Jump to content

Fotografije
* * * * * 2 glasovi

Mi i automobili

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
2937 odgovora na ovu temu

#381 Darkman

Darkman
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1333 posts
  • LocationBeograd, NBG

Postavljeno 29 May 2010 - 04:36 PM

naviknite sebe da dajete znake rukom kad menjate trake ili skrecete ili kad stajete, to je pitanje zivota ili smrti ako mene pitate ( a niko me ne pita #-o )
...
Naravno kaciga obavezno i rukavice!

Ove dve stavke ja praktikujem: kaciga zbog mene, a mahanje rukama pri svakom prestrojavanju i skretanju - meni ne škodi, samo može da pomogne... a mislim da i vozači ozbiljnije doživljavaju nas bicikliste kad vozimo "sa signalizacijom". I najkritičnija stavka: vožnja ulicama po mraku bez svetala, po mogućstvu u crnoj trenerci i crnom duksu - takve bih hapsio bez pardona...

p.s. što se tiče kružnog kod Opštine, tu skrenem na trotoar pa lepo sa pešacima :mrgreen:
  • 0
22km u 2012 :P Cilj: diploma :D Do kraja: diplomski...
256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.

#382 milan58

milan58
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts

Postavljeno 29 May 2010 - 05:36 PM

Nisam video onaj video ranije (kruzni tok u eng ili sl.)Bezbroj puta sam vozio preko Slavije i ostalih kruznih tokova. Ako primetim da vozilo ne smanjuje brzinu, pustam ga da prodje ili cenim situaciju ali nikad u putanju, uvek u kontra stranu (narocito kod pesaka). I na ulicama se ide punim gasom, bolje vi njih da obilazite nego oni vas ( za drumase).
  • 0

#383 astrodule

astrodule
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 396 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 29 May 2010 - 08:03 PM

Ne vidim potrebu da se ide preko velikih kruznih tokova biciklom, a narocito preko novobeogradskog kod opštine. Mnogo je bezbednije naći alternativni put. E sad, ako žurite pa idete ulicom preko kružnog toka, onda se pazite...
  • 0
Per Aspera Ad Astra
http://www.dusanpopovic.com - Trčanje, bajs, planinarenje, putovanja, kuvanje...

#384 armadillo

armadillo
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 266 posts

Postavljeno 29 May 2010 - 08:33 PM

Nemam pojma, ja iz mog iskustva smatram da je bezbednije MENI proci kruzni tok nego prelaziti dva peshachka biciklom... ovo sam zakljucio posle nekoliko zamalo sudara na pesackom kada me bukvalno ne ocekuju na bajsu da se pojavim na peshachkom, a biciklista se mnogo brze pojavi na pesackom od peshaka. Tu je i pitanje brzine, trebalo bi mi bukvalno 5 minuta da obidjem sve to da dodjem u ulicu kojom treba da vozim.

Smatram da treba ili voziti u potpunosti trotoarom ili saobracajem (odabrati jedno) bez izletanja na put i/ili trotoar. Ni pesaci ni automobili ne ocekuju, u svojoj dinamici kretanj, da se nesto sa kolovoza ili trotoara naglo pojavi... mislim da je taj nacin voznje najopasniji i nikad ga ne praktikujem. Znam par "Transformersa" koje mi je jako tesko da pratim kad vozim sa njimajer su chas na trotoaru chas na putu pa samo tripujem da ce se nesto desiti...

n:grandpa
  • 0
Ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti!

#385 popedja

popedja
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 255 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 29 May 2010 - 09:43 PM

I najkritičnija stavka: vožnja ulicama po mraku bez svetala, po mogućstvu u crnoj trenerci i crnom duksu

Ma to je bike ninja :mrgreen:
  • 0

#386 betelgez

betelgez
  • Members
  • 825 posts
  • LocationNiš-Valencia

Postavljeno 03 June 2010 - 02:52 AM

ovde je kriv biciklista, obratite paznju na usmeravanje kretanja saobracaja na pocetku ostrva kad biciklista prelazi u destu, ali njemu suprotnu traku, gde je inace kruzni tok, ali on je imao nameru da se verovatno popne na trotoar ili nesto drugo, ali ne u da ude u kruzni tok puta.
  • 0
Postavljena slika

#387 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Postavljeno 03 June 2010 - 08:33 AM

milim da su ovo britanci
  • 0

#388 Martok

Martok
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 199 posts

Postavljeno 03 June 2010 - 09:40 AM

Jesu, britanci. Po meni biciklista je vecu usao u kruzni tok i imao je prednost u odnosu na auto.
  • 0
.

#389 betelgez

betelgez
  • Members
  • 825 posts
  • LocationNiš-Valencia

Postavljeno 03 June 2010 - 12:30 PM

Jesu, britanci. Po meni biciklista je vecu usao u kruzni tok i imao je prednost u odnosu na auto.

jeste usao u krizni tok, ali je isao levo od toka, ne desto ukrug. pogledaj gde se kretao i kazi da li bi mogo da odatle ispravi i da udje u tok. da je skrenuo u krozni tok, ne bi da udario
  • 0
Postavljena slika

#390 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4578 posts

Postavljeno 03 June 2010 - 12:35 PM

Ma i pre nego sto je usao u kruzni tok, videlo se da ce ga udariti kola. #-o
  • 0

#391 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 03 June 2010 - 12:35 PM

Ma i pre nego sto je usao u kruzni tok, videlo se da ce ga udariti kola. #-o
  • 0

#392 aborisavljevic

aborisavljevic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 660 posts

Postavljeno 03 June 2010 - 01:06 PM

Ove postoji više nedostataka kada se priča o kružnom toku. Sigurno su neki englezi jer voze levom stranom. Znači biciklista se kreće pravilnom stranom, sad, ne poznajem pravila saobrćaja i ne znam da li kod njih postoji pravilo leve strane kao kod nas pravilo desne strane.
U našem zakonu o saobraćaju jasno je stajali i sada stoji da je raskrsnica u kojoj je kretanje sa kružnim tokom kao i svaka druga raskrsnica, što malo njih vozača zna. I kada naiđeš na nju se ponašaš kao i na svakoj drugoj raskrsnici. Ja sam imao polemike oko toga i shvatio da mnogi instruktori vožnje imaju velike predrasude, a sve iz ne znanja, prema raskrsnici sa kružnim tokom.
Kod nas su sve raskrsnice sa kružnim tokom regulisane znakom, tako da onaj ko se nalazi u kružnom toku ima prvenstvo u odnosu na one koji dolaze iz priključnih ulica. JER ZNAK TO KAŽE, A NE POSTOJI PRAVILO DA IMA PRVENSTVO ONAJ KO JE U KRUŽNOM TOKU !!!!!!!!!
Da nekim slučajem nema znak na priključnim ulicama, ova raskrsnica bi se tretirala kao i svaka druga i primenjivalo bi se pravilo desne strane (propuštaš onoga ko ti dolazi sa tvoje desne strane).

Elem, nisam video da je auto imao znak obrnuti trougao, ako kod njih postoji pravilo leve strane onda je auto biciklisti dolazio sa leve strane i on auto ima prvenstvo, ŠTO AUTOMOBILU NE DAJE PRAVO DA OBORI BICIKLISTU
  • 0
easy life, easy ride

#393 Cobra

Cobra
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 171 posts
  • LocationBeocin/Novi Sad

Postavljeno 03 June 2010 - 01:25 PM

Zasto izbegavati grad(saobracaj) i zasto kaciga,kaciga,kaciga...
... _embedded#!
[youtube_embed2][/youtube_embed2]

Sky ekipa dobija "suvenir" [-X
... r_embedded
[youtube_embed2][/youtube_embed2]

Nikako mi nije jasno gde je lik sa prvog videa smestio kameru! :-k
  • 0
Denn du bist was du ißt
Und ihr wißt was es ist, es ist
MEIN TEIL :-D

#394 nblexel

nblexel
  • Members
  • 1137 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 03 June 2010 - 01:27 PM

@ Cobra možda na rame, ili na ranac... tako nešto
  • 0
Haro X6

Definition of freeride: Ride and feel free! [Richie Schley]

#395 gordan

gordan
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 517 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 09 June 2010 - 06:48 AM

Bike Lane Violations from Around the World
http://www.mybikelane.com/

fotografisete motorno vozilo koje se krece po biciklistickoj stazi ili je parkirano na njoj, registrujete se na sajtu, upload-ujete fotografiju i napisete registarski broj vozila :)
  • 0
--

#396 nblexel

nblexel
  • Members
  • 1137 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 09 June 2010 - 07:48 AM

fotografisete motorno vozilo koje se krece po biciklistickoj stazi ili je parkirano na njoj, registrujete se na sajtu, upload-ujete fotografiju i napisete registarski broj vozila :)

haha, e ovaj sajt mi se jako sviđa! :mrgreen: popodne krećem u lov :twisted:
  • 0
Haro X6

Definition of freeride: Ride and feel free! [Richie Schley]

#397 Martok

Martok
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 199 posts

Postavljeno 09 June 2010 - 08:16 AM

Ovo je sjajna ideja. Mislim da bi super prosla kod nas.
  • 0
.

#398 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 09 June 2010 - 10:05 AM

NE POSTOJI PRAVILO DA IMA PRVENSTVO ONAJ KO JE U KRUŽNOM TOKU !!!!!!!!!

ŠTO AUTOMOBILU NE DAJE PRAVO DA OBORI BICIKLISTU

1. Si fueris Romae, romano vivito more... u pravu si (recimo na Slaviji se čeka u kružnom toku, zar ne) - ali pošto verovatno 99% ljudi ne zna za to pravilo - mani ga se. Deset sekundi je manje izgubljenog novca i vremena od jednog odlaska kod limara.

2. Ovde počiva onaj koji je imao prednost. Ovaj sudar uopšte nije morao da se dogodi da je biciklista pročitao da je ovaj u autu ćorav.
  • 0

#399 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 09 June 2010 - 10:12 AM

Ne postoji amin pravilo da u kruznom toku UVEK imas prednost, vec zavisi od znakova. Ako se ne varam, na Slaviji, u svakoj od onih ulica* koje se "ulivaju" u kruzni tok stoji znak po kome moras dati prednost ovima iz kruznog toga...sto ce reci da to pravilo na Slaviji vazi. :)

* 99% sam siguran da je to Beogradska i Nemanjina.
  • 0

#400 astrodule

astrodule
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 396 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 09 June 2010 - 10:37 AM

Ne postoji amin pravilo da u kruznom toku UVEK imas prednost, vec zavisi od znakova.

Tako je. To je samo laksi nacin da nekome objasnis kako se ponasati u kruznom toku. Ono sto je jedino bitno je da li se nalazi obrnuti trougao na ulazu u kruzni tok i to je ono sto bi (ako bi se svi pridrzavali propisa) trebalo gledati. Na svu srecu, jos nisam naisao na kruzni tok koji nema obrnute trouglove na prilazima. Ako kojim slucajem ne bi bilo tih trouglova, onda bi prednost imao onaj ko dolazi sa desne strane, tj uvek onaj ko prilazi kruznom toku, no zdrav razum nam govori da je bolje da cekaju oni koji ulaze u kruzni tok, nego oni "koji su vec u njemu" pa zato imamo znak da se ukrstamo sa ulicom koja ima prvenstvo prolaza.
  • 0
Per Aspera Ad Astra
http://www.dusanpopovic.com - Trčanje, bajs, planinarenje, putovanja, kuvanje...

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika