Jump to content

Fotografije
* * * * * 2 glasovi

Mi i automobili

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
2937 odgovora na ovu temu

#521 Darkman

Darkman
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1333 posts
  • LocationBeograd, NBG

Postavljeno 09 August 2010 - 09:17 AM

Ako te ne mrzi, posalji GSP-u dopis u kojem ces da im opises sta ti se dogodilo.

Ovo je super ideja Stole. Dovoljno je da znaš "garažni broj" (to je onaj broj koji imaju sva GSP vozila, obično 3 ili 4-cifren) ili registraciju busa i vreme kada se to desilo - tako oni znaju koji je vozač u pitanju. Obično ih rebnu sa smanjenjem plate 5-20% na x meseci (x=1-6 recimo). Procedura unutar GSPa može da potraje malo duže (ti mail šalješ GSPu, pa oni vide kom pogonu pripada taj bus, pa šalju direktoru tog pogona i šefu saobraćaja tog pogona, pa on juri vozača itd.). Šta učini 9 meseci služenja vojske u GSPu :P

p.s. žale se ljudi na svašta, od toga što grejanje radi/ne radi, što su vozila prljava, što ih nema itd... to obično šef pogona odgovara (a svaki pogon ima šefa održavanja i šefa saobraćaja - pa zavisi kakve je prirode problem).
  • 0
22km u 2012 :P Cilj: diploma :D Do kraja: diplomski...
256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.

#522 todos

todos
  • Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • LocationČačak

Postavljeno 09 August 2010 - 10:56 AM

n2:smiley-talk015 n:anim_08 n:blackeye n:dwarf n:fighting0027 n:sign0023 n2:2cfzfbc n2:5536 n2:757 n2:club n2:smiley-angry011 n2:w95 n2:w95 n2:w96 n2:wc n2:wc n2:wc n2:wc

Ja sam mislio da imaš više poštovanja prema zemljaku, međutim ne čudi me tvoja reakcija jer svi iz našega grada su takvi ko ti. Čak verovatno i ja.
  • 0
Scott Aspect 35 2010 & Biria...photobucket/smisdejt

#523 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4578 posts

Postavljeno 09 August 2010 - 10:57 AM

Ja razumem svaciji posao, nije lako ljudima, pare se tesko zaradjuju. Da je to jesen, skolska godina, spic u 15h i sl sl...Prekipilo majstoru pa mu se skratio fitilj. Ali ljudi moji, 00:30, prazni putevi, u busu 15 ljudi. Em on kriv, a hoce fizicki da se obracunava samnom! Tu je meni prekipilo! :evil: :evil:
  • 0

#524 Darkman

Darkman
  • Members
  • 1333 posts
  • LocationBeograd, NBG

Postavljeno 09 August 2010 - 11:03 AM

@Stole
Pa i treba da ga prijaviš, o tome ti pričamo, pre nego što kreten ubije nekoga tako. Ako ljudi mogu da se žale zašto su trole prljave, možeš (i trebaš) i ti za ovakve, mnogo ozbiljnije stvari.
  • 0
22km u 2012 :P Cilj: diploma :D Do kraja: diplomski...
256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.

#525 todos

todos
  • Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • LocationČačak

Postavljeno 09 August 2010 - 11:05 AM

Imao sam situaciju preključe na blagoj niz brdici. Ide traktor sa prikolicom, iza žena u nekom povećem automobilu, ja iza njih. Mnogo sporo idu, žena neodlučna u preticanju, krenem ja prvi, međutim krene i žena. Naglo koči, ja se vraćam u svojoj traci, ona ostaje u levoj. Pošto sam iza traktora, krenem u obilazak tog traktor. To moja bicikla dozvoljava, pošto me ista katapultira. Mseđutim kad sam bio naspram prikolice, vozač traktora naglo pokazuje levom rukom da skreće levo! I istog momenta to i radi, ja kočim, žena koja se nalazi iza mene naravno naglo koči. Malo je nedostajalo da dođe do havarije u kojoj bi ja sigurno izvukao najdeblji kraj. Skrene traktor, pominjem mu ja sve živo, međutim on nije se ni osvrno da me bar registruje.
Eto, svega ima na putu.
  • 0
Scott Aspect 35 2010 & Biria...photobucket/smisdejt

#526 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 09 August 2010 - 11:06 AM

To i pricam, ćeraćemo se mi još! n:grandpa
  • 0

#527 betelgez

betelgez
  • Members
  • 825 posts
  • LocationNiš-Valencia

Postavljeno 09 August 2010 - 11:07 AM

[youtube_embed2][/youtube_embed2]
  • 0
Postavljena slika

#528 zeggerr

zeggerr
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 486 posts

Postavljeno 13 August 2010 - 07:02 PM

Veceras oko 19h totalni idotizam u Bulevaru Vojvode Misica u Bg-u...... Vracao sam se sa voznje iz pravca Obrenovca prolazivsi pored Ade ka gradu. Vozio drumasa (ovo je u sustini nebitno, ali svi koji znaju koliko je rasturena staza koja ide iza sajma, znace zasto sam to naglasio) i kada sam dosao do 'raskrsnice' kod Jugopetrola (zid sa milion grafita) zaustavi me saobracajac. Kaze-odmah idi na bicklisticku stazu, a pokazuje na trotoar sa desne strane pokraj zida sa grafitima. Ja malo zbunjen reakcijom jer niti sam jurcao, niti sam uletao ikom, ma nista, mirno i stabilno vozio uz desni ivicnjak najdesnije trake puta... I kazem da to nije staza vec trotoar, i da mi ne pada napamet da lomim bicikl po tome, i da nemam 15 godina pa nema potrebe da pokusava da me prevaspita. Valjda je u sekundi zakljucio da sam beznadezni slucaj-budala, kreten, zansenjak i lujka, pa je rekao-vozi kuda hoces, ali jel vidis ti covece kako ovde voze-samo lete, smotace te neko pod tockove.................. Zajasem bicikl i odem ulicom.
Dolazimo do toga, da je njemu lakse da jednog biciklisti 'iskljuci' iz saobracaja-skloni sa ulice, nego da po propisu regulise saobracaj tako sto nece dozvoliti da tamo gde je ogranicenje 50km/h, da vozila jure 80-90km/h.
Time dalje dolazimo do toga da sve sto je u normalnim drzavama normalno, ovde nije, i sve ono sto je svuda sramota, ovde je cenjena 'vrlina'.
Kao sto je *urceviti vozac gsp-a hteo fizicki da se razracuna sa Stoletom pre neko vece, bez ikakvog razloga!!!! Pa takvu budalu bi bez pogovora i jedne reci uhapsili u normalnoj drzavi i poslali na visegodisnje posmatranje i lecenje, pa bi mogao opusteno da se pozdravi sa normalnim nacinom zivota u tom periodu, a kasnije bi vrlo bio pod prismotrom.
Pre neki dan sam se vracao iz Rume, vrlo neprometnim putem; i zbog loseg puta i zakrpa sam isao na oko metar od ivice da ne bih bas vozio po rupama i zakrpama. Kazem vozila nigde, ali se nasao pametan vozac kombija da me 'prevaspita' pa je bez problema proleteo pored mene, na svega 15-20cm od moje leve strane sa svih 130-140km/h. Cuo sam da jurca i pretpostavio sam sta ce da uradi, tako da sam vec bio spreman za to njegovo izd*kavanje, nije me mnogo zaneo, a ni ja nisam nimalo rasrdio, nisam uopste odreagovao.
Ne znam zasto ovde ljudi daju sebi za pravo da neke druge neistomisljenike 'prevaspitavaju'? Ovo mi lici na svetu inkviziciju, daju sebi za pravo rade ono sto u trenutku misle da je u redu....... Pa onda bih trebao da polomim vrat svakom kretenu koji opusteno obidje kolonu na semaforu i prodje na crveno, a to svakog dana vidim bar 20-25 puta. Svakog dana vidim vozace koji na mestima gde pise 40km/h voze tri puta brze!!! Sta bih trebao njima da radim? To su ulice kuda setam sa klincima, predjem neke od tih ulica vise puta u toku dana?..........
Izgleda da ovde policija vise sluzi da naplacuje kazne za nevezivanje pojseva i neupaljena svetla u dnevnoj voznji, nego sto reaguje u realno zivotno vaznim situacijama...
Ako neko zna kako da se iselim iz ove drzve u neku nomalniju, rado cu prihvatiti savet!
  • 0
vredniji je gram iskustva od tone teorije....

#529 Cobra

Cobra
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 171 posts
  • LocationBeocin/Novi Sad

Postavljeno 13 August 2010 - 08:50 PM

Ako neko zna kako da se iselim iz ove drzve u neku nomalniju, rado cu prihvatiti savet!

E moj burazeru; ja i drugar sa faksa smo kontali da begamo za Norvesku cim zavrsimo, al' mnogo je zaje*ano ucenje jezika, pogotovo sto se nema para :P
  • 0
Denn du bist was du ißt
Und ihr wißt was es ist, es ist
MEIN TEIL :-D

#530 zare

zare
  • Members
  • 4301 posts

Postavljeno 13 August 2010 - 09:25 PM

Dolazimo do toga, da je njemu lakse da jednog biciklisti 'iskljuci' iz saobracaja-skloni sa ulice, nego da po propisu regulise saobracaj tako sto nece dozvoliti da tamo gde je ogranicenje 50km/h, da vozila jure 80-90km/h.

Ovde je opstina dvosmernu ulicu pretvorila u jednosmernu jer su se gradjani parkirali u jednoj traci i blokirali saobracaj. Naravno, bilo je lakse promeniti rezim saobracaja nego kaznjavati.
Ali je jos lakse istog dana postavljen pandur koji je danima pisao kazne onima koji nisu znali za promenu nego ulazili u ulicu "po starom".

Nije vezano za bicikl ali moram da ispricam. Pre par veceri na moru u CG stojim sa zenom i detetom u ulici "zatvorenoj" za saobracaj posle 19h i to na samoj ivici i osecam da me neko nagazio na nogu tj.na petu sa strane. Mislim, zeza se neko poznat, kad se okrenem i vidim da mi auto stoji na nozi.
Iz kola me baba gleda belo kao da je videla duha. Em ima minimum 75 godina (da ne kazem 80), em ne nosi naocare (verovatno vidi savrseno), em nase BG tablice (ne mogu ni da pomislim da je dovezla auto na more). Jedva sam je naterao da se pomeri u nazad. I jos kaze, ablendovala sam ti. A ja stojim pored tezge koja sija kao lajt sou i jos okrenut ledjima. Doslo mi da je zadavim nego se setim da sam u inostranstvu :mrgreen: . Narod joj redja sve po spisku, ruku na srce, nisam ni ja bio cvecka ali sreca da se samo malo naslonila pa mi nije bilo nista. Jos koji cm i verovatno bi mi slomila zglob.
  • 0
.

#531 Sherif_Gile

Sherif_Gile
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 566 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 13 August 2010 - 09:32 PM

Ovde je opstina dvosmernu ulicu pretvorila u jednosmernu jer su se gradjani parkirali u jednoj traci i blokirali saobracaj. Naravno, bilo je lakse promeniti rezim saobracaja nego kaznjavati.
Ali je jos lakse istog dana postavljen pandur koji je danima pisao kazne onima koji nisu znali za promenu nego ulazili u ulicu "po starom".

Ista situacija i u Nišu u ulici koja je puna elitnih kafića čiji posetioci voze kola koja pauk ne može da odnese.
  • 0
Svi vi koji hoćete da menjate ljude oko sebe uzmite gibanj od kamiona i tek kad budete naučili kako da ga ispravite pokušajte da ispravljate ljude

Neka moja piskaranja http://ja-pisem-posl...i.blogspot.com/

#532 milan58

milan58
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts

Postavljeno 13 August 2010 - 09:36 PM

Nesto da komentarisem na temu uslova u saobracaju na zeggerrov post. Ogranicenje jeste 40km/h, ali kod sajma regulise saobracaj da sto brze sve ide zbog mogucih zastoja, ide se na crveno (milicajac propusta) e sad ,kada se u toj guzvi nadje neko sto ide sporo tj. ne ide u koloni onda normalno da strci i ometa celu kolonu. A za rupe i vozila sto u tom trenutku dolaze iza ledja, ja uvek pre biram uletanje u rupu nego skretanje sa putanje.
  • 0

#533 zeggerr

zeggerr
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 486 posts

Postavljeno 13 August 2010 - 09:54 PM

Nesto da komentarisem na temu uslova u saobracaju na zeggerrov post. Ogranicenje jeste 40km/h, ali kod sajma regulise saobracaj da sto brze sve ide zbog mogucih zastoja, ide se na crveno (milicajac propusta) e sad ,kada se u toj guzvi nadje neko sto ide sporo tj. ne ide u koloni onda normalno da strci i ometa celu kolonu. A za rupe i vozila sto u tom trenutku dolaze iza ledja, ja uvek pre biram uletanje u rupu nego skretanje sa putanje.

Potpuno si u pravu, u toj ulici je divljastvo u saobracaju od kada ulica postoji, ili bolje reci od kada se grad prenaselio ljudima... Tu jeste ogranicenje 50, i ja jesam isao oko 40km/h, ali poenta je sto se saobracajac navodno zabrinuo za moj zivot, pa kao-hajde nemoj ti sada ulicom i odmah tu za nekih 100m kroz tunel isto ulicom, vec guraj bicikl trotoarom kao svaki normalan penzioner. Od drugog razreda osnovne skole vozim bicikl po ulicama grada~ okvirnih 30 godina, i imao sam razna sranja u saobracaju, ali mi ne pada na pamet da vozim trotoarom, osim ako to zakonom ne propisu; a tada cu odleteti avionom do Meksika i pretrcacu lepo granicu kao svaki normalan meksikanac. Nigde nije sjajno i zlatno, ali ovakve budalastine u ljudskim glavama mogu se sresti samo u retkim zemljama.
  • 0

#534 milan58

milan58
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts

Postavljeno 13 August 2010 - 10:05 PM

Meni izgleda da je u pitanju to da nesto ne iskrsne u njegovoj smeni, a bas ih briga za nase zivote obzirom da moze svako da registruje krsa a da ne ide na tehnicki pregled!?
  • 0

#535 zeggerr

zeggerr
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 486 posts

Postavljeno 14 August 2010 - 06:36 AM

Meni izgleda da je u pitanju to da nesto ne iskrsne u njegovoj smeni, a bas ih briga za nase zivote obzirom da moze svako da registruje krsa a da ne ide na tehnicki pregled!?

E upravo tako!! Juce sam bio zapanjen njegovim lupetanjem pa nisam imao tekst-pravu formulaciju situacijue, ti si je napisao i svaka ti cast. Na to se svodi njegova, ili njihova briga o svemu.
  • 0

#536 aborisavljevic

aborisavljevic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 660 posts

Postavljeno 14 August 2010 - 07:33 AM

I jos kaze, ablendovala sam ti.

"E ako je ona tebi amblendovala onda nema problema, šta se ljutiš ako ti je ona amblendovala"
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
  • 0
easy life, easy ride

#537 BogdanB

BogdanB
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 383 posts
  • Locationkragujevac

Postavljeno 14 August 2010 - 08:42 AM

I jos kaze, ablendovala sam ti.

"E ako je ona tebi amblendovala onda nema problema, šta se ljutiš ako ti je ona amblendovala"
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

tako je,bolje to nego da ti svira hahhhahah(salim se)
  • 0
Postavljena slika

#538 zeggerr

zeggerr
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 486 posts

Postavljeno 14 August 2010 - 02:01 PM

Cisto da pomenem, pre neki dan sam u nekim vestima na internetu nasao clanak o drasticnom prekoracenju brzine negde u Svajcarskoj. Vozac je na delu puta gde je dozvoljeno 120 vozio tricavih 290km/h naravno, svog sportskog Mercedesa.
Epilog, krivicno je optuzen, razrezana mu je kazna od 724 000 evra!! Da dobro ste procitali, nisam pogresio niti vidite visak nula. Auto mu je zaplenjen kao garant za placanje kazne.
Jer u Svajcarskoj sve sto je preko 25km/h od dozvoljenje brzine je ozbiljno krivicno delo.
Znam da je ista varijanta u Sloveniji, samo sto je kazna 1000 evra.
A u nekim drzavama zapadne Evrope ako se udje u kontra smer jednosmerne ulice ili se pretice preko duple pune linije, automatski (bez obzira da li je iko bio ugrozen, idu ljudi logikom da to niko normalan nece ni pokusati?.....) se pokrece krivicni postupak za pokusaj ubistva (naravno, ako ga uhvate predstavnici zakona). Znam da sve ovo zvuci debilno u odnosu na opustenciju koja vlada ovde, i znam da ce mnogi reci da to prelazi u kretenizam, ali verujte mi da je mnogo lepse i prijatnije voziti auto, pesaciti ili voziti bicikl u nekoj od tih drzava nego ovde.
  • 0

#539 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 14 August 2010 - 02:18 PM

Verujem, tako je valjda i u Grckoj (pricali mi). Ne vezes pojas ili preko pune linije, odrape te za par stotina eura. Mislis da je taj nesto specijalno? Pa i nije...

Pre koji mesec, vozao se s Darkmanom do Ostruznice i nazad. U povratku nasipom ka blokovima. Otprilike, na pola puta, gde su one vikendice kraj nasipa....Lik u nekim besnim kolima dolece ka nama. U tom trenutku, obustavlja se pesacki/biciklisticki saobracaj i svi ljudi kojima je stalo do zivota sklonise se u stranu. Prolete baja lepo, ali ne i daleko, okrenu kola, pa nazad jos jednom. Cca 120+ km/h. Podsecam jos jednom, radnja se desava na nasipu, gde ima mesta taman toliko da prodje jedan auto i da se neki pesak/biciklista provuce pored njega. Ne znam ni da li je tu dozvoljeno automobilima da se krecu. Licnog sam misljenja da sve/svako sto razvija 30+ je opasan na tom delu. Lako se moze desiti da pokupis nekog. Sve u svemu, bese to slucaj za zatvor. K'o za maler, nisam imao fotos pri ruci da snimim situaciju.
  • 0

#540 zeggerr

zeggerr
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 486 posts

Postavljeno 14 August 2010 - 02:53 PM

Stole gde od svih drzava nadje Grcu?.... Bio ja tamo, Grci nit znaju da voze-cast izuzetcima, nit imaju neku saobracajnu kulturu, ali ni ne lete nesto posebno...
Lepo sam rekao, ono sto je u mnogim drugim drzavama neverovatna sramota i sto niko ne radi, ovde je sveprihvacen nacin ponasanja. Kapirm da mi na biciklama nismo bogovi kad krocimo na ulicu, i niko ne treba da nam se klanja, ali ovde svest ljudi ne postoji. Bar 30% vozaca pije alkohol i vozi... vikend noc je tragedija u najavi; sta sam sve vidjao, ne bi mi verovali.
Milan58 je rekao da svaka budala moze da registruje krs bez tehnickog pregleda, to je jasno ali nas uzasava!!.... pa meni kada je slabije kocio zadnji levi tocak (ispostavilo se zbog gumica u kocinom sistemu, inace 4 disk kocnice) ja nisam hteo da vozim auto 2 meseca zbog opste bezbednosti, a ne zbog svoje, dok to nisam sredio. Ljudi i dalje jure da kupe auto od 3 tone gvozdja ne bi li samo oni bili bezbedni, a sta je sa ostalima? U nasim biciklistickim krugovima mi znamo sta znaci bezbednost, tacnije odsustvo iste na ulicama, isto kao i enormna zagadjenost, jer se cesto srecu krsevi posebno u teretnom saobrajacu koji relano ne bi mogli biti registrovani i vozeni jos pre 20-30 godina, ali oni i dalje idu putevima. Kad biciklista po vrelom danu stane pored autobusa, shvati da je na losih i vrelih +50 celzijusa koliko ima na osuncanom asfaltu, bus dodao najmanje jos 30 stepeni.
Civilizacija definitivno ide u tri lepe, pitanje je samo dokle ce?
Nekazem ovo jer sam gledao previse avanturistickih filmova; imao sam prilike da godinu dana provedem tamo gde civilizacija i sve tekovine iste, osim vode i hrane, ne znace ama bas nista.
Bio bih najsrecniji kada bi ljudi videli sta rade sami sebi, ili bolje reci nama-drugima sopstvenim ugadjanjem, ali tesko da ce do toga doci.
  • 0

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika