padne i izlomi se zajedno sa detetom..........Poenta, onaj koji je dozvolio devojcici da izleti na stazu triciklom nije bas najbolje radio svoj roditeljski posao, a drugi roditelj je isao brze nego sto bi trebalo posebno sto je na biciklu imao dete!!! Svi su krivi, ali na svu srecu nikom nije bilo nista, i oba oca su se na kraju ohladila i svako otisao svojim putem.
Jedan detalj koji sam primetio ovog leta. Kamioni-vozaci gradske cistoce, uvek i kad god to mogu daju mi prednost i nikad me nisu nesto satreali uz ivicu vec voze iza dok im se ne ukaze cistina da me obidju ako je neki pravac u pitanju. Da li ja licim na 'kolegu' higijenicara ili se samo radi o ljudima koji svoj posao rade savesno bez ugrozavanja drgih ucesnika u saobracaju.
Postavljeno 20 August 2010 - 08:33 AM
...inače je iz Bačalmaša,i priča da klinci u gradu ne sanjaju da će postati fudbaleri nego biciklisti... osnovali turing bajk klub i napalili klince na biciklizam samo tako...
A ovde ako ne pušiš, ne piješ i ne drogiraš se ispadaš budala. Ako voziš bicikl onda si sirotinja koja nema pare za auto.
Postavljeno 20 August 2010 - 09:09 AM
Ako voziš bicikl onda si sirotinja koja nema pare za auto.
daa, samo što mnogi od njih ne znaju da neki bajsevi koštaju više nego njihov auto
Bolje da im to ne kažeš jer više nećeš biti siromašan nego lud u njihovim očima i postoji šansa da ti maznu bajs kad saznaju koliko to košta.
http://www.dusanpopovic.com - Trčanje, bajs, planinarenje, putovanja, kuvanje...
Postavljeno 20 August 2010 - 08:00 PM
Od kad sam uzeo biciklu retko ulazim u auto koji nije baš jeftin. Doduše i nisam neki vozač koji gazi kilometre biciklom, ali bar na posao mi ne pada na pamet da idem kolima. A počeo sam da produžujem rutu tako što idem zaobilaznim putevima. Čak sam se iznenadio koliko mi je grad izgrađen jer sam prolazio ulicama u kojima dugo nisam bio....inače je iz Bačalmaša,i priča da klinci u gradu ne sanjaju da će postati fudbaleri nego biciklisti... osnovali turing bajk klub i napalili klince na biciklizam samo tako...
A ovde ako ne pušiš, ne piješ i ne drogiraš se ispadaš budala. Ako voziš bicikl onda si sirotinja koja nema pare za auto.
Mog rođaka je katapultirao jedan manijak u kanal. Da se nije bavio fudbalom pitanje je i da li bi prošao samo sa nekoliko preloma. Dobio čovek fobiju od bicikle. Šteta, jer mu je kuća na idealnom mestu. Oko 2km uspona II kategorije. Tu relaciju većinom prelazi peške ili kolima.
Postavljeno 22 August 2010 - 06:37 AM
Ako voziš bicikl onda si sirotinja koja nema pare za auto.
Pa da...
Kada je bila ona protesna vožnja (šetnja) kroz centar NS-a, cuo sam jednog "gospodina" koji je doviknuo iz bašte kafića "heh.. sirotinja na biciklovima bla bla..."
Ne znam samo sto mi je bajs skuplji od automobila
Postavljeno 22 August 2010 - 06:43 AM
Ima i druga varijanta, sa vremena na vreme od rodbine ccujem da sam od onih sto vole da se muce, a onda im se otme kada pricaju o nekom nn biciklisti koji vozi oko BG-a da je ludak i da treba da se leciAko voziš bicikl onda si sirotinja koja nema pare za auto.
Pa da...
Kada je bila ona protesna vožnja (šetnja) kroz centar NS-a, cuo sam jednog "gospodina" koji je doviknuo iz bašte kafića "heh.. sirotinja na biciklovima bla bla..."
Pa to ne govori nista dobro o tom automobiluAko voziš bicikl onda si sirotinja koja nema pare za auto.
Pa da...
Ne znam samo sto mi je bajs skuplji od automobila
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika