Savet za kruzni tok, prezivljavam ga dva puta dnevno kod opstine Novi Beograd... Udete i vozite krajnom levom do bastice, onda pre iskljucenja skinete ruku sa volana i date znak rukom kao da skrecete desno da se iskljucujete sa kruznog toka. Vazno je voziti skroz uz basticu jer se slepci koji ulaze u kruzni tok uguraju u njega u sirini cele trake i kao cekaju, a iz perspektive prilaska iskljucenju to drugacije izgleda... Kada se to desi ja prodefilujem ispred njih sa ispruzenim srednjim prstom desne ruke tako da im mozda bude jasno sta rade a i meni je lakse...manje se nerviram!
Saobracaj... dobre kocnice, istancani refleksi, procena situacije i puuuuuno iskustva! Vazno je gledati ljude koji voze i proceniti da li vas vide, kada vas vide obicno je sve ok, ali ako gledaju suprotno od vas i ulaze u raskrsnicu, moze svasta da bude (been there done that). Recimo, vazno je obracati paznju na pomeranje karoserije auta u odnosu na tockove, da li koci ili menja brzinu, to je detalj koji mnogo znaci. Primecujem ga vrlo dugo...
U saobracaju, u gradu morate da se ponasate kao da ste nevidljivi... jednostavno, biciklista se suvise brzo pojavi i nestane iz retrovizora... ako vozite u koloni vozila vozite tragom levog tocka auta ispred sebe jer ste mu onda u levom i srednjem retrovizoru, a blokirate ovog od iza da da vozi pored vas i natera vas u rupe koje su u onih metar koji nam je dozvoljen do ivicnjaka.
NIKADA ne vozite u zutoj traci skroz uz ivicu jer ce onaj sa autobusom od 40 meteri obavezno da vas pretekne u milimetar i vec ce vam fleshevi iz zivota prolaziti kroz glavu ( ko je preziveo zna
Sredinom brate pa nek trubi ko ga ebe
naviknite sebe da dajete znake rukom kad menjate trake ili skrecete ili kad stajete, to je pitanje zivota ili smrti ako mene pitate ( a niko me ne pita
)
Eto saveti su onako iz glave, ali mozda nekom dobro dodju, imam ih jos milion al sad moram da jedem pa odoh
Naravno kaciga obavezno i rukavice!