Posted 03 June 2010 - 01:06 PM
Ove postoji više nedostataka kada se priča o kružnom toku. Sigurno su neki englezi jer voze levom stranom. Znači biciklista se kreće pravilnom stranom, sad, ne poznajem pravila saobrćaja i ne znam da li kod njih postoji pravilo leve strane kao kod nas pravilo desne strane.
U našem zakonu o saobraćaju jasno je stajali i sada stoji da je raskrsnica u kojoj je kretanje sa kružnim tokom kao i svaka druga raskrsnica, što malo njih vozača zna. I kada naiđeš na nju se ponašaš kao i na svakoj drugoj raskrsnici. Ja sam imao polemike oko toga i shvatio da mnogi instruktori vožnje imaju velike predrasude, a sve iz ne znanja, prema raskrsnici sa kružnim tokom.
Kod nas su sve raskrsnice sa kružnim tokom regulisane znakom, tako da onaj ko se nalazi u kružnom toku ima prvenstvo u odnosu na one koji dolaze iz priključnih ulica. JER ZNAK TO KAŽE, A NE POSTOJI PRAVILO DA IMA PRVENSTVO ONAJ KO JE U KRUŽNOM TOKU !!!!!!!!!
Da nekim slučajem nema znak na priključnim ulicama, ova raskrsnica bi se tretirala kao i svaka druga i primenjivalo bi se pravilo desne strane (propuštaš onoga ko ti dolazi sa tvoje desne strane).
Elem, nisam video da je auto imao znak obrnuti trougao, ako kod njih postoji pravilo leve strane onda je auto biciklisti dolazio sa leve strane i on auto ima prvenstvo, ŠTO AUTOMOBILU NE DAJE PRAVO DA OBORI BICIKLISTU
easy life, easy ride