Jump to content

Fotografije
* * * * * 2 glasovi

Mi i automobili

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
2937 odgovora na ovu temu

#501 jelchica

jelchica
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1030 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 01 August 2010 - 03:49 PM

ako recimo, ideš niz Nemanjinu svaka rupa, šaht, šine i sl. čine vožnju s jednom rukom na volanu rizičnom

Pa ti slobodno uspori :mrgreen:
Bolje da miliš nego da te neki auto potrsi zbog izostale signalizacije.
  • 0
Today is always here.
Tomorrow, never.

#502 BogdanB

BogdanB
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 383 posts
  • Locationkragujevac

Postavljeno 01 August 2010 - 04:33 PM

ako recimo, ideš niz Nemanjinu svaka rupa, šaht, šine i sl. čine vožnju s jednom rukom na volanu rizičnom

Pa ti slobodno uspori :mrgreen:
Bolje da miliš nego da te neki auto potrsi zbog izostale signalizacije.

+1
  • 0
Postavljena slika

#503 zeljkov

zeljkov
  • Members
  • 1246 posts
  • LocationBanja Luka

Postavljeno 01 August 2010 - 08:30 PM

Znak rukom daješ PRE skretanja... znači lepo pokažeš rukom u levu stranu recimo, vratiš ruku na volan i skreneš, nikakva mudrost.

...mene su neki pitali, posprdno, da li u toku vožnje, kad već nosim kacigu, koja je sama po sebi blam, dajem i signale rukama ("...mlatiš li rukama lijevo-desno...")...
...i odgovarao sam im sa pitanjem: "Pa,dječače kratke kose, ali velikih mogućnosti, kako da Šumaheri iza mene znaju u koju ću krivinu... lijevo ili desno... kad već nemam žmigavce..."
...naravno, sa druge strane muk, sa neodređenim izrazom lica...

...ovo što Mix napisa par postova gore: pridružujem se. =D>

...dosta tih nekih, krivih Drina treba poispravljati... :)
  • 0

2010: 3582.6 km 2011: 7022.0 km 2012: 6487.9 km 2013: 7271.3 km 2014: 6xxx km
http://zeljkov.wordpress.com

#504 lowzo

lowzo
  • Members
  • PipPip
  • 30 posts

Postavljeno 02 August 2010 - 03:03 PM

haha, "...mlatiš li rukama lijevo-desno..." =D>

Pa meni nije glupo ali se osećam malo nesigurno u krivini sa jednom rukom na volanu. Zato kompromis, pokazujem kad skrecem levo, guram se preko traka, ..., kad god neko iza mene može biti u nedoumici kuda ću dalje.

Znak rukom daješ PRE skretanja... znači lepo pokažeš rukom u levu stranu recimo, vratiš ruku na volan i skreneš, nikakva mudrost.

Možda nije mudrost negde gde je ravno ali ako recimo, ideš niz Nemanjinu svaka rupa, šaht, šine i sl. čine vožnju s jednom rukom na volanu rizičnom

Jasno, ali obrati pažnju na boldovani deo, upravo zbog toga sam ti odgovorio :)
  • 0

#505 todos

todos
  • Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • LocationČačak

Postavljeno 02 August 2010 - 08:06 PM

[quote name="Martok"]Znak rukom daješ PRE skretanja... znači lepo pokažeš rukom u levu stranu recimo, vratiš ruku na volan i skreneš, nikakva mudrost.[/quote]

Možda nije mudrost negde gde je ravno ali ako recimo, ideš niz Nemanjinu svaka rupa, šaht, šine i sl. čine vožnju s jednom rukom na volanu rizičnom[/quote]
Pa prestroji se naravno, nema tu neke mudrosti. Mada stvarno kad pokažem rukom izgledam ko seljak, naročito dok mi je bila aktuelna Biria sa glupavom korpom. :mrgreen:
  • 0
Scott Aspect 35 2010 & Biria...photobucket/smisdejt

#506 Grux

Grux
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 344 posts
  • LocationLeskovac + DST

Postavljeno 03 August 2010 - 07:09 AM

Ma šta vam je ljudi!!? Meni uopšte nije blam da pokažem rukom da skrećem, ne zanimaju me bolidi kojima to izgleda smešno, ja vozim za sebe a ne za njih!!
  • 0

#507 BogdanB

BogdanB
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 383 posts
  • Locationkragujevac

Postavljeno 05 August 2010 - 09:47 AM

spustam se ja danas niz glavnu ulicu,mozda idem oko 30kmh i dolazim kod nekih kola kad on koci i daje zmigavac da skrene u crkvu. zmigavac se ne vidi zato sto j stavio ono tamno staklo a sunce ogrejalo,a neki krs od kola. ja za kocnice i iskrenem zadnji tocak da ga ne udarim
  • 0
Postavljena slika

#508 todos

todos
  • Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • LocationČačak

Postavljeno 05 August 2010 - 10:17 AM

spustam se ja danas niz glavnu ulicu,mozda idem oko 30kmh i dolazim kod nekih kola kad on koci i daje zmigavac da skrene u crkvu. zmigavac se ne vidi zato sto j stavio ono tamno staklo a sunce ogrejalo,a neki krs od kola. ja za kocnice i iskrenem zadnji tocak da ga ne udarim

Kaže se migavac, a ne žmigavac! [-X
  • 0
Scott Aspect 35 2010 & Biria...photobucket/smisdejt

#509 aborisavljevic

aborisavljevic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 660 posts

Postavljeno 05 August 2010 - 10:34 AM

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
  • 0
easy life, easy ride

#510 aborisavljevic

aborisavljevic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 660 posts

Postavljeno 05 August 2010 - 10:35 AM

n2:smiley-talk015 n:anim_08 n:blackeye n:dwarf n:fighting0027 n:sign0023 n2:2cfzfbc n2:5536 n2:757 n2:club n2:smiley-angry011 n2:w95 n2:w95 n2:w96 n2:wc n2:wc n2:wc n2:wc
  • 0
easy life, easy ride

#511 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4578 posts

Postavljeno 05 August 2010 - 10:45 AM

Izasao malo pre da zavrsim nesto po naselju, voznja od par minuta. Sta se desava pri povratku kuci. Vozim ulicom pravo, a neki lik iz suprotnog pravca hoce da skrene levo (dakle u ulicu koja je meni s desne strane). Migavac je dao u poslednjoj sekundi, a pritom ne konstatuje da me uopste ima na ulici. Pocne on da skrece, ja na nekih 10m od njega, kocenje i zaustavim mu se tik uz predji desni tocak.
Ja tu pocnem da se derem u fazonu jesi normalan, gledas li gde vozis, imam prvenstvo prolaza u odnosu na tebe, ko ti dade dozvolu... n2:smiley-angry019 U kolima je imao i suvozaca, on mu nesto pokazuje, kao pazi stvarno, umalo ga nisi pokupio (zatvoreni prozori, pa ga ne cujem). Vozac gleda u mene :-s ko krava u mrtvo tele i sleze ramenima. I na kraju, ON prvi skrene, pa ja nastavim dalje.

Naravoucenije: I voznja od 5 min moze biti pogubna! n:smil42d2 :evil:
  • 0

#512 jelchica

jelchica
  • Members
  • 1030 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 05 August 2010 - 11:52 AM

Jbg, zato ja, kad vidim da se neko sprema da tako ispred mene skrene, usporavam na brzinu na kojoj mogu lako da se zaustavim. :roll: "Dam gas" kad vidim da me je vozač video i/ili da je stao. Jbg, moramo sami sebe opasno da čuvamo.
  • 0
Today is always here.
Tomorrow, never.

#513 BogdanB

BogdanB
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 383 posts
  • Locationkragujevac

Postavljeno 05 August 2010 - 12:24 PM

Kaže se migavac, a ne žmigavac! [-X

znam,ja se zezam

edit: stole i meni je bila voznja od 5minuta,vracao se sa treninga
  • 0
Postavljena slika

#514 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4578 posts

Postavljeno 07 August 2010 - 11:33 PM

Malo pre se vratio sa nocne voznje, bio do centra i nazad. Pri povratku, na mostu, negde ispred petlje koja odvaja put za Pa i Zrenjanin, prolazi nocni bus tik uz moj volan i sece me tako tako da me umalo nije odneo zadnjim delom. To je bio nocni, linija 101. Znajuci da je stanica tu odma' ispod petlje, nagazim ja na pedale i stignem bus. Otvoren prozor kod vozaca te stanem kraj busa.

Ja: "Da l' si bre ti normalan, pored toliko slobodnog puta u noci, umalo me nisi zgazio?"
On: "Sta je bilo pi*ko jedna, nemoj da ti sad izadjem i nabijem glavu u tu biciklu! Nemoj da te prebijem!"
Ja: "Dobro, izacices, prebices me i sta onda?"
On zatvori prozor i nastavi svojim putem.

:evil: n:dwarf n:anim_08
  • 0

#515 betelgez

betelgez
  • Members
  • 825 posts
  • LocationNiš-Valencia

Postavljeno 08 August 2010 - 12:37 AM

@stolegrom
fali jedan prirucni minobacac za takve ili pistolj sa gumenjacima sto koristi zandarmerija za razbijanje demostracija. kad pocne da se proserava napunis ga gumom i odes. bar neces da ga ubijes pa da odgovaras ko za coveka. zavrsio bi pos'o i tejzer, ali nije interesantno sem ako ne iskoristis njegove trenutno stanje za ciscenje ulice :twisted: n:evilgrin0036 n:anim_08 n:dwarf n2:war_sniper
  • 0
Postavljena slika

#516 aborisavljevic

aborisavljevic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 660 posts

Postavljeno 08 August 2010 - 05:48 AM

kad pocne da se proserava napunis ga gumom i odes. bar neces da ga ubijes pa da odgovaras ko za coveka.

=D> =D> =D> =D> :D :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • 0
easy life, easy ride

#517 BogdanB

BogdanB
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 383 posts
  • Locationkragujevac

Postavljeno 08 August 2010 - 09:26 AM

pa sto nije izasao :mrgreen:

ponesi sa sobom neki sportski rekvizit :mrgreen: :mrgreen:
[youtube_embed2][/youtube_embed2]
  • 0
Postavljena slika

#518 tetris

tetris
  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Postavljeno 09 August 2010 - 02:51 AM

Izasao malo pre da zavrsim nesto po naselju, voznja od par minuta. Sta se desava pri povratku kuci. Vozim ulicom pravo, a neki lik iz suprotnog pravca hoce da skrene levo (dakle u ulicu koja je meni s desne strane). Migavac je dao u poslednjoj sekundi, a pritom ne konstatuje da me uopste ima na ulici. Pocne on da skrece, ja na nekih 10m od njega, kocenje i zaustavim mu se tik uz predji desni tocak.
Ja tu pocnem da se derem u fazonu jesi normalan, gledas li gde vozis, imam prvenstvo prolaza u odnosu na tebe, ko ti dade dozvolu... n2:smiley-angry019 U kolima je imao i suvozaca, on mu nesto pokazuje, kao pazi stvarno, umalo ga nisi pokupio (zatvoreni prozori, pa ga ne cujem). Vozac gleda u mene :-s ko krava u mrtvo tele i sleze ramenima. I na kraju, ON prvi skrene, pa ja nastavim dalje.

Naravoucenije: I voznja od 5 min moze biti pogubna! n:smil42d2 :evil:

I meni se ista situacija desila, samo sto ja nisam uspeo da zakocim nego sam udario u auto...
Pisao sam o tome par stranica nazad ovde :P ...
  • 0

#519 jvuk

jvuk
  • Members
  • 8 posts

Postavljeno 09 August 2010 - 08:32 AM

Malo pre se vratio sa nocne voznje, bio do centra i nazad. Pri povratku, na mostu, negde ispred petlje koja odvaja put za Pa i Zrenjanin, prolazi nocni bus tik uz moj volan i sece me tako tako da me umalo nije odneo zadnjim delom. To je bio nocni, linija 101. Znajuci da je stanica tu odma' ispod petlje, nagazim ja na pedale i stignem bus. Otvoren prozor kod vozaca te stanem kraj busa.

Ja: "Da l' si bre ti normalan, pored toliko slobodnog puta u noci, umalo me nisi zgazio?"
On: "Sta je bilo pi*ko jedna, nemoj da ti sad izadjem i nabijem glavu u tu biciklu! Nemoj da te prebijem!"
Ja: "Dobro, izacices, prebices me i sta onda?"
On zatvori prozor i nastavi svojim putem.

:evil: n:dwarf n:anim_08

Ako te ne mrzi, posalji GSP-u dopis u kojem ces da im opises sta ti se dogodilo. Razumem te ako mislis da je to uzalud ili ako ti se dalje ne bavi ovim, ali mozda ce neko tamo da odreaguje. Meni se desilo nesto slicno (tip nije prestajao da mi preti kroz prozor autobusa dokle god smo stajali na semaforu), i ja sam odlucila da im posaljem mail. Poslala sam im sve podatke kojih sam mogla da se setim: broj autobusa, relacija, vreme i trazila da utvrde identitet vozaca i da me obaveste o preduzetim merama. I... dobila sam odgovor! Kako je vozac saslusan, kako su pokrenuli postupak za utvrdjivanje odgovornosti, itd. I kako se izvinjavaju zbog njegovog ponasanja. :D
Mozda je sve to gistro, i mozda, eto, imaju nekoliko templejta koje sibaju okolo na ovakve prituzbe. Ali, i dalje mislim da treba pokusati. Bar sam se ja osecala bolje.
  • 0
Cycle tracks will abound in Utopia.
H.G. Wells

#520 zeljkov

zeljkov
  • Members
  • 1246 posts
  • LocationBanja Luka

Postavljeno 09 August 2010 - 08:48 AM

Slažem se.
Pa, nek' razmisle i poslodavac i taj vozač.
Vremena se mjenjaju.
  • 0

2010: 3582.6 km 2011: 7022.0 km 2012: 6487.9 km 2013: 7271.3 km 2014: 6xxx km
http://zeljkov.wordpress.com

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika