Jump to content

Fotografije
* * * * * 2 glasovi

Mi i automobili

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
2937 odgovora na ovu temu

#541 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 14 August 2010 - 04:43 PM

Pre koji mesec, vozao se s Darkmanom do Ostruznice i nazad. U povratku nasipom ka blokovima. Otprilike, na pola puta, gde su one vikendice kraj nasipa....Lik u nekim besnim kolima dolece ka nama.

Sretna je ona godina kad neko ne zagine na tom nasipu.Pre dve godine je vozac slicnog kova udario pesaka, konkretno momka koji je setao sa devojkom i ubio ga na licu mesta ... Mozda nekom deluje kao preterivanje ali surcinski je majka mara za taj nasip i stvarno se osecam bezbednije na tom putu koji jeste opterecniji ...
  • 0
Postavljena slika

#542 Cobra

Cobra
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 171 posts
  • LocationBeocin/Novi Sad

Postavljeno 16 August 2010 - 11:34 AM

Pre jedno pola sata, ja na spustu, redovna trasa; stig'o negde na pola puta mozda, ispred mene sa okretnice polazi bus, redovna linija za NS...Ja kontam ok, nema frke, ispred mene je, sve je ok. Par stotina metara dole, bus staje na stanicu, radi desni zmigavac; ja se priblizavam i na 15-ak metara od njega konstatujem da mu jos radi desni zmigavac i da jos stoji u mestu i zakljucim da nece jos neko vreme sa stanice; taman ja krenuo da zaobilazim, razvio neku brzinu, presao u levu traku, kad bus lepo krece sa stanice i iseca mi put (koji se, btw, nekoliko metara od tog mesta suzava)! Ja ukapiram da me gari ni ne vidi; pogledam malo u njegov levi retrovizor i ukapiram da tip gleda u pravcu DESNOG retrovizora! Ja nista, posto sam slabiji, "legnem" na kocnicu, pustim ga i vratim se u desnu traku iza njega -_- Kasnije je stajao na jos jednoj stanici, ali mi nije palo na pamet da ga zaobilazim, sacekao sam ga iza!
  • 0
Denn du bist was du ißt
Und ihr wißt was es ist, es ist
MEIN TEIL :-D

#543 zeggerr

zeggerr
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 486 posts

Postavljeno 16 August 2010 - 01:09 PM

Dobro je sto si to pomenuo, to sa migiavcima i vozacima busa. Ovde po Bg-u postoje dve vrste vozaca autobusa, oni koji kad krenu u radnju zaustavljanja zbog stanice, tad daju desni migavac i to traje, i traje i tako ostane cak i dok izlaze iz stanice (gradski autobus), pa nas tako malo zbune netacnim signalima u odnosu na ono sto upravo rade.
Druga vrsta vozaca buseva u trenutku dok se zaustavlja u stanicu daje na kratko desni migavac, ali odmah zatim i levi, koji blinka sve vreme dok on stoji u stanici, ali mu je tako lakse jer svi izdaleka vide da ce on u jednom trenutku krenuti iz stanice pa je levi migavac logican izbor.......... Ni jedan ni drugi nacin nisu bas po saobracajnim propisima, ali posto su Srbi cudan narod, uvek i sve vole da prilagode sebi, pa i saobracajna pravila.........
  • 0
vredniji je gram iskustva od tone teorije....

#544 dachaa

dachaa
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 534 posts

Postavljeno 16 August 2010 - 07:19 PM

Baš je njih briga za nas male...mene je jedan s Lastom u Petrovaradinu kod onih betonskih kapija naterao da se umalo zakucam u njih jer mu dunulo da možemo obojica da prodjemo...nekako sam stao. A tad jurnjava...stigoh ga u gradu kod dunavskog parka i razvalih mu retrovizor...bolelo me kako sam ga odvalio...tip seo na sirenu...ko zna šta bi bilo da se nisam uputio u nepoznatom pravcu kroz jednosmerne uličice :mrgreen: Bilo je veselo!
Takvim smo sportom odlučili da se bavimo, ako se sam ne čuvaš, niko drugi neće. :evil:
  • 0
'Pain is temporary... quitting lasts forever'

#545 munja100

munja100
  • Members
  • PipPipPip
  • 147 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 17 August 2010 - 02:31 PM

O kulturi u saobracaju: vozim se kolima sa ortakom, on je za volanom. U ulici gde je ogranicenje 40, idemo iza nekog čiče okruglo 40 na sat. Međutim, ortaku se to čini presporo i kreće da svira... Al čiča se nije dao, ni metar preko tih 40km na sat nije hteo da ide :D Naravno, u normalnim uslovima cela kolona ide 10-20-30 km na sat više od propisanih 40, pa ovaj čiča ispade degen što poštuje propise
  • 0
1700 km u 2008, 2700 km u 2009, 5600 km u 2010, 4900 km u 2011.

300 km u 2012 & counting

Sa bajsom ili na njemu! :)

#546 nblexel

nblexel
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1137 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 17 August 2010 - 02:43 PM

Naravno, u normalnim uslovima cela kolona ide 10-20-30 km na sat više od propisanih 40, pa ovaj čiča ispade degen što poštuje propise

tu u NS-u, na futoškom putu ili bulevaru oslobođenja kad ideš 50kmh skoro svi ti sviraju, i stvarno onaj ko poštuje pravila ispade kreten... užas...
  • 0
Haro X6

Definition of freeride: Ride and feel free! [Richie Schley]

#547 robhood

robhood
  • Members
  • 867 posts

Postavljeno 20 August 2010 - 04:11 AM

dali i kod vas ovi kamionisti,frajeri u kolima postali jos bezobrazniji ili samo ovde u Bečeju i okolini?....juče čovek namerno izlazi iz sporedne ulice i mota na mene i smeje se...nekako u zadnje vreme svi su nervozni.Uglavnom vozim sam znači hvatam samu ivicu puta,ne verujem da ugrožavam ikoga ali ovo u zadnje dve-tri nedelje je strašno....mogli bi da pišemo negde reg. broj bezobraznih četvorotočkaša...
Drugar bio u Španiji,i pitam ga jel ima rekreativaca,kaže on "kakvi rekreativci,to svi obučeni kao profesionalci,neznaš dal je to stvarno Cancellara ili neko ko liči na njega :D "
a od auta niko da im svirne,ako kolona biciklista ide uspon 15 na sat onda svi idu 15 na sat,(tamo gde nema staze,a to je retko)...tamo kaže vrvi od amatera,biciklista.....
još samo ovo,juče sam sreo bajk turistu blizu Novog Bečeja,iz Madjarske ide čovek...inače je iz Bačalmaša,i priča da klinci u gradu ne sanjaju da će postati fudbaleri nego biciklisti... osnovali turing bajk klub i napalili klince na biciklizam samo tako...
  • 0

#548 popedja

popedja
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 255 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 20 August 2010 - 07:06 AM

Drugar bio u Španiji ... a od auta niko da im svirne, ako kolona biciklista ide uspon 15 na sat onda svi idu 15 na sat (tamo gde nema staze,a to je retko)

Ehhhh, Srbijo :(
Ovde se na drumu cesto osecam kao u nekoj video igrici, s tim sto mi iznad glave stoji znak - 15 poena za biciklistu + 10 bonus poena ako ga izgurate u neko siblje :?
  • 0

#549 zeggerr

zeggerr
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 486 posts

Postavljeno 20 August 2010 - 07:20 AM

@robhood
Nazalost, ono sto je normalno negde tamo, kao i interesovanje za sport, ovde u Srbiji se cesto pretvori u porugu i ismevanje.............
Ljudi, posebno savremene generacije (naravno ne svi, ali ipak vecina) su suvise materijalisti da bi im se biciklizam dopao, kao sport ili kao rekreacija. Pa tu nema novca, 'toliko' slave, a sam pozeraj nije tamo gde bi se njima dopalo da bude.
Sto se tice bezobrazluka, ja vise ne mogu da verujem sta vidjam po ulicama?? Poslednjih par nedelja video sam gomilu katastrofalnih prekrsaja, vise pokusaja fizickih razracunavanja zbog gluposti, pa i zbog spore voznje........... covek ide 40 tamo gde pise toliko i tu nastaje drama, pocinje dernjanje kroz prozor, preticanje, nervozni vozac prepreci put 'sporom' i izlece da ga bije zato sto je ovaj spor, a nervozni ne moze zbog saobracaja iz suprotnog smera da ga obidje!!!???!!!? Ovo je vec slucaj za dozivotno zatrvaranje u dusevnu bolnicu! I nije jedini, ima ih previse slicnih. Svi su nervozni, na Adi sam vec nekoliko puta video lupanje biciklama, cak i rekretivci toliko jure da dolazi do nenamernih ali nimalo naivnih sudara.
Pre 4-5 dana, covek sa bas malim detetom (dete je u decjem sedistu) na bicikli vozi stazom, Devocica od oko 4 godine starosti nalece na njega na svom triciklu, devojcica pada i pocinje da bezi urlajuci, dok njen otac pritrcava, a nesretni otac na biciklu zamalo da padne i izlomi se zajedno sa detetom..........Poenta, onaj koji je dozvolio devojcici da izleti na stazu triciklom nije bas najbolje radio svoj roditeljski posao, a drugi roditelj je isao brze nego sto bi trebalo posebno sto je na biciklu imao dete!!! Svi su krivi, ali na svu srecu nikom nije bilo nista, i oba oca su se na kraju ohladila i svako otisao svojim putem.
Jedan detalj koji sam primetio ovog leta. Kamioni-vozaci gradske cistoce, uvek i kad god to mogu daju mi prednost i nikad me nisu nesto satreali uz ivicu vec voze iza dok im se ne ukaze cistina da me obidju ako je neki pravac u pitanju. Da li ja licim na 'kolegu' higijenicara :mrgreen: ili se samo radi o ljudima koji svoj posao rade savesno bez ugrozavanja drgih ucesnika u saobracaju.
  • 0
vredniji je gram iskustva od tone teorije....

#550 popedja

popedja
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 255 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 20 August 2010 - 07:31 AM

Da li ja licim na 'kolegu' higijenicara :mrgreen: ili se samo radi o ljudima koji svoj posao rade savesno bez ugrozavanja drgih ucesnika u saobracaju.

n:happy0045 n2:hahaha n2:hahaha
  • 0

#551 vedran136

vedran136
  • Members
  • Pip
  • 15 posts

Postavljeno 20 August 2010 - 08:33 AM

...inače je iz Bačalmaša,i priča da klinci u gradu ne sanjaju da će postati fudbaleri nego biciklisti... osnovali turing bajk klub i napalili klince na biciklizam samo tako...

A ovde ako ne pušiš, ne piješ i ne drogiraš se ispadaš budala. :lol: Ako voziš bicikl onda si sirotinja koja nema pare za auto. :lol:
  • 0

#552 nblexel

nblexel
  • Members
  • 1137 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 20 August 2010 - 08:44 AM

Ako voziš bicikl onda si sirotinja koja nema pare za auto.

daa, samo što mnogi od njih ne znaju da neki bajsevi koštaju više nego njihov auto :mrgreen:
  • 0
Haro X6

Definition of freeride: Ride and feel free! [Richie Schley]

#553 astrodule

astrodule
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 396 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 20 August 2010 - 09:09 AM

daa, samo što mnogi od njih ne znaju da neki bajsevi koštaju više nego njihov auto :mrgreen:

Bolje da im to ne kažeš jer više nećeš biti siromašan nego lud u njihovim očima i postoji šansa da ti maznu bajs kad saznaju koliko to košta.
  • 0
Per Aspera Ad Astra
http://www.dusanpopovic.com - Trčanje, bajs, planinarenje, putovanja, kuvanje...

#554 robhood

robhood
  • Members
  • 867 posts

Postavljeno 20 August 2010 - 12:55 PM

Kamioni-vozaci gradske cistoce, uvek i kad god to mogu daju mi prednost .

...komunalci su ti legende...oni ne žure nikad,to isto će raditi i sutra i prekosutra...ima vremena...a platica ide.
  • 0

#555 vedran136

vedran136
  • Members
  • Pip
  • 15 posts

Postavljeno 20 August 2010 - 04:06 PM

Eh pa ajde ti njima to objasni da bicikl može biti skuplji nego auto. A takođe spominju kako biciklom ne možeš ići brzo, bla bla bla. Može se i biciklom brzo, meni i još bolje i zanimljivije nego autom. :D
  • 0

#556 todos

todos
  • Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • LocationČačak

Postavljeno 20 August 2010 - 08:00 PM

...inače je iz Bačalmaša,i priča da klinci u gradu ne sanjaju da će postati fudbaleri nego biciklisti... osnovali turing bajk klub i napalili klince na biciklizam samo tako...

A ovde ako ne pušiš, ne piješ i ne drogiraš se ispadaš budala. :lol: Ako voziš bicikl onda si sirotinja koja nema pare za auto. :lol:

Od kad sam uzeo biciklu retko ulazim u auto koji nije baš jeftin. Doduše i nisam neki vozač koji gazi kilometre biciklom, ali bar na posao mi ne pada na pamet da idem kolima. A počeo sam da produžujem rutu tako što idem zaobilaznim putevima. Čak sam se iznenadio koliko mi je grad izgrađen jer sam prolazio ulicama u kojima dugo nisam bio.
Mog rođaka je katapultirao jedan manijak u kanal. Da se nije bavio fudbalom pitanje je i da li bi prošao samo sa nekoliko preloma. Dobio čovek fobiju od bicikle. Šteta, jer mu je kuća na idealnom mestu. Oko 2km uspona II kategorije. Tu relaciju većinom prelazi peške ili kolima.
  • 0
Scott Aspect 35 2010 & Biria...photobucket/smisdejt

#557 tetris

tetris
  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Postavljeno 22 August 2010 - 02:27 AM

Pa da... :shock:
Kada je bila ona protesna vožnja (šetnja) kroz centar NS-a, cuo sam jednog "gospodina" koji je doviknuo iz bašte kafića "heh.. sirotinja na biciklovima bla bla..." :?
  • 0

#558 Druid

Druid
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 668 posts
  • LocationSvilajnac

Postavljeno 22 August 2010 - 06:37 AM

Kada je bila ona protesna vožnja (šetnja) kroz centar NS-a, cuo sam jednog "gospodina" koji je doviknuo iz bašte kafića "heh.. sirotinja na biciklovima bla bla..." :?

Ne znam samo sto mi je bajs skuplji od automobila :mrgreen:
  • 0
Potpis

#559 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 22 August 2010 - 06:43 AM

Ima i druga varijanta, sa vremena na vreme od rodbine ccujem da sam od onih sto vole da se muce, a onda im se otme kada pricaju o nekom nn biciklisti koji vozi oko BG-a da je ludak i da treba da se leci :lol:

Ne znam samo sto mi je bajs skuplji od automobila :mrgreen:

Pa to ne govori nista dobro o tom automobilu :mrgreen:
  • 0
Postavljena slika

#560 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 22 August 2010 - 07:10 AM

Auto vozim zato sto moram,a biciklu zato sto volem.Ma mene niko od takvih idijota ne dotice,A POGOTOVO ME NE DOTICU IDIJOTSKA RAZMISLJANJA ISTIH.
  • 0
puno znoja,malo krvi

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika