Jump to content

Fotografije
* * * * * 2 glasovi

Mi i automobili

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
2937 odgovora na ovu temu

#361 zeggerr

zeggerr
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 486 posts

Postavljeno 14 April 2010 - 08:58 PM

mixitron said

Staze su dosadne kad ih zbog "velike" dužine izgustraš za solažu u deset vožnji. Da imaš staze između gradova, ihahaj...

Upravo na to sam mislio! Staza realno gotovo i da nema, to sto ima je suvise kratko ili u najmanju ruku smesno. Juce bas vozim (auto ovog puta) ka Nišu i razmisljam kako bi fenomenalno legla staza pored auto-puta.... nadam se da cemo animirati glavesine bar za ovu ka Novom Sadu!
  • 0
vredniji je gram iskustva od tone teorije....

#362 robhood

robhood
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 867 posts

Postavljeno 25 April 2010 - 05:27 AM

http://www.b92.net/s... ... _id=426326
  • 0

#363 shox

shox
  • Members
  • PipPipPip
  • 106 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 12 May 2010 - 02:40 AM

Nista novo....

Prijatelj jedan vozio bajk i tu kod NS sajma hteo da skrene na raskrsnici desno i bas gde pocinje prosirenje za skretanje desno tu se on zatekao kad ga je kamion sa prikolicom obisao (verovatno ga nije ni video) i kamiondzija poceo da se ukljucuje u traku za desno i prikolica dosla na pola metra od bicikliste i on se covek bacio sa bajsa i skoro istog trenutka su mu tockovi prikolice presli preko prednjeg tocka bajka... naravno kamiondzija nije ni skontao vec nastavio svoj put....

Verovatno ste culi za dizajnera Pininfarinu covek je poginuo u Italiji tako sto je vozio scooter i baba mu izletela iz ulice koja nije imala prvenstvo i ubila ga... A covek dizajnirao kola, motore ma sve zivo al eto kad neko ne gleda dzabe ti kocnice...
http://www.vrelegume...sti.php?dv=1877
  • 0
Postavljena slika

#364 tetris

tetris
  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Postavljeno 14 May 2010 - 05:21 PM

Ja sam se sudario u sredu sa autom na raskrsnici kod bolnice jer me covek "nije video"
Postavljena slika

Moja je crvena putanja, a njegova plava.. Srecom prosao sam sa laksim povredama (ogrebotinama) i biciklu nije nista :)
  • 0

#365 nblexel

nblexel
  • Members
  • 1137 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 14 May 2010 - 05:29 PM

tetris said

Moja je crvena putanja, a njegova plava..

jesi vozio biciklističkom, ili na putu? :-s
  • 0
Haro X6

Definition of freeride: Ride and feel free! [Richie Schley]

#366 tetris

tetris
  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Postavljeno 14 May 2010 - 05:34 PM

Isao sam putem, i hteo sam da nastavim pravo jos do futoske tako.. a on je meni uleteou u putanju jer me nije video... Dakle ja nisam nigde krenuo da skrecem samo sam hteo da prodjem pravo...
(editovao sam sliku)
  • 0

#367 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 14 May 2010 - 05:41 PM

Malopre sam pobrkao vaše putanje, otud komentar koji sam uklonio. Nažalost, bez obzira što puno Novosađana-vozača automobila pazi na pešake i bicikliste, uvek treba čuvati glavu, misliti umesto njih i - skloniti se na vreme...
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#368 tetris

tetris
  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Postavljeno 14 May 2010 - 05:44 PM

Ja se trudim i bash pazim kad vozim, al eto ovaj covek me nije video i kaze mi "Ja sam te primetio tek kada si udario u mene" o_O
  • 0

#369 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 14 May 2010 - 05:46 PM

tetris said

"Ja sam te primetio tek kada si udario u mene" o_O

n:happy0045 n:anim_08
  • 0

#370 popedja

popedja
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 255 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 14 May 2010 - 07:28 PM

tetris said

"Ja sam te primetio tek kada si udario u mene"

Pa u sta je gledao?!!! U mobilni telefon??!!! #-o n2:war_sniper
  • 0

#371 zeggerr

zeggerr
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 486 posts

Postavljeno 14 May 2010 - 07:40 PM

Ludaka ima raznih. Meni se u ponedeljak u Milesevskoj na par stotina metara od Kalnic pijace desilo da je bila mala guzva u saobracaju u pravcu ka Zvezdari. Ja standardno vozim uz desni izvicnjak ali ne preterano blizu. Posto se nanizala kolona vozila, ja nastavim da vozim uz ivicnjak ali prilicno sporo da me neko ne bi 'obradovao' otovrenim vratima. kad sam prisao crnom golfu 'trojci' covek mrtav 'ladan bez ikakvog migavca niti nagovestaja krenuo da skrece udesno. To ne bi bio problem da ja tad vec nisam bio sa njegove desne strane, i da on nije hteo da skrene udesno u sporednu ulicu (Radoslava Grujica) ali preko trotoara! Samo me je chuknuo suvozacevim vratima u volan i stao, ja sam skocio sa bajka, ali nisam pao. Poce covek da se dernja, u stilu kako ga ja obilazim sa desne strane.... pa ja tu zapenim (sto bukvalno nikad ne radim) gde je njemu migavac, pogled preko desnog ramena, zasto skrece preko trotoara, i situacija se zakomplikuje toliko da je hteo da izadje iz auta da se malo nacestitamo jedan drugome mile nove godine. Zapenim ja tu jos vise, i izvadim telefon da pozovem policiju jer je vozac odlucio da ostane u autu i obracunava se verbalno. Retko se iznerviram zbog toga, ali ovaj me zakacio i jos poceo da pametuje, i darnja se. Kazem mu da zovem policiju da vidimo ko lupa gluposti a ko je u pravu, i ko ne postuje saobracajna pravila. Covek odmah okrene auto i ode u suprotnom smeru-ka gradu.
Na svu srecu pa me bes ne drzi duze od 2 minta, podignem bajk sa trotoara, uzjasem i odem kuci. Ni meni ni bajku nista nije bilo, ali ponekd pozelim da se zbog takvih neukih, nepristojih, glupih i bezobraznih ljudi, probudim u nekoj drugoj zemlji.......
  • 0

#372 BojanNS

BojanNS
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 564 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 14 May 2010 - 08:22 PM

Trebao si zapisati tablicu i prijaviti ga policiji, pogotovo sto je bio bezobrazan. Stvarno ima stoke po gradu, od onih malo nekulturnih tipa deda ide po pesackoj i blene ko zna gde, a naravno ne cuje zvonce i pomeri se tek kada ga rukom pomerim, do tog tvog manijaka.
  • 0

#373 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 14 May 2010 - 09:47 PM

Ovajdio bi se od prijaveeee... :roll:

Nego, neki dan sam na autoputu u gradu (NBGD, ka centru) video drumaša, trenira čovek valjda.

I to ne zaustavnom - poštuje propise - nego lepo, desnom trakom, pola metra od crte.

Pa jbt...
  • 0

#374 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Postavljeno 17 May 2010 - 09:05 AM

a ovako nesto za nocnu voznju

[youtube_embed2][/youtube_embed2]
  • 0

#375 zeggerr

zeggerr
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 486 posts

Postavljeno 17 May 2010 - 09:33 AM

ovo odlicno izgleda! nisam obozavalac gedzeta, ali ovo izgleda korisno. nego, nesto razmisljam, kod nas su ulice drasticno uske, pa bi ovo bilo preterano gabaritno. siguran sam da se moze 'suziti' rastojanje zelenih linija/zraka.
  • 0

#376 IONE

IONE
  • Members
  • 987 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 28 May 2010 - 02:55 AM

Zasto izbegavati grad(saobracaj) i zasto kaciga,kaciga,kaciga...
... _embedded#!

Sky ekipa dobija "suvenir" [-X
... r_embedded
  • 0
<p>Biciklisticki Youtube Kanal Kopirajte link(copy/paste)
https://youtube.com/@ionebike

#377 gamzzy

gamzzy
  • Members
  • 3667 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 28 May 2010 - 10:35 AM

Prvi klip je jako dobar podsetnik šta može da se desi u najbezazlenijoj vožnjici po gradu. Doduše, ne znam ni zašto biciklista nije kočio i/ili eskivirao...
  • 0

#378 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 28 May 2010 - 12:32 PM

Slična situacija kao sa prvog klipa mi se juče dogodila.

Već sam bio u kružnom toku, a zna se ko ima prvenstvo dok je u njemu. Svakako, nisam očekivao da me propusti auto koji ulazi u kružni, pa su kočnice bile spremne, i sve se dobro završilo, uz moje psovanje.
  • 0
Pre nego što pustiš jezik u pogon proveri da li ti je mozak uključen ;)

#379 Marcus

Marcus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 568 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 28 May 2010 - 12:33 PM

Meni nisu jasni ni bajker ni vozač automobila :?
  • 0

I chill harder than you party. 

#380 armadillo

armadillo
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 266 posts

Postavljeno 29 May 2010 - 04:10 PM

Savet za kruzni tok, prezivljavam ga dva puta dnevno kod opstine Novi Beograd... Udete i vozite krajnom levom do bastice, onda pre iskljucenja skinete ruku sa volana i date znak rukom kao da skrecete desno da se iskljucujete sa kruznog toka. Vazno je voziti skroz uz basticu jer se slepci koji ulaze u kruzni tok uguraju u njega u sirini cele trake i kao cekaju, a iz perspektive prilaska iskljucenju to drugacije izgleda... Kada se to desi ja prodefilujem ispred njih sa ispruzenim srednjim prstom desne ruke tako da im mozda bude jasno sta rade a i meni je lakse...manje se nerviram! :)

Saobracaj... dobre kocnice, istancani refleksi, procena situacije i puuuuuno iskustva! Vazno je gledati ljude koji voze i proceniti da li vas vide, kada vas vide obicno je sve ok, ali ako gledaju suprotno od vas i ulaze u raskrsnicu, moze svasta da bude (been there done that). Recimo, vazno je obracati paznju na pomeranje karoserije auta u odnosu na tockove, da li koci ili menja brzinu, to je detalj koji mnogo znaci. Primecujem ga vrlo dugo...

U saobracaju, u gradu morate da se ponasate kao da ste nevidljivi... jednostavno, biciklista se suvise brzo pojavi i nestane iz retrovizora... ako vozite u koloni vozila vozite tragom levog tocka auta ispred sebe jer ste mu onda u levom i srednjem retrovizoru, a blokirate ovog od iza da da vozi pored vas i natera vas u rupe koje su u onih metar koji nam je dozvoljen do ivicnjaka.

NIKADA ne vozite u zutoj traci skroz uz ivicu jer ce onaj sa autobusom od 40 meteri obavezno da vas pretekne u milimetar i vec ce vam fleshevi iz zivota prolaziti kroz glavu ( ko je preziveo zna :) Sredinom brate pa nek trubi ko ga ebe :)

naviknite sebe da dajete znake rukom kad menjate trake ili skrecete ili kad stajete, to je pitanje zivota ili smrti ako mene pitate ( a niko me ne pita #-o )

Eto saveti su onako iz glave, ali mozda nekom dobro dodju, imam ih jos milion al sad moram da jedem pa odoh :)

Naravno kaciga obavezno i rukavice!
  • 0
Ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti!

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika