Postavljeno 13 August 2010 - 07:02 PM
Veceras oko 19h totalni idotizam u Bulevaru Vojvode Misica u Bg-u...... Vracao sam se sa voznje iz pravca Obrenovca prolazivsi pored Ade ka gradu. Vozio drumasa (ovo je u sustini nebitno, ali svi koji znaju koliko je rasturena staza koja ide iza sajma, znace zasto sam to naglasio) i kada sam dosao do 'raskrsnice' kod Jugopetrola (zid sa milion grafita) zaustavi me saobracajac. Kaze-odmah idi na bicklisticku stazu, a pokazuje na trotoar sa desne strane pokraj zida sa grafitima. Ja malo zbunjen reakcijom jer niti sam jurcao, niti sam uletao ikom, ma nista, mirno i stabilno vozio uz desni ivicnjak najdesnije trake puta... I kazem da to nije staza vec trotoar, i da mi ne pada napamet da lomim bicikl po tome, i da nemam 15 godina pa nema potrebe da pokusava da me prevaspita. Valjda je u sekundi zakljucio da sam beznadezni slucaj-budala, kreten, zansenjak i lujka, pa je rekao-vozi kuda hoces, ali jel vidis ti covece kako ovde voze-samo lete, smotace te neko pod tockove.................. Zajasem bicikl i odem ulicom.
Dolazimo do toga, da je njemu lakse da jednog biciklisti 'iskljuci' iz saobracaja-skloni sa ulice, nego da po propisu regulise saobracaj tako sto nece dozvoliti da tamo gde je ogranicenje 50km/h, da vozila jure 80-90km/h.
Time dalje dolazimo do toga da sve sto je u normalnim drzavama normalno, ovde nije, i sve ono sto je svuda sramota, ovde je cenjena 'vrlina'.
Kao sto je *urceviti vozac gsp-a hteo fizicki da se razracuna sa Stoletom pre neko vece, bez ikakvog razloga!!!! Pa takvu budalu bi bez pogovora i jedne reci uhapsili u normalnoj drzavi i poslali na visegodisnje posmatranje i lecenje, pa bi mogao opusteno da se pozdravi sa normalnim nacinom zivota u tom periodu, a kasnije bi vrlo bio pod prismotrom.
Pre neki dan sam se vracao iz Rume, vrlo neprometnim putem; i zbog loseg puta i zakrpa sam isao na oko metar od ivice da ne bih bas vozio po rupama i zakrpama. Kazem vozila nigde, ali se nasao pametan vozac kombija da me 'prevaspita' pa je bez problema proleteo pored mene, na svega 15-20cm od moje leve strane sa svih 130-140km/h. Cuo sam da jurca i pretpostavio sam sta ce da uradi, tako da sam vec bio spreman za to njegovo izd*kavanje, nije me mnogo zaneo, a ni ja nisam nimalo rasrdio, nisam uopste odreagovao.
Ne znam zasto ovde ljudi daju sebi za pravo da neke druge neistomisljenike 'prevaspitavaju'? Ovo mi lici na svetu inkviziciju, daju sebi za pravo rade ono sto u trenutku misle da je u redu....... Pa onda bih trebao da polomim vrat svakom kretenu koji opusteno obidje kolonu na semaforu i prodje na crveno, a to svakog dana vidim bar 20-25 puta. Svakog dana vidim vozace koji na mestima gde pise 40km/h voze tri puta brze!!! Sta bih trebao njima da radim? To su ulice kuda setam sa klincima, predjem neke od tih ulica vise puta u toku dana?..........
Izgleda da ovde policija vise sluzi da naplacuje kazne za nevezivanje pojseva i neupaljena svetla u dnevnoj voznji, nego sto reaguje u realno zivotno vaznim situacijama...
Ako neko zna kako da se iselim iz ove drzve u neku nomalniju, rado cu prihvatiti savet!
vredniji je gram iskustva od tone teorije....